Den ultimative shopping-guide til Hong Kong

Der er masser af steder at shoppe i Hong Kong – fra enorme shoppingcentre til gademarkeder. Men hvis du leder efter en helt særlig souvenir til en elsket person derhjemme – eller en meget særlig ting til dig selv – så besøg en af disse 10 butikker.

For foto-elskeren: AO The Bookstore

4-Foto-bog-centret-hong-kong-boghandel-hong-kong-rejse-guide-steder-at-shoppe-i-hong-kong
Besøg AO The Bookstore og find fantastiske fotografier og kunstbøger

AO The Bookstore er udelukkende tilegnet fotografi. Her findes værker af Robert Capa, Henri Cartier-Bresson, Diane Arbus, og butikken tiltrækker entusiaster fra nær og fjern, der også kommer for at browse gennem værker af japanske mestre, søge efter erotisk kunst eller sikre sig et ”limited edition”-print. Ud over boghandlen er AOs hovedkvarter i Chai Wan-kvarteret også hjem for AO Vertical Art Space, et ”svævende” galleri mellem 3. og 13. sal i Asia One Tower.

Hvor: Asia One Tower, 8 Fung Yip Street
Tlf.: +852 2976 0913
Nærmeste station: Chai Wan

For macho-manden: Ed1tus

1-ED1TUS-hong-kong-mode-steder-at-shoppe-i-hong-kong
ED1TUS konceptstore er dedikeret til mærker for udsøgt herretøj og accessories til mænd.

Mænd i hele verden – foren jer! ED1TUS er en af de sjældne konceptbutikker dedikeret til alt maskulint.

Butikken holder til i et renoveret pakhus, som oser af virilitet, og her findes omhyggeligt udvalgte mærker som Mauro Grifoni, Drumohr, Cire Trudon og FPM Luggage. Andre genstande i butikken, som alene henvender sig til mænd, inkluderer brugskunst, bodylotion, cremer, vin og cigarer.

Her serveres også mad, som meget passende kommer fra Butcher’s Club, Hong Kongs steak-specialist. Hvad andet ville du forvente af alfahannernes mødested?

Hvor: 16F Shui Ki Industrial Building, 18 Wong Chuk Hang Road, Aberdeen
Tlf.: +852 9760 0437
Nærmeste station: Central

For læderfetichisten: Fungus Workshop

3-Fungus-læder-workshop-hong-kong-steder-at-shoppe-i-hong-kong
Få en unik lædertaske eller lær, hvordan lædervarer bliver lavet hos Fungus Workshop

Fungus Workshop er en sjælden juvel af en lædershop, som kombinerer en unik æstetik og solidt håndværk med en seriøs læderfetichisme.

Workshoppen blev undfanget af modedesigner-duoen Baldwin Pui og Hoiming Fung, hvis unikke smag i lædertasker har fået selv den britiske stormagasinkæde Harvey Nichols til at spærre øjnene op. Fungus opererer som en workshop-skråstreg-butik og afholder med jævne mellemrum kurser for håbefulde sko- og taskemagere.

Hvis du ikke er interesseret i et kursus, så kom forbi og se, hvordan disse håndværkere skaber lædervarer – det er et fortryllende syn.

Hvor: G/F, 4 Po Hing Fong
Tlf.: +852 2779 9003
Nærmeste station: Sheung Wan

For sportsfreaks: Lantau Base Camp

5-Lantau-Base-Camp-shopping-i-hong-kong-steder-at-shoppe-i-hong-kong
Hos Lantau Base Camp kan du købe kvalitetssportsudstyr og deltage i sære sportsbegivenheder

Lantau Base Camp er det ideelle sted for dem, der søger fysiske udfordringer – om det er et maratonløb eller vandreturen MacLehose 100 km Trailwalker.

Butikken blev åbnet af to fitnessfanatikere, og Lantau Base Camp er mere end bare en shop. Som et ægte fitness-fællesskab skaber Lantau begivenheder, der er lige så udfordrende, som de er sjove – lige fra et 14 km langt Valentinsløb til ”Skirt Chaser”, et løb, hvor kvinder får et otte minutters forspring, eller Stairmaster, det hårdeste kortdistanceløb i miles omkreds.

Butikken selv tilbyder alt, du kan tænke dig, inden for seriøs sport, med mærker som Salomon, Hoka sko, 2XU clothing, GPS monitorer og Clif Bars. Tid til at komme i form!

Hvor: Shop J, Sea View Building, 1 Ngan Wan Rd, Mui Wo, Lantau Island
Tlf.: +852 5463 6060
Sådan kommer du dertil: Central Ferry til Mui Wo (Pier 6, Eastern)

For de kreative: Fotanian

2-Fotanian-hong-kong-kunst-steder-at-shoppe-i-hong-kong
Deltag i en workshop hos Fotanian, bliv inspireret og køb fantastisk lokal kunst

Fotanian består af mere end 100 atelierer grundlagt af et farverigt sammenrend af kunstnere, som flyttede ind i forladte industribygninger i området Fo Tan, som er Hong Kongs voksende kunstscenes epicenter.

Her kan du lige så vel møde en berømt maler som en nyopdaget tegneserietegner. Mange atelierer fungerer også som bolig for kunstnerne, hvilket skaber en ægte fællesskabsfølelse blandt beboerne.

Ateliererne er ikke altid åbne, men der afholdes jævnligt begivenheder, og det hele kulminerer i den årlige Open Studios-festival i foråret, hvor du kan forvente at se en bred samling lokal kunst – og det meste kan købes med hjem.

Hvor: 15 Wong Chuk Yeung Street, Fo Tan
Tlf.: Intet
Nærmeste station: Fo Tan

For dem, der er vilde med skøre striber: RWB 300

7-RWB-hong-kong-kunstner-shopping-steder-at-shoppe-i-hong-kong
Køb en souvenir i signatur-farvekombinationen rød-hvid-blå hos RWB 300

Rød, hvid og blå er ikke del af Hong Kongs flag. Det er en farvekombination, der er stærkt forbundet med en type nylonbærepose, som har været populær i Hong Kong i generationer. Den blev opfundet i 1960erne og er elsket for sin holdbarhed og alsidighed, og den meget udbredte bærepose blev synonym med det travle byliv og folkets udholdenhed.

Siden 2000 har Hong Kong-kunstneren Stanley Wong inkorporeret det rød-hvide-blå nylonstof ind i sine fotografier, plakatdesign og installationskunst. Gennem en dekonstruktion og genopfindelse af det rød-hvid-blå har Wong fundet på en serie af originalt køkkengrej, modeprodukter og tilbehør, som alt sammen kan findes hos RWB 300. Hvis du har vil finde en autentisk Hong Kong-souvenir, er dette stedet for dig.

Hvor: 192 Prince Edward Road West, Kowloon
Tlf.: +852 2392 5330
Nærmeste station: Prince Edward Station

For krydderurte-entusiasten: Herboland

9-Herboland-hong-kong-rejse-guide-steder-at-shoppe-i-hong-kong
Besøg Hong Kongs eget urteparadis: Herboland

Ved siden af en fantastisk strand og et kraftværk, finder man Herboland , som er Hong Kongs største økologiske urtehave. Den lille indgang leder forbi et par kaniner og frem til markerne. Stedet er forholdsvis lille i størrelse, men mangfoldigheden af de urter, der kan købes her, er stor.

Du kan også købe sæsonens grøntsager og planter i potter, samt smage te der er brygget på havens urter i den lille café på stedet.

Hvis du er interesseret i selv at samle den økologiske havehandske op, kan du lære at dyrke urter selv eller lave sæbe. Herboland arrangerer jævnlige kurser.

Hvor: L.O.T.287 D.D.4 Hung Shing Yeh beach, Lamma Island
Tlf.: +852 9094 6206
Sådan kommer du dertil: Central Ferry til Lamma Island (Pier 4)

For fans af håndlavede smykker: LoSo Shop

8-LoSo-Shop-hong-kong-mode-steder-at-shoppe-i-hong-kong
Oplev alternativ shopping hos LoSo Shop i Lo So Shing Village

Den maleriske Lo So Shing Village er hjem for et traditionelt fiskesamfund og LoSo Shop , som sælger pudsige smykker under mærket MoonFolks, som er designet, håndlavet og pakket af stedets ejer, Violet. Du finder også andre produkter designet af Hong Kong-kunstnere samt  sjældne vintage-genstande fra hele verden.

Med tilføjelsen af LoSo Kitchen, der er åbnet i nærheden, kan du undslippe støjen og travlheden i storbyen og nyde et hjemmelavet måltid i harmoniske omgivelser.

Hvor: 21 First Street, Sok Kwu Wan, Lamma Island
Tlf.: +852 2982 8623
Nærmeste station: Central Ferry til Lamma Island (Pier 4)

Læs mere: Spis som en lokal: de 10 bedste restauranter i Hong Kong

For bogormene: Eslite

6-Eslite-hong-kong-boghandel-steder-at-shoppe-i-hong-kong
Tilbring et par timer med at bladre gennem den enorme bogsamling i Eslite

Eslite, et taiwanesisk kulturfænomen, som måske har formlen til, hvordan en boghandel kan overleve konkurrencen fra online-butikker og e-bøger.

Eslite, der optager tre etager i et shoppingcenter, er lige så meget et underholdningsmekka som en boghandel. Eslite er også vært for udstillinger, begivenheder og kunstoptrædener.

Fortab dig i det enorme udbud – der går nemt et par timer. Der er også en café, en vinbar og flere restauranter, hvis du har brug for en opfriskning mellem bog-kiggeriet.

Hvor: 8F – 10F Hysan Place, Hennessy Road
Tlf.: +852 3419 6789
Nærmeste station: Causeway Bay

For hi-fi-fans: Audio Space

10-Audio-Space-shopping-steder-at-shoppe-i-hong-kong-in-hong-kong
Det internationalt kendte Audio Space tilbyder hi-fi-udstyr af høj kvalitet

Hvorfor besvære sig med store mærker som Bang & Olufsen og Bose, når du for samme pris kan sikre dig meget mere og bedre lyd- og billed-udstyr?

Velkommen i Hong Kongs underbelyste verden af AV-design. Hong Kong og naboen Kina, der er en af verdens største AV-producenter, fremtryller nogle fantastiske højkvalitets AV-produkter.

Blandt mange mærker er Audio Space langt det mest anerkendte internationalt, og det vinder gradvist mere og mere respekt for sine højttalere i høj kvalitet. Tjek selv Mini-Galaxy 1, en diminutiv højttaler fyldt med brugbare funktioner og et smukt, underspillet ydre.

Hvor: 1F, 151 Apliu Street, Sham Shui Po
Tlf.: Ingen
Nærmeste station: Sham Shui Po

[cta href=”http://www.momondo.dk/flybilletter/hkg/fly-til-hong-kong.html” rel=”” content=”Find en billig flybillet til Hong Kong”]Find en billig flybillet til Hong Kong[/cta]

For at få flere tips,download vores gratis momondo places city guide til Hong Kong (pt. kun tilgængelig på engelsk) og opdag over 200 fantastiske anbefalinger fra lokale.

Lækkert til lavpris: Gode og billige spisesteder i København

Det er ofte en bekostelig affære at spise ude i København, men ikke altid. Her er 9 spisesteder, som serverer god mad, til overkommelige priser. Alle stederne er delikat udvalgt fra vores gratis city guide til København, momondo places – pt. kun tilgængelig på engelsk.

Aroiidee

1-Aroiidee-København-billigt-nørrebro-restauranter-i-københavn
Den røde karry hos Aroiidee er en klassiker

Hvis dit budget ikke rigtig matcher prisen for den fulde, ekstravagante Michelin-behandling hos Kiin Kiin, men du ikke desto mindre har lyst til virkelig god thaimad, så gør holdt i den asiatiske bistro, Aroiidee, lige ved siden af. De to restauranter har samme ejere, og selv om Aroiidee er mindre eksperimenterende og fancy, vil stedets signaturret, rød karry, få munden til at løbe i vand hos de fleste.

Med sin dæmpede belysning, de tætte siddepladser og det autentiske asiatiske interiør fungerer denne travle thai-bistro som det perfekte pitstop før en aften i byen eller som en romantisk indledning på en aften i biografen lidt længere ned ad gaden.

Hvor: Guldbergsgade 23
Tlf.: +45 35 35 95 05
Sådan kommer du dertil:
Bus 5A til Kapelvej

Papirøen

2-Papirøen-steder-at-spise-i-københavn-restauranter-i-københavnn
Få stillet sulten Papirøen

Med udsigt til Skuespilhuset på den ene side og Operahuset på den anden, er Københavns Papirøen en ideel slutdestination på en aftenspadseretur.

Indtil for nylig tjente stedet hovedsagelig som papirlager for den danske presses fællesindkøb og var totalt forladt! I dag er øen blevet en af Københans mest populære steder, med et aktivitetscenter og et videnskabsmuseum, Experimentarium, kunstgallerier og madvogne. Sæt gaflen i seriøst smagfuld gadekøkken fra alle verdenshjørner, og nyd maden indendørs i de grå haller eller i solen med udsigt over byens havnefront.

Hvor: Trangravsvej 14
Tlf.: n/a
Sådan kommer du dertil: Bus 9A til Arsenaløen

Læs mere: Københavns 7 skjulte skatte

La Galette

3-galette-bedste-steder-at-spise-i-københavn-københavn-city-centrum-restauranter-i-københavn
Asterix og Obelix byder dig velkommen til pandekagekælderen

Nogle steder får dig bare til at føle dig godt tilpas fra første sekund. Denne lille franske crêpe-restaurant er et af disse steder. Den gemmer sig bag en smal, graffiti-dækket indgang, som er let at overse. Indenfor vil du imidlertid finde en vidunderlig lille restaurant, som to dygtige franske fyre står bag. De disker op med fantastiske crêpes lavet af økologisk boghvede fra Bretagne.

Pandekagerne serveres med lækkert fyld med ingredienser, der inkluderer muligheder som laks, ratatouille og oste. Der er tillige en hyggelig gård, og hvis vejret er dejligt, kan du ikke finde et bedre sted for en velfortjent frokostpause, hvis du er i færd med at udforske den indre by.

Hvor: Larsbjørnsstræde 9, Baghuset
Tlf.: +45 33 32 37 90
Nærmeste station: Nørreport

District Tonkin

4-District-Tonkin-guide-til-københavn-restauranter-i-københavn
Et måltid for to hos District Tonkin

Kunne du tænke dig en smuttur til Hanoi? Træd blot ind ad døren hos den nyligt åbne konceptbutik District Tonkin, og du bliver øjeblikkeligt teleporteret til Vietnams travle gader, når duften af koriander og ingefær kildrer dine næsebor.

District Tonkin kombinerer et smagfuldt indre med en tilbagelænet gadekøkkenstemning, og restauranten lader dig tjekke deres håndplukkede udvalg af asiatisk kunst, førsteklasses kogebøger og kunsthåndværk ud, mens du guffer deres dejligt fedtede Bánh mì-sandwiches i dig – en konstruktion af marineret kød (eller tofu), pebermayonnaise, forårsløg og frisk koriander. Med så smukt et interiør og så lækre sandwichs får du ikke bare lyst til at spise her hver dag – du får også lyst til at flytte ind.

Hvor: Dronningens Tværgade 12
Tlf.: +45 60 88 86 98
Nærmeste station: Kongens Nytorv

Madglad

5-Madglad-København-restauranter-Vesterbro-restauranter-i-københavn
Madglad er for sultne og barnlige sjæle

Ingen skjulte dagsordener – bare ærlige, solide, smagfulde måltider serveret med kærlighed og et sprødt stykke brød. Pakket, så du kan tage det med til dit yndlingssted. Madglad er take-away i sin fineste form med gode portionsstørrelser og en lav pris. Her kan du få dagens ret og et vegetarisk alternativ – meget er inspireret af det traditionelle danske køkken med få moderne og internationale anstrøg.

Det kitschede interiør og kompakte siddeplads skaber en intim og hyggelig atmosfære, som vil få enhver socialt indstillet gæst til at føle sig hjemme. Madglad skaber madglæde for alle.

Hvor: Oehlenschlægersgade 53
Tlf.: n/a
Sådan kommer du dertil: Bus 6A til Frederiksberg Allé

Læs mere: Det skal du lave i København – gratis!

Grød

6-grød-restauranter-i-københavn-Jægersborggade-restauranter-i-københavn
Besøg Grød for grød version 2.0

Tag din ske med – og et åbent sind. Hos Grød er den gode gamle grød tilbage. Havregrød er ikke længere noget, du svagt kan huske fra din barndom; det er fuldkornsbenzinen på enhver hipsters motor. Her fejrer grøden sin renæssance i moderne og forfinede versioner med særlig opmærksomhed på dens tekstur og pynten på toppen. Prøv speltgrøden med hybenkompot og karamelliserede græskarkerner. Den vil holde dig kørende i mange timer!

Konceptet inkluderer også italiensk risotto, asiatisk risengrød og frugtgrød. Smut ind til Grød, når du vandrer rundt i kvarteret omkring Jægersborggade, og du vil blive glædeligt overrasket.

Hvor: Jægersborggade 50
Tlf.: +45 50 58 55 79
Sådan kommer du dertil: Bus 5A til Stefansgade

Ahaaa

7-Ahaaa-nørrebro-københavn-restauranter-i-københavn
Smag det autentiske Mellemøsten hos Ahaaa.

Nørrebro er hjem for et stort arabisk mindretal og et tilhørende antal falafel- og shawarma-barer. Alligevel kræver det af en eller anden grund en del research at finde ordentligt mellemøstlig mad af god kvalitet. Altså med mindre du støder på Ahaaa i Blågårdsgade.

Her får du den bedste falafel-sandwich i København, og bordene udenfor er det perfekte sted at spise den. Ahaaa serverer også meget smagfuld shawarma, hummus, favabønner, manakishbrød og et antal andre lækre mellemøstlige retter. Alt er hjemmelavet, og personalet er altid meget generøse med de syltede agurker og radisser. Lækkert!

Hvor: Blågårdsgade 21
Tlf.: +45 35 39 00 85
Sådan kommer du dertil: Bus 5A til Ravnsborggade

Rub & Stub

8-rub-og-stub-københavn-billigt-københavn-city-centrum-restauranter-i-københavn
Rub & Stub: Forandrer det moderne køkken, en rest ad gangen

Gå hele vejen – og lidt længere – med ren samvittighed på Rub & Stub. Den første restaurant i København, som har sat sig for at tackle det enorme madspild ved at bruge overskudsvarer fra madindustrien og byde produkter indenfor, som supermarkederne har kasseret af rent æstetiske grunde – og inkorporere dem i lækre retter.

Gemt væk på første sal i Huset i Magstræde – et kulturhus og biograf – kan denne restaurant drevet af frivillige være lidt svær at finde. Men giv ikke op! Kokkene gør på genial vis brug af ”resterne”, servicen er fantastisk, og atmosfæren er utrolig hyggelig. Så grib chancen – hvornår får du ellers mulighed for at fylde maven og støtte et vigtigt projekt på samme tid?

Hvor: Rådhusstræde 13, 1.th. (Indgang gennem Magstræde)
Tlf.: +45 61 33 63 78
Sådan kommer du dertil: Bus 2A til Nationalmuseet

Foderbrættet

9-Foderbrættet-Vesterbro-restauranter-restauranter-i-københavn
Hotdogs på et helt nyt niveau hos Foderbrættet

En ”skaldet franskmand i sovepose” lyder måske ikke lige som noget, du har lyst til at sætte tænderne i, men vent! Det er bare en af de utallige kælenavne for danskernes fast food-favorit: Hotdoggen.

For nylig har den ydmyge snack gennemgået lidt af en gastro-renæssance, og restauranter, som udfordrer og twister den klassiske kombination af brød, pølser og tilbehør er begyndt at dukke op. Blandt de mest eksperimenterende er Foderbrættet, som serverer en usædvanligt avantgarde pescatarvariant, hvori ”pølsen” er lavet af torsk, lagt i tempura-dej og pyntet med tang. Skyld den ned med en drink og brænd de overskydende kalorier af på dansegulvet nedenunder.

Hvor: Vesterbrogade 41
Tlf.: +45 33 23 64 63
Nærmeste station: Vesterport

[cta href=”http://www.momondo.dk/flybilletter/cph/fly-til-københavn.html” rel=”” content=”Find et fly til København “]Find et fly til København[/cta]

Leder du efter mere information om den danske hovedstad? Download vores gratis city guide til København , momondo places, som indeholder de allerbedste lokale tips og skjulte skatte i byen.

10 romantiske ferier for globetrotter-par

Du elsker at rejse, og nu har du fundet en partner, der elsker det lige så højt. Skønt! Men hvor skal I tage hen, hvis det er første gang, I rejser sammen? Hvor tager I hen, hvis I allerede har set det hele? Tjek vores ideer til romantiske ferier, og bliv inspireret til at planlægge den turteldue-tur, I begge fortjener.

I skal ikke bare overleve turen sammen, I skal komme hjem som et stærkere par! Læs vores 7 tips til at overleve jeres første ferie som et par.

Til den første gang – Fez, Marokko

10-romantiske-ferier-for-par
Hvis murene i Madrasa Bou Inania havde ører …

At rejse for første gang med en ny kæreste kan betyde livslang succes eller brutal fiasko for et parforhold. Heldigvis har vi valgt det helt rigtige sted: Fez i Marokko. Hold sanserne skarpe i Fes el Bali (eller Fez’ Medina), den ældste befæstede del af byen; myriaderne af krydderier, lokalt håndværk og interessante mennesker vil give jeres næser, øjne og ører masser af indtryk. Stilladserne, der dækker de gamle, slidte bygninger er snart glemt, når du finder Madrasa Bou Inania, en af de få religiøse steder i Marokko, som er tilgængeligt for ikke-muslimske besøgende. Det blev grundlagt i 1350erne og er for nylig blevet renoveret.

Sanserne overvældes for alvor i Chouara lædergarveriet. Det sprudlende farverige fra tøj, der ligger spredt til tørre ud over hustagene, vil være det billede, I tænker på, når I engang ser tilbage på den tid, da I forelskede jer i Marokko.

[cta href=”http://www.momondo.dk/flybilletter/fez/fly-til-fez.html” rel=”” content=”Find en flybillet til Fez”]Find et flybillet til Fez[/cta]

For naturelskere – Big Sky, Montana

10-romantiske-ferier-for-par
En ensom bison leder efter kærligheden i Big Sky, Montana

Store eventyr. Store drømme. Gør det hele til virkelighed i Big Sky, Montana. På mindre end en times køretur vil de enorme vidder i West Yellowstone Park udstyre jer med en følelse af ydmyghed, særligt hvis I skulle støde på bisoner, væddere med store horn, ulve eller endda bjørne. Afhængig af sæsonen kan I prøve kræfter med vildnisset på en hundeslæde-ekspedition eller med rafting i Gallatin Canyon, hvis I er til ekstra spænding. Mulighederne for romantiske overnatninger veksler fra “glamping” i smarte telte til maleriske hytter, ranches eller andre hoteller nær Yellowstone.

Efter en vandretur op og ned ad Lone Mountain kan I forkæle jeres fødder med et par ægte cowboystøvler i Carter’s Boots i Bozeman city og derefter spankulere ind på den nærmeste bar for at nyde en af de lokale øl.

[cta href=”http://www.momondo.dk/flybilletter/bzn/fly-til-bozeman.html” rel=”” content=”Find et fly til Bozeman”]Find et fly til Bozeman[/cta]

For adrenalinjunkier – Rio de Janeiro, Brasilien

10-romantiske-ferier-for-par
Kærlighed er et spil i Rio de Janeiro

Hvis du (også) ser din partner som en medspiller, så print jeres navne på en grøn og gul fodboldtrøje og hop på det næste fly til Rio de Janeiro. Om du er OL-deltager eller begynder – alle kan finde en sport at få adrenalinet til at pumpe på, uanset om det er SUP-surf (stand-up paddle) på Barra de Tijuca eller hanggliding ned ad Pedra Bonita-bjerget.

Copacabana-stranden er et fantastisk sted at udfordre din partner til en hyggelig futevolei-kamp (beach volleyball hvor man bruger alle kropsdele med undtagelse af hænder og arme). Find sammen igen over en gang muskelvarmende træning med pumpede lokale, ”Cariocas”, på det udendørs træningsudstyr. AtivoRio giver jer mulighed for at melde jer til fodboldkampe med lokale eller tilmelde jer en SightRunning-gruppe, den perfekte kombination af sport og rejseoplevelser for det (hyper)aktive par.

Sulten efter mere Rio-inspiration? Download vores gratis Rio city guide app.

[cta href=”http://www.momondo.dk/flybilletter/rio/fly-til-rio-de-janeiro.html” rel=”” content=”Find en flybillet til Rio”]Find et fly til Rio[/cta]

For parret med børn – Saint Lucia

10-romantiske-ferier-for-par
For (store og små) børn, vælg Gros Islet

Selv hvis I er stolte forældre, gemmer der sig sikkert stadig et lille barn inderst inde i jer begge. Hele familien vil finde præcis, hvad den har behov for, i Gros Islet. Yngre børn vil elske stranden og kan holde sig travlt beskæftiget hele dagen i børneklubberne, som resorts i Saint Lucia tilbyder, eller I kan have det sjovt sammen hele familien med en svævebanetur gennem trætoppene i en forlystelsespark.

At snorkle i Rodney Bay er både en lærerig og sjov måde at udforske livet under vandet. Og I voksne kan tage en velfortjent romantisk pause – måske når børnene er i børneklubben – under en kort dagstur til Soufrieres svovlkilder eller kys hinanden under Toraille-vandfaldene.

[cta href=”http://www.momondo.dk/flybilletter/slu/fly-til-saint-lucia.html” rel=”” content=”Find et fly til Saint Lucia”]Find et fly til Saint Lucia[/cta]

For en LGBT-venlig ferie– Sitges, Spanien

10-romantiske-ferier-som-par
Romantik er lig med solbadning i Sitges

Hvis du og din partner plejer at være festens midtpunkt, er Sitges det helt rigtige sted at være! Dette party-sted – bare 40 minutter fra Barcelona med bil – var engang kendt for sine bohéme- og kunstner-subkulturer. I dag er den en af Spaniens mest højlydte, stolte og solrige destinationer for LGBTQ-rejsende fra hele kloden. Når I ikke er til et poolparty, befinder I jer formentlig i en af de homo-venlige barer på gaden Dos de Mayo, eller måske ligger i på byens fantastiske nudiststrand. Der er en festival for hver sæson – karneval i februar, Gay Pride i juni, Festa Mayor i august, og filmfestival i oktober.

Hvis pumpende basrytmer og sommerfester dagen lang ikke lige er jer, så planlæg jeres tur uden for sommersæsonen. Solen skinner altid på Sitges, så kom i det sene efterår eller om vinteren for at nyde de næsten tomme strande og gå endeløse ture langs strandpromenaden, mens I beundrer de fornemme koloniale indianos-palæer.

[cta href=”http://www.momondo.dk/flybilletter/bcn/fly-til-barcelona.html” rel=”” content=”Find et fly til Barcelona”]Find et fly til Barcelona[/cta]

For parret med et lille budget, men store hjerter – Brasov, Rumænien

10-romantiske-ferier-for-par
Par i Brasov

En enkeltbillet til Brasov for to, tak! Når I først én gang har opdaget denne romantiske, lille by i Rumænien, har du formentlig ikke lyst til at tage hjem igen. Som i et eventyr vil du spadsere gennem talrige caféfyldte gader og stræder med butiksfacader i alle regnbuens farver. Nyd de simple glæder i byen: En kop kaffe koster mindre end 2 euro (9 rumænske lei). Tag en 40 minutter lang køretur ud af byen og få masser af stof til fantasien med et besøg på slottet Bran, ofte kaldet Draculas slot.

Efter et uundgåeligt besøg i Den sorte kirke, der fik sin sod-farve i en stor brand i 1689, kan I tage op i bjergene med Telecabina (en svævebane) eller gå til fods gennem de romantiske gyder og nyde udsigten fra toppen af Tâmpa-bjerget. En fjollet fotomulighed byder sig til ved det Hollywood-agtige Brasov-skilt i store, hvide bogstaver.

[cta href=”http://www.momondo.dk/flybilletter/buh/fly-til-bucharest.html” rel=”” content=”Find et fly til Bukarest”]Find et fly til Bukarest[/cta]

For romantiske city soul-mates – Seoul, Sydkorea

10-romantiske-ferier-for-par
Selfies i Seoul ved Kærlighedens Mur

Hvis selfie-knipseri med din udkårne lyder som en perfekt date i dine ører, kan Seoul meget vel være jeres drømmedestination. På jeres første dag vil I (og mange andre par) sikkert gerne knipse et billede ved Namsan Seoul Tower – ved toppen af bakken er særlige hjerteformede stole installeret, så par kan nusse i dem, og de overvældende mange låse på Kærlighedsmuren er umulige at overse.

At kalde Seoul romantisk er en underdrivelse, særligt hvis du besøger øen Namiseom. Selv om den ligger cirka 60 kilometers køretur uden for Seoul by, er kastanje- og poppeltræerne i lige rækker et slående billedskønt bagtæppe for et billede på alle tider af året. For den perfekte måde at afslutte dagen på: Tag til DIY Ring Café i det trendy kvarter Hongdae for at lave jeres egne matchende souvenir-smykker.

[cta href=”http://www.momondo.dk/flybilletter/sel/fly-til-seoul.html” rel=”” content=”Find et fly til Seoul”]Find et fly til Seoul[/cta]

For de strandelskende nygifte – Puerto Plata, Den Dominikanske Republik

10-romantiske-ferier-for-par
Solnedgang og romantik på Puerto Platas strande

Buketten er kastet, malingen på ”nygifte”-skiltet er stadig halvvåd, og jeres tasker er pakket til en kærlighedsfyldt ferie i Puerto Plata, en af Den Dominikanske Republiks mindre turistede og mere paradisiske strandbyer. Når I ikke arbejder på familiens næste generation i jeres hotel ved stranden, spadserer I måske rundt i den historiske bydel eller solbader på Playa Bergantín.

Det lokale handelsliv er ivrige for at hjælpe og servicere jer – ofte på engelsk og med et smil. Den kreolske kultur med afrikanske og caribiske rødder fylder natten med rytmer. Når barerne spiller ”merengue”, vil I slet ikke kunne lade være med at danse. Snup en hurtig drikkepause med en Mamajuana i hånden (en lokal romcocktail, som er kendt som et elskovsmiddel), og I er klar til at komme tilbage på dansegulvet – eller til hotelværelset!

[cta href=”http://www.momondo.dk/flybilletter/pop/fly-til-puerto-plata.html” rel=”” content=”Find et fly til Puerto Plata”]Find et fly til Puerto Plata[/cta]

For sultne hjerter – Istrien, Kroatien

10-romantiske-ferier-for-par
Rovinj-romantik på det lokale marked

Nogle siger, at vejen til en persons hjerte går gennem maven. I Istrien i Kroatien kan I gå ombord i lækkerier som hvid trøffel og frisk fisk – og det er kun begyndelsen. Som stolte producenter af kroatisk gourmet-olivenolie anser de lokale deres flydende guld som prikken over i’et i retter som buzara (reje- eller muslingegryde) eller pljukanci (håndrullet pasta).

Uimodståeligt blåt vand og grønne landskaber vil give jer mange ting at tale om over desserten, hvis I ellers kan tale med munden fuld af Fritule-kager (den kroatiske donut). Tag en hel favnfuld lokale produkter med hjem fra markedet på havnen i Rovinj for foden af bakken med Skt. Eufemia-kirken og dens 60 meter høje klokketårn. For den fulde romantiske pakke kan I snuppe en flaske lokal vin og tage en færge fra Rovinj til Venedig (de sejler i sommersæsonen).

[cta href=”http://www.momondo.dk/flybilletter/puy/fly-til-pula.html” rel=”” content=”Find et fly til Pula”]Find et fly til Pula[/cta]

For en romantisk ferie uden grænser – Fransk Polynesien

10-romantiske-ferier-for-par
Forelsk jer i Bora Bora

Det engelske begreb ”DINK” dækker over et par med ”dobbelt indkomst, ingen børn”. Hvis I passer ind i denne kategori, er I formentlig mindre interesserede i hotellets babysitting-services og mere interesserede i at få jeres livs oplevelse. Bare hop i sommertøjet og sejlerskoene og tag af sted til den Fransk Polynesiske ø, Bora Bora. Adskillige luksushoteller med bungalows og privat udsigt venter på jer ved kysterne med de kridhvide sandstrande.

Når det gælder romantiske ferier, er Bora Bora juvelen – spis picnic på private strande, svøm med farverige fisk, nyd tahitianske vanilje-mojitos og et måltid af ahi tun (en lokal delikatesse). Og når I er færdige med at forkæle jer selv, er en helikoptertur over Otemanu-bjerget eller en shoppetur på det lokale marked i Pape’ete, Tahiti, fantastiske ekskursionsmuligheder.

[cta href=”http://www.momondo.dk/flybilletter/bob/fly-til-bora-bora.html” rel=”” content=”Find et fly til Bora Bora”]Find et fly til Bora Bora[/cta]

Leder du efter mere romantisk rejseinspiration? Tjek vores liste over åndeløst smukke hoteludsigter eller vores 7 nyttige tips til at rejse med din partner.

Gunnar Garfors: globetrotter og verdensrekordholder

Norske Gunnar Garfors gør andre globetrottere misundelige. Ikke alene er han den yngste ”fritids-rejsende” nogensinde, der har besøgt samtlige klodens 198 lande*, han gjorde det endda, mens hans passede sit fuldtidsjob, som new media specialist og brugte kun weekender plus sine fem ugers årlige ferie!

Hans bog, 198: How I Ran Out Of Countries, blev udgivet sidste år, og vi har mødt verdensrekordholderen i et sjældent øjeblik mellem flyveturene for at få insiderviden om hans rejser på tværs af kloden.

Hvordan blev du interesseret i rejser?

Jeg var heldig at rejse meget fra en ung alder sammen med min familie og senere, da jeg var 17 år, tog jeg på Interrail alene. Men min interesse blev for alvor vakt i 2000, da jeg tog på min første rejse uden for den vestlige verden – et bryllup i Indien – og siden til Kina for at være sammen med min kæreste, der studerede der.

I 2004 besøgte jeg så Kazakhstan. For en norsk fyr som mig var det meget anderledes at opleve. Jeg blev oprindeligt inviteret til en konference, og jeg og min bror besluttede at bruge en ekstra uge på at udforske regionen. Efter det besluttede jeg, at jeg ville besøge de øvrige ”-stan”-lande – Tadsjikistan, Usbekistan, Kirgisistan, Turkmenistan, Afghanistan og Pakistan – fordi jeg var fascineret af landenes historier og generøsiteten hos de mennesker, jeg mødte. Disse rejser varede indtil 2008, og derefter besluttede jeg at rejse til alle lande i verden.

Jeg havde ikke mange penge, men alt, jeg har tjent, har jeg brugt på rejser. Det er jeg glad for, at jeg har gjort. Jeg har ingen dyr kunst, jeg har ingen bil, ingen hund, jeg har end ikke en CD-samling. Alt er gået til at rejse, som for mig er den vigtigste del af livet: At udforske verden!

peru-globetrotter-rejs-verden-rundt
En stolt Gunnar står på toppen af Machu Picchu. © Garfors.com

Hvordan har balanceret mellem dit arbejde og dine rejser?

Jeg har faktisk gjort det hele bid for bid, mens jeg passede et fuldtidsjob. Ofte fløj jeg ud på en onsdag aften, tog torsdag og fredag som feriedage, og kom så tilbage mandag morgen på kontoret.

Det er en bedre måde at gøre det på, synes jeg. Når folk rejser væk i lange perioder, har de tendens til at planlægge for meget, og hvis noget så går galt undervejs, får det en dominoeffekt på resten af turen. At opdele rejserne vil også give dig mulighed for virkelig at fordybe dig i de enkelte lande i stedet for at hoppe fra et sted til et andet.

Læs mere: Sådan finder du de billigste fly!

Hvordan sikrede du dig at du fik mest mulig ud af besøget med kort tid til rådighed?

Min hovedprioritet, når jeg rejser, er at opleve livet, som de lokale lever det, så jeg er for det meste bare hoppet ud i det og har opsøgt lokalbefolkningen i stedet for at få anbefalinger fra andre, som har besøgt stedet før mig.

Jeg elsker kort, og jeg sikrer mig altid, at jeg har et med mig, når jeg rejser, men ellers planlægger jeg ikke meget på forhånd. Jeg taler med de lokale. Jeg taler ikke mange sprog, men du kan faktisk klare dig de fleste steder med engelsk. Ellers er jeg altid blevet overrasket over, hvor mange talentfulde oversættere, du kan finde på gaden – de tager imod dig med åbne arme.

Ud over sprogbarriererne er der én ting, alle kan gøre, når de rejser til et nyt sted – smil! Det lyder indlysende, men et indbydende smil kan virkelig løse op for mange ubehagelige eller pinagtige situationer. Jeg har oplevet mange forskelle mellem kulturer og samfund på mine rejser, men smilet er universelt sprog, og vi skal lære at bruge det mere.

Hvad er dit favoritsted i verden?

Det er bogstavelig talt et umuligt spørgsmål at svare på, særligt fordi det er så personligt: Dine rejseoplevelser bliver nøjagtig lige så spændende, som du selv gør dem til. Vent ikke på, at de gode eller uforglemmelige oplevelser skal komme til dig: Du skal finde og gribe de øjeblikke. En ting, jeg kan sige, er, at mine oplevelser i både Irland og Brasilien var fantastiske, og at folk begge steder er ekstremt sociale, åbne og gæstfrie.

Narvik-verden-rundt-rejse-verden-rundt
En svævebane badet i polarlys glider gennem det fantastiske Narvikfjellet. © J-A Pettersen

Hvis jeg må fremhæve mit hjemland, må jeg sige, at jeg altid elsker at rejse op til min hytte i det nordlige Norge, lige uden for Narvik. Deroppe befinder man sig nord for polarcirklen, så om sommeren har man midnatssol, et utroligt landskab med utrolige bjerge, fjorde, gletsjere, øer, masser af fisk i havet og alt dufter levende og frisk.

Kommer du tilbage om vinteren, er solen væk – det er mørkt 24 timer i døgnet med blot en smule blåligt lys. Om natten kommer det utrolige, dansende nordlys frem. Det er fra en ekstrem til den anden. Det er utroligt og ulig alt andet, jeg har set på mine rejser.

Har du et godt råd til, hvordan man bevarer et åbent sind på rejser?

Begynd med at rejse i det små og tæt på dit hjemland. Det vil give dig en god fornemmelse af, hvor du ønsker at tage hen og hvilken type rejsende, du er. Hast ikke afsted og tag en rejse ad gangen. Det vil styrke din nysgerrighed på verden, gøre dig mere kreativ, motiveret til at spare penge og ivrig efter at udforske verden.

Læs mere: Sådan når du dine rejsemål i 2016

Hvordan får man mest ud af at rejse alene?

Der er to typer rejsende: Den, der kan rejse alene, og dem, der ikke kan. Ultimativt handler det hele om balance. Det er en god idé at researche lidt på sikkerhed og fremkommelighed. Nogle steder kan det at rejse i en stor flok virke intimiderende eller endda truende på de lokale, mens det at rejse alene kan betyde, at du nemmere falder ind i omgivelserne.

Det er også meget nemt at glemme, hvor sandsynligt det er, at du møder folk på vejen, både lokale og ligesindede rejsende. Vær positiv, sig oftere ”ja” – så møder du venner på ingen tid.

Læs mere: 20 uundværlige tips til den solorejsende / De 8 bedste destinationer for solorejsende

Hvad er dine bedste tips til budgetvenlige rejser?

Prøv at gå imod strømmen – rejs ikke, når alle andre rejser, for eksempel i skoleferierne. At eksperimentere lidt med alternative nærliggende lufthavne, når du booker, kan også spare dig for mange penge.

Hvis du har en mellemlanding på din rejse, kan du overveje at lede efter et tilbud, som har et stop på 24 timer eller mere. Disse billetter er ofte billigere, og det vil føles, som om du har en ekstra ferie midt på din normale ferie. Ved mellemlandinger er det meget bedre at komme ud af lufthavnen og, hvis muligt, udforske det sted, hvor du er landet.

Læs mere: Ferie på budget: Her skal du rejse hen i 2016

Hvilket land besøgte du som det sidste – og hvilke følelser fik du ved ankomsten?

Kap-Verde-verden-rundt-rejse-kloden-rundt
Klar til at tænde op på kysten af øen Santo Antão på Kap Verde

Det var i maj 2013, og jeg besøgte Kap Verde. Det var en fantastisk følelse at lande der, og det var dejligt at dele øjeblikket med nogle af mine familiemedlemmer, som tog med mig på den rejse.

Efter turen kom jeg hjem og følte, at noget manglede. Jeg troede, at jeg ville stå tilbage med en overvældende følelse af at have opnået noget særligt, men det gik op for mig, at det, jeg havde gjort – at rejse til alle 198 lande i verden – kun var begyndelsen. Der er så meget mere, jeg skal udforske. Både steder, jeg skal tilbage til, og nye byer og regioner i de lande. Det vil tage resten af livet at opnå det, men jeg er klar på udfordringen!

For at læse mere om Gunnar og hans rejser, besøg hans egen blog.

*Gunnar regner verdens 198 lande som de 193 FN-medlemmer plus 2 FN-observatører (Vatikanet og Palæstina) og 3 andre lande (Kosovo, Taiwan and Western Sahara), som er anerkendt som selvstændige lande af flere FN-medlemmer.

Leder du efter mere fantastisk rejseinspiration? Besøg momondos blog for at opdage vores liste over 21 pakketips, der gør din ferie lettere , eller tjek vores interview med en af Irans mest interessante unge fotografer, Mohammad Reza Domiri Ganji.

Tag springet: 11 fantastiske vandhuller i hele verden

Pak dit badetøj og din eventyrlyst – tjek vores 11 favorit-swimmingpools ud!

Cenote Ik Kil, Mexico

naturlige-swimming-pools
Cenote Ik Kil på Mexicos Yucatán-halvø © Travis Wise

Cenote Ik Kil beliggende på Yucatán-halvøen i det sydøstlige Mexico er kendt som et bundløst dyb, hvor mayaerne ofrede mennesker til regnguden. Men vær ikke bange; du vil ikke opleve nogen ofre – blot den rene fryd!

Det 35 meter dybe naturlige bassin – der blev skabt, da en hule kolapsede – er et populært stop for dem, der rejser mod den oldgamle maya-by, Chichen Itza. Du når vandet, hvis du går ned af trappen skåret ind i kalkstenene.

Det kan blive en smule tætpakket her, så kom tidligt, hvis du vil opleve det mest jomfruelige dyp. Efter din svømmetur kan du fylde maven med en traditionel mexicansk frokostbuffet i stedets restaurant.

Tag mig med! Find en billig flybillet til det nærliggende Merida med momondo.

Den Blå Lagune, Grindavik, Island

naturlige-swimming-pools
Den blå lagune på Island

Den Blå Lagune er en fantastisk attraktion, og er sted, hvor du vil få et af dit livs mest livgivende og maleriske svømmeture.

Med sin beliggenhed i Grindavik, blot 50 minutters kørsel fra Reykjavik, blev den menneskeskabte lagune udformet i de sene 1970ere, og den indeholder 5,6 millioner liter geotermisk saltvand fra jordens indre. Med en temperatur på 38 grader celcius er du garanteret en afslappende og lindrende badetur hele året rundt.

Vandet her menes at have en ”helende egenskab” og er fuldt af mineraler som silica og svovl. Der er flere luksustilbud at forkæle sig med: Put silica-mudder på ansigtet for blødere hud, besøg vandfaldet, som kan helbrede skuldersmerter eller få en massage i vandet. Afslapning er nøgleordet i Den Blå Lagune!

Klar til afgang? Find en billig flybillet til Reykjavik med momondo.

Hamilton Pool Preserve, Dripping Springs, Texas, USA

naturlige-swimming-pools
Den idylliske Hamilton Pool in Texas, USA © SandraHintzman

Texas er hjem for en af de smukkeste, naturlige swimmingpools i USA, Hamilton Pool. Den er beliggende omkring 37 km fra Austin, og den imponerende jadegrønne pool indeholder et 15 meter højt vandfald og er omgivet af enorme stykker kalksten.

Poolen er meget populær i de varme texanske somre, hvor køerne kan blive op til en time lange. For at få adgang til poolen, skal du op ad en 800 stejl vandresti. Men så snart du er i vandet, vil du opleve, at det er besværet værd. Hvis du ikke har en picnickurv med, kan du altid snuppe en bid mad på den nærliggende It’s All Good BBQ restaurant.

Klar til afgang? Find en billig flybillet til Austin med momondo.

The Blue Hole, Ocho Rios, Jamaica

naturlige-swimming-pools
The Blue Hole i Ocho Rios, Jamaica

Det kan være svært at vende ryggen til Jamaicas sandstrande og køre ind i landet, men så snart du er hoppet i denne naturlige swimmingpool, vil du ikke ud til kysten igen. Vejen til Blue Hole er ret bumpet, så du skal sikre dig en solid bil. Du kan slå et besøg ved poolen sammen med et hurtigt stop ved Dunn’s River Falls.

For den eventyrlystne: Kast dig ud i den 9 meter dybe pool fra en ”Tarzan” rebgynge.

Planlæg din rejse lige nu! Find en billig flybillet til Kingston med momondo.

Little River Canyon, Alabama, USA

naturlige-swimming-pools
Little River Canyons naturlige swimmingpool i Alabama, USA

Navnet snyder – Little River Canyon er overhovedet ikke lille. Dette fantastiske jordfaldshul er 19 km langt og omgivet af klipper og gigantiske udspringspunkter i kalksten, som stikker op fra vandet.

Floden, der regnes for at være en af de reneste i Syden, udspringer ved Lookout Mountain i det nordvestlige Georgia og udmunder i Fort Payne, Alabama. Hop i det jomfruelige vand og få den unikke følelse af friskhed, som man kun får i naturens eget rene vand.

Klar til at kaste dig ud i det? Find en billig flybillet til den nærliggende by, Atlanta med momondo.

Enfield og Lucifer Falls, Ithaca, New York, USA

naturlige-swimming-pools
En af de mange vandfald i Robert H. Treman Park i Ithaca, USA © Tatiana Di

I den nordlige del af staten New York kan du kan besøge Robert H. Treman Park og opleve vandfaldshimlen!

Start dagen med en vandretur langs Gorge Trail, og du vil passere 12 forskellige vandfald – inklusive det imponerende 35 meter høje Lucifer Waterfall. Når du når Enfield Falls, også kaldet Lower Falls, vil du være mere end klar til at plaske rundt i det selv. Hop i søen ved foden af vandfaldet og svøm rundt i de fredfyldte omgivelser.

Der er grill og picnic-faciliteter på stedet, så husk at pakke en kurv med lækkerier, som I kan nyde efter vandre- og svømmeturen.

Overbevist? Find en billig flybillet til det nærliggende New York med momondo.

Fairy Pools, Isle of Skye, Skotland

naturlige-swimming-pools
Klart vand i Fairy Pools i det nordlige Skotland © Daniel Stockman

Hvorvidt noget magisk sker, når du træder ud i de klare, blå søer og vandfald i Fairy Pools på Isle of Skye vides ikke, men et besøg ved det blå- og pinkskinnende vand giver mindelser om et eventyrland.

Fairy Pools ligger ved foden af Black Cuillins-klipperne og er et fantastiske, hvis du er til kølige dukkerter – du er trods alt i det nordlige Skotland!

Efter en opkvikkende svømmetur er du nok klar til en varm drik. Et besøg i Wee Tea Room, en lille familiedrevet cafe midt på Eynorts hede, er præcis hvad du trænger til.

Eventyret venter! Find en billig flybillet til Inverness med momondo.

Cummins Falls State Park, Tennessee, USA

naturlige swimming-pools
Jadegrønt vand og idylliske omgivelser ved Cummins Falls i Tennessee, USA

Halvvejs mellem Nashville og Knoxville finder du denne swimmingpool , som er lidt af en skjult skat. Området var i sin tid et populært jagtområde for indianerne, fordi store bestande af bisoner vandrede her. Derfor er det ikke usædvanligt at finde pilespidser langs floden.

Cummins Falls er ikke for amatøren. Du skal vandre, vade og klatre for at nå frem til det reb, der fører dig ned til vandkanten. Vandreturen er 4 km lang, og strabadserne kræver en vis eventyrlyst. Husk at pakke dine vandresko, badetøj og et par klipklappere – og hold øje med vejret, da pludseligt regnvejr kan forårsage oversvømmelser.

Køl ned med et hop ud i det skovgrønne vand og tag en svømmetur under det smukke vandfald.

Er du klar til en vandre- og svømmetur? Find en billig flybillet til det nærliggende Nashville med momondo.

Erawan-vandfaldene, Thailand

naturlige-swimmingpools
Erawan National Park tilbyder fantastiske naturlige swimmingpools © honey-bee

Det klare vand, lyset, der glimter gennem de frodige træer og de syv vandfald – det ene endda på toppen af det andet – vil give dig en af det mest fortryllende svømmeture i livet.

Til fods vil det tage lidt under fire timer at besøge hele området, der er opkaldt efter Erawan, en trehovedet hvid elefant fra et hindu-sagn. Tag dig tid til at slappe af i vandet, som er spækket med fisk, og til en udforskning af de nærliggende huler.

Hvis du planlægger at udforske Erawan over flere dage, er der rigeligt med hoteller at vælge mellem i området.

Udforsk dette eksotiske paradis! Find en billig flybillet til nærliggende Bangkok med momondo.

Devil’s Pool, Victoria Falls, Zambia

naturlige-swimmingpools
The Devil’s Pool ved Victoria Falls i Zambia © joepyrek

Devil’s Pool findes ved toppen af det åndeløst betagende og berømte Victoria Falls. Den naturlige swimmingpool munder ud i et fald på hele 110 meter. Det er kun ”åben” i det tørre måneder – fra maj til oktober – når vandet i Victoria Falls står lavt nok til at pool’en åbenbarer sig. Men vær ikke nervøs, guider er til stede for din sikkerheds skyld.

Langvejs fra kan rejsende se ”Røgen, der tordner” – et navn der refererer til vandstøvet over det buldrende vandfald.

Eventyrlysten? Find en billig flybillet til det nærliggende Livingstone med momondo.

Cyprus Lake Grotto, Ontario, Canada

naturlige swimmingpools
The Grotto i Bruce Peninsula National Park i Ontario, Canada © Ryan McGilchrist

Cyprus Lake Grotto findes i Bruce Peninsula National Park og er et vidunderligt, turkisfarvet vandhul i en stor grotte.

Gotten er over tusinder af år formet af bølger, der brydes langs klippeformationerne i det nærliggende Georgian Bay. I solskin vil den glimtende undervandstunnel afsløre sig, når du går langs de massive kampesten. Når du er kommet ind, kan du nyde en afslappende svømmetur i det klare vand.

Ud over svømning kan du prøve en kajaktur eller besøge en anden turistfavorit, Indian Head Cove, hvor du kan dykke i det caribisk-lignende vand.

Hvis al den aktivitet gør dig træt og sulten, er der masser af restauranter og caféer i nærheden.

Overbevist? Find en billig flybillet til det nærliggende Toronto med momondo.

For mere rejseinspiration, besøg vores momondo blog. Er du vild med naturen? Læs vores blog om de bedste naturoplevelser i Australasia (insert link when published) eller de bedste øer i Thailand.

Langt fra alfarvej: 12 hemmelige steder i Paris

Der er et væld af ting at se i Paris – Eiffeltårnet, Louvre, Notre Dame. Listen er lang…og det samme er turistkøerne.

Heldigvis er der mange andre store oplevelser i Paris, hvor du kan undslippe turistflokkene. Her er 12 mindre kendte steder, håndplukket fra vores Paris city guide, momondo places. Download den gratis nu!

Gaîté Lyrique

1-La-Gaite-Lyrique-museum-i-Paris-ting-at-lave-i-Paris
Besøg Gaîté Lyrique museet i Paris

La Gaîté Lyrique, der er fokuseret på kunst og kreativitet i den digitale tidsalder, er et museum for såvel voksne som børn. Det har til huse i en tidligere koncertsal fra det 19. århundrede, og den klassiske barokke arkitektur er en smuk kontrast til alt det hypermoderne på udstillingen.

Events her rangerer fra interaktive koncerter til workshops, fantasifuld historiefortælling, tegning, danseoptrædener og meget mere. Der er også et udbud af aktiviteter for børn, så tag endelig familiens mindste med.

Det futuristiske, gratis bibliotek på første sal er åbent for alle og er et kig værd. Ud over en bred samling bøger og kulturelle tidsskrifter står også konsolspil til rådighed for spil-fanatikeren.

Hvor: 3 bis Rue Papin, 3rd arr.
Tlf.: +33 1 53 01 52 00
Nærmeste station: Réaumur Sébastopol

La Pagode

2-La-Pagode-biografer-i-Paris-ting-at-lave-i-paris
La Pagode – måske den smukkeste biograf i Paris

Paris elsker filmens verden! Når det så er sagt, er der kun én biograf i det 7. arrondissement. Det er til gengæld også den smukkeste i hele byen.

La Pagode er en ægte japansk pagode, hvor væggene i den største sal er beklædt med silke, lysestagerne holdes oppe af gyldne drager og elefanter, og krigere står klar til kamp på det malede loft.

Biografen har også en vidunderlig asiatisk have, hvor du kan nyde ginseng-te og lækre tærter efter filmen.

Find programmet på biografens hjemmeside eller køb den ugentlige guide Pariscope.

Hvor: 57 bis Rue de Babylone, 7th arr.
Tlf.: +33 1 45 55 48 48
Nærmeste station: Saint-François-Xavier

Le Marché de Belleville

Gør en god handel på Le Marche de Belleville madmarkedet i Paris
Gør en god handel på Le Marche de Belleville madmarkedet i Paris

Markedet i Belleville er et af de mest populære og etnisk mangfoldige i Paris, og det tager dig på en rejse rundt om jorden på bare en formiddag, når kinesiske, jødiske, mellemøstlige og afrikanske kvinder med hovedtørklæder køber råvarer til hele ugen..

Kunderne er ikke rige, faktisk er Belleville det fattigste kvarter i byen, og derfor er priserne lave. Hvis du ellers kan kante dig gennem folkemængderne, kan du gøre en virkelig god handel i Belle.

Hvor: Boulevard de Belleville, 11th arr.
Tlf.: n/a
Nærmeste station: Belleville

Le Ballon de Paris

4-Le-Ballon-de-Paris-attraktioner-i-Paris-ting-at-se-i-Paris
Nyd den gode udsigt fra Le Ballon de Paris

For børn og folk uden højdeskræk er Le Ballon de Paris et virkelig godt alternativ til Eiffeltårnet.

Hvorfor vente i en klaustrofobisk kø og blive skubbet rundt, når du kan svæve i luften med udsigt over hele byen?

Det er en svimlende følelse, når ballonskipperen giver slip på kablet, og den stiger til vejrs. Pludselig er man helt oppe, i en højde af 150 meter, svajende for vinden.

Ballonen er fast forankret ved Parc André Citroën, som også er et besøg værd i sig selv. Fra de første solrige forårsdage er parken fyldt med parisere, som nyder en picnic, læser eller solbader på græsset. En særlig attraktion er springvandet med sine mange springende vandstråler, som børn elsker at løbe mellem.

Hvor: Parc André Citroën, 15th arr.
Tlf.: +33 1 44 26 20 00
Nærmeste station: Javel

Le Carreau du Temple

5-Le-Carreau-du-Temple-udstillinger-paris-ting-at-se-i-Paris
Besøg kulturcentret Le Carreau du Temple

Som navnet antyder, har dette sted været centralt i den franske historie helt tilbage i tempelridderne og korsriddernes tid.

I dag er den højloftede markedshal et kulturcenter, som er åbent for offentligheden. Selv om det er lukket i en måned henover sommeren, kompenserer Le Carreau du Temple mere end rigeligt for det resten af året. Et moderne program med teater, koncerter, udstillinger, festivaler og basarer – med så forskellige temaer som sko, gadekøkken, dans, kulturel identitet, sport og jazz.

Hallen er en kærkommen kontrast til de små kunstgallerier og modebutikker i det nærliggende Marais.

Hvor: 4 Rue Eugène Spuller, 3rd arr.
Tlf.: +33 1 83 81 93 30
Nærmeste station: Temple

Musée Rodin

6-Musee-Rodin-rodin-museum-paris-haver-i-paris-ting-at-se-i-Paris
”Grubleren” lige uden for Rodin museet i Paris

The Musée Rodin er et dejligst museum dedikeret til en kunstner: Auguste Rodin. Det er fyldt med skulptørens sensuelle og bevægende værker såsom ”Grubleren”, ”Kysset”, ”Helvedes porte” og ”Borgerne i Calais”.

Auguste Rodin begyndte at tegne, da han var ti år gammel, og hans talent var så åbenlyst, at han blev indskrevet på en kunstskole som bare 14-årig. Han blev både berømt og berygtet på et relativt tidligt tidspunkt i sin karriere, og han blev ofte regnet for at være lidt for avanceret for sin egen tid.

Du bør besøge museet på en solrig dag, da haven er en vigtig del af den samlede oplevelse. Uden for museet kan du finde en serie af Rodins meterværker mellem de brede græsplæner, skyggefulde avenuer og 2000 rosenbuske.

Hvor: 79 Rue de Varenne, 7th arr.
Tlf.: +33 1 44 18 61 10
Nærmeste station: Varenne

Palais de Tokyo

7-Palais-de-tokyo-udstillinger-paris-ting-at-se-i-Paris
Et vægmaleri af Jean-Michel Basquiat ved Palais de Tokyo i Paris

Palais de Tokyo er et af de største steder at opleve moderne kunst i Europa.

Det er ikke et museum i traditionel forstand – Palais de Tokyo omtaler sig selv om et anti-museum. Udstillingerne leger med spørgsmålet ”hvad er kunst?” og udfordrer dig til at tage del i debatten. Det er en ansigt-til-ansigt-oplevelse med nogle af det mest spektakulære kunstværker fra vores tid. Børn vil også finde det spændende at opleve.

Den tilhørende restaurant, Tokyo Eat, vil friste dig med sit opfindsomme køkken og interiør.

Hvor: 13 Avenue du Président Wilson, 16th arr.
Tlf.: +33 1 81 97 35 88
Nærmeste station: Alma Marceau

Passage Brady

8-passage-brady-overdækkede-passager-paris-ting-at-lave-i-paris
Duft livets krydderier i Paris’ Passage Brady

Drejer man ned ad den lille Passage Brady i det trendy og multikulturelle kvarter, Grands Boulevards, finder man sig snart opslugt af Paris’ levende pakistanske og indiske samfund.

Passagen er fra 1854, og den er ikke så køn som mange andre passager i Paris, primært pga. dårlig vedligeholdelse og huller i glasloftet, hvor regnen kan trænge ind. Atmosfæren er imidlertid 100 pct. autentisk, og du kan købe farverige sarier, prøve den bedste kyllingevindaloo i byen eller besøge en traditionel New Delhi-barber.

Passage de Pondichéry i nr. 84 er et godt sted at spise, men husk at vælge den rigtige side, hvis du leder efter Passage Brady: Passagen deles af Boulevard de Strasbourg og den del, som ikke er overdækket, er af en eller anden grund blevet hovedkvarteret for butikker, der udlejer festtøj og kostumer, hvilket er knap så interessant.

Hvor: 33 Boulevard de Strasbourg, 10th arr.
Tlf.: n/a
Nærmeste station: Strasbourg – Saint-Denis

Læs mere: Paris på budget: Byens gratis glæder!

Fondation Cartier pour l’art contemporain

9-fondation-cartier-moderne-kunst-ting-at-se-i-paris
Oplev en mindeværdig optræden i det moderne kunstcenter Fondation Cartier pour l’art contemporain

Med en evne til at zoome ind på den moderne kunstscene i forskellige regioner rundt om i verden skræddersyr Fondation Cartier på mesterlig vis særlige events, som fuldender udstillingernes temaer. Fra koncerter og radioudsendelser til digtoplæsning og danseværker – her er noget for enhver smag.

Museet, der er en imponerende kubelignende struktur i glas, er omgivet af en charmerende have, som er tilgængelig for offentligheden mellem juli og september.

Er du ikke sikker på, at dine børn vil sætte pris på den moderne kunst? Fondation Cartier tilbyder også ture og workshops, hvis særlige mål er at ”oversætte” stedet og dets kunst for de yngste.

Hvor: 261 Boulevard Raspail, 14th arr.
Tlf.: +33 1 42 18 56 50
Nærmeste station: Raspail, Denfert-Rochereau

Restauranter på loppemarkedet

10-chez-louisette-ting-at-se-i-Paris
Chez Louisette nær loppemarkedet i Saint-Ouen

Træt efter at have snuset til masser af antikviteter? Tag en frokostpause og genoplad batterierne. Der er masser af fantastiske restauranter gemt rundt omkring i Saint-Ouen i Paris’ udkant, som huser et fantastisk loppemarked fra lørdag til mandag.

Hos Le Biron på 85 Rue des Rosiers i Saint Ouen kan du være heldig at se den amerikanske superstjerne Lenny Kravitz eller den franske skuespiller Mireille Darc spise retter som artiskokterrin eller konserveret kalvekød.

På 136 Avenue Michelet finder du det mest kitschede spisested på markedet – Chez Louisette har farvede lamper og fransk Yé-Yé (en popmusikgenre) i højttalerne. På dette sted er maden næsten en slags tilbehør, mens Le Paul Bert er at stedet at besøge, hvis du vil gnubbe skuldre med antikvitetshandlerne.

Hvor: Marché aux Puces de Paris, 93400 Saint-Ouen
Tlf.: +33 (0)1 40 11 77 36
Nærmeste station: Porte de Clignancourt

Sainte-Chapelle

11-Sainte-Chapelle-paris-ting-at-lave-i-paris
Sainte-Chapelles unikke glasmosaik forestiller mere end tusind scener fra biblen.

Det er ikke særligt velkendt, og mange parisere har endda aldrig nogensinde været her, men Sainte-Chapelle er uden tvivl en af de smukkeste kirker i Paris.

Den ligger en smule hengemt i Palais de Justices gård, der er hjem for retssale og retsregistre. Derfor skal du gennem sikkerhedstjek og have din taske tjekket, før du kan træde ind i kirken.

Oprindeligt var Sainte-Chapelle de franske kongers private kirke, og selv om den er mindre spektakulær end Notre Dame, er atmosfæren intet mindre end magisk. Det øvre kapel, som er domineret af enorme glasmosaikker, er særligt fortryllende. Lyset skinner gennem ruderne og oplyser mere end tusind scener fra biblen.

Hvor: 6 Bd. du Palais, 1st arr.
Tlf.: n/a
Nærmeste station: Cité

Musée Eugène Delacroix

12-Musee-Eugene-Delacroix-museum-i-paris-haver-i-paris-ting-at-lave-i-paris
Besøg Eugene Delacroix Museum på en solrig eftermiddag og slap af i denne dejlige have

Musée Eugène Delacroix er et lille museum indrettet i den lejlighed, hvor maleren boede og arbejdede indtil sin død i 1863. Museet er beliggende på Place Furstenberg, hvilket er en af de mest romantiske pladser i Paris med sine Paulownia-træer og smukke bygninger.

Selv om mange af hans mest kendte værker lige nu er på udstilling i Louvre, får du en særlig, intim oplevelse ved at gå rundt i kunstnerens rødfarvede værelser og studere de sensuelle malerier og tegninger.

Museet åbner sig op til en lille have, hvor du finder Delacroix’ atelier. I dag er haven blevet genskabt til at se ud, som det må have set ud i hans tid.

Hvor: 6 Rue de Furstenberg, 6th arr.
Tlf.: +33 1 44 41 86 50
Nærmeste station: St. Germain des Près

Klar til at udforske Paris’ skjulte juveler? Find en flybillet til Paris med momondo.

Flere flere tips, download vores opdaterede city guide til Paris med mere end 200 anbefalinger fra lokale.

De mest romantiske hoteller i Europa

Kærlighed kender ingen grænser, så hvorfor ikke sprede din og din eneste enes kærlighed over hele Europa med en drømmeferie? (Gen)find kærligheden på en af disse romantiske hoteller, som hver især er udvalgt til at kunne forføre ethvert slags budget. Et tip: Pak let – kærlighed er det eneste, du får brug for.

Klar til at sætte en ring på? Gå ikke glip af de 9 bedste bryllupsrejse-destinationer!

La Torre del Canonigo – Ibiza, Spanien

romantiske-hoteller
Den bedste udsigt på Ibiza er fra La Torre

Hele året rundt flokkes fest-aber til øen for at opleve nætter, de knap kan huske senere, men er du på udkig efter en romantisk oplevelse, så bo på La Torre del Canonigo for en nat, som du aldrig vil glemme. Med sin beliggenhed i Dalt Vilas (den høje by) højder, et UNESCO verdensarvssted, kan tårnet prale med en af de smukkeste Middelhavs-udsigter – den perfekte scene for en aftensvømmetur i dit private udendørs boblebad.

Når I er færdige med at stirre ind i hinandens øjne, så tjek det Arkæologiske Museum med sine skjulte skatte fra Ibizas fantastiske historie ud. Er det ikke ophidsende nok? Så tag en vandretur ned ad Calle de la Virgen for at se nogle iøjnefaldende fetish shops, som nok kan vække særligt nysgerrige pars fantasi.

Kan ikke vente! Søg efter et værelse på La Torre del Canonigo

Palazzetto Madonna – Venedig, Italien

romantiske-hoteller
Søde drømme og amore på Palazzetto Madonna

Hvis I ikke er forelskede, før I tilbringer jeres ferie i Venedig, vil I helt sikkert være det efter en nat på Palazzetto Madonna. Mange romantiske hoteller i Venedig er indrettet med flamboyant rokokko-interiør, men dette boutique-hotel kombinerer smagfuldt italiensk æstetik med moderne design.

Aflever jeres tasker og hop på vandbussen ved den nærliggende station og del en typisk ret af polenta og blæksprutteblæk i en osteria (restaurant) på Campo Santa Margherita. Når Campanile di San Marcos klokker kimer ved midnat, så lav en Casanova og smut ned mellem satinlagnerne i dit personlige palazzo.

Led ikke mere. Søg efter et værelse på Palazzetto Madonna

Trezzini Palace Hotel – Skt. Petersborg, Rusland

romantiske-hoteller
Rød romantik på Trezzini Palace

Intet siger ”Jeg elsker dig” som et værelse fuld af satinlagner og velourpuder i Skt. Petersborg . På Trezzini Palace kan du føle dig kongelig i et palads, som har bevaret sin atmosfære fra en glamorøs fortid.

Værelsernes imponerende størrelse og indretning er blot et forsmag på den zar-lignende luksus, du vil møde, når du besøger Hermitage Museum eller det nærliggende Skt. Isaks Katedral. Den enorme kuppel lavet af 100 kilo rent guld vil få dig til at se stjerner. Tag en køretur i hestevogn på Paladstorvet og bliv helt væk i hinanden. Slå bremsen i med en afslappende og smuk tur på Neva-floden og kys hinanden under en af byens 365 broer.

Ja tak! Søg efter et værelse på Trezzini Palace Hotel

Fusion Hotel Prague – Prag, Tjekkiet

romantiske-hoteller
Føl kærligheden, som den er designet © tinquerFusion Hotel

Læg ud med at fortælle hvor meget I elsker hinanden på toppen af Petrin-bakken, hvorfra der er en fortryllende udsigt over Prag og Vltava-floden. Spring middagen over og tag direkte til Fusion Hotel hvor Fusion Love-suiten kan hjælpe jer med at bygge en helt anden appetit op. De ikke så diskrete spejle er placeret strategisk rundt om sengen og vil imponere selv den mest generte elskende.

Kan du mærke kærligheden? Søg efter et værelse på Fusion Hotel Prague

Montmartre Mon Amour – Paris, Frankrig

romantiske-hoteller
Uh-la-la! Få hjertet til at banke på Montmartre Mon Amour

Det kan synes som den mest klicheprægede destination, men Lysenes By er skabt til elskende. En spadseretur gennem Paris‘ Place des Vosges, vinduesshopping på Place Vendôme, og en kaffe på Café St Regis’ terrasser vil få jer til at forelske jer (igen), hurtigere end du kan sige ”je t’aime”. Meget tæt på Sacré Coeur-kirken, på hotellet Montmartre Mon Amour, er hvert rum indrettet med et portræt af et fransk par, såsom Jean-Paul Sartre og Simone de Beauvoir. Når det handler om romantiske hoteller, tager dette alle stik hjem. Kærlighed og kultur, hvad mere kan man ønske sig?

‘Oui, mon amour’. Søg et værelse på Montmartre Mon Amour

Download vores gratis Paris city guide

Witchery by the Castle Hotel Edinburgh – Edinburgh, Skotland

romantiske-hoteller
Bad i luksus i dette badekar for to i hjertet af Edinburgh

For par med hang til whisky og slotte er Edinburgh det perfekte sted for en romantisk smuttur. Edinburgh Castle er indlysende en ikonisk attraktion, men tag også en spadseretur med din skat i Princes Street Gardens, hvor der kan kysses bag buskene. Bliver det køligt, kan I hygge jer i en af byens mange pubber langs Royal Mile. Det forførende femstjernede hotel Witchery by the Castle Hotel Edinburgh venter på jer ved dagens afslutning. En romantisk nat i den fløjsbløde seng og en tur i det victorianske bad vil mætte og skærpe appetitten på mere – hvis din pengepung tillader det!

Afsted! Led efter et værelse på Witchery by the Castle Hotel Edinburgh

Coimbra Portagem Hostel – Coimbra, Portugal

romantiske-hoteller
Gæstfriheden hersker på Coimbra Portagem Hostel i Portugal

Kunne det være lyden af fado (en melankolsk portugisisk folkemusik), som vibrerer mellem de monumentale stenvægge i byen Coimbra som gør dette til en af de mest fascinerende byer i Portugal? Eller er det de unge studerende, der befolker byen og løber rundt i deres sorte rober, som gør denne by til det ideelle sted for en ungdommelig kærlighedsferie? Coimbra var stedet for det første universitet i Portugal og er siden blevet landets studenterhovedstad, der tilbyder mange attraktioner i nattelivet til at holde de unge travlt beskæftiget hele året rundt. Og dertil kommer imødekommende priser.

Lige på den anden side af broen Ponte de Santa Clara venter dit ydmyge logi på Coimbra Portagem Hostel. Et standard dobbeltværelse er den perfekte puppe, hvor I kan genkalde jer lydene fra Coimbra-guitaren, du lyttede til i A Capella, et kapel fra 1361, der er omdannet til koncertsted.

Blot et klik væk Søg efter et værelse på Coimbra Portagem Hostel

Hotel Goldgasse – Salzburg, Østrig

romantiske-hoteller
Følg vejen til Hohensalzburg-slottet

Kulturelt sindede par skal ikke lede længere efter deres drømmedestination – Salzburg, Østrig er jeres valg! Den Romantiske Vej (Romantischestrasse, som det hedder lokalt) snørkler sig gennem kulturelle og historisk seværdigheder fra Tyskland til Østrig. Salzburg er Mozarts fødested og her er masser af kultur at dykke ned i som Salzburg Festival og Mozart-ugen.

Hotel Goldgasse tager de østrigsk kærlighed til nye højder. Ekkoet fra historien emmer ud omgivelserne, fra den autentiske kro-agtige restaurant i gadeplan til den moderne suite på tagetagen. Ingen udsigt er for god til dig og din bedre halvdel, så forkæl jer selv med den unikke panorama-udsigt over fortet Hohensalzburg og et glas boblende østrigsk sekt.

Er taskerne pakket? Søg efter et værelse på Hotel Goldgasse

Apollon Boutique Hotel – Paros, Grækenland

romantiske-hoteller
Føl dig som en græsk gud på Apollon Boutique Hotel

Kykladerne er muligvis lig med fester på Mykonos, men turtelduer søger i hjertet af øgruppen øen Paros. En færgetur væk fra Athen – og snart går I hånd i hånd på den solvarme strand ved Chrissí Aktí før solnedgang. Når I har skiftet til det fineste ferietøj på Apollon Boutique Hotel, kan I tage til Parikias havn. Eller måske udforske den ægæiske verden i de charmerende hvidvaskede stræder i Naoussa.

Det tager blot 30 minutters kørsel at krydse øen, så mulighederne for at sukke og måbe er uendelige. Og efter en romantisk nat, hvor I lytter til bølgerne uden for jeres dejlige værelses vinduer, kan I nyde den kølige havbrise på Apollon-hotellets terrasse i skyggen af trillingeranker.

Inspireret? Søg efter et værelse på Apollon Boutique Hotel

Lesar Hotel Angel – Ljubljana, Slovenien

romantiske-hoteller
Et himmelsk værelse

Det hele ligger i navnet! Lesar Hotel Angel er den perfekte dosis sødt og himmelsk for jeres romantiske slaviske ferie. Pejsen i loungen kan meget vel blive jeres yndlingssted at nusse, eller måske vil den stearinlys-oplyste have få jer til at kurre “Ljubim te” (jeg elsker dig på den lokale Ljubljana-dialekt). I den historiske middelalderby vil Prešernov-torvet inspirere din indre kunstner, når du beundrer statuerne af digteren France Prešeren, der kigger længselsfuldt på sin elskede Julija Primics statue. Før du går over Triple-broen og ind i den moderne bydel, så gør et holdt for at give hinanden et knus under det keramikbeklædte tag i det stilfulde Hauptmann House.

Prøv lykken! Søg efter et værelse på Lesar Hotel Angel

City House – Hamborg, Tyskland

romantiske-hoteller
Moden romantik i Hamborg

En romantisk måde at ankomme til Hamborg er med båd. Efter en god nats søvn på det charmerende City House hotel bør I søge mod Speicherstadt, det største pakhusdistrikt i verden, som har UNESCO World Heritage Site-status. Søg også romantikken ved det centralt placerede springvand i Planten un Blomen-parken.

Før du tager tilbage til dit værelse i byhuset, så tag en stol ved de lange borde i St Pauli Fischmarkt og forsøg at undertryk rødmen, når ”marktschreier’en” flirter uhæmmet med kunderne for at sælge deres friske fisk.

Afsted! Søg efter et værelse på City House

Komorowski Luxury Guest Rooms – Krakow, Polen

romantiske-hoteller
Du vil aldrig ønske at forlade dit værelse på Komorowski Luxury Guest Rooms igen

Hvis du elsker romantiske hoteller, er dette helt sikkert noget for dig! Smid kufferten og træk persiennerne for, fordi Komorowski Luxury Guest Rooms vil snart få dig til at glemme alt om at gå ud i byen Krakow med et spabad, der er stort nok til to (eller endda tre) mennesker i hvert rum! Men der er ingen undskyldninger, for byens historiske Gamle By og Hovedtorv er blot et stenkast væk.

Mens I tjekker kongeslottet Wawel ud, kan I genopføre den romantiske scene om prinsen, der redder sin prinsesse fra den ildspyende drage foran den berømte Smok Wawelski-statue. Før I dykker ned i boblebadet igen, kan du prøve kræfter med Kosciuszko Mound for virkelig at opleve en af de smukkeste udsigter over den historiske by.

Klar til at tage afsted? Søg efter et værelse blandt Komorowski Luxury Guest Rooms

 

Leder du efter mere rejseinspiration? Tjek vores momondo-blog for tips og gode råd til rejse med din partner eller find ud af, hvilket land, du bør lede efter kærligheden i.

8 fantastiske steder at opleve karneval i Brasilien

Når det gælder karneval, gør ingen det bedre eller større end brasilianerne. Men det handler ikke kun om festen i Rio de Janeiro, som de fleste måske tror. Hvis du allerede planlægger at vise dine samba-dansetrin frem under karnevallet i Brasilien fra den 5. februar og frem – eller måske planlægger du en stor rejse næste år – må du ikke overse disse 8 mindre kendte, men ikke mindre vidunderlige steder at opleve det brasilianske karneval for fuldt flor.

Salvador (Bahia)

Brasiliansk karneval - Salvador
Brasilianske trommer i Salvador, Bahia

Forbered dig på at danse igennem, hvis du beslutter dig for at tage mod nordøst under karnevallet i Brasilien. I Salvador, hovedbyen i delstaten Bahia, handler om alt “axé musikken” (udtalt asheh) og dens livfulde fusion af afro-caribiske rytmer.

Få din “abadá” – en reklamesponsoreret T-shirt, som bruges som billet, hvis du vil ind i det indhegnede område, hvor selve festen finder sted – og find den danseform frem, som du har brugt vinteren i fitnesscentret på at oparbejde. Hundredetusinder af mennesker følger ”trios elétricos” (lastbiler udstyret med enorme højttalere og scener, hvor populære sangere/bands optræder) gennem byen i op til 10 timer om dagen – dansende, syngende, drikkende og festende som aldrig før.

De største navne i brasiliansk musik dukker op på ”trios”-bilerne for at lede mængderne gennem gaderne, og hvert år kommer et antal internationale stjernegæster for at bidrage til festen, fra will.i.am til David Guetta!

Klar til fest? Søg efter billige fly til Salvador med momondo

Recife & Olinda (Pernambuco)

Olinda og dets gigantiske folkesagns-dukker i parade gennem gaderne. © Prefeitura de Olinda
Olinda og dets gigantiske folkesagns-dukker i parade gennem gaderne.© Brasiliansk karneval Prefeitura de Olinda

Ligeledes i landets solrige nordøstlige region tilbyder to søster-byer noget af det mest afslappede sjov under karnevallerne: Recife, hovedstaden i delstaten Pernambuco, og naboen Olinda, en velholdt kolonist-by som er på UNESCOs verdensarvsliste.

Modsat Salvador skal du ikke have nogen billet for at deltage i festen her. Sagde vi fest? Vi mente F-E-S-T med de størst mulige bogstaver – prøv blot at slå op i Guinness’ rekordbog, og du vil se Recifes karnevals-gadefest, “Galo da Madrugada”, udråbt til verdens største. Omkring 2 millioner menes at deltage i festlighederne hvert år.

Tilbring dagen i Olinda med sine verdensberømte folkesagns-dukker, der trækkes i parade gennem gaderne, og tag så 10 km mod syd til Recifes historiske bycentrum for en nat fyldt med gratis musikoplevelser og gadefest.

Spændt på at opleve denne fest-duo? Søg efter billige fly til Recife med momondo

São Luiz do Paraitinga (São Paulo)

Brasiliansk karneval - São Luiz do Paraitinga
Rolige São Luiz do Paraitinga forvandler sig til en travl destination under karnevallet. © Dagaz Analú

Byen fylder ikke meget i turistguides til Brasilien, men når det handler om karneval, er den lille by, São Luiz do Paraitinga, blevet en af landets mest populære destinationer. Ikke underligt, at byens indbyggertal på 10.000 vokser 15 gange hver februar …

Stemningen i denne historiske by er som intet andet – alt drejer sig om den lokale kultur. Du vil formentlig ikke høre de verdensberømte melodier som “Girl from Ipanema” eller “Mas Que Nada” under gadeparaderne. I stedet handler alt om “marchinhas” her – en komisk musikgenre, som begyndte som en parodi på militærmarcher (derfor ordet ”små marcher”) – med tekster, der citerer lokale kulturelle ikoner og gør grin med lokalbefolkningens egne socio-økonomiske problemer.

Byen ligger 2,5 timers køretur fra delstatens hovedstad og meget tæt på en anden populær stranddestination, Ubatuba. Og således er din ferie fiks og færdig – slap af på en hvid sandstrand i løbet af dagen, og tag så til São Luiz do Paraitinga for en lang aften og nat fuld af fest.

Kan du mærke rytmen? Søg efter billige fly til São Paulo med momondo

Florianopolis (Santa Catarina)

Brasiliansk karneval - Florianópolis, Santa Catarina
Føl sambarytmerne under karnevallet i Florianopolis, Santa Catarina. © Revolweb

Som en af de mest populære stranddestinationer i Brasilien tilbyder den sydligt beliggende by Florianopolis et karnevalprogram , som ofte hører til blandt de unge festabers absolutte favorit.

Lykkes det ikke at få en billet til den officielle parade – hvor de traditionelle sambaskoler konkurrerer om den årlige titel ”byens bedste” – er der ingen grund til panik. De fleste af byens 42 strande afholder en perlerække af begivenheder under karnevaldagene, blandt andet rave-parties med nogle af verdens mest berømte DJ.

Men det er i byens centrum, at den virkelig action sker: Du kan regne med gratis koncerter med nogle af brasiliansk musiks største hitmagere – fra popstjernen Anitta til sambabandet Sorriso Maroto – og det hele præsenteres i afslappede, sprudlende omgivelser af trafikfri gader, caipirinha-barer og VIP-områder.

Det lyder sjovt! Søg efter billige fly til Florianopolis med momondo

Manaus (Amazonas)

Brasiliansk karneval - Manaus, Amazonas
Udforsk alle de regionale folkesagn om karnevallet i Manaus, Amazonas

Byen ligger helt oppe i toppen af Brasilien-kortet – langt væk (mindst 4 timers flyvetur fra Rio) fra de mere traditionelle turistdestinationer, men besøg Manaus midt i Amazonas-regnskoven – og du vil få en meget unik oplevelse, særlig i karnevaltiden.

Præcis som i Rio afholdes her en meget berømt konkurrenceparade – det hele er bare større, eftersom det foregår på et torv med plads til 100.000 mennesker! Men i Manaus taler alle om én ting – en okse! Festivalen “Carnaboi” fejrer den lokale myte om en genopstanden okse, og sagnet fortælles gennem musik og overdådige kostumer. Alt er baseret på den lokale Amazonas-folklore og oprindelige kultur.

Det er formentlig ikke nemt at få billet til hovedkonkurrencens show, men der er masser af sjov over hele byen og gadefester i snart ethvert kvarter, hvor flere dusin bands optræder gratis.

Klar til eventyr? Søg efter billige fly til Manaus med momondo

Ouro Preto (Minas Gerais)

Det hele handler om "blocos" rytme i Ouro Preto, Minas Gerais. © marcellonicolato
Brasiliansk karneval – det hele handler om ”blocos’” rytme i Ouro Preto, Minas Gerais. © marcello nicolato

På ethvert andet tidspunkt på året kommer besøgende i denne normalt rolige tidligere mineby i det sydøstlige Brasilien mest for at opleve byens udsøgte barokke arkitektur. Men i karneval-tiden forvandler Ouro Preto sig til den ultimative magnet for unge festaber.

Takket været byens flertal – studerende – som bor i “repúblicas” (lejede huse, som vedligeholdes af dem selv). Eftersom de fleste af de 300 república’er afholder deres egen karnevalsfest, er det ikke svært at forestille sig den festlige atmosfære i byen under de seks dages festivitas.

Besøgende køber ”pakker”, som inkluderer ubegrænsede drinks, overnatning på delte sovesale og fester hele ugen. Det er mere reglen end undtagelsen, at festerne fortsætter i Ouro Pretos gader, hvor de blander sig med byens traditionelle karnevals-”blocos” (organiserede grupper, der følger efter et band), såsom Zé Pereira dos Lacaios, landets ældste, der har været aktivt siden 1867!

Jeg er med på den værste! Søg efter billige fly til Belo Horizonte med momondo

Diamantina (Minas Gerais)

Brasiliansk karneval - Diamantina, Minas Gerais
Tag til Diamantinas historiske centrum og oplev et familievenligt karneval

Oplev en anden historisk by (og endnu et sted på UNESCO verdensarvsliste) i Minas Gerais (400 km fra Ouro Preto), som kan prale af lige så populære gadefester – de er bare lidt mere familievenlige.

Om eftermiddagen sparker traditionelle band og ”blocos” som Bartucada og Bat-Caverna festen i gang på det gamle markedstorv, hvor nationalt anerkendte musikere spiller på hovedscenen.

Dusinvis af grupper udklædt i sjove kostumer synger og gør grin med politiske nyheder, der har påvirket de lokales liv gennem det seneste år, mens de går i parade gennem byen. Imens sørger talentfulde percussionister for, at ingen tilskuer kan stå stille.

Klar til at danse? Søg efter billige fly til Belo Horizonte med momondo

Rio de Janeiro

Brasiliansk karneval - Rio de Janeiro
Tag dit bedste kostume på og kast dig ud i gadefester i Rio

Nej, ikke ”det” karneval i Rio … Glem den spektakulære, men meget dyre og umuligt-at-få-billet-til karnevalparade på Marquês de Sapucaí (alias Sambadromen). Brug i stedet absolut nul reais og overværd nogle af de mest populære og demokratiske gadefester i verden.

Et imponerende antal – næsten 500 – forskellige ”blocos” begiver sig ud i Rio de Janeiros gader under karnevallet. En hel buket af rytmer og kulturelle indflydelser inspirer grupperne, som nemt kan omdanne The Beatles eller Beethoven til de mest energiske sambafortolkninger.

Det starter alt sammen meget tidligt (fra klokken 8 om morgenen). Så forbered dig med en fyldig morgenmad, tag et kostume på og slut dig til folkemængderne i gaderne. Det skader ikke at forberede en ”rejseplan” og følge din favoritrute – som eksempelvis kan inkludere strande som Ipanema, Leblon og Copacabana.

Har du øvet dine samba-trin? Søg efter billige flybilletter til Rio de Janeiro med momondo

Leder du efter mere rejseinspiration? Tjek vores momondo-blog for at finde ud af mere om det summende natteliv i Rio de Janeiro, og download så vores gratis Rio city guide, momondo places, fra App Store.

Economy, business og first class: Hvad er forskellen?

De fleste af os nøjes med et sæde på economy class, også kendt som standard eller (knap så flatterende) ”monkey-class” eller ”kreaturvognen”. Sådan er det bare, med mindre man er virkelig heldig at blive opgraderet (find ud af, hvordan du scorer en opgradering her) eller vælger, at betale mere for en billet på en af de dyrere klasser. Men så slemt er det heller ikke på economy, vel? Når alt kommer til alt, lander vi samme sted, og tingene er trods alt blevet meget bedre de senere år. Altså med mindre du er fanget på et oldgammelt fly med nul benplads, ét TV i loftet til hele flyet og som sidemand til en baby, som er i gang med det første af en lang række krampegrådsanfald.

Vi vil her gennemgå, hvad du får for dine penge på den typiske economy, business og first class. Vi kaster også et blik på de omtalte premium economy-sæder.

Economy class

Kys dine knæ farvel
Kys dine knæ farvel

Skal vi dvæle ved economy class et øjeblik? Helt generelt får du her et sæde på et fly, som tager dig fra A til B. Når det er sagt, kan der være nogle detaljer til forskel – særligt bredden på sædet og benpladsen. Benplads kan variere fra 71 til 86 centimeter, og sædebredden fra 43 centimeter (hyggeligt!) til 83 centimeter. Disse få centimeter virker måske ikke som det helt store, men når du sidder fanget i sædet i 6+ timer, ja, så er de vigtige! Andre faktorer, der kan variere, er, hvorvidt der er el-stik, wi-fi, poser med tilbehør, mad, in-flight underholdning, typer af TV-skærme og serviceniveau.

Nogle flyselskaber har nu indbygget al deres in-flight-service på touch screens. Alt du skal gøre er at indtaste dine kreditkortdetaljer, lægge den mad og øvrige genstande, du ønsker, i den digitale kurv, og straks ankommer kabinepersonalet med dine indkøb direkte til din plads.

Ekstra info: Air New Zealand har et unikt tilbud på economy class, som hedder Skycouch. En række på tre sæder kan nemt konverteres til en seng, som er stor nok til, at to voksne kan ligge ned. Hvis I flyver to sammen, kan I købe det tredje sæde til halv pris for at sikre jer den fulde række. Genialt!

Premium economy class

Lidt mere benplads og et personligt TV. Er det ekstraudgiften værd?
Lidt mere benplads og et personligt TV. Er det de ekstra penge værd?

For at starte med en god gang forvirring: ”premium economy class” kaldes alle mulige forskellige ting. Virgin America kalder det ”Main Cabin Select”, British Airways bruger udtrykket ”World Traveller Plus” og SAS kalder det ”SAS Plus”. Men det er det samme: economy class med lidt ekstra krymmel på toppen. Og en højere pris, naturligvis – dog slet ikke i nærheden af, hvad du skal betale for en plads på business.

Hvis du er heldig, vil de ekstra kroner, du spenderer, give dig en særlig lounge i lufthavnen, og sæderne vil være i en anden kabine end de ”almindelige” economy class-sæder. Normalt får du et bredere sæde med mere benplads, større TV-skærme, bedre mad (f.eks. et større udvalg, gratis drinks etc.) og tilladelse til at medbringe mere bagage. Nogle flyselskaber går hele vejen. Virgin Atlantic tilbyder en sædebredde på 53 centimeter med 96 centimeters benplads, el-stik, muligheden for at boarde blandt de første og bagage service, måltid efter eget valg, reserveret toilet, drinks før afgang og en likør efter middagen, en pose med komfort-genstande og mere. Wauv.

Så er det prisen værd? Det hele afhænger af ruten, flyselskabet, og hvorvidt du virkelig mener, at den ekstra benplads, ekstra drink eller særlige måltid vil gøre en forskel for din flyrejse.

Ekstra info: Virgin Atlantic var de første, der inkluderede konceptet premium economy class tilbage i 1992.

Business class

Yes!

Nogle siger, at hvis du først har fløjet business, kan du aldrig blive lykkelig på economy class igen. Det kan muligvis være svært at se fordelene i at kaste ekstra penge efter en premium economy-billet frem for en economy class-billet, men luksussen på business class er ikke at tage fejl af. Det er – som navnet siger – i en klasse for sig.

For at sige det enkelt: Alt er bedre. Fra drinks før afgang (i ægte glas, naturligvis), til måltider serveret på ægte porcelæn med rigtige knive og gafler (ikke de der Playmobil-ting, man får nede på economy class). Du bliver kort sagt forkælet. Sæder, der kan konverteres til en regulær seng, er generel standard på business class, og sæderne er i bredden helt op til 87 centimeter og benpladsen op til 2,20 meter.

Nogle flyselskaber tilbyder at samle dig op med chauffør og sætte dig af igen, hvis du bor i en rimelig distance fra lufthavnen. Og de fleste selskaber – dog ikke alle – har en særlig lounge i lufthavnen, hvor du kan hygge dig med mad og drinks, som er inkluderet i prisen – men drik nu ikke for meget … den gigantiske A380 hos Emirates, hvor der aldrig er sparet på luksus, har en hel bar om bord reserveret til business class-passagerer. Vi taler ikke om et foldebord i kabyssen – dette er en ægte, fuldt udstyret, halvcirkelformet bar, som serverer varme og kolde snacks og alle de cocktails, du kan klare.

Hvad mere kan du ønske dig? Business class er faktisk så godt efterhånden, at mange flyselskaber helt har opgivet deres first class-billetter.

Ekstra info: Rekordflyvetiden for ruten Paris til New York indehaves stadig af den nu pensionerede Concorde. Med en flyvetid på blot 2 timer og 52 minutter gik turen så hurtigt, at man på flyveture mod vest kunne ankomme til sin destination tidligere end afrejsetidspunktet.

First class

Drøm videre ...
Drøm videre …

Flyrejsens svar på himmerige – first class – er reserveret til berømtheder og de superrige (og de superheldige). Forestil dig alle fordelene fra business garneret med et tykt lag luksus.

Så hvad får du, når du spenderer udbetalingen til en større villa på en flybillet? Du får et rummeligt sæde for det første (op til 81 centimeter brede med en maksimal benplads på 2,33 meter!). Servicestandarden er uforlignelig, når højtuddannet personale tager sig af passagerernes mindste behov – uden at blive hylet ud af den, uanset hvilke berømtheder, de måtte møde. Madens standard hopper også et trin op af skalaen – mange menuer og retter er skabt af Michelin-stjerne-kokke.

Tingene bliver en smule mere ekstravagante på Emirates A380 (igen), hvor de tilbyder to brusebads-spa’er – endda med varme i gulvet. Men intet tåler sammenligning med Etihads A380. Her kan du vælge mellem tre første klasses suiter, hvoraf den mest luksuriøse er ”The Residence” – en treværelses suite, som består af en stue, et soveværelse (med dobbeltseng) og et privat badeværelse (med brus, naturligvis). Hvad koster denne så? Omkring 412.000 kroner for en enkeltbillet fra London til Abu Dhabi.

Ekstra info: I 1987 sparede American Airlines omkring 300.000 kroner på at fjerne en oliven fra hver salat, der blev serveret på første klasse.

Så – det var alle detaljerne. Du kan nu sætte dig til rette på economy class med ro i sindet, vel vidende om, at du ikke går glip af noget særligt … Ikke?

Husk, at du altid kan tjekke sites som SeatExpert for at finde detaljer om specifikke sæder på specifikke fly og specifikke flyselskaber. Hvis du går op i de ting. Alternativt har flyselskabernes hjemmesider som regel detaljer om hver af deres klassetyper og fly, så du kan læse om det – og så booke economy. Ligesom alle os andre.

Leder du efter mere rejseinspiration? Tjek vores 15 måder at opnå dine rejsemål i 2016 , og kickstart et formidabelt rejseår med en ny booking.

De 8 bedste madmarkeder i Europa

Find din egen lille bid af madparadiset med et besøg i disse 8 europæiske madmarkeder.

For flere tips, download momondo places, vores udvalg af city guides, som giver dig adgang til over 200 anbefalinger til hver by.

Amsterdam: De Hallen

1-De-Food-Hallen-i-Amsterdam-de-hallen-amsterdam-madmarket-amsterdam
De Food Hallen-markedet i Amsterdam.

Hvis du foretrækker at have hele aftenen og nattens underholdning på et samlet sted, så er De Hallen stedet for dig. Denne elegant renoverede sporvognsgarage fra det 19. århundrede ligger lige i midten af Oud-West, som er godt på vej til at blive Amsterdams madcentrum.

Sæt dig til bords i restaurant – Remise47, Halte 3, Belcampo Café eller Meat West – eller besøg foodhallen i samme kompleks, som består af 20 madvogne, der serverer lækkerier som gourmet-hotdogs og vietnamesiske Bánh mì-sandwich.

Levn dog lidt plads i maven til popcorn, for den uafhængige biograf ved siden af er en af byens største og mest behagelige.

Hvor: Hannie Dankbaar Passage 33
Tlf.: +31 20 705 8164
Nærmeste station: Ten Katemarkt

Læs mere: Amsterdams gratis glæder

[cta href=”http://www.momondo.dk/flybilletter/ams/fly-til-amsterdam.html” rel=”” content=”Find et billigt fly til Amsterdam”]Find et billigt fly til Amsterdam[/cta]

Barcelona: Mercat de La Barceloneta

2-mercat-de-la-barcelona-barceloneta-marked-madmarked-barcelona
Mercat de la Barceloneta markedet i Barcelona © Forgemind ArchiMedia

Mercat de la Barceloneta er endnu et madmarked, som har fået en moderne ”ansigtsløftning”. I dette tilfælde jernbaldakiner – en hyldest til kvarterets industrielle fortid – som er placeret over den originale konstruktion fra 1900-tallet. Resultatet delte kvarteret i for og imod, da det stod færdigt i 2007. Torvet udenfor er dog unetinget et stort hit ligesom madboderne indenfor.

Hvor: Plaça del Font 1
Tlf.: +34 932 216 471
Nærmeste station: Barceloneta

Læs mere: Barcelona på lav-budget: De bedste gratis glæder

[cta href=”http://www.momondo.dk/flybilletter/bcn/fly-til-barcelona.html” rel=”” content=”Find et billigt fly til Barcelona”]Find et billigt fly til Barcelona[/cta]

København: Torvehallerne KBH

Torvehallerne i København
Torvehallerne i København, en af vores favorit-markeder i Europa

Håndplukkede krydderier, kvalitetschokolader, økologisk brød, hjemmelavet is og udvalgte vine. Fællesnævneren for dette udvalg er kvalitet og god smag, som du kan mæske dig i Torvehallerne. Selv hvis du ikke leder efter noget specielt, vil en inspirerende tur rundt i dette marked vække dine sløveste smagsløg.

Nyd specialiteter fra hele verden og snyd ikke dig selv for en kop kvalitetskaffe fra The Coffee Collective.

Hvor: Frederiksborggade 21
Tlf.: n/a
Nærmeste station: Nørreport

Læs mere: 7 ting, du ikke må gå glip af i København

[cta href=”http://www.momondo.dk/flybilletter/cph/fly-til-k%C3%B8benhavn.html” rel=”” content=”Find et billigt fly til Copenhagen”]Find et billigt fly til Copenhagen[/cta]

Lissabon: Mercado da Ribeira

 Mercado da Ribeira markedet i Lissabon
Mercado da Ribeira markedet i Lissabon

Fra stærke krydderier og svampe til friske skaldyr og blomster – Mercado da Rabeira har alt, som du overhovedet måtte ønske.

Engang var dette Lissabons marked for masserne, men stedet blev for nylig overtaget af Time Out-magasinet, og efter en langvarig restaurationsproces af den neoklassiske bygning fra 1882 er her nu et trendy caféområde ovenpå og mere end 20 madboder. De sorte og hvide billeder, der hænger på væggene, forestiller fiskesælgere fra sidste århundrede, et interessant indblik i en tid, hvor fiskere kunne fortøje deres både til kajen udenfor og sælge direkte til kunderne.

Hvor: Avenida 24 de Julho 60
Tlf.: +351 213 244 980
Nærmeste station: Cais do Sodré

Læs mere: Lissabons bedste og billigste hoteller

[cta href=”http://www.momondo.dk/flybilletter/lis/fly-til-lissabon.html” rel=”” content=”Find et billigt fly til Lissabon”]Find et billigt fly til Lissabon[/cta]

London: Southbank Centre Food Market

Southbank
Southbank Centre Food Market i London

Hvis du har brug for en forfriskning, mens du udforsker Londons Southbank i weekenden, så tag en lille omvej bag om Royal Festival Hall til Southbank Centre Food Market, som er fyldt op med madboder fra fredag til søndag. Brød, kager, gourmetburgere, karryretter og håndlavede oste – der er meget at mæske sig i her!

På en kold dag bør du prøve stedets churros, donuts fra Spanien. De lange sprøde churros dyppet i sukker og kanel er perfekte til en tyk, cremet varm chokolade.

Hvor: Southbank Centre Square, Belvedere Rd
Tlf.: +44 (0)20 7960 4200
Nærmeste station: Waterloo

Læs mere: De 9 bedste gå-i-byen-steder i London

[cta href=”http://www.momondo.dk/flybilletter/lon/fly-til-london.html” rel=”” content=”Find et billigt fly til London”]Find et billigt fly til London[/cta]

Berlin: Markthalle IX

6.Markthalle-Berlin-torvemarked-berlin-gadekøkken-marked-berlin
Markthalle IX i Berlin

Som en af de få tilbageværende store markedshaller, som blev bygget i Berlin i det 19. århundrede, tjener Markthalle IX stadig sit originale formål. De enorme lokaler lægger gulv til et almindeligt indendørs marked med masser af lokale producenter og landmænd, som sælger deres varer – ligesom et ugentligt gadekøkken dukker op hver torsdag og et lige så populært morgenmadsmarked kan findes en gang om måneden.

Der er masser af bænke, hvor du kan slå dig ned og nyde et glas Riesling eller et hvedegræs-shot. Eller du kan bare slentre rundt med din pulled pork-sandwich og suge til dig af stemningen. Glem ikke at kigge op for at beundre bygningens originale markiser og bjælker.

Hvor: Eisenbahnstraße 42-43
Tlf.: +49 30 6107 3473
Nærmeste station: Görlitzer Bahnhof

Læs mere: Vintageshopping i Berlin

[cta href=”http://www.momondo.dk/flybilletter/ber/fly-til-berlin.html” rel=”” content=”Find en billig flybillet til Berlin”]Find en billig flybillet til Berlin[/cta]

Paris: Det kinesiske kvarter

7-le-quartier-chinois-Paris-torvemarked-i-Paris-bedste-madmarked-i-Paris
Le Quartier Chinois fødevaremarked i Paris

Paris’ Chinatown ligner overhovedet ikke Latinerkvarteret. Faktisk ligner det overhovedet ikke Paris. Der er ingen smukke bygninger eller balkoner med udskæringer, kun betonblokke og enorme højhuse.

Men selv om dette kvarter langt fra er malerisk at se på, er det en fryd for enhver, som kan lide at spise og lave asiatisk mad. Omkring 250.000 kinesere, vietnamesere og thailændere lever her i Latinerkvarterets udkant, og derfor kan du finde næsten alt, du kan drømme om, når det gælder asiatiske delikatesser og ting til madlavning. Besøg eksempelvis Frères Tang supermarkedet på Avenue d’Ivry, hvor du vil finde de mærkeligste nudler og underligste typer ris såvel som kål, saucer og bønner.

Husk dog, at mange af butiksejerne hverken taler fransk eller engelsk, så kommunikationen kan godt være lidt af en udfordring.

Hvor: Avenue de Choisy og Avenue d’Ivry, 13th arr.
Tlf.: n/a
Nærmeste station: Porte de Choisy

Læs mere: Paris på budget: Byens bedste gratis glæder

[cta href=”http://www.momondo.dk/flybilletter/par/fly-til-paris.html” rel=”” content=”Find en billig billet til Paris”]Find en billig flybillet til Paris[/cta]

Rom: Testaccio-markedet

8-testaccio-marked-rom-rom-madmarked-bedste-gadekøkken-i-verden
Testaccio-markedet i Rom

Da indbyggerne i det meget populære og meget farverige Testaccio-kvarter hørte, at deres traditionsrige torvemarked skulle flyttes ind i skinnende nye bygninger bygget til lejligheden, blev de meget skeptiske. Men siden bygningernes indvielse i 2012 har de taget imod det nye sted med åbne arme.

Alle de gamle handlende er her stadig med deres stabler af lækker frugt og grøntsager, frisk fisk og kød og – som en Testaccio-specialitet – sidste sæsons sko til meget lave tilbudspriser.

Det nye marked har også glimrende gademad hos Mordi e Vai, lækre friskpressede juicer og smoothies hos Zoé, for ikke at nævne tøj, køkkengrej, brød, kager, vin og meget mere.

Hvor: Via Galvani/Via Alessandro Volta
Tlf.:+39 06 578 0638
Nærmeste station: Piramide

Læs mere: De 10 bedste kulturelle steder i Rom

[cta href=”http://www.momondo.dk/flybilletter/rom/fly-til-rom.html” rel=”” content=”Find en billig flybillet til Rome”]Find en billig flybillet til Rome[/cta]

For mere rejseinspiration, besøg vores momondo blog, hvor du kan finde information om de allerbedste byer for madelskere, eller vores liste over de mest bizarre spisesteder i verden.

Lækkert til lavpris: Gode og billige spisesteder i København

Det er ofte en bekostelig affære at spise ude i København, men ikke altid. Her er 9 spisesteder, som serverer god mad, til overkommelige priser. Alle stederne er delikat udvalgt fra vores gratis city guide til København, momondo places – pt. kun tilgængelig på engelsk.

Aroiidee

1-Aroiidee-København-billigt-nørrebro-restauranter-i-københavn
Den røde karry hos Aroiidee er en klassiker

Hvis dit budget ikke rigtig matcher prisen for den fulde, ekstravagante Michelin-behandling hos Kiin Kiin, men du ikke desto mindre har lyst til virkelig god thaimad, så gør holdt i den asiatiske bistro, Aroiidee, lige ved siden af. De to restauranter har samme ejere, og selv om Aroiidee er mindre eksperimenterende og fancy, vil stedets signaturret, rød karry, få munden til at løbe i vand hos de fleste.

Med sin dæmpede belysning, de tætte siddepladser og det autentiske asiatiske interiør fungerer denne travle thai-bistro som det perfekte pitstop før en aften i byen eller som en romantisk indledning på en aften i biografen lidt længere ned ad gaden.

Hvor: Guldbergsgade 23
Tlf.: +45 35 35 95 05
Sådan kommer du dertil:
Bus 5A til Kapelvej

Papirøen

2-Papirøen-steder-at-spise-i-københavn-restauranter-i-københavnn
Få stillet sulten Papirøen

Med udsigt til Skuespilhuset på den ene side og Operahuset på den anden, er Københavns Papirøen en ideel slutdestination på en aftenspadseretur.

Indtil for nylig tjente stedet hovedsagelig som papirlager for den danske presses fællesindkøb og var totalt forladt! I dag er øen blevet en af Københans mest populære steder, med et aktivitetscenter og et videnskabsmuseum, Experimentarium, kunstgallerier og madvogne. Sæt gaflen i seriøst smagfuld gadekøkken fra alle verdenshjørner, og nyd maden indendørs i de grå haller eller i solen med udsigt over byens havnefront.

Hvor: Trangravsvej 14
Tlf.: n/a
Sådan kommer du dertil: Bus 9A til Arsenaløen

Læs mere: Københavns 7 skjulte skatte

La Galette

3-galette-bedste-steder-at-spise-i-københavn-københavn-city-centrum-restauranter-i-københavn
Asterix og Obelix byder dig velkommen til pandekagekælderen

Nogle steder får dig bare til at føle dig godt tilpas fra første sekund. Denne lille franske crêpe-restaurant er et af disse steder. Den gemmer sig bag en smal, graffiti-dækket indgang, som er let at overse. Indenfor vil du imidlertid finde en vidunderlig lille restaurant, som to dygtige franske fyre står bag. De disker op med fantastiske crêpes lavet af økologisk boghvede fra Bretagne.

Pandekagerne serveres med lækkert fyld med ingredienser, der inkluderer muligheder som laks, ratatouille og oste. Der er tillige en hyggelig gård, og hvis vejret er dejligt, kan du ikke finde et bedre sted for en velfortjent frokostpause, hvis du er i færd med at udforske den indre by.

Hvor: Larsbjørnsstræde 9, Baghuset
Tlf.: +45 33 32 37 90
Nærmeste station: Nørreport

District Tonkin

4-District-Tonkin-guide-til-københavn-restauranter-i-københavn
Et måltid for to hos District Tonkin

Kunne du tænke dig en smuttur til Hanoi? Træd blot ind ad døren hos den nyligt åbne konceptbutik District Tonkin, og du bliver øjeblikkeligt teleporteret til Vietnams travle gader, når duften af koriander og ingefær kildrer dine næsebor.

District Tonkin kombinerer et smagfuldt indre med en tilbagelænet gadekøkkenstemning, og restauranten lader dig tjekke deres håndplukkede udvalg af asiatisk kunst, førsteklasses kogebøger og kunsthåndværk ud, mens du guffer deres dejligt fedtede Bánh mì-sandwiches i dig – en konstruktion af marineret kød (eller tofu), pebermayonnaise, forårsløg og frisk koriander. Med så smukt et interiør og så lækre sandwichs får du ikke bare lyst til at spise her hver dag – du får også lyst til at flytte ind.

Hvor: Dronningens Tværgade 12
Tlf.: +45 60 88 86 98
Nærmeste station: Kongens Nytorv

Madglad

5-Madglad-København-restauranter-Vesterbro-restauranter-i-københavn
Madglad er for sultne og barnlige sjæle

Ingen skjulte dagsordener – bare ærlige, solide, smagfulde måltider serveret med kærlighed og et sprødt stykke brød. Pakket, så du kan tage det med til dit yndlingssted. Madglad er take-away i sin fineste form med gode portionsstørrelser og en lav pris. Her kan du få dagens ret og et vegetarisk alternativ – meget er inspireret af det traditionelle danske køkken med få moderne og internationale anstrøg.

Det kitschede interiør og kompakte siddeplads skaber en intim og hyggelig atmosfære, som vil få enhver socialt indstillet gæst til at føle sig hjemme. Madglad skaber madglæde for alle.

Hvor: Oehlenschlægersgade 53
Tlf.: n/a
Sådan kommer du dertil: Bus 6A til Frederiksberg Allé

Læs mere: Det skal du lave i København – gratis!

Grød

6-grød-restauranter-i-københavn-Jægersborggade-restauranter-i-københavn
Besøg Grød for grød version 2.0

Tag din ske med – og et åbent sind. Hos Grød er den gode gamle grød tilbage. Havregrød er ikke længere noget, du svagt kan huske fra din barndom; det er fuldkornsbenzinen på enhver hipsters motor. Her fejrer grøden sin renæssance i moderne og forfinede versioner med særlig opmærksomhed på dens tekstur og pynten på toppen. Prøv speltgrøden med hybenkompot og karamelliserede græskarkerner. Den vil holde dig kørende i mange timer!

Konceptet inkluderer også italiensk risotto, asiatisk risengrød og frugtgrød. Smut ind til Grød, når du vandrer rundt i kvarteret omkring Jægersborggade, og du vil blive glædeligt overrasket.

Hvor: Jægersborggade 50
Tlf.: +45 50 58 55 79
Sådan kommer du dertil: Bus 5A til Stefansgade

Ahaaa

7-Ahaaa-nørrebro-københavn-restauranter-i-københavn
Smag det autentiske Mellemøsten hos Ahaaa.

Nørrebro er hjem for et stort arabisk mindretal og et tilhørende antal falafel- og shawarma-barer. Alligevel kræver det af en eller anden grund en del research at finde ordentligt mellemøstlig mad af god kvalitet. Altså med mindre du støder på Ahaaa i Blågårdsgade.

Her får du den bedste falafel-sandwich i København, og bordene udenfor er det perfekte sted at spise den. Ahaaa serverer også meget smagfuld shawarma, hummus, favabønner, manakishbrød og et antal andre lækre mellemøstlige retter. Alt er hjemmelavet, og personalet er altid meget generøse med de syltede agurker og radisser. Lækkert!

Hvor: Blågårdsgade 21
Tlf.: +45 35 39 00 85
Sådan kommer du dertil: Bus 5A til Ravnsborggade

Rub & Stub

8-rub-og-stub-københavn-billigt-københavn-city-centrum-restauranter-i-københavn
Rub & Stub: Forandrer det moderne køkken, en rest ad gangen

Gå hele vejen – og lidt længere – med ren samvittighed på Rub & Stub. Den første restaurant i København, som har sat sig for at tackle det enorme madspild ved at bruge overskudsvarer fra madindustrien og byde produkter indenfor, som supermarkederne har kasseret af rent æstetiske grunde – og inkorporere dem i lækre retter.

Gemt væk på første sal i Huset i Magstræde – et kulturhus og biograf – kan denne restaurant drevet af frivillige være lidt svær at finde. Men giv ikke op! Kokkene gør på genial vis brug af ”resterne”, servicen er fantastisk, og atmosfæren er utrolig hyggelig. Så grib chancen – hvornår får du ellers mulighed for at fylde maven og støtte et vigtigt projekt på samme tid?

Hvor: Rådhusstræde 13, 1.th. (Indgang gennem Magstræde)
Tlf.: +45 61 33 63 78
Sådan kommer du dertil: Bus 2A til Nationalmuseet

Foderbrættet

9-Foderbrættet-Vesterbro-restauranter-restauranter-i-københavn
Hotdogs på et helt nyt niveau hos Foderbrættet

En ”skaldet franskmand i sovepose” lyder måske ikke lige som noget, du har lyst til at sætte tænderne i, men vent! Det er bare en af de utallige kælenavne for danskernes fast food-favorit: Hotdoggen.

For nylig har den ydmyge snack gennemgået lidt af en gastro-renæssance, og restauranter, som udfordrer og twister den klassiske kombination af brød, pølser og tilbehør er begyndt at dukke op. Blandt de mest eksperimenterende er Foderbrættet, som serverer en usædvanligt avantgarde pescatarvariant, hvori ”pølsen” er lavet af torsk, lagt i tempura-dej og pyntet med tang. Skyld den ned med en drink og brænd de overskydende kalorier af på dansegulvet nedenunder.

Hvor: Vesterbrogade 41
Tlf.: +45 33 23 64 63
Nærmeste station: Vesterport

[cta href=”http://www.momondo.dk/flybilletter/cph/fly-til-københavn.html” rel=”” content=”Find et fly til København “]Find et fly til København[/cta]

Leder du efter mere information om den danske hovedstad? Download vores gratis city guide til København , momondo places, som indeholder de allerbedste lokale tips og skjulte skatte i byen.

Smid kludene! Her er de bedste idéer til nøgenaktiviteter

Nøgenhed i det offentlige rum har ikke verdens bedste ry. Nudisme eller naturisme, det er noget, som får mange af os til at trække (forlegent) på smilebåndet og/eller rynke på næsen, mens andre fremhæver det som afslappende, befriende og rigtigt sjovt.

Smid kludene og lad dig rive med af vores liste over de bedste nøgenaktiviteter rundt om i verden.

Nudiststranden – Samurai Beach, Port Stephens, Australien

En solskinsdag på nudiststranden.
En solskinsdag på nudiststranden. © nudistblr

For blufærdige nybegyndere er et besøg på en nudiststrand en rigtig god måde at prøve tilværelsen som naturist på egen krop. De uberørte kyster ved Samurai Beach i Port Stephens, Australien, har ry for at være blandt de bedste nudiststrande i verden.

Stranden ligger lige op til en naturskøn nationalpark og er beskyttet af tæt bevoksning og høje klitter. Her vil du udelukkende møde grupper af glade venner og familie, der nyder brisen fra det sydlige Stillehav mod deres bare hud.

Hvis du går efter at kunne dase igennem under solens bagende stråler – uden at skulle bekymre dig om at få kiksede hvide striber i kuløren – er der mere end rigelig, ledig sandstrand til alle.

Ønsker du at socialisere, er du altid mere end velkommen til at mænge dig med dine afklædte strandfæller under februar måneds nøgenkarneval eller den årlige Samurai Beach Picnic – med intet mindre end en nøgenolympiade!

Nøgenyoga – New York, USA

Tanken om at lave Den nedadvendte hund-positionen uden en trævl på kroppen – vel at mærke i et lokale fuld af fremmede mennesker – appellerer måske ikke til alle. Ikke desto mindre er nøgenyoga  (‘nagna yoga’ på sanskrit) den nye dille inden for yoga – en dille der dog er blevet praktiseret i århundreder i Indien.

New York‘s Bold & Naked yogastudiet tilbyder både fælles og kønsadskilte nøgen vinyasa-kurser, som lægger vægt på at respektere og hylde den menneskelige krop i alle dens afskygninger.

Du vil sikkert fornemme en underliggende kritik af forbrugersamfundet i den aseksuelle stemning, der har til formål at give deltagerne en sund indstilling til deres egen krop. Ideen er, at man skal glemme alle de små ting i hverdagen, der skaber afstand og fordomme mellem folk (såsom designer-fitnesstøj) og dermed kunne føle sig godt tilpas med den måde, man er skabt.

Cykeltur uden en trevl – London, UK

World Naked Bike Ride.
World Naked Bike Ride. © GoToVan

Nogle gange handler nøgenhed udelukkende om at smide tøj og hæmninger. Andre gange ligger der et budskab bag. Et eksempel på sidstnævnte er det årlige World Naked Bike Ride som afholdes i 70 byer rundt om i hele verden og er en protest mod bilisme og afhængighed af olie samt et forsøg på at trække samfundets syn på kroppen i en mere positiv retning.

Dresscoden er det gode gamle Adam og Eva-kostyme – med eller uden figenblad – alle former for kreative kropsudsmykninger er værdsatte, og alle ikke-motordrevne transportmidler er velkomne.

2014-versionen af happeningen talte over 1000 splitterfornøjede deltagere, der traditionen tro startede forskellige steder i London og til sidst mødtes i byens centrum.

Smid tøjet og vis dellerne, hop op på din cykel og join kampen mod bilernes skadelige udstødning!

Nøgengolf – Le Porge, France

Det deler sikkert vandene blandt golfentusiaster, at La Jenny Naturist Resort i det smukke, Bassin d’Arcachon, en times kørsel uden for  Bordeaux, kræver, at medlemmerne smider kludene, inden de får adgang til greenen. Ingen mønstrede sokker og plus-fours her!

Den 88 km2 store golfbane lige ud til Atlanten er bare en af de mange sports- og fritidsaktiviteter, som dette rejsemål for naturistfamilier har at byde på. Med i købet får du også indlogering i hyggelige træhytter, der godt gemt bag granbevoksning lader dig slippe for uvedkommendes nysgerrige blikke, så du kan nyde at gå rundt helt au naturel uden at føle dig overbegloet. Et sandt nirvana for nudister.

Sauna – Helsinki, Finland

En traditionel finsk sauna.
En traditionel finsk sauna. © Martin Terber

En nøgen-klassiker er finnernes århundreder gamle nærmest rituelle dampbad i en træfyret sauna, hvor du i hyggelige omgivelser får renset både krop og sjæl.

Saunaen er en helt integreret del af finsk kultur, og folk bruger den til alt fra forretningsmøder til en stille stund med sig selv. En gennemsnitlig finne vil allerede i den spæde alder af 20 uger have oplevet sit første saunabesøg, og forholdet indbygger per sauna i Finland er to til en!

Midt i Helsinkis Kallio-kvarter har den offentlige sauna, Arla, ligget siden 1929. Saunaen har opnået kultstatus blandt alle aldersgrupper og er så finsk som det kan blive. Påklædning er bandlyst, og kigger du forbi på en torsdag, kan du oven i købet få dig en professionel rygskrubning.

Nude Cruise – Caribbean

Svømmetur i krystalklart vand.
Svømmetur i krystalklart vand. © diluvi

Det Texas-baserede firma Bare Necessities chartrer hele yachter, som stævner ud fra Florida og sejler en uge af gangen på det Det Caribiske Hav.

Forestil dig en vaskeægte flydende nudistlejr, der lægger til ved Den Dominikanske Republik og Puerto Rico til de smukkeste franske øer i området.

Udover at lægge til ved Caribiens mest eftertragtede øer, hvor du får mulighed for at kaste dig ud i en lang række aktiviteter som hiking, kanoroning og snorkeldykning, stopper “Nudistskibet” også ved dets helt egen private nudistø i Bahamas!

Nøgen solbadning midt i centrum – München, Tyskland

I München, Tysklands tredjestørste by, har nøgenhed i det offentlige rum i årtier været (forholdsvis) accepteret, og i april 2014 blev det legaliseret af myndighederne.

Inden du smider tøjet i lufthavnens ankomsthal, bør du dog være bevidst om, at fripasset til nøgenhed er begrænset til seks grønne områder i byen. De er en smule afskærmet fra det omgivende byliv dog uden at være helt gemt af vejen eller indhegnet. Et af disse områder ligger i Englischer Garten (Den Engelske Have), som er byens største park beliggende i centrum.

Drømmer du om at mærke blødt græs mod din nøgne bagdel midt i en summende metropol, så bør du helt sikkert booke et fly til München.

Nøgenløb – Roskilde Festival

Nøgenløbet på Roskilde Festival.
Nøgenløbet på Roskilde Festival. © Frank B. Schmidt mx

Hvis det at løbe rundt i det bare ingenting er lige dig, så er det årlige nøgenløb på Roskilde Festival sagen.

Arrangementet, der er organiseret af Roskilde Festival Radio, omfatter typisk omkring 30 splitternøgne mænd og kvinder, der er klar til at løbe rundt på teltområdet uafhængig af vejr og vind.

Men tro ikke, at der er dømt walkover! Der er et par frække figurer på højkant til den første mand og kvinde, som kommer først over målstregen, samt en lang række andre præmier. Så der bliver gået til vaflerne. Med andre ord, glem ikke at varme op inden løbet.

Oplev Kina i verdens 7 bedste Chinatowns

Mens det meste af verden er ved at komme sig ovenpå diverse vilde nytårsfester, er Kina begyndt at varme op. Det kinesiske nytår (også kendt som forårsfesten) er med andre ord lige på trapperne, og i den anledning får du her vores bud på Chinatowns, som du absolut må besøge.

San Francisco, USA

En mand går over gaden i San Franciscos Chinatown.
Velkommen til Chinatown. © anieto2k

San Francisco emmer af Kina! Her er et stort kinesisk samfund, en kinesisk-amerikansk borgmester, Edwin Lee, og ikke mindre end fire misundelsesværdige Chinatown-kvarterer.

I samme øjeblik du passerer de tosprogede skilte for enden af Grand Avenue, bliver du mødt af et tværkulturelt mikrokosmos. Den brede paradeagtige gade oser af historie og var i sin tid blandt andet berygtet for sine mange bordeller, opiumhuler og kriminalitet. I dag er gaden som forvandlet og et af de mest besøgte steder i San Francisco.

Hvis Buddha-nøgleringe og køleskabsmagneter med drager på ikke rigtigt stiller din lyst til asiatiske eventyr, så bevæg dig et stenkast i retning af Stockton Street. Her finder du et livligt forretningskvarter, som lokale san franciskanere frekventerer for at spise og drikke godt.

Et af de mere aparte indslag blandt kulturoplevelserne i San Franciscos Chinatown er de nye spøgelsesture, der er guidede ture gennem områdets overnaturlige side.

Bagefter kan du deltage i fejringen af nytårsfesten i byens frodige Botaniske Have eller tage til San Franciscos Symfoniorkesters kinesiske nytårskoncert og efterfølgende middag i Davies Symphony Hall.

Melbourne, Australien

 En menneskemængde bærer en papirsdrage gennem Melbournes gader.
Dragen vågner i Melbournes Chinatown. © PreciousBytes

Melbournes Chinatown er et de længst eksisterende kinesiske samfund i den vestlige verden, og kvarteret er gennemsyret af en rig og fascinerende historie. Immigranter fra Quandong (tidligere Canton) provinsen i Kina satte kurs mod New South Wales-kolonien i midten af 1850’erne i håb om at finde rigdom under den victorianske guldfeber. Sidenhen er det kinesisk samfund i Melbourne vokset støt, og i dag er Chinatown et af byens livligste kvarterer – især under det kinesiske nytår.

Udover skakturneringer i sidegaderne og boder med mad og lokalt håndværk, kan du under nytårsfestlighederne opleve drage-uhyret blive sluppet løs og båret gennem Little Bourke Street af 200 mand.

Hvis du får brug for en pause fra al festivitasen, kan du passende besøge Det Kinesiske Museum på Cohen Place og lære mere om Melbournes kinesiske historie.

Et lille ekstra tip: Besøger du Melbourne i begyndelsen af februar, får du mulighed for at opleve det bedste inden for kinesisk filmkunst ved den årligt tilbagevendende Golden Koala Filmfestival.

Bangkok, Thailand

Kinesiske lanterner sørger for belysningen i en sidegade i Bangkok.
Bangkok ved nattetide oplyst af lanterner. © hjjanisch

Hvis du begiver dig fra nord mod Bangkoks Chinatown, vil du blive mødt med dufte fra Pak Klong Talad, et thai-kinesisk frugt- og grøntmarked, hvor kvidrene fugle basker tilfældig rundt mellem boderne.

Bangkoks Chinatown er ikke alene et af de ældste kvarterer i hovedstaden, det er også et af de mest spraglede. Begiver du dig gennem den dekadente kinesiske port på den østlige side af Yaowarat-gaden, vil du opleve af en nærmest uendelig række af neonfarvede butiksfacader, hvor du kan købe alt fra guldrandede souvenirs fra Quing-dynastiet til alskens urter og lægemidler.

Dette hovedstrøg er som regel proppet med taxaer og trehjulede knallerter, men under det kinesiske nytår er disse erstattet med af tusinder af trommeslagere, løvedansere og drageparader.

Amsterdam, Holland

Knaldfyrværkeri brager løs under forårsfesten ved Amsterdams Kinesiske Nytår
Et kinesisk nytårsbrag! © Christopher A. Dominic

Amsterdams Chinatown var før i tiden en slags appendiks til The Red Light District, men efter mange år med vokseværk har bydelen udviklet sig til en fuldgyldig attraktion i sig selv.

På Zeedijk gaden kan du finde ro i He Hua-Templet, som er et af de største buddhistiske centre i Europa. Her kan du lade øjnene glide hen over templets vægge, der er holdt i stærke farver udsmykket i guld med uddrag fra de buddhistiske hellige skrifter De Tre Kurve. Når øjnene er mætte, må det være mavens tur, så efter tempelbesøget kan du passende bevæge dig i retning af Toko Dun Yong på Stormsteeg, hvor du finder et asiatisk supermarked på gadeplan og ovenover en madlavningsskole, hvor du kan lære hemmelighederne bag den kinesiske kogekunst.

Kvarterets omdrejningspunkt er Nieuwmarkt Pladsen, hvor det kinesiske nytår fejres med sang, dans og drageritualer. Det hele akkompagneret af et imponerende arsenal af fyrværkeri, der brager ud over denne relativt unge og livlige Chinatown.

London, Storbritannien

Parade under forårsfesten i Londons Chinatown.
I dragens klør! © DaveOnFlickr

Klemt inde mellem Leicester Squares travle handelsliv og Shaftesbury Avenues paladsagtige teatre ligger Londons Chinatown, som er en unik og sanselig perle midt i hovedstaden.

Når du først med savlende gummer har løsrevet dig fra synet og duften af de sprøde pekingænder, som hænger i nær sagt hvert eneste restaurantvindue, vil din næse lede dig på nye eventyr til bl.a. de fristende kinesiske slikbutikker og det aromatiske duftende kinesiske thehus Jen Café på Newport Place. Du kan også under Gerrard Street-pagoden betragte ældre mænd spille oldgamle kinesiske brætspil.

Londons kinesiske nytårsfestligheder går for at være de største, mest larmende og prangende udenfor Asien og er altid en oplevelse ud over det sædvanlige. Kast dig ud i dem sammen med de hundredtusinde mennesker, der fylder gaderne med lanterner og papirdrager.

Yokohama, Japan

Menneskemængde vandrer ned ad en gyde i Yokohamas Chinatown
Skæret fra Yokohamas Chinatown. © Cherrie 美桜

Ultramoderne Tokyo har det hele…og dog! Er du ude efter et fortryllende indblik i ældre kinesisk kultur, skal du nemlig drage en time syd for byen til Yokohamas Chinatown.

Her finder du hundredvis af butikker, som sælger kinesiske nipsgenstande, traditionelle akupressur-klinikker og shamanagtige typer, der tilbyder at spå dig ved hjælp af Skæbnens fire søjler (en oldgammel tradition kendt som ‘Ba Zi’).

Den bedste grund til at lægge vejen forbi Yokohamas Chinatown er dog maden. Der findes efter sigende ikke end Chinatown, hvor maden er bedre end i Yokohamas. Her kan du ganske enkelt spise dig igennem hele det enorme lands mange regionale køkkener. Smag selv i madboderne i den smukke Yamashita-cho Park, når det kinesiske nytårfestshow løber af stabelen i februar måned.

Paris, Frankrig

Paradedeltagere bærer kæmpestore røde lanterner rundt i Paris’ gader under det kinesiske nytår.
Dagen med den røde parade. © Rog01

Paris  findes der flere kinesiske kvarterer eller ‘Quartier Chinois’, som de her kaldes.

Det største og mest velbesøgte ligger i det 13. arrondissement. Det var et kvarter, hvis triste og knugende boligblokke skræmte mange lokale parisere væk i 1970’erne, hvorefter kvarteret langsomt blev overtaget af kinesere og andre eksilasiater. Disse har siden forvandlet den grå spøgelsesby til et levende kvarter, hvor du i dag kan finde dim sum-restauranter i verdensklasse som eksempelvis Chine Massena, butiksvinduer der bugner af lækre kinesiske konditorvarer og et buddhistisk tempel gemt af vejen i en parkeringskælder.

Gå heller ikke glip af det kinesiske kvarter i det tredje arrondissements Le Marais-kvarter. Her blandes majestætisk, gotisk arkitektur med kinesisk folklore. Kontrasten bliver især tydelige under fejringen af det kinesiske nytår, hvor mænd i røde silkedragter (symbolet på rigdom, glæde og lykke) svingende med papirlanterner går gennem kvarterets gader inden de stiller op til forskellige kampsportsturneringer.

Gunnar Garfors: globetrotter og verdensrekordholder

Norske Gunnar Garfors gør andre globetrottere misundelige. Ikke alene er han den yngste ”fritids-rejsende” nogensinde, der har besøgt samtlige klodens 198 lande*, han gjorde det endda, mens hans passede sit fuldtidsjob, som new media specialist og brugte kun weekender plus sine fem ugers årlige ferie!

Hans bog, 198: How I Ran Out Of Countries, blev udgivet sidste år, og vi har mødt verdensrekordholderen i et sjældent øjeblik mellem flyveturene for at få insiderviden om hans rejser på tværs af kloden.

Hvordan blev du interesseret i rejser?

Jeg var heldig at rejse meget fra en ung alder sammen med min familie og senere, da jeg var 17 år, tog jeg på Interrail alene. Men min interesse blev for alvor vakt i 2000, da jeg tog på min første rejse uden for den vestlige verden – et bryllup i Indien – og siden til Kina for at være sammen med min kæreste, der studerede der.

I 2004 besøgte jeg så Kazakhstan. For en norsk fyr som mig var det meget anderledes at opleve. Jeg blev oprindeligt inviteret til en konference, og jeg og min bror besluttede at bruge en ekstra uge på at udforske regionen. Efter det besluttede jeg, at jeg ville besøge de øvrige ”-stan”-lande – Tadsjikistan, Usbekistan, Kirgisistan, Turkmenistan, Afghanistan og Pakistan – fordi jeg var fascineret af landenes historier og generøsiteten hos de mennesker, jeg mødte. Disse rejser varede indtil 2008, og derefter besluttede jeg at rejse til alle lande i verden.

Jeg havde ikke mange penge, men alt, jeg har tjent, har jeg brugt på rejser. Det er jeg glad for, at jeg har gjort. Jeg har ingen dyr kunst, jeg har ingen bil, ingen hund, jeg har end ikke en CD-samling. Alt er gået til at rejse, som for mig er den vigtigste del af livet: At udforske verden!

peru-globetrotter-rejs-verden-rundt
En stolt Gunnar står på toppen af Machu Picchu. © Garfors.com

Hvordan har balanceret mellem dit arbejde og dine rejser?

Jeg har faktisk gjort det hele bid for bid, mens jeg passede et fuldtidsjob. Ofte fløj jeg ud på en onsdag aften, tog torsdag og fredag som feriedage, og kom så tilbage mandag morgen på kontoret.

Det er en bedre måde at gøre det på, synes jeg. Når folk rejser væk i lange perioder, har de tendens til at planlægge for meget, og hvis noget så går galt undervejs, får det en dominoeffekt på resten af turen. At opdele rejserne vil også give dig mulighed for virkelig at fordybe dig i de enkelte lande i stedet for at hoppe fra et sted til et andet.

Læs mere: Sådan finder du de billigste fly!

Hvordan sikrede du dig at du fik mest mulig ud af besøget med kort tid til rådighed?

Min hovedprioritet, når jeg rejser, er at opleve livet, som de lokale lever det, så jeg er for det meste bare hoppet ud i det og har opsøgt lokalbefolkningen i stedet for at få anbefalinger fra andre, som har besøgt stedet før mig.

Jeg elsker kort, og jeg sikrer mig altid, at jeg har et med mig, når jeg rejser, men ellers planlægger jeg ikke meget på forhånd. Jeg taler med de lokale. Jeg taler ikke mange sprog, men du kan faktisk klare dig de fleste steder med engelsk. Ellers er jeg altid blevet overrasket over, hvor mange talentfulde oversættere, du kan finde på gaden – de tager imod dig med åbne arme.

Ud over sprogbarriererne er der én ting, alle kan gøre, når de rejser til et nyt sted – smil! Det lyder indlysende, men et indbydende smil kan virkelig løse op for mange ubehagelige eller pinagtige situationer. Jeg har oplevet mange forskelle mellem kulturer og samfund på mine rejser, men smilet er universelt sprog, og vi skal lære at bruge det mere.

Hvad er dit favoritsted i verden?

Det er bogstavelig talt et umuligt spørgsmål at svare på, særligt fordi det er så personligt: Dine rejseoplevelser bliver nøjagtig lige så spændende, som du selv gør dem til. Vent ikke på, at de gode eller uforglemmelige oplevelser skal komme til dig: Du skal finde og gribe de øjeblikke. En ting, jeg kan sige, er, at mine oplevelser i både Irland og Brasilien var fantastiske, og at folk begge steder er ekstremt sociale, åbne og gæstfrie.

Narvik-verden-rundt-rejse-verden-rundt
En svævebane badet i polarlys glider gennem det fantastiske Narvikfjellet. © J-A Pettersen

Hvis jeg må fremhæve mit hjemland, må jeg sige, at jeg altid elsker at rejse op til min hytte i det nordlige Norge, lige uden for Narvik. Deroppe befinder man sig nord for polarcirklen, så om sommeren har man midnatssol, et utroligt landskab med utrolige bjerge, fjorde, gletsjere, øer, masser af fisk i havet og alt dufter levende og frisk.

Kommer du tilbage om vinteren, er solen væk – det er mørkt 24 timer i døgnet med blot en smule blåligt lys. Om natten kommer det utrolige, dansende nordlys frem. Det er fra en ekstrem til den anden. Det er utroligt og ulig alt andet, jeg har set på mine rejser.

Har du et godt råd til, hvordan man bevarer et åbent sind på rejser?

Begynd med at rejse i det små og tæt på dit hjemland. Det vil give dig en god fornemmelse af, hvor du ønsker at tage hen og hvilken type rejsende, du er. Hast ikke afsted og tag en rejse ad gangen. Det vil styrke din nysgerrighed på verden, gøre dig mere kreativ, motiveret til at spare penge og ivrig efter at udforske verden.

Læs mere: Sådan når du dine rejsemål i 2016

Hvordan får man mest ud af at rejse alene?

Der er to typer rejsende: Den, der kan rejse alene, og dem, der ikke kan. Ultimativt handler det hele om balance. Det er en god idé at researche lidt på sikkerhed og fremkommelighed. Nogle steder kan det at rejse i en stor flok virke intimiderende eller endda truende på de lokale, mens det at rejse alene kan betyde, at du nemmere falder ind i omgivelserne.

Det er også meget nemt at glemme, hvor sandsynligt det er, at du møder folk på vejen, både lokale og ligesindede rejsende. Vær positiv, sig oftere ”ja” – så møder du venner på ingen tid.

Læs mere: 20 uundværlige tips til den solorejsende / De 8 bedste destinationer for solorejsende

Hvad er dine bedste tips til budgetvenlige rejser?

Prøv at gå imod strømmen – rejs ikke, når alle andre rejser, for eksempel i skoleferierne. At eksperimentere lidt med alternative nærliggende lufthavne, når du booker, kan også spare dig for mange penge.

Hvis du har en mellemlanding på din rejse, kan du overveje at lede efter et tilbud, som har et stop på 24 timer eller mere. Disse billetter er ofte billigere, og det vil føles, som om du har en ekstra ferie midt på din normale ferie. Ved mellemlandinger er det meget bedre at komme ud af lufthavnen og, hvis muligt, udforske det sted, hvor du er landet.

Læs mere: Ferie på budget: Her skal du rejse hen i 2016

Hvilket land besøgte du som det sidste – og hvilke følelser fik du ved ankomsten?

Kap-Verde-verden-rundt-rejse-kloden-rundt
Klar til at tænde op på kysten af øen Santo Antão på Kap Verde

Det var i maj 2013, og jeg besøgte Kap Verde. Det var en fantastisk følelse at lande der, og det var dejligt at dele øjeblikket med nogle af mine familiemedlemmer, som tog med mig på den rejse.

Efter turen kom jeg hjem og følte, at noget manglede. Jeg troede, at jeg ville stå tilbage med en overvældende følelse af at have opnået noget særligt, men det gik op for mig, at det, jeg havde gjort – at rejse til alle 198 lande i verden – kun var begyndelsen. Der er så meget mere, jeg skal udforske. Både steder, jeg skal tilbage til, og nye byer og regioner i de lande. Det vil tage resten af livet at opnå det, men jeg er klar på udfordringen!

For at læse mere om Gunnar og hans rejser, besøg hans egen blog.

*Gunnar regner verdens 198 lande som de 193 FN-medlemmer plus 2 FN-observatører (Vatikanet og Palæstina) og 3 andre lande (Kosovo, Taiwan and Western Sahara), som er anerkendt som selvstændige lande af flere FN-medlemmer.

Leder du efter mere fantastisk rejseinspiration? Besøg momondos blog for at opdage vores liste over 21 pakketips, der gør din ferie lettere , eller tjek vores interview med en af Irans mest interessante unge fotografer, Mohammad Reza Domiri Ganji.

10 romantiske ferier for globetrotter-par

Du elsker at rejse, og nu har du fundet en partner, der elsker det lige så højt. Skønt! Men hvor skal I tage hen, hvis det er første gang, I rejser sammen? Hvor tager I hen, hvis I allerede har set det hele? Tjek vores ideer til romantiske ferier, og bliv inspireret til at planlægge den turteldue-tur, I begge fortjener.

I skal ikke bare overleve turen sammen, I skal komme hjem som et stærkere par! Læs vores 7 tips til at overleve jeres første ferie som et par.

Til den første gang – Fez, Marokko

10-romantiske-ferier-for-par
Hvis murene i Madrasa Bou Inania havde ører …

At rejse for første gang med en ny kæreste kan betyde livslang succes eller brutal fiasko for et parforhold. Heldigvis har vi valgt det helt rigtige sted: Fez i Marokko. Hold sanserne skarpe i Fes el Bali (eller Fez’ Medina), den ældste befæstede del af byen; myriaderne af krydderier, lokalt håndværk og interessante mennesker vil give jeres næser, øjne og ører masser af indtryk. Stilladserne, der dækker de gamle, slidte bygninger er snart glemt, når du finder Madrasa Bou Inania, en af de få religiøse steder i Marokko, som er tilgængeligt for ikke-muslimske besøgende. Det blev grundlagt i 1350erne og er for nylig blevet renoveret.

Sanserne overvældes for alvor i Chouara lædergarveriet. Det sprudlende farverige fra tøj, der ligger spredt til tørre ud over hustagene, vil være det billede, I tænker på, når I engang ser tilbage på den tid, da I forelskede jer i Marokko.

[cta href=”http://www.momondo.dk/flybilletter/fez/fly-til-fez.html” rel=”” content=”Find en flybillet til Fez”]Find et flybillet til Fez[/cta]

For naturelskere – Big Sky, Montana

10-romantiske-ferier-for-par
En ensom bison leder efter kærligheden i Big Sky, Montana

Store eventyr. Store drømme. Gør det hele til virkelighed i Big Sky, Montana. På mindre end en times køretur vil de enorme vidder i West Yellowstone Park udstyre jer med en følelse af ydmyghed, særligt hvis I skulle støde på bisoner, væddere med store horn, ulve eller endda bjørne. Afhængig af sæsonen kan I prøve kræfter med vildnisset på en hundeslæde-ekspedition eller med rafting i Gallatin Canyon, hvis I er til ekstra spænding. Mulighederne for romantiske overnatninger veksler fra “glamping” i smarte telte til maleriske hytter, ranches eller andre hoteller nær Yellowstone.

Efter en vandretur op og ned ad Lone Mountain kan I forkæle jeres fødder med et par ægte cowboystøvler i Carter’s Boots i Bozeman city og derefter spankulere ind på den nærmeste bar for at nyde en af de lokale øl.

[cta href=”http://www.momondo.dk/flybilletter/bzn/fly-til-bozeman.html” rel=”” content=”Find et fly til Bozeman”]Find et fly til Bozeman[/cta]

For adrenalinjunkier – Rio de Janeiro, Brasilien

10-romantiske-ferier-for-par
Kærlighed er et spil i Rio de Janeiro

Hvis du (også) ser din partner som en medspiller, så print jeres navne på en grøn og gul fodboldtrøje og hop på det næste fly til Rio de Janeiro. Om du er OL-deltager eller begynder – alle kan finde en sport at få adrenalinet til at pumpe på, uanset om det er SUP-surf (stand-up paddle) på Barra de Tijuca eller hanggliding ned ad Pedra Bonita-bjerget.

Copacabana-stranden er et fantastisk sted at udfordre din partner til en hyggelig futevolei-kamp (beach volleyball hvor man bruger alle kropsdele med undtagelse af hænder og arme). Find sammen igen over en gang muskelvarmende træning med pumpede lokale, ”Cariocas”, på det udendørs træningsudstyr. AtivoRio giver jer mulighed for at melde jer til fodboldkampe med lokale eller tilmelde jer en SightRunning-gruppe, den perfekte kombination af sport og rejseoplevelser for det (hyper)aktive par.

Sulten efter mere Rio-inspiration? Download vores gratis Rio city guide app.

[cta href=”http://www.momondo.dk/flybilletter/rio/fly-til-rio-de-janeiro.html” rel=”” content=”Find en flybillet til Rio”]Find et fly til Rio[/cta]

For parret med børn – Saint Lucia

10-romantiske-ferier-for-par
For (store og små) børn, vælg Gros Islet

Selv hvis I er stolte forældre, gemmer der sig sikkert stadig et lille barn inderst inde i jer begge. Hele familien vil finde præcis, hvad den har behov for, i Gros Islet. Yngre børn vil elske stranden og kan holde sig travlt beskæftiget hele dagen i børneklubberne, som resorts i Saint Lucia tilbyder, eller I kan have det sjovt sammen hele familien med en svævebanetur gennem trætoppene i en forlystelsespark.

At snorkle i Rodney Bay er både en lærerig og sjov måde at udforske livet under vandet. Og I voksne kan tage en velfortjent romantisk pause – måske når børnene er i børneklubben – under en kort dagstur til Soufrieres svovlkilder eller kys hinanden under Toraille-vandfaldene.

[cta href=”http://www.momondo.dk/flybilletter/slu/fly-til-saint-lucia.html” rel=”” content=”Find et fly til Saint Lucia”]Find et fly til Saint Lucia[/cta]

For en LGBT-venlig ferie– Sitges, Spanien

10-romantiske-ferier-som-par
Romantik er lig med solbadning i Sitges

Hvis du og din partner plejer at være festens midtpunkt, er Sitges det helt rigtige sted at være! Dette party-sted – bare 40 minutter fra Barcelona med bil – var engang kendt for sine bohéme- og kunstner-subkulturer. I dag er den en af Spaniens mest højlydte, stolte og solrige destinationer for LGBTQ-rejsende fra hele kloden. Når I ikke er til et poolparty, befinder I jer formentlig i en af de homo-venlige barer på gaden Dos de Mayo, eller måske ligger i på byens fantastiske nudiststrand. Der er en festival for hver sæson – karneval i februar, Gay Pride i juni, Festa Mayor i august, og filmfestival i oktober.

Hvis pumpende basrytmer og sommerfester dagen lang ikke lige er jer, så planlæg jeres tur uden for sommersæsonen. Solen skinner altid på Sitges, så kom i det sene efterår eller om vinteren for at nyde de næsten tomme strande og gå endeløse ture langs strandpromenaden, mens I beundrer de fornemme koloniale indianos-palæer.

[cta href=”http://www.momondo.dk/flybilletter/bcn/fly-til-barcelona.html” rel=”” content=”Find et fly til Barcelona”]Find et fly til Barcelona[/cta]

For parret med et lille budget, men store hjerter – Brasov, Rumænien

10-romantiske-ferier-for-par
Par i Brasov

En enkeltbillet til Brasov for to, tak! Når I først én gang har opdaget denne romantiske, lille by i Rumænien, har du formentlig ikke lyst til at tage hjem igen. Som i et eventyr vil du spadsere gennem talrige caféfyldte gader og stræder med butiksfacader i alle regnbuens farver. Nyd de simple glæder i byen: En kop kaffe koster mindre end 2 euro (9 rumænske lei). Tag en 40 minutter lang køretur ud af byen og få masser af stof til fantasien med et besøg på slottet Bran, ofte kaldet Draculas slot.

Efter et uundgåeligt besøg i Den sorte kirke, der fik sin sod-farve i en stor brand i 1689, kan I tage op i bjergene med Telecabina (en svævebane) eller gå til fods gennem de romantiske gyder og nyde udsigten fra toppen af Tâmpa-bjerget. En fjollet fotomulighed byder sig til ved det Hollywood-agtige Brasov-skilt i store, hvide bogstaver.

[cta href=”http://www.momondo.dk/flybilletter/buh/fly-til-bucharest.html” rel=”” content=”Find et fly til Bukarest”]Find et fly til Bukarest[/cta]

For romantiske city soul-mates – Seoul, Sydkorea

10-romantiske-ferier-for-par
Selfies i Seoul ved Kærlighedens Mur

Hvis selfie-knipseri med din udkårne lyder som en perfekt date i dine ører, kan Seoul meget vel være jeres drømmedestination. På jeres første dag vil I (og mange andre par) sikkert gerne knipse et billede ved Namsan Seoul Tower – ved toppen af bakken er særlige hjerteformede stole installeret, så par kan nusse i dem, og de overvældende mange låse på Kærlighedsmuren er umulige at overse.

At kalde Seoul romantisk er en underdrivelse, særligt hvis du besøger øen Namiseom. Selv om den ligger cirka 60 kilometers køretur uden for Seoul by, er kastanje- og poppeltræerne i lige rækker et slående billedskønt bagtæppe for et billede på alle tider af året. For den perfekte måde at afslutte dagen på: Tag til DIY Ring Café i det trendy kvarter Hongdae for at lave jeres egne matchende souvenir-smykker.

[cta href=”http://www.momondo.dk/flybilletter/sel/fly-til-seoul.html” rel=”” content=”Find et fly til Seoul”]Find et fly til Seoul[/cta]

For de strandelskende nygifte – Puerto Plata, Den Dominikanske Republik

10-romantiske-ferier-for-par
Solnedgang og romantik på Puerto Platas strande

Buketten er kastet, malingen på ”nygifte”-skiltet er stadig halvvåd, og jeres tasker er pakket til en kærlighedsfyldt ferie i Puerto Plata, en af Den Dominikanske Republiks mindre turistede og mere paradisiske strandbyer. Når I ikke arbejder på familiens næste generation i jeres hotel ved stranden, spadserer I måske rundt i den historiske bydel eller solbader på Playa Bergantín.

Det lokale handelsliv er ivrige for at hjælpe og servicere jer – ofte på engelsk og med et smil. Den kreolske kultur med afrikanske og caribiske rødder fylder natten med rytmer. Når barerne spiller ”merengue”, vil I slet ikke kunne lade være med at danse. Snup en hurtig drikkepause med en Mamajuana i hånden (en lokal romcocktail, som er kendt som et elskovsmiddel), og I er klar til at komme tilbage på dansegulvet – eller til hotelværelset!

[cta href=”http://www.momondo.dk/flybilletter/pop/fly-til-puerto-plata.html” rel=”” content=”Find et fly til Puerto Plata”]Find et fly til Puerto Plata[/cta]

For sultne hjerter – Istrien, Kroatien

10-romantiske-ferier-for-par
Rovinj-romantik på det lokale marked

Nogle siger, at vejen til en persons hjerte går gennem maven. I Istrien i Kroatien kan I gå ombord i lækkerier som hvid trøffel og frisk fisk – og det er kun begyndelsen. Som stolte producenter af kroatisk gourmet-olivenolie anser de lokale deres flydende guld som prikken over i’et i retter som buzara (reje- eller muslingegryde) eller pljukanci (håndrullet pasta).

Uimodståeligt blåt vand og grønne landskaber vil give jer mange ting at tale om over desserten, hvis I ellers kan tale med munden fuld af Fritule-kager (den kroatiske donut). Tag en hel favnfuld lokale produkter med hjem fra markedet på havnen i Rovinj for foden af bakken med Skt. Eufemia-kirken og dens 60 meter høje klokketårn. For den fulde romantiske pakke kan I snuppe en flaske lokal vin og tage en færge fra Rovinj til Venedig (de sejler i sommersæsonen).

[cta href=”http://www.momondo.dk/flybilletter/puy/fly-til-pula.html” rel=”” content=”Find et fly til Pula”]Find et fly til Pula[/cta]

For en romantisk ferie uden grænser – Fransk Polynesien

10-romantiske-ferier-for-par
Forelsk jer i Bora Bora

Det engelske begreb ”DINK” dækker over et par med ”dobbelt indkomst, ingen børn”. Hvis I passer ind i denne kategori, er I formentlig mindre interesserede i hotellets babysitting-services og mere interesserede i at få jeres livs oplevelse. Bare hop i sommertøjet og sejlerskoene og tag af sted til den Fransk Polynesiske ø, Bora Bora. Adskillige luksushoteller med bungalows og privat udsigt venter på jer ved kysterne med de kridhvide sandstrande.

Når det gælder romantiske ferier, er Bora Bora juvelen – spis picnic på private strande, svøm med farverige fisk, nyd tahitianske vanilje-mojitos og et måltid af ahi tun (en lokal delikatesse). Og når I er færdige med at forkæle jer selv, er en helikoptertur over Otemanu-bjerget eller en shoppetur på det lokale marked i Pape’ete, Tahiti, fantastiske ekskursionsmuligheder.

[cta href=”http://www.momondo.dk/flybilletter/bob/fly-til-bora-bora.html” rel=”” content=”Find et fly til Bora Bora”]Find et fly til Bora Bora[/cta]

Leder du efter mere romantisk rejseinspiration? Tjek vores liste over åndeløst smukke hoteludsigter eller vores 7 nyttige tips til at rejse med din partner.

Tag springet: 11 fantastiske vandhuller i hele verden

Pak dit badetøj og din eventyrlyst – tjek vores 11 favorit-swimmingpools ud!

Cenote Ik Kil, Mexico

naturlige-swimming-pools
Cenote Ik Kil på Mexicos Yucatán-halvø © Travis Wise

Cenote Ik Kil beliggende på Yucatán-halvøen i det sydøstlige Mexico er kendt som et bundløst dyb, hvor mayaerne ofrede mennesker til regnguden. Men vær ikke bange; du vil ikke opleve nogen ofre – blot den rene fryd!

Det 35 meter dybe naturlige bassin – der blev skabt, da en hule kolapsede – er et populært stop for dem, der rejser mod den oldgamle maya-by, Chichen Itza. Du når vandet, hvis du går ned af trappen skåret ind i kalkstenene.

Det kan blive en smule tætpakket her, så kom tidligt, hvis du vil opleve det mest jomfruelige dyp. Efter din svømmetur kan du fylde maven med en traditionel mexicansk frokostbuffet i stedets restaurant.

Tag mig med! Find en billig flybillet til det nærliggende Merida med momondo.

Den Blå Lagune, Grindavik, Island

naturlige-swimming-pools
Den blå lagune på Island

Den Blå Lagune er en fantastisk attraktion, og er sted, hvor du vil få et af dit livs mest livgivende og maleriske svømmeture.

Med sin beliggenhed i Grindavik, blot 50 minutters kørsel fra Reykjavik, blev den menneskeskabte lagune udformet i de sene 1970ere, og den indeholder 5,6 millioner liter geotermisk saltvand fra jordens indre. Med en temperatur på 38 grader celcius er du garanteret en afslappende og lindrende badetur hele året rundt.

Vandet her menes at have en ”helende egenskab” og er fuldt af mineraler som silica og svovl. Der er flere luksustilbud at forkæle sig med: Put silica-mudder på ansigtet for blødere hud, besøg vandfaldet, som kan helbrede skuldersmerter eller få en massage i vandet. Afslapning er nøgleordet i Den Blå Lagune!

Klar til afgang? Find en billig flybillet til Reykjavik med momondo.

Hamilton Pool Preserve, Dripping Springs, Texas, USA

naturlige-swimming-pools
Den idylliske Hamilton Pool in Texas, USA © SandraHintzman

Texas er hjem for en af de smukkeste, naturlige swimmingpools i USA, Hamilton Pool. Den er beliggende omkring 37 km fra Austin, og den imponerende jadegrønne pool indeholder et 15 meter højt vandfald og er omgivet af enorme stykker kalksten.

Poolen er meget populær i de varme texanske somre, hvor køerne kan blive op til en time lange. For at få adgang til poolen, skal du op ad en 800 stejl vandresti. Men så snart du er i vandet, vil du opleve, at det er besværet værd. Hvis du ikke har en picnickurv med, kan du altid snuppe en bid mad på den nærliggende It’s All Good BBQ restaurant.

Klar til afgang? Find en billig flybillet til Austin med momondo.

The Blue Hole, Ocho Rios, Jamaica

naturlige-swimming-pools
The Blue Hole i Ocho Rios, Jamaica

Det kan være svært at vende ryggen til Jamaicas sandstrande og køre ind i landet, men så snart du er hoppet i denne naturlige swimmingpool, vil du ikke ud til kysten igen. Vejen til Blue Hole er ret bumpet, så du skal sikre dig en solid bil. Du kan slå et besøg ved poolen sammen med et hurtigt stop ved Dunn’s River Falls.

For den eventyrlystne: Kast dig ud i den 9 meter dybe pool fra en ”Tarzan” rebgynge.

Planlæg din rejse lige nu! Find en billig flybillet til Kingston med momondo.

Little River Canyon, Alabama, USA

naturlige-swimming-pools
Little River Canyons naturlige swimmingpool i Alabama, USA

Navnet snyder – Little River Canyon er overhovedet ikke lille. Dette fantastiske jordfaldshul er 19 km langt og omgivet af klipper og gigantiske udspringspunkter i kalksten, som stikker op fra vandet.

Floden, der regnes for at være en af de reneste i Syden, udspringer ved Lookout Mountain i det nordvestlige Georgia og udmunder i Fort Payne, Alabama. Hop i det jomfruelige vand og få den unikke følelse af friskhed, som man kun får i naturens eget rene vand.

Klar til at kaste dig ud i det? Find en billig flybillet til den nærliggende by, Atlanta med momondo.

Enfield og Lucifer Falls, Ithaca, New York, USA

naturlige-swimming-pools
En af de mange vandfald i Robert H. Treman Park i Ithaca, USA © Tatiana Di

I den nordlige del af staten New York kan du kan besøge Robert H. Treman Park og opleve vandfaldshimlen!

Start dagen med en vandretur langs Gorge Trail, og du vil passere 12 forskellige vandfald – inklusive det imponerende 35 meter høje Lucifer Waterfall. Når du når Enfield Falls, også kaldet Lower Falls, vil du være mere end klar til at plaske rundt i det selv. Hop i søen ved foden af vandfaldet og svøm rundt i de fredfyldte omgivelser.

Der er grill og picnic-faciliteter på stedet, så husk at pakke en kurv med lækkerier, som I kan nyde efter vandre- og svømmeturen.

Overbevist? Find en billig flybillet til det nærliggende New York med momondo.

Fairy Pools, Isle of Skye, Skotland

naturlige-swimming-pools
Klart vand i Fairy Pools i det nordlige Skotland © Daniel Stockman

Hvorvidt noget magisk sker, når du træder ud i de klare, blå søer og vandfald i Fairy Pools på Isle of Skye vides ikke, men et besøg ved det blå- og pinkskinnende vand giver mindelser om et eventyrland.

Fairy Pools ligger ved foden af Black Cuillins-klipperne og er et fantastiske, hvis du er til kølige dukkerter – du er trods alt i det nordlige Skotland!

Efter en opkvikkende svømmetur er du nok klar til en varm drik. Et besøg i Wee Tea Room, en lille familiedrevet cafe midt på Eynorts hede, er præcis hvad du trænger til.

Eventyret venter! Find en billig flybillet til Inverness med momondo.

Cummins Falls State Park, Tennessee, USA

naturlige swimming-pools
Jadegrønt vand og idylliske omgivelser ved Cummins Falls i Tennessee, USA

Halvvejs mellem Nashville og Knoxville finder du denne swimmingpool , som er lidt af en skjult skat. Området var i sin tid et populært jagtområde for indianerne, fordi store bestande af bisoner vandrede her. Derfor er det ikke usædvanligt at finde pilespidser langs floden.

Cummins Falls er ikke for amatøren. Du skal vandre, vade og klatre for at nå frem til det reb, der fører dig ned til vandkanten. Vandreturen er 4 km lang, og strabadserne kræver en vis eventyrlyst. Husk at pakke dine vandresko, badetøj og et par klipklappere – og hold øje med vejret, da pludseligt regnvejr kan forårsage oversvømmelser.

Køl ned med et hop ud i det skovgrønne vand og tag en svømmetur under det smukke vandfald.

Er du klar til en vandre- og svømmetur? Find en billig flybillet til det nærliggende Nashville med momondo.

Erawan-vandfaldene, Thailand

naturlige-swimmingpools
Erawan National Park tilbyder fantastiske naturlige swimmingpools © honey-bee

Det klare vand, lyset, der glimter gennem de frodige træer og de syv vandfald – det ene endda på toppen af det andet – vil give dig en af det mest fortryllende svømmeture i livet.

Til fods vil det tage lidt under fire timer at besøge hele området, der er opkaldt efter Erawan, en trehovedet hvid elefant fra et hindu-sagn. Tag dig tid til at slappe af i vandet, som er spækket med fisk, og til en udforskning af de nærliggende huler.

Hvis du planlægger at udforske Erawan over flere dage, er der rigeligt med hoteller at vælge mellem i området.

Udforsk dette eksotiske paradis! Find en billig flybillet til nærliggende Bangkok med momondo.

Devil’s Pool, Victoria Falls, Zambia

naturlige-swimmingpools
The Devil’s Pool ved Victoria Falls i Zambia © joepyrek

Devil’s Pool findes ved toppen af det åndeløst betagende og berømte Victoria Falls. Den naturlige swimmingpool munder ud i et fald på hele 110 meter. Det er kun ”åben” i det tørre måneder – fra maj til oktober – når vandet i Victoria Falls står lavt nok til at pool’en åbenbarer sig. Men vær ikke nervøs, guider er til stede for din sikkerheds skyld.

Langvejs fra kan rejsende se ”Røgen, der tordner” – et navn der refererer til vandstøvet over det buldrende vandfald.

Eventyrlysten? Find en billig flybillet til det nærliggende Livingstone med momondo.

Cyprus Lake Grotto, Ontario, Canada

naturlige swimmingpools
The Grotto i Bruce Peninsula National Park i Ontario, Canada © Ryan McGilchrist

Cyprus Lake Grotto findes i Bruce Peninsula National Park og er et vidunderligt, turkisfarvet vandhul i en stor grotte.

Gotten er over tusinder af år formet af bølger, der brydes langs klippeformationerne i det nærliggende Georgian Bay. I solskin vil den glimtende undervandstunnel afsløre sig, når du går langs de massive kampesten. Når du er kommet ind, kan du nyde en afslappende svømmetur i det klare vand.

Ud over svømning kan du prøve en kajaktur eller besøge en anden turistfavorit, Indian Head Cove, hvor du kan dykke i det caribisk-lignende vand.

Hvis al den aktivitet gør dig træt og sulten, er der masser af restauranter og caféer i nærheden.

Overbevist? Find en billig flybillet til det nærliggende Toronto med momondo.

For mere rejseinspiration, besøg vores momondo blog. Er du vild med naturen? Læs vores blog om de bedste naturoplevelser i Australasia (insert link when published) eller de bedste øer i Thailand.

Langt fra alfarvej: 12 hemmelige steder i Paris

Der er et væld af ting at se i Paris – Eiffeltårnet, Louvre, Notre Dame. Listen er lang…og det samme er turistkøerne.

Heldigvis er der mange andre store oplevelser i Paris, hvor du kan undslippe turistflokkene. Her er 12 mindre kendte steder, håndplukket fra vores Paris city guide, momondo places. Download den gratis nu!

Gaîté Lyrique

1-La-Gaite-Lyrique-museum-i-Paris-ting-at-lave-i-Paris
Besøg Gaîté Lyrique museet i Paris

La Gaîté Lyrique, der er fokuseret på kunst og kreativitet i den digitale tidsalder, er et museum for såvel voksne som børn. Det har til huse i en tidligere koncertsal fra det 19. århundrede, og den klassiske barokke arkitektur er en smuk kontrast til alt det hypermoderne på udstillingen.

Events her rangerer fra interaktive koncerter til workshops, fantasifuld historiefortælling, tegning, danseoptrædener og meget mere. Der er også et udbud af aktiviteter for børn, så tag endelig familiens mindste med.

Det futuristiske, gratis bibliotek på første sal er åbent for alle og er et kig værd. Ud over en bred samling bøger og kulturelle tidsskrifter står også konsolspil til rådighed for spil-fanatikeren.

Hvor: 3 bis Rue Papin, 3rd arr.
Tlf.: +33 1 53 01 52 00
Nærmeste station: Réaumur Sébastopol

La Pagode

2-La-Pagode-biografer-i-Paris-ting-at-lave-i-paris
La Pagode – måske den smukkeste biograf i Paris

Paris elsker filmens verden! Når det så er sagt, er der kun én biograf i det 7. arrondissement. Det er til gengæld også den smukkeste i hele byen.

La Pagode er en ægte japansk pagode, hvor væggene i den største sal er beklædt med silke, lysestagerne holdes oppe af gyldne drager og elefanter, og krigere står klar til kamp på det malede loft.

Biografen har også en vidunderlig asiatisk have, hvor du kan nyde ginseng-te og lækre tærter efter filmen.

Find programmet på biografens hjemmeside eller køb den ugentlige guide Pariscope.

Hvor: 57 bis Rue de Babylone, 7th arr.
Tlf.: +33 1 45 55 48 48
Nærmeste station: Saint-François-Xavier

Le Marché de Belleville

Gør en god handel på Le Marche de Belleville madmarkedet i Paris
Gør en god handel på Le Marche de Belleville madmarkedet i Paris

Markedet i Belleville er et af de mest populære og etnisk mangfoldige i Paris, og det tager dig på en rejse rundt om jorden på bare en formiddag, når kinesiske, jødiske, mellemøstlige og afrikanske kvinder med hovedtørklæder køber råvarer til hele ugen..

Kunderne er ikke rige, faktisk er Belleville det fattigste kvarter i byen, og derfor er priserne lave. Hvis du ellers kan kante dig gennem folkemængderne, kan du gøre en virkelig god handel i Belle.

Hvor: Boulevard de Belleville, 11th arr.
Tlf.: n/a
Nærmeste station: Belleville

Le Ballon de Paris

4-Le-Ballon-de-Paris-attraktioner-i-Paris-ting-at-se-i-Paris
Nyd den gode udsigt fra Le Ballon de Paris

For børn og folk uden højdeskræk er Le Ballon de Paris et virkelig godt alternativ til Eiffeltårnet.

Hvorfor vente i en klaustrofobisk kø og blive skubbet rundt, når du kan svæve i luften med udsigt over hele byen?

Det er en svimlende følelse, når ballonskipperen giver slip på kablet, og den stiger til vejrs. Pludselig er man helt oppe, i en højde af 150 meter, svajende for vinden.

Ballonen er fast forankret ved Parc André Citroën, som også er et besøg værd i sig selv. Fra de første solrige forårsdage er parken fyldt med parisere, som nyder en picnic, læser eller solbader på græsset. En særlig attraktion er springvandet med sine mange springende vandstråler, som børn elsker at løbe mellem.

Hvor: Parc André Citroën, 15th arr.
Tlf.: +33 1 44 26 20 00
Nærmeste station: Javel

Le Carreau du Temple

5-Le-Carreau-du-Temple-udstillinger-paris-ting-at-se-i-Paris
Besøg kulturcentret Le Carreau du Temple

Som navnet antyder, har dette sted været centralt i den franske historie helt tilbage i tempelridderne og korsriddernes tid.

I dag er den højloftede markedshal et kulturcenter, som er åbent for offentligheden. Selv om det er lukket i en måned henover sommeren, kompenserer Le Carreau du Temple mere end rigeligt for det resten af året. Et moderne program med teater, koncerter, udstillinger, festivaler og basarer – med så forskellige temaer som sko, gadekøkken, dans, kulturel identitet, sport og jazz.

Hallen er en kærkommen kontrast til de små kunstgallerier og modebutikker i det nærliggende Marais.

Hvor: 4 Rue Eugène Spuller, 3rd arr.
Tlf.: +33 1 83 81 93 30
Nærmeste station: Temple

Musée Rodin

6-Musee-Rodin-rodin-museum-paris-haver-i-paris-ting-at-se-i-Paris
”Grubleren” lige uden for Rodin museet i Paris

The Musée Rodin er et dejligst museum dedikeret til en kunstner: Auguste Rodin. Det er fyldt med skulptørens sensuelle og bevægende værker såsom ”Grubleren”, ”Kysset”, ”Helvedes porte” og ”Borgerne i Calais”.

Auguste Rodin begyndte at tegne, da han var ti år gammel, og hans talent var så åbenlyst, at han blev indskrevet på en kunstskole som bare 14-årig. Han blev både berømt og berygtet på et relativt tidligt tidspunkt i sin karriere, og han blev ofte regnet for at være lidt for avanceret for sin egen tid.

Du bør besøge museet på en solrig dag, da haven er en vigtig del af den samlede oplevelse. Uden for museet kan du finde en serie af Rodins meterværker mellem de brede græsplæner, skyggefulde avenuer og 2000 rosenbuske.

Hvor: 79 Rue de Varenne, 7th arr.
Tlf.: +33 1 44 18 61 10
Nærmeste station: Varenne

Palais de Tokyo

7-Palais-de-tokyo-udstillinger-paris-ting-at-se-i-Paris
Et vægmaleri af Jean-Michel Basquiat ved Palais de Tokyo i Paris

Palais de Tokyo er et af de største steder at opleve moderne kunst i Europa.

Det er ikke et museum i traditionel forstand – Palais de Tokyo omtaler sig selv om et anti-museum. Udstillingerne leger med spørgsmålet ”hvad er kunst?” og udfordrer dig til at tage del i debatten. Det er en ansigt-til-ansigt-oplevelse med nogle af det mest spektakulære kunstværker fra vores tid. Børn vil også finde det spændende at opleve.

Den tilhørende restaurant, Tokyo Eat, vil friste dig med sit opfindsomme køkken og interiør.

Hvor: 13 Avenue du Président Wilson, 16th arr.
Tlf.: +33 1 81 97 35 88
Nærmeste station: Alma Marceau

Passage Brady

8-passage-brady-overdækkede-passager-paris-ting-at-lave-i-paris
Duft livets krydderier i Paris’ Passage Brady

Drejer man ned ad den lille Passage Brady i det trendy og multikulturelle kvarter, Grands Boulevards, finder man sig snart opslugt af Paris’ levende pakistanske og indiske samfund.

Passagen er fra 1854, og den er ikke så køn som mange andre passager i Paris, primært pga. dårlig vedligeholdelse og huller i glasloftet, hvor regnen kan trænge ind. Atmosfæren er imidlertid 100 pct. autentisk, og du kan købe farverige sarier, prøve den bedste kyllingevindaloo i byen eller besøge en traditionel New Delhi-barber.

Passage de Pondichéry i nr. 84 er et godt sted at spise, men husk at vælge den rigtige side, hvis du leder efter Passage Brady: Passagen deles af Boulevard de Strasbourg og den del, som ikke er overdækket, er af en eller anden grund blevet hovedkvarteret for butikker, der udlejer festtøj og kostumer, hvilket er knap så interessant.

Hvor: 33 Boulevard de Strasbourg, 10th arr.
Tlf.: n/a
Nærmeste station: Strasbourg – Saint-Denis

Læs mere: Paris på budget: Byens gratis glæder!

Fondation Cartier pour l’art contemporain

9-fondation-cartier-moderne-kunst-ting-at-se-i-paris
Oplev en mindeværdig optræden i det moderne kunstcenter Fondation Cartier pour l’art contemporain

Med en evne til at zoome ind på den moderne kunstscene i forskellige regioner rundt om i verden skræddersyr Fondation Cartier på mesterlig vis særlige events, som fuldender udstillingernes temaer. Fra koncerter og radioudsendelser til digtoplæsning og danseværker – her er noget for enhver smag.

Museet, der er en imponerende kubelignende struktur i glas, er omgivet af en charmerende have, som er tilgængelig for offentligheden mellem juli og september.

Er du ikke sikker på, at dine børn vil sætte pris på den moderne kunst? Fondation Cartier tilbyder også ture og workshops, hvis særlige mål er at ”oversætte” stedet og dets kunst for de yngste.

Hvor: 261 Boulevard Raspail, 14th arr.
Tlf.: +33 1 42 18 56 50
Nærmeste station: Raspail, Denfert-Rochereau

Restauranter på loppemarkedet

10-chez-louisette-ting-at-se-i-Paris
Chez Louisette nær loppemarkedet i Saint-Ouen

Træt efter at have snuset til masser af antikviteter? Tag en frokostpause og genoplad batterierne. Der er masser af fantastiske restauranter gemt rundt omkring i Saint-Ouen i Paris’ udkant, som huser et fantastisk loppemarked fra lørdag til mandag.

Hos Le Biron på 85 Rue des Rosiers i Saint Ouen kan du være heldig at se den amerikanske superstjerne Lenny Kravitz eller den franske skuespiller Mireille Darc spise retter som artiskokterrin eller konserveret kalvekød.

På 136 Avenue Michelet finder du det mest kitschede spisested på markedet – Chez Louisette har farvede lamper og fransk Yé-Yé (en popmusikgenre) i højttalerne. På dette sted er maden næsten en slags tilbehør, mens Le Paul Bert er at stedet at besøge, hvis du vil gnubbe skuldre med antikvitetshandlerne.

Hvor: Marché aux Puces de Paris, 93400 Saint-Ouen
Tlf.: +33 (0)1 40 11 77 36
Nærmeste station: Porte de Clignancourt

Sainte-Chapelle

11-Sainte-Chapelle-paris-ting-at-lave-i-paris
Sainte-Chapelles unikke glasmosaik forestiller mere end tusind scener fra biblen.

Det er ikke særligt velkendt, og mange parisere har endda aldrig nogensinde været her, men Sainte-Chapelle er uden tvivl en af de smukkeste kirker i Paris.

Den ligger en smule hengemt i Palais de Justices gård, der er hjem for retssale og retsregistre. Derfor skal du gennem sikkerhedstjek og have din taske tjekket, før du kan træde ind i kirken.

Oprindeligt var Sainte-Chapelle de franske kongers private kirke, og selv om den er mindre spektakulær end Notre Dame, er atmosfæren intet mindre end magisk. Det øvre kapel, som er domineret af enorme glasmosaikker, er særligt fortryllende. Lyset skinner gennem ruderne og oplyser mere end tusind scener fra biblen.

Hvor: 6 Bd. du Palais, 1st arr.
Tlf.: n/a
Nærmeste station: Cité

Musée Eugène Delacroix

12-Musee-Eugene-Delacroix-museum-i-paris-haver-i-paris-ting-at-lave-i-paris
Besøg Eugene Delacroix Museum på en solrig eftermiddag og slap af i denne dejlige have

Musée Eugène Delacroix er et lille museum indrettet i den lejlighed, hvor maleren boede og arbejdede indtil sin død i 1863. Museet er beliggende på Place Furstenberg, hvilket er en af de mest romantiske pladser i Paris med sine Paulownia-træer og smukke bygninger.

Selv om mange af hans mest kendte værker lige nu er på udstilling i Louvre, får du en særlig, intim oplevelse ved at gå rundt i kunstnerens rødfarvede værelser og studere de sensuelle malerier og tegninger.

Museet åbner sig op til en lille have, hvor du finder Delacroix’ atelier. I dag er haven blevet genskabt til at se ud, som det må have set ud i hans tid.

Hvor: 6 Rue de Furstenberg, 6th arr.
Tlf.: +33 1 44 41 86 50
Nærmeste station: St. Germain des Près

Klar til at udforske Paris’ skjulte juveler? Find en flybillet til Paris med momondo.

Flere flere tips, download vores opdaterede city guide til Paris med mere end 200 anbefalinger fra lokale.

De mest romantiske hoteller i Europa

Kærlighed kender ingen grænser, så hvorfor ikke sprede din og din eneste enes kærlighed over hele Europa med en drømmeferie? (Gen)find kærligheden på en af disse romantiske hoteller, som hver især er udvalgt til at kunne forføre ethvert slags budget. Et tip: Pak let – kærlighed er det eneste, du får brug for.

Klar til at sætte en ring på? Gå ikke glip af de 9 bedste bryllupsrejse-destinationer!

La Torre del Canonigo – Ibiza, Spanien

romantiske-hoteller
Den bedste udsigt på Ibiza er fra La Torre

Hele året rundt flokkes fest-aber til øen for at opleve nætter, de knap kan huske senere, men er du på udkig efter en romantisk oplevelse, så bo på La Torre del Canonigo for en nat, som du aldrig vil glemme. Med sin beliggenhed i Dalt Vilas (den høje by) højder, et UNESCO verdensarvssted, kan tårnet prale med en af de smukkeste Middelhavs-udsigter – den perfekte scene for en aftensvømmetur i dit private udendørs boblebad.

Når I er færdige med at stirre ind i hinandens øjne, så tjek det Arkæologiske Museum med sine skjulte skatte fra Ibizas fantastiske historie ud. Er det ikke ophidsende nok? Så tag en vandretur ned ad Calle de la Virgen for at se nogle iøjnefaldende fetish shops, som nok kan vække særligt nysgerrige pars fantasi.

Kan ikke vente! Søg efter et værelse på La Torre del Canonigo

Palazzetto Madonna – Venedig, Italien

romantiske-hoteller
Søde drømme og amore på Palazzetto Madonna

Hvis I ikke er forelskede, før I tilbringer jeres ferie i Venedig, vil I helt sikkert være det efter en nat på Palazzetto Madonna. Mange romantiske hoteller i Venedig er indrettet med flamboyant rokokko-interiør, men dette boutique-hotel kombinerer smagfuldt italiensk æstetik med moderne design.

Aflever jeres tasker og hop på vandbussen ved den nærliggende station og del en typisk ret af polenta og blæksprutteblæk i en osteria (restaurant) på Campo Santa Margherita. Når Campanile di San Marcos klokker kimer ved midnat, så lav en Casanova og smut ned mellem satinlagnerne i dit personlige palazzo.

Led ikke mere. Søg efter et værelse på Palazzetto Madonna

Trezzini Palace Hotel – Skt. Petersborg, Rusland

romantiske-hoteller
Rød romantik på Trezzini Palace

Intet siger ”Jeg elsker dig” som et værelse fuld af satinlagner og velourpuder i Skt. Petersborg . På Trezzini Palace kan du føle dig kongelig i et palads, som har bevaret sin atmosfære fra en glamorøs fortid.

Værelsernes imponerende størrelse og indretning er blot et forsmag på den zar-lignende luksus, du vil møde, når du besøger Hermitage Museum eller det nærliggende Skt. Isaks Katedral. Den enorme kuppel lavet af 100 kilo rent guld vil få dig til at se stjerner. Tag en køretur i hestevogn på Paladstorvet og bliv helt væk i hinanden. Slå bremsen i med en afslappende og smuk tur på Neva-floden og kys hinanden under en af byens 365 broer.

Ja tak! Søg efter et værelse på Trezzini Palace Hotel

Fusion Hotel Prague – Prag, Tjekkiet

romantiske-hoteller
Føl kærligheden, som den er designet © tinquerFusion Hotel

Læg ud med at fortælle hvor meget I elsker hinanden på toppen af Petrin-bakken, hvorfra der er en fortryllende udsigt over Prag og Vltava-floden. Spring middagen over og tag direkte til Fusion Hotel hvor Fusion Love-suiten kan hjælpe jer med at bygge en helt anden appetit op. De ikke så diskrete spejle er placeret strategisk rundt om sengen og vil imponere selv den mest generte elskende.

Kan du mærke kærligheden? Søg efter et værelse på Fusion Hotel Prague

Montmartre Mon Amour – Paris, Frankrig

romantiske-hoteller
Uh-la-la! Få hjertet til at banke på Montmartre Mon Amour

Det kan synes som den mest klicheprægede destination, men Lysenes By er skabt til elskende. En spadseretur gennem Paris‘ Place des Vosges, vinduesshopping på Place Vendôme, og en kaffe på Café St Regis’ terrasser vil få jer til at forelske jer (igen), hurtigere end du kan sige ”je t’aime”. Meget tæt på Sacré Coeur-kirken, på hotellet Montmartre Mon Amour, er hvert rum indrettet med et portræt af et fransk par, såsom Jean-Paul Sartre og Simone de Beauvoir. Når det handler om romantiske hoteller, tager dette alle stik hjem. Kærlighed og kultur, hvad mere kan man ønske sig?

‘Oui, mon amour’. Søg et værelse på Montmartre Mon Amour

Download vores gratis Paris city guide

Witchery by the Castle Hotel Edinburgh – Edinburgh, Skotland

romantiske-hoteller
Bad i luksus i dette badekar for to i hjertet af Edinburgh

For par med hang til whisky og slotte er Edinburgh det perfekte sted for en romantisk smuttur. Edinburgh Castle er indlysende en ikonisk attraktion, men tag også en spadseretur med din skat i Princes Street Gardens, hvor der kan kysses bag buskene. Bliver det køligt, kan I hygge jer i en af byens mange pubber langs Royal Mile. Det forførende femstjernede hotel Witchery by the Castle Hotel Edinburgh venter på jer ved dagens afslutning. En romantisk nat i den fløjsbløde seng og en tur i det victorianske bad vil mætte og skærpe appetitten på mere – hvis din pengepung tillader det!

Afsted! Led efter et værelse på Witchery by the Castle Hotel Edinburgh

Coimbra Portagem Hostel – Coimbra, Portugal

romantiske-hoteller
Gæstfriheden hersker på Coimbra Portagem Hostel i Portugal

Kunne det være lyden af fado (en melankolsk portugisisk folkemusik), som vibrerer mellem de monumentale stenvægge i byen Coimbra som gør dette til en af de mest fascinerende byer i Portugal? Eller er det de unge studerende, der befolker byen og løber rundt i deres sorte rober, som gør denne by til det ideelle sted for en ungdommelig kærlighedsferie? Coimbra var stedet for det første universitet i Portugal og er siden blevet landets studenterhovedstad, der tilbyder mange attraktioner i nattelivet til at holde de unge travlt beskæftiget hele året rundt. Og dertil kommer imødekommende priser.

Lige på den anden side af broen Ponte de Santa Clara venter dit ydmyge logi på Coimbra Portagem Hostel. Et standard dobbeltværelse er den perfekte puppe, hvor I kan genkalde jer lydene fra Coimbra-guitaren, du lyttede til i A Capella, et kapel fra 1361, der er omdannet til koncertsted.

Blot et klik væk Søg efter et værelse på Coimbra Portagem Hostel

Hotel Goldgasse – Salzburg, Østrig

romantiske-hoteller
Følg vejen til Hohensalzburg-slottet

Kulturelt sindede par skal ikke lede længere efter deres drømmedestination – Salzburg, Østrig er jeres valg! Den Romantiske Vej (Romantischestrasse, som det hedder lokalt) snørkler sig gennem kulturelle og historisk seværdigheder fra Tyskland til Østrig. Salzburg er Mozarts fødested og her er masser af kultur at dykke ned i som Salzburg Festival og Mozart-ugen.

Hotel Goldgasse tager de østrigsk kærlighed til nye højder. Ekkoet fra historien emmer ud omgivelserne, fra den autentiske kro-agtige restaurant i gadeplan til den moderne suite på tagetagen. Ingen udsigt er for god til dig og din bedre halvdel, så forkæl jer selv med den unikke panorama-udsigt over fortet Hohensalzburg og et glas boblende østrigsk sekt.

Er taskerne pakket? Søg efter et værelse på Hotel Goldgasse

Apollon Boutique Hotel – Paros, Grækenland

romantiske-hoteller
Føl dig som en græsk gud på Apollon Boutique Hotel

Kykladerne er muligvis lig med fester på Mykonos, men turtelduer søger i hjertet af øgruppen øen Paros. En færgetur væk fra Athen – og snart går I hånd i hånd på den solvarme strand ved Chrissí Aktí før solnedgang. Når I har skiftet til det fineste ferietøj på Apollon Boutique Hotel, kan I tage til Parikias havn. Eller måske udforske den ægæiske verden i de charmerende hvidvaskede stræder i Naoussa.

Det tager blot 30 minutters kørsel at krydse øen, så mulighederne for at sukke og måbe er uendelige. Og efter en romantisk nat, hvor I lytter til bølgerne uden for jeres dejlige værelses vinduer, kan I nyde den kølige havbrise på Apollon-hotellets terrasse i skyggen af trillingeranker.

Inspireret? Søg efter et værelse på Apollon Boutique Hotel

Lesar Hotel Angel – Ljubljana, Slovenien

romantiske-hoteller
Et himmelsk værelse

Det hele ligger i navnet! Lesar Hotel Angel er den perfekte dosis sødt og himmelsk for jeres romantiske slaviske ferie. Pejsen i loungen kan meget vel blive jeres yndlingssted at nusse, eller måske vil den stearinlys-oplyste have få jer til at kurre “Ljubim te” (jeg elsker dig på den lokale Ljubljana-dialekt). I den historiske middelalderby vil Prešernov-torvet inspirere din indre kunstner, når du beundrer statuerne af digteren France Prešeren, der kigger længselsfuldt på sin elskede Julija Primics statue. Før du går over Triple-broen og ind i den moderne bydel, så gør et holdt for at give hinanden et knus under det keramikbeklædte tag i det stilfulde Hauptmann House.

Prøv lykken! Søg efter et værelse på Lesar Hotel Angel

City House – Hamborg, Tyskland

romantiske-hoteller
Moden romantik i Hamborg

En romantisk måde at ankomme til Hamborg er med båd. Efter en god nats søvn på det charmerende City House hotel bør I søge mod Speicherstadt, det største pakhusdistrikt i verden, som har UNESCO World Heritage Site-status. Søg også romantikken ved det centralt placerede springvand i Planten un Blomen-parken.

Før du tager tilbage til dit værelse i byhuset, så tag en stol ved de lange borde i St Pauli Fischmarkt og forsøg at undertryk rødmen, når ”marktschreier’en” flirter uhæmmet med kunderne for at sælge deres friske fisk.

Afsted! Søg efter et værelse på City House

Komorowski Luxury Guest Rooms – Krakow, Polen

romantiske-hoteller
Du vil aldrig ønske at forlade dit værelse på Komorowski Luxury Guest Rooms igen

Hvis du elsker romantiske hoteller, er dette helt sikkert noget for dig! Smid kufferten og træk persiennerne for, fordi Komorowski Luxury Guest Rooms vil snart få dig til at glemme alt om at gå ud i byen Krakow med et spabad, der er stort nok til to (eller endda tre) mennesker i hvert rum! Men der er ingen undskyldninger, for byens historiske Gamle By og Hovedtorv er blot et stenkast væk.

Mens I tjekker kongeslottet Wawel ud, kan I genopføre den romantiske scene om prinsen, der redder sin prinsesse fra den ildspyende drage foran den berømte Smok Wawelski-statue. Før I dykker ned i boblebadet igen, kan du prøve kræfter med Kosciuszko Mound for virkelig at opleve en af de smukkeste udsigter over den historiske by.

Klar til at tage afsted? Søg efter et værelse blandt Komorowski Luxury Guest Rooms

 

Leder du efter mere rejseinspiration? Tjek vores momondo-blog for tips og gode råd til rejse med din partner eller find ud af, hvilket land, du bør lede efter kærligheden i.

8 fantastiske steder at opleve karneval i Brasilien

Når det gælder karneval, gør ingen det bedre eller større end brasilianerne. Men det handler ikke kun om festen i Rio de Janeiro, som de fleste måske tror. Hvis du allerede planlægger at vise dine samba-dansetrin frem under karnevallet i Brasilien fra den 5. februar og frem – eller måske planlægger du en stor rejse næste år – må du ikke overse disse 8 mindre kendte, men ikke mindre vidunderlige steder at opleve det brasilianske karneval for fuldt flor.

Salvador (Bahia)

Brasiliansk karneval - Salvador
Brasilianske trommer i Salvador, Bahia

Forbered dig på at danse igennem, hvis du beslutter dig for at tage mod nordøst under karnevallet i Brasilien. I Salvador, hovedbyen i delstaten Bahia, handler om alt “axé musikken” (udtalt asheh) og dens livfulde fusion af afro-caribiske rytmer.

Få din “abadá” – en reklamesponsoreret T-shirt, som bruges som billet, hvis du vil ind i det indhegnede område, hvor selve festen finder sted – og find den danseform frem, som du har brugt vinteren i fitnesscentret på at oparbejde. Hundredetusinder af mennesker følger ”trios elétricos” (lastbiler udstyret med enorme højttalere og scener, hvor populære sangere/bands optræder) gennem byen i op til 10 timer om dagen – dansende, syngende, drikkende og festende som aldrig før.

De største navne i brasiliansk musik dukker op på ”trios”-bilerne for at lede mængderne gennem gaderne, og hvert år kommer et antal internationale stjernegæster for at bidrage til festen, fra will.i.am til David Guetta!

Klar til fest? Søg efter billige fly til Salvador med momondo

Recife & Olinda (Pernambuco)

Olinda og dets gigantiske folkesagns-dukker i parade gennem gaderne. © Prefeitura de Olinda
Olinda og dets gigantiske folkesagns-dukker i parade gennem gaderne.© Brasiliansk karneval Prefeitura de Olinda

Ligeledes i landets solrige nordøstlige region tilbyder to søster-byer noget af det mest afslappede sjov under karnevallerne: Recife, hovedstaden i delstaten Pernambuco, og naboen Olinda, en velholdt kolonist-by som er på UNESCOs verdensarvsliste.

Modsat Salvador skal du ikke have nogen billet for at deltage i festen her. Sagde vi fest? Vi mente F-E-S-T med de størst mulige bogstaver – prøv blot at slå op i Guinness’ rekordbog, og du vil se Recifes karnevals-gadefest, “Galo da Madrugada”, udråbt til verdens største. Omkring 2 millioner menes at deltage i festlighederne hvert år.

Tilbring dagen i Olinda med sine verdensberømte folkesagns-dukker, der trækkes i parade gennem gaderne, og tag så 10 km mod syd til Recifes historiske bycentrum for en nat fyldt med gratis musikoplevelser og gadefest.

Spændt på at opleve denne fest-duo? Søg efter billige fly til Recife med momondo

São Luiz do Paraitinga (São Paulo)

Brasiliansk karneval - São Luiz do Paraitinga
Rolige São Luiz do Paraitinga forvandler sig til en travl destination under karnevallet. © Dagaz Analú

Byen fylder ikke meget i turistguides til Brasilien, men når det handler om karneval, er den lille by, São Luiz do Paraitinga, blevet en af landets mest populære destinationer. Ikke underligt, at byens indbyggertal på 10.000 vokser 15 gange hver februar …

Stemningen i denne historiske by er som intet andet – alt drejer sig om den lokale kultur. Du vil formentlig ikke høre de verdensberømte melodier som “Girl from Ipanema” eller “Mas Que Nada” under gadeparaderne. I stedet handler alt om “marchinhas” her – en komisk musikgenre, som begyndte som en parodi på militærmarcher (derfor ordet ”små marcher”) – med tekster, der citerer lokale kulturelle ikoner og gør grin med lokalbefolkningens egne socio-økonomiske problemer.

Byen ligger 2,5 timers køretur fra delstatens hovedstad og meget tæt på en anden populær stranddestination, Ubatuba. Og således er din ferie fiks og færdig – slap af på en hvid sandstrand i løbet af dagen, og tag så til São Luiz do Paraitinga for en lang aften og nat fuld af fest.

Kan du mærke rytmen? Søg efter billige fly til São Paulo med momondo

Florianopolis (Santa Catarina)

Brasiliansk karneval - Florianópolis, Santa Catarina
Føl sambarytmerne under karnevallet i Florianopolis, Santa Catarina. © Revolweb

Som en af de mest populære stranddestinationer i Brasilien tilbyder den sydligt beliggende by Florianopolis et karnevalprogram , som ofte hører til blandt de unge festabers absolutte favorit.

Lykkes det ikke at få en billet til den officielle parade – hvor de traditionelle sambaskoler konkurrerer om den årlige titel ”byens bedste” – er der ingen grund til panik. De fleste af byens 42 strande afholder en perlerække af begivenheder under karnevaldagene, blandt andet rave-parties med nogle af verdens mest berømte DJ.

Men det er i byens centrum, at den virkelig action sker: Du kan regne med gratis koncerter med nogle af brasiliansk musiks største hitmagere – fra popstjernen Anitta til sambabandet Sorriso Maroto – og det hele præsenteres i afslappede, sprudlende omgivelser af trafikfri gader, caipirinha-barer og VIP-områder.

Det lyder sjovt! Søg efter billige fly til Florianopolis med momondo

Manaus (Amazonas)

Brasiliansk karneval - Manaus, Amazonas
Udforsk alle de regionale folkesagn om karnevallet i Manaus, Amazonas

Byen ligger helt oppe i toppen af Brasilien-kortet – langt væk (mindst 4 timers flyvetur fra Rio) fra de mere traditionelle turistdestinationer, men besøg Manaus midt i Amazonas-regnskoven – og du vil få en meget unik oplevelse, særlig i karnevaltiden.

Præcis som i Rio afholdes her en meget berømt konkurrenceparade – det hele er bare større, eftersom det foregår på et torv med plads til 100.000 mennesker! Men i Manaus taler alle om én ting – en okse! Festivalen “Carnaboi” fejrer den lokale myte om en genopstanden okse, og sagnet fortælles gennem musik og overdådige kostumer. Alt er baseret på den lokale Amazonas-folklore og oprindelige kultur.

Det er formentlig ikke nemt at få billet til hovedkonkurrencens show, men der er masser af sjov over hele byen og gadefester i snart ethvert kvarter, hvor flere dusin bands optræder gratis.

Klar til eventyr? Søg efter billige fly til Manaus med momondo

Ouro Preto (Minas Gerais)

Det hele handler om "blocos" rytme i Ouro Preto, Minas Gerais. © marcellonicolato
Brasiliansk karneval – det hele handler om ”blocos’” rytme i Ouro Preto, Minas Gerais. © marcello nicolato

På ethvert andet tidspunkt på året kommer besøgende i denne normalt rolige tidligere mineby i det sydøstlige Brasilien mest for at opleve byens udsøgte barokke arkitektur. Men i karneval-tiden forvandler Ouro Preto sig til den ultimative magnet for unge festaber.

Takket været byens flertal – studerende – som bor i “repúblicas” (lejede huse, som vedligeholdes af dem selv). Eftersom de fleste af de 300 república’er afholder deres egen karnevalsfest, er det ikke svært at forestille sig den festlige atmosfære i byen under de seks dages festivitas.

Besøgende køber ”pakker”, som inkluderer ubegrænsede drinks, overnatning på delte sovesale og fester hele ugen. Det er mere reglen end undtagelsen, at festerne fortsætter i Ouro Pretos gader, hvor de blander sig med byens traditionelle karnevals-”blocos” (organiserede grupper, der følger efter et band), såsom Zé Pereira dos Lacaios, landets ældste, der har været aktivt siden 1867!

Jeg er med på den værste! Søg efter billige fly til Belo Horizonte med momondo

Diamantina (Minas Gerais)

Brasiliansk karneval - Diamantina, Minas Gerais
Tag til Diamantinas historiske centrum og oplev et familievenligt karneval

Oplev en anden historisk by (og endnu et sted på UNESCO verdensarvsliste) i Minas Gerais (400 km fra Ouro Preto), som kan prale af lige så populære gadefester – de er bare lidt mere familievenlige.

Om eftermiddagen sparker traditionelle band og ”blocos” som Bartucada og Bat-Caverna festen i gang på det gamle markedstorv, hvor nationalt anerkendte musikere spiller på hovedscenen.

Dusinvis af grupper udklædt i sjove kostumer synger og gør grin med politiske nyheder, der har påvirket de lokales liv gennem det seneste år, mens de går i parade gennem byen. Imens sørger talentfulde percussionister for, at ingen tilskuer kan stå stille.

Klar til at danse? Søg efter billige fly til Belo Horizonte med momondo

Rio de Janeiro

Brasiliansk karneval - Rio de Janeiro
Tag dit bedste kostume på og kast dig ud i gadefester i Rio

Nej, ikke ”det” karneval i Rio … Glem den spektakulære, men meget dyre og umuligt-at-få-billet-til karnevalparade på Marquês de Sapucaí (alias Sambadromen). Brug i stedet absolut nul reais og overværd nogle af de mest populære og demokratiske gadefester i verden.

Et imponerende antal – næsten 500 – forskellige ”blocos” begiver sig ud i Rio de Janeiros gader under karnevallet. En hel buket af rytmer og kulturelle indflydelser inspirer grupperne, som nemt kan omdanne The Beatles eller Beethoven til de mest energiske sambafortolkninger.

Det starter alt sammen meget tidligt (fra klokken 8 om morgenen). Så forbered dig med en fyldig morgenmad, tag et kostume på og slut dig til folkemængderne i gaderne. Det skader ikke at forberede en ”rejseplan” og følge din favoritrute – som eksempelvis kan inkludere strande som Ipanema, Leblon og Copacabana.

Har du øvet dine samba-trin? Søg efter billige flybilletter til Rio de Janeiro med momondo

Leder du efter mere rejseinspiration? Tjek vores momondo-blog for at finde ud af mere om det summende natteliv i Rio de Janeiro, og download så vores gratis Rio city guide, momondo places, fra App Store.