preload

Biltur gennem Tyskland

Vi har en skattekiste fuld af muligheder for ansvarlige rejser lige syd for grænsen – især hvis du har en hybrid- eller elbil og en grundig researchet rejseplan for bilturen!

En rejseplan med mindre udledning

De over 30.000 ladestationer til elbiler over hele Tyskland, samt det konstant øgende antal hoteller og destinationer med miljøstandarder, gør det nemt at være en ansvarlig rejsende og tage en mere indholdsrig biltur gennem Tyskland. Se, hvilke destinationer, ophold og aktiviteter du kan opleve i dette forslag til en rejseplan.

Besøg certificerede destinationer

De håndplukkede destinationer på denne biltur er blevet tildelt certifikatet TourCert. For at modtage denne certificering skal destinationen være “på vej mod bæredygtighed og arbejde på parametre som produkt- og servicekvalitet, kundeorientering, sparsom brug af ressourcer, tilgængelighed og bæredygtige tilbud for mobilitet”. Du kan få mere at vide om certifikatet her.

Bo på Bio Hotel undervejs

For hver destination anbefaler vi en Bio Hotel-certificeret indkvartering i nærheden. Når du bor på et Bio Hotel, kan du forvente ladestationer til elbiler, værelser lavet af træ fra lokale skove, sengetøj i naturmaterialer, spisesteder, der tilbyder lokale og økologiske retter, naturkosmetik og effektiv ressource- og energistyring. Du kan læse mere om Bio Hotels her.

Leder du efter en hybridbil eller elbil til din roadtrip?

Prøv vores Mindre CO2-filter, når du søger efter lejebiler. Filtret viser dig hybridbiler og elbiler, der kan lejes der hvor du ønsker.

Uckermark

Lad dig begejstre af et land fuldt af vand

Byen Uckermark ligger i det nordøstlige Tyskland og er på god fod med vand, da over halvdelen af området er fuldt af klare søer, floder, damme og moseområder, der er hjemsted for sjælden, marin flora og fauna. Omkring 60 % af byens omgivelser er fredet. De omkringliggende tørvemoser bruges også til opbevaring af drivhusgasser, der udledes i Uckermark.

A narrow dock through tall grasses, with a rustic bench on the deck's edge and boats parked on both sides.

Fredfyldte kanoture

Tag af sted med en guide, eller lej en kano til en tur på egen hånd, og oplev stilheden når du glider langs floderne og vandvejene, der bugter sig gennem Nedre Oderdal. Kom tæt på en isfugl eller fiskeørn, gør et ophold undervejs for at udforske strandene, forkæl dig selv med en picnic, og nyd roen på en tur uden motor.

Gå på jagt – efter svampe

Elsker du også at samle svampe? Følg med en erfaren svampeguide på en engagerende gåtur langs reservatet Schorfheide-Chorin Biosphere, og lær alt om disse lækre, naturlige herligheder. Dette område i Tyskland har en overflod af forskellige svampe, og du får mere at vide om deres fordele og rolle i skoven.

Rustik vogntur

Hop ombord på en hestetrukken, overdækket vogn eller køretøj, og oplev Uckerlands natur på en ny måde. Du vil køre gennem marker og bøgeskove, langs søer og ned ad boulevarder, mens din guide viser seværdigheder undervejs. Sjov for hele familien.

Celle

Eventyrlig charme

Allerede i 2017 modtog Celle certificeringen TourCert og er efterfølgende i 2020 blevet gencertificeret, hvilket understregede byens langsigtede engagement i at give rejsende flere muligheder for aktiviteter og spisesteder, der har fokus på miljøet. Byen har den helt rigtige størrelse til at blive udforsket på gåben, og i det omkringliggende område er der dejlige heder og floder – perfekt til dagsture i bil.

A compact cluster of traditional half-timber houses lined in rows.

Veldesignet swimmingpool

Celler Badeland har formået at få swimmingpoolen, der almindeligvis er en energisluger, til at holdes i drift på mindre energi og færre kemikalier. Tag hele familien med, og hav det sjovt i vandet i denne pool, der bruger alternativ energi, sin egen saltlagebrønd til klor, samt andre innovative tiltag.

Bindingsværksarkitektur

Celles historiske gamle bydel kan prange med 500 bindingsværksbygninger – den største samling af denne type bygning i verden. Bygningerne er omkring 600 år gamle og huser i dag en bred vifte af butikker, caféer og restauranter. Du kan endda tage en guidet gåtur blandt disse bygninger, der er som hentet fra et eventyr.

Spis med naturen i tankerne

Celle er engageret i at købe regionale og lokale fødevarer så meget som muligt og derved begrænse emissionerne fra langdistancetransport af fødevarer og støtte lokale landmænd. Spis i byens restauranter, så vil du smage, hvilken forskel lokal produktion gør.

Schmilka Bio- & Nationalpark Refugium

Rejs tilbage i tiden

Denne idylliske landsby bevæger sig i sit eget eftertænksomme tempo. Schmilka, der ligger ved siden af den sachsiske Saksiske Schweiz og betragtes som “Sachsens smukkeste landsby”, er på forkant med hensynsfulde måder at leve i harmoni med omgivelserne. Der er ingen wi-fi i landsbyen, de eneste biler er elektriske, og der er fokus på at spise den mad som naturen skænker – ingen kemikalier eller forarbejdning.

Ølbadning

Lyder det mærkeligt? Du læste rigtigt – book en uforglemmelig oplevelse i et udendørs tipersoners karbad, der bliver opvarmet med brænde, og hvor dampende varmt vand blandes med landsbyens egen hjemmebryggede økologiske øl. Du nyder det bedst med en kold øl i hånden!

Spis økologisk

Ligesom de fleste landsbyer har Schmilka sine egne caféer, restauranter, bageri og endda bryggeri. Forskellen er, at alle disse virksomheder er engageret i at tænke økologisk. Du vil kunne smage det i hver mundfuld. Schmilka driver endda sin egen melmølle, som hver dag bruges til at male økologisk spelt til brug i bageriet.

Yoga på engen

Begynd din fridag på den rigtige måde, med en oplevelse for hele kroppen. Disse timer er gode for sind, sjæl og krop og finder sted i de dejlige, naturlige omgivelser udenfor. Bevæg dig, træk vejret, stræk dig og reflekter, så du kommer i harmoni med mennesker og natur.

Winterberg

Skift skistøvlerne ud med vandrestøvler

Godt nok er ordet “vinter” en del af byens navn, og stedet er bedre kendt som destination for skiferie end solferie, men der er faktisk mange flere ting at gøre i de hyggelige sommermåneder i Winterberg. Da byen er omgivet af det vestlige Tysklands højeste bjerge, er der en række udendørsaktiviteter til rådighed i storslået natur.

460 km afmærkede vandrestier

Winterberg er kendt som et af de bedste vandreområder i Tyskland. Gå ikke glip af vandreturen Winterberger Hochtour, en 82 km lang, cirkulær rute, hvor du vil bestige fire bjerge og vandre gennem smukke skove og græsgange.

600 km udpegede cykelstier

Og det er kun i området Ferienwelt Winterberg! Winterberg er en del af Bike Arena Sauerland, der har en længde på 1.700 km og passer til alle niveauer af erfaring. Her finder du også den mest populære bikepark i hele Tyskland til at slukke alle mountainbikeres adrenalintørst.

Svømning og fiskeri

Det rekreative reservoir Hillebachsee er det perfekte sted at tilbringe en solskinsdag ved vandet. Der kan du tage børnene med på en afslappende svømmetur i det børnevenlige vand, eller lade dem lege på legepladsen. Fiskeri er tilladt med licens, så du kan prøve at fange din egen frokost.

Den tyske vinrute

Vin med respekt for naturen

Hvad passer bedre til en roadtrip med mindre kulstofudledning end et dejligt glas kold, økologisk hvidvin? Den tyske vinrute strækker sig over 85 km og er, som en del af skovområdet Pfälzerwald, blevet udpeget af UNESCO som biosfærereservat. Her strejfer større pattedyr som vildkatte og losser frit omkring, og der findes mange programmer for at bevare sjældne dyrs og insekters eksistens.

Vandretur i den mangfoldige skov Pfälzerwald

Dette er Tysklands største sammenhængende skov, der spænder over 180.000 hektar og tilbyder 1.000 km af stier til alle forskellige niveauer af erfaring. Det er også hjemsted for forskelligartede geologiske landskaber og unik biodiversitet, klar til at udforske.

Besøg et eller et par landmændsmarkeder

Det middelhavslignende klima og den rige jord langs ruten gør, at afgrøderne trives, og de friske råvarer bliver solgt med det samme på de mange udendørsmarkeder. Støt den lokale økonomi, og smag på rigtigt lækre frugter, grøntsager, bær, pølser, ost og brød.

Bliv ven med en lama

Tag hele familien med til en lamafarm, hvor du kan hygge dig med disse yndige væsner med de store øjne og lange øjenvipper. Lær om, hvad der gør dem unikke, gå en tur med dem, og giv dem lidt at spise. Især ideelt til mindre børn.

Vores anbefalede hoteller

Uckermark – Schönhagener Mühle

• 9,2 kg CO₂/nat
• Vegetarisk og vegansk menu
• Ladestation til gæster med elbiler

Celle – Bio-Hotel Melter

• 2,02 kg CO₂/nat
• Klimaneutralt
• Ladestation til gæster med elbiler

Bio- & Nationalpark Refugium Schmilka

• Ferielejligheder og gæstehuse
• Ladestation til elbiler i landsbyen

Winterberg – Land Gut Höhne

• 12,13 kg CO₂/nat
• Slotlignende atmosfære og spa
• Ladestation til gæster med elbiler

Den tyske vinrute – BioWeingut & Landhotel Gänz

• 7,58 kg CO₂/nat
• Økologisk vin fra håndværksproduktion
• Ladestation til gæster med elbiler