Ferie på budget: Her skal du rejse hen i 2016

En fantastisk rejse behøver ikke at ruinere dig. Her er vores anbefaling af de bedste billige feriemål i hver måned af 2016.

Tag en dukkert i Luang Prabang, Laos.

Tag en dukkert i Luang Prabang, Laos.

Kategori Storbyferie Strand & natur

Dato 14/12/2015

Sidste år gav vi vores bud på spændende budgetdestinationer måned for måned, men hvor skal rejsen gå hen i år hvis det skal være budgetvenligt og ikke de typiske feriedestinationer? Se med herunder hvor vi kommer med 12 gode bud på en (eller flere) billige ferier i 2016.

 

Januar – Antigua, Guatemala

1-ting-du-kan-lave-i-antigua-tag-på-ferie-i-januar
Hvis du gerne vil undslippe den grå januar, så tag en tur til Antigua, Guatemala.

Antigua ligger i smørhullet mellem tronende vulkaner i Guatemalas højland. Byen, der er på UNESCOs Verdensarvsliste, er elegant og emmer af malerisk forfald.

Her er de gamle kolonihuse inspireret af barokken med pastelfarvede facader. Smukke ruiner ligger mellem små overgroede, grønne pladser og i smukke parker, der vrimler med gadekunstnere, skopudsere og sælgere.

Du kan beundre den imponerende Catedral de Santiago, riste skumfiduser på toppen af Pacayavulkanen og nyde synet af de fantastiske, traditionelle Maya-klædedragter på Nim P’ot. Uanset hvad du vælger, så er det en billig fornøjelse.

Find flybilletter til Antigua

Februar – Granada, Nicaragua

ting-at-lave-i-granada-nicaragua-hvor-skal-vi-hen-på-sommerferie
Tag en sommerspadseretur gennem den historisk rige, summende by, Granada.

Intet sted lever op til begrebet ”smuk som et postkort” som Granada. Med sine farverige bygninger fra kolonitiden, maleriske kirker og forte, brostensbelagte gader og fantastiske beliggende, er den så smuk, at dit kamerabatteri vil løbe tør efter ingen tid.

Det er også et ideelt udgangspunkt for at udforske rigdommen i denne endeløst solrige region. Besøg Mombacho-vulkanen med dens tågeskov og svævebane, tag ud på en kano- eller en svømmetur i Lake Nicaragua, eller book dig ind på en lokal bondegård. En tur til Parque Nacional Archipielago Zapatera med sine åndeløst smukke helleristninger er et must for den historisk interesserede.

Husk at udforske øerne med en bådtur, og tag så tilbage til byen og nyd en frokost hos de mange gadesælgere – prøv især den lokale specialitet, vigoron, en smagfuld kålsalat.

Find flybilletter til Granada

Marts – Montevideo, Uruguay

4-det-kan-du-lave-i-montevideo-billig- ferie- april
Dans natten lang i Montevideo, Uruguay.

Et mildt klima, billige hoteller og Buenos Aires i horisonten. Uruguays eklektiske hovedstad blander Art Deco og nyklassicistiske bygninger med lurvede skyskrabere og stilfulde forstæder ved strandene. Alt sammen afspejler byens teatralske, historiske og internationale personlighed.

Her er åbne parker, vilde tangobarer og super lækre parrillas (steakrestauranter) på Mercado del Puerto . Det hele er et must, men hvis du besøger byen i marts, når du også at opleve byens karneval. Det varer 40 dage, og er det længste karneval i verden.

Camdombe-trommer hædrer de afrikanske rødder, Murga-kor fremfører indøvede sange og vittige parodistas leverer parodier og satire. En tur på landet til lidt vinsmagning, er en god måde at komme sig ovenpå festlighederne.

Find flybilletter til Montevideo

April – Ashgabad, Turkmenistan

3-turkmenistan-tourisme-billig-ferie
Ashgabad, Turkmenistan.

Underlig og absurd…disse ord er hyppigt brugt til at beskrive Turkmenistans bizarre hovedstad. Byen er omgivet af støvet ørken og har rekorden i antal af hvide marmorbygninger. Det kan være svært at få visum, men det har sine fordele at udforske en af de mindst besøgte lande i verden. Du bliver ikke forstyrret af andre turister, og du får ikke ondt i pengepungen.

Gå gennem centrums tavse, pletfri gader og nyd det endeløse syn af guldkupler og velplejede parker. Hvis du vil opleve det ægte Centralasien, så besøg den travle, åbne Tolkuchka bazaar og gå tur blandt kameler, tæpper og det autentiske turkmenske landliv.

Find flybilletter til Ashgabad

Maj – Jerusalem, Israel

5-ting-du-kan-lave-i-jerusalem-billig-ferie-maj
Jerusalem er et spændende og billigt feriedestination i maj

Kirkeklokkerne harmonerer med bønnen fra muezzinen, duften af røgelse blandet med krydderier, solen skinner på den gyldne Klippehelligdom , når den synker ned bag lundene på Olivenbjerget. Far vild i den gamle bys fire kvarterer, spis strudel på det Østrigske Hospice og bestig voldene og gå tur langs middelaldermuren.

Det kan være dyrt at dykke ned i Jerusalems spirituelle og sensoriske charme, men den lækre streetfood, de backpacker-venlige hostels (prøv Abraham Hostel) og kunsten at prutte om prisen, er også en mulighed for dem med få penge på lommen.

Find flybilletter til Jerusalem

Juni – York, Storbritannien

6-york-touristattraktioner-billig-ferie
North York Moors i Yorkshire. Oplev den mystiske skønhed, kun en kort køretur fra Yorks centrum.

Middelalderruiner, Tudor-palæer og vikingesagn. Der er ild i kaminerne i de dunkle pubber, traditionelle slikbutikker og smukke, engelske haver med blomster i fuld flor. Det uforudsigelige vejr gør kun det hele endnu mere romantisk.

Bestig trinene i den gotiske York Minster (det er udsigten værd!), tag på bådtur på den stille Ouse-flod eller besøg togmuseet, hvor man kan beundre den mægtige Flying Scotsman. De skrånende huse, der står hulter til bulter langs det smalle, brolagte stræde The Shambles er et arkitektonisk vidunder.

Den bedste måde at udforske byen og de omkringliggende landsbyer på, er ved at leje en bil. Eller kør nordpå og lej en cykel, så du selv kan se idyllen på Yorkshire Moors. Det er ren poesi.

Find flybilletter til York

Juli – Nashville, Tennessee, USA

7-ting-at-lave-i -nashville-bedste-feriemål-i-juli
Kitschet glamour i Nasville, Tennessee, vores billige feriefavorit i juli måned.

Klassisk country-sound, hektisk bluegrass, blues og god gammeldags rock n’ roll. Musikere kommer til Nashville fra nær og fjern for at give deres livs liveoptræden under de skarpe neonlys, i hjørnene af dunkle barer eller på Ryman Auditoriums historiske scene. Man hører tonerne fra den skønne sydstatsby, før man ser den! Velkommen til Musikkens By.

Music Row, Country Music Hall of Fame, RCA Studio B og hot chicken er alle sammen hovedattraktioner. Bevæger man sig væk fra turistruten, kan man gå i pladebutikker, købe billigt tøj second hand og besøge skæve gallerier i smukke Hillsboro Village og i industriområdet The Gulch.

Find flybilletter til Nashville

August – Podgorica, Montenegro

Slik solskin på Millennium Bridge i Podgorica.
Slik solskin på Millennium Bridge i Podgorica.

Med sine oliventræer, cypresser og sløve middelhavscharme er den uprætentiøse by Podgorica en uopdaget perle…i hvert fald lidt endnu.

Montenegros hovedstad ligger tæt på åbne marker, bjerge og turkise søer, og er helt bestemt et besøg værd. Landets oldgamle historie bliver afsløret af ottomanske levn i den gamle bydel Stara Varos, mens alment boligbyggeri i bedste kommunist-stil minder om landets nylige, svære fortid.

Besøg det daglige marked og nyd en frisklavet burek med ost, og sprødt, ovnstegt kød. Priserne er i bund, og her er masse af Balkan-karakter.

Find flybilletter til Podgorica

September – Thessaloniki, Grækenland

9-ting-at-lave-i-thessaloniki-billig-ferie-i-september
Ungdommen hænger ud på havnen i Thessaloniki.

Thessaloniki er munter, overbærende og lokker de besøgende med sin unikke charme. Og så er byen et godt valg, hvis man er vild med livets billige goder.

Dagene går med at udforske de romantiske rester fra fordums tid, at smage på hvad Grækenlands madhovedstad har at tilbyde, og med at sippe cocktails ved havnefronten. Se de lokale spille domino på de tyrkisk-inspirerede ouzeri-tavernaer, køb blomster i flotte farver på markedet i Louloudadika og tag på en sejltur i havnen.

Besøg det nærliggende Halkidiki og nyd de hvide strande, det turkise hav og den smukke solnedgang.

Find flybilletter til Thessaloniki

Oktober – Addis Ababa, Ethiopia

Addis Ababa Ethiopia Afrika kaffebar der hedder Tomoca Coffee House for lokale
Addis Ababa Ethiopia Afrika kaffebar der hedder Tomoca Coffee House for lokale.

Ja, Addis Ababa kaotisk, men når du har vænnet dig til denne støjende monsterby i det etiopiske højland, vil den vokse på dig.

Besøg Etnografimuseet hvor du kan lære om Etiopiens stammefolk, på det enorme Mercato kan du opleve smukke kunsthåndværk og glem ikke at spørge en af de lokale, hvor man finder den bedste live Ethiojazz.

I Addis Ababa får du verdens bedste kaffe, som tilberedes på italiensk maner eller i den lokale version, hvor den brygges i traditionelle lerpotter. Kaffen er den perfekte afslutning på aftenens gryderet og sure sour injera pandekager, og skal nydes under de sødligt duftende syrentræer. Desuden skal det tilføjes at solen altid skinner i Addis Ababa.

Find flybilletter til Addis Ababa

November – Udaipur, India

11-udaipur-tourisme-ferier-i-2016
Elegante Udaipur er overraskende budget-venlig.

Overdådige paladser fra Rajput-eraen, elegant udsmykkede templer og snørklede, snævre gader gør Udaipur til den yndefulde dronning af den gamle verdens mystik.

Byen er omgivet af smukke landområder, og Østens Venedig har fået sit kælenavn efter de mange forbundne søer, der ligger omkring byen. Udaipurs skinnende kronjuvel er Pichola-søen, hvor det fantastiske City Palace knejser ved bredden.

Gå tur i de krydderi-duftende bazarer, se de fortryllende lysshow på Kumbhalgarh-fortets murer og undersøg maharanaens vintage bilsamlingen og bliv klog på, hvordan en konge lever. Byen er mindre turistet end Jaipur, og den er heller ikke så hård ved pengepungen.

Find flybilletter til Udaipur

December – Luang Prabang, Laos

12-luang-prabang-laos-hvor-skal-vi-hen-på-ferie
Luang Prabang – et fantastisk sted at holde ferie i december.

I skumringen går munke i saffronfarvede kåber gennem morgendisen for at tage imod almisser. Ved daggry bærer luften lyden af chants med sig fra de strålende templer. Fiskere reparerer deres net i floden og bønder arbejder tavst i marken. Fred og eftertænksomhed påvirker atmosfæren i en sådan grad, at det virker som om, at byen står stille i tid og rum.

Her kan man beundre den indokinesiske kulturarv, opleve det atmosfærefyldte natmarked og nyde det raffinerede sydøstasiatiske køkken. Busser er forment kørsel i byen, og ved midnat er der spærretid, så selvom Luang Prabang er et populært rejsemål, er her altid forfriskende stille.

Find flybilletter til Luang Prabang

 

Her er oversigten over vores billige feriemål i 2016, samt hvilke priser du kan forvente på turen:

Sted 1km Taxatur 1 x lokal øl middag-for-1 i billig restaurant 1 nat på 3-stjernet hotel
The best budget holiday destinations of 2015 1 The best budget holiday destinations of 2015 2 The best budget holiday destinations of 2015 3 The best budget holiday destinations of 2015 4
Antigua, Guatemala DKK 4.6 DKK 16.4 DKK 40.2 N/A
Granada, Nicaragua DKK 7.9 DKK 6.8 DKK 41 DKK 471.3
Montevideo, Uruguay DKK 5.8 DKK 16.5 DKK 70.8 DKK 453
Ashgabat, Turkmenistan DKK 3.2 DKK 12.2 DKK 64.7 N/A
Jerusalem, Israel DKK 9.4 DKK 50.2 DKK 89.7 DKK 731.7
York, UK DKK 14.6 DKK 31.9 DKK 127.7 DKK 827.9
Nashville, Tennessee DKK 8.7 DKK 26.1 DKK 90.6 DKK 835.9
Podgorica, Montenegro DKK 3 DKK 11.2 DKK 37.3 DKK 384.4
Thessaloniki, Grækenland DKK 5.3 DKK 26.1 DKK 74.6 DKK 342.1
Addis Ababa, Etiopien DKK 7 DKK 7 DKK 20.9 DKK 428
Udaipur, Indien DKK 1.3 DKK 9.2 DKK 10.5 DKK 350.3
Luang Prabang, Laos DKK 15.3 DKK 5.9 DKK 13.9 N/A

De samlede priser ovenover er hentet fra forbruger databasen Numbeo i November, 2015.

 

Leder du efter mere rejseinspiration? Tjek de nyeste rejseindlæg på momondo-bloggen ud, eller hop ind og find gode hotelpriser hvis du har bestemt dig for årets feriedestination.

Oprindeligt publiceret

14/12/2015