preloaddest_australia_theme_people_roadtrip_van_gettyimages

Vi elsker et godt rejsehack – og denne gang stiller vi skarpt på roadtrips. Udover det faktum, at de er en fantastisk måde at slappe af og gå på eventyr, giver roadtrips dig også mulighed for at opdage skjulte perler, du måske ellers ville gå glip af (og helt sikkert ville være gået glip af, hvis du fløj). Pointen med en roadtrip er at nyde rejsen lige så meget som destinationen. For at hjælpe er her nogle af de ting, du skal gøre.

De bedste roadtriphacks der sikrer en god rejse

1. Planlæg fremadrettet

Hvis du gerne vil have en gnidningsfri roadtrip, skal du planlægge forud for din rejse. Først skal du beslutte, hvilken rute du vil følge, og hvor hurtigt du vil tilbagelægge hele distancen med dine rejsekammerater. Du bør også beslutte, om du vil bo på moteller, hoteller eller endda campingpladser. Planlægning forud for din rejse giver dig mulighed for at få en overordnet idé om, hvad du kan forvente på din rejse.

2. Vælg en destination

Mens du planlægger din roadtrip, skal du udvælge steder, du gerne vil se, mens du er på farten. Varigheden af din biltur bør påvirke antallet af seværdigheder, du besøger. Hvis du planlægger en kort roadtrip, er det i din bedste interesse at besøge et par steder i en relativt længere periode i stedet for at stoppe kort på mange destinationer. At besøge disse få steder vil være sjovere, da du får mere tid til at nyde dem.

3. Hav din dokumentation på plads

Før du kører på landevejen, er det vigtigt at sikre, at du har en form for identifikation. Hvis du er indenrigsrejsende, skal du medbringe en kopi af dit kørekort og/eller statsudstedte identitetskort. Hvis du er udlænding, skal du bruge dit pas og udenlandske kørekort.

4. Læg et tilstrækkeligt budget til din roadtrip

Før du rammer landevejen, skal du overveje, hvor meget du vil bruge på turen. Med et budget vil du have noget at forholde dig til under hele turen, når du bestemmer, hvilken type steder I skal spise på, overnatte og besøge på jeres roadtrip.

5. Lej en bil

Når du har fastlagt dit budget, skal du finde en udlejningsbil. Den bil, du lejer, skal være stor nok til at rumme dig, alle dem, du har til hensigt at rejse med, og din bagage. Den skal også være i stand til let at manøvrere den type terræn, du har til hensigt at køre i. Du bør leje en bil med lavt brændstofforbrug for at spare på benzinprisen.

Inden du tager ud på en lang roadtrip, vil det højst sandsynligt være nødvendigt, at tage din personlige bil til mekaniker for at få et fuldt vedligeholdelsestjek, hvilket normalt er dyrt. Når du lejer en bil undgår du disse omkostninger. Derfor kan det være økonomisk klogt at leje en bil til din roadtrip.

Når du søger efter biler på momondo, sammenligner du muligheder fra en lang række rejseudbydere og biludlejningsfirmaer, så du kan finde præcis det, du leder efter. Vi tilbyder også delebiler, så du kan sammenligne priser på tværs af alle biltyper og finde de perfekte hjul til din rejse.

Søg nu

6. Lær hvordan du skifter et dæk

Du kan aldrig rigtig vide, hvornår eller hvor du har et fladt dæk. Derfor er det en god idé at lære at skifte et dæk på forhånd.

7. Vær forberedt på vejret

Når du vælger de destinationer, du gerne vil besøge, og den rute, du gerne vil følge, er det smart, at undersøge det vejr, du vil støde på, mens du er på din biltur.

8. Find overnatningssteder til overkommelige priser i nærheden på momondo

tree house; Shutterstock ID 341501945

Hvis du gerne vil have en mindeværdig roadtrip, skal du tage højde for, hvor du vil overnatte, mens du er på farten. Søvn og motion er afgørende for at du får en god roadtrip, da du uden dette vil være overvejende træt under hele din rejse.

Når du søger på momondo, kan du se alle vores overnatningsmuligheder på ét sted. Fra hoteller til hytter til boliger til autocampere til campingpladser – du kan søge det hele på én gang.

Søg efter ophold

9. Sørg for at have backup-vejanvisninger

At fare vild, mens du er på farten, kan være udmattende. For at undgå et sådant scenarie, når du lejer en bil fra dit foretrukne biludlejningsfirma, skal du sørge for, at den er udstyret med en fungerende GPS. De fleste biludlejningsfirmaer installerer normalt GPS-systemer i deres biler efter anmodning fra deres kunder.
GPS-systemer er for det meste pålidelige. Men i fjerntliggende områder med minimal netværksdækning er de nogle gange ikke så pålidelige. Derfor bør du være forberedt på en sådan situation ved at have backup-vejanvisninger, såsom et atlas eller et papirkort.

10. Lav en playliste

At være på farten kan til tider blive kedeligt. Uden musik, en lydbog eller endda en podcast, der afspilles, kan du risikere at døse hen. For at eliminere kedsomhed kan du have dine yndlingssange, lydbøger og podcasts klar på din telefon. Du vil højst sandsynligt ende med at synge med på alle dine yndlingssange under hele turen.

11. Brug letfodskørsel

Letfodskørsel kørsel er en færdighed, som ikke mange chauffører har mestret. Det indebærer påføring af et let tryk på gaspedalen med det formål at accelerere jævnt og gradvist. Hvis du bruger letfodskørsel, vil du få bedre brændstofeffektivitet, en glattere køreoplevelse og mindre slitage på forskellige dele af din udlejningsbil.

12. Få en førstehjælpskasse

Ulykker sker hele tiden. Hvis du bliver involveret i en større én af slagsen, skal du kontakte de relevante myndigheder. Men hvis du bliver involveret i en mindre ulykke, og får minimale eller ingen skader, kan du bruge produkterne i en førstehjælpskasse til at lindre ubehaget. En fuldt udstyret førstehjælpskasse er lige så vigtig som en GPS. De fleste biludlejningssteder tilbyder normalt førstehjælpskasse efter anmodning. Selvom det måske koster dig lidt ekstra, er det ekstremt vigtigt for dig at have.

13. Sørg for en medchauffør

Kørsel er normalt mentalt og fysisk udmattende, hvis det gøres i lang tid. Rådet for Sikker Trafik sætter fokus på træthedsulykker, især på lange monotone strækninger, da disse kan ende fatalt. For at undgå at lide denne skæbne, er det en god idé på forhånd at udvælge en medchauffør. At have en ekstra chauffør vil hjælpe dig til at få en rejse der bare glider, for når du er træt, kan de blot overtage rattet og fortsætte jeres rejse.

Når du har valgt din medchauffør, skal du informere biludlejningsstedet om dennes detaljer. Hvis medchaufføren er din partner, betaler du ingen ekstra omkostninger, da de fleste biludlejningssteder lader lejers ægtefælle eller indenlandske partner, der er myndig og har de nødvendige dokumenter, fungere som medchauffør uden ekstragebyr. Hvis du derimod vælger din ven eller outsourcer en medchauffør, vil du pådrage dig et ekstra gebyr.

Alternativt, hvis ingen i din roadtrip-gruppe er komfortable med at køre, kan du planlægge hyppige korte hvil på ruten og ikke køre i mere end et par timer ad gangen. Korte hvil vil holde dig frisk under hele din rejse.

14. Tøv ikke med at spørge lokalbefolkningen om vej

Selv med GPS kan det stadig være svært ved at finde ud af, hvor du er. Hvis du befinder dig i en sådan position, mens du er på roadtrip, så tøv ikke med at bede om hjælp fra lokalbefolkningen.

momondo har oplysninger om nogle af de bedste steder at besøge, mens du er på forskellige ruter i Europa. Hvis oplysningerne på vores platform hjælper dig med at vælge destinationer, kan du finde steder, der inspirerer din rute eller kalder på en omvej på din roadtrip.

Om forfatteren

Aleksandra SowaOla kommer oprindeligt fra Polen, men blev forelsket i Berlin og flyttede dertil for mange år siden. Siden da har hun suget den kreative energi i byen til sig og har plejet sin passion for film, kunst og mad fra hele verden. Hun er en madelsker, og når hun rejser, bruger hun masser af tid på at udforske de bedste steder på det kulinariske landkort. Følg Ola på Linkedin for mere rejseinspiration.

Udforsk flere artikler