preloadGenoplev glæden ved en campingferie denne sommer, og besøg en af Europas bedste campingdestinationer

Nogle af de bedste ferieminder skabes på campingferier. Lider du af rejsefeber, så tag et kig på vores liste over Europas bedste campingdestinationer.

Vi viser dig, hvordan du slår et telt op i det vilde Skandinavien, rider på bølgerne i Portugal og kommer tæt på Dracula i Rumænien. Uanset om du er til simple campingferier eller glamping, så har listen det helt rigtige sted til dig.

Mazury, Polen

Holiday with a canoe in Wda river, Kashubian region, Poland

Vil du væk fra Alfarvej og andre rejsende, så tag til naturskønne Mazury, der ikke for ingenting kaldes “Polens grønne lunge”. Denne frodige, uberørte region er fyldt med søer og tusindvis af små pittoreske byer – og rigeligt med steder, hvor du kan slå lejr.

Tag til landsbyen Tumiany, og bo på Tumiany Resort Centre, et fredeligt sted for naturelskere, svampesamlere og lystfiskere. Giv dig tid til at vandre gennem skovene, beundre dyrelivet og prøve en tur i kajak eller sejlbåd. Du kan også tage en bus til større byer som Giżycko eller Ełk, hvor du har adgang til en større marina og flere vandsportsaktiviteter.

Lej en bil i Krakow

Fannefjorden, Norge

View of red houses with grass on the roof in camping site in South Norway

Nyd friluftslivet, og slå dit telt op på Kviltorp Camping i Fennefjorden nær Molde på Norges vestkyst. Her er dine basale fornødenheder dækket ind året rundt med elektricitet, Wi-Fi, badeværelser og en kiosk.

Opgrader dit ophold med en hyggelig hytte ved kysten med en forrygende udsigt over bjergkæden og let adgang til vandet. Udforsk den nærliggende fiskerlandsby Bud, den snoede bjergvej Trollstigen og Romsdal Museum, hvor du kan lære mere om egnens historie. Du kan også tage ud til øen Veoya, vandre langs naturstien Hjertoya eller hoppe i sadlen og cykle gennem de grønne bakker.

Lej en bil i Molde

Vila Nova de Milfontes, Portugal

Lær at mestre bølgerne under et ophold i Vila Nova de Milfontes på Portugals sydvestkyst, som er populær blandt surfere. Med sit behagelige middelhavsklima og varme vand er stedet en ideel destination for varmeelskende vandhunde. De uberørte strande med gode bølger gør en dukkert i det blå vand til en sand zen-oplevelse, og inde på land venter charmerende udflugter til frugthaver, vingårde og små traditionelle landsbyer.

Få undervisning på Altentejo Surf Camp, ro i kajak op ad Mira-floden, slap af på Praia da Franquia eller cykl til Almograve, en af de bedste strande i regionen. Regeringen promoverer aktivt vandreturisme, så find vandrestøvlerne frem, og gå en tur langs en af de mange afmærkede ruter. Uanset om du vælger at tilbringe natten i en autocamper, et telt eller en tipi, så har du rigeligt af campingpladser at vælge imellem i området.

Lej en bil i Faro

Bayern, Tyskland

Blonde hair girl at lake Hopfensee.

Nær Füssen i de smukke Bayerske Alper tilbyder
Hopfensee campingplads en aktiv og hundevenlig oplevelse. Campingpladsen har udsigt over en af de varmeste søer i Alpernes udløbere, Hopfensee, og ligger blot et stenkast fra eventyrslottet Neuschwanstein – med andre ord et perfekt sted til både afslapning og sightseeing.

Tilbring dagene med at vandre, cykle og svømme, og tag bagefter et velfortjent hvil i campingpladsens saunaer og dampbade. Har du tid, bør du besøge det opulente Linderhof Palads og det gotisk Hohes Schloss, der har et museum for lokal kunst. På udkig efter noget helt andet? Så tag mod nord til Berlin, og prøv indendørs camping i Hüttenpalast. Denne charmerende og usædvanlige “campingplads” med farvestrålende campingvogne og hytter har hjemme i en gammel fabrik i et af byens mest kunstneriske kvarterer.

Lej en bil i München

Blåvand, Danmark

Danmark er som skabt til campingferier med sine skove, kyster og flade landskab. Selvom du ikke kan slå dit telt op hvor som helst, er der heldigvis masser af steder, hvor du har lov til at slå lejr. Prøv den populære Hvidbjerg Strand Feriepark, der ligger ved en 40 kilometer lang sandstrand ved Vesterhavet.

Du kan campere under åben himmel eller vælge den mere komfortable udgave af campinglivet og bo i en af pladsens private hytter. Vandet er roligt og lavt, og den bløde sandstrand er velegnet til afslappede slentreture – måske er du endda heldig at finde rav. Her er aktiviteter for hele familien med vandland, wellnesscenter og børneaktiviteter.

Lej en bil i Billund

Versailles, Frankrig

Photo taken in Le Chesnay, France

Huttopia Versailles tilbyder teltpladser blandt træerne i Versailles-skoven og giver mulighed for at komme helt tæt på naturen, samtidig med at der er sørget for de mest basale bekvemmeligheder. Lej en hytte, et telt eller en campingvogn. Versailles-slottet med sine smukke haver ligger kun et stenkast fra campingpladsen, og du kan tage på en dagstur til Paris med RER-toget.

Området byder på spændende attraktioner såsom Petit Trianon, Marie Antoinettes slot; Chateau de Malmaison, Napoleons tidligere hjem; og det nationale arkæologiske museum, der har hjemme på et middelalderslot. Her er et væld af museer, gallerier og kapeller og tilmed velfriserede grønne områder, såsom Parc de Saint-Cloud og Arboretum de Chevreloup.

Lej en bil i Paris

Kälsviken, Sverige

Sveriges allemandsret betyder, at du kan slå lejr stort set overalt, så længe det ikke er i nogens baghave. Ønsker du et mindre befærdet sted, kan du tage til Kälsviken i Skuleskogens nationalpark på Sveriges vilde Höga Kusten. Den enkle campingplads tilbyder vand, badeværelser og bålsteder – resten må du selv sørge for.

Den idylliske fred og ro på Kälsviken, gør campingpladsen til et perfekt valg til varme sommerdage. Udforsk lokalområdet, hvor du finder stenhøje fra bronzealderen, urskov og fascinerende geologiske fænomener. Oplev den storslåede natur fra en anden vinkel med en kajakekspedition på Østersøen.

Lej en bil i Umeå

Bran, Rumænien

Oplev både historie og mytologi under en campingferie i Rumæniens Bran-region. Regionen er berømt for at være hjemegn for Draculas slot fra 1300-tallet, men området har skam også andre uhyggelige attraktioner.

Besøg for eksempel det lillebitte Bran Village Museum, det hjemsøgte Castelul Groazei, det lokale kloster med sort tag og den uhyggelige forkullede sorte kirke. Området har en overflod af slotte, fæstninger og andre gotiske seværdigheder, men naturen har også rigeligt at byde på. Højdepunkterne inkluderer Bucegi-bjergenes højeste tinde, Omu, Pestera Liliecilor-grotten og Libearty Bear Sanctuary. Book en plads blandt alle disse herligheder gennem Vampire Camping, en familievenlig campingplads med telte, campingvogne og hytter.

Lej en bil i Bukarest

Skærgårdshavet, Finland

Skærgårdshavet ved Finlands sydvestkyst omfatter 20.000 uberørte øer og en enorm nationalpark med fantastiske muligheder for at vandre, ro i kajak og slå lejr på en af de mange charmerende og veludstyrede campingpladser.

Tag på en pilgrimsrejse til det smukke Bengtskär Fyrtårn, der er det højeste i Norden, og book et cruise, så du kan udforske områdets utrolige naturlige mangfoldighed. Du kan også tage et “overlevelseskursus”, som klæder dig på til at leve i naturen i denne usædvanlige region. Fans af mumitroldene kan følge i Tove Janssons fodspor og besøge Pellinki-øerne, hvor den berømte forfatter tilbragte sine somre og fandt inspiration til sine eventyrlige bøger.

Lej en bil i Helsinki

Sardinien, Italien

Beach in town of Turriff Cannai Tower,  south of S. Antioco, in front of Island Cow.

Sig farvel til Italiens støvle, og tag ud til idylliske Sardinien. Sant’Antioco, som du kommer til via en hævet vej, er en lille ø ved Sardiniens kyst, der er stort set upåvirket af den populære ferieøs voksende turisme. På Sant’Antiocos sydvestlige hjørne ligger Tonnara, en lille vig med en privat strand og klipper.

Du kan vælge mellem 150 forskudte teltpladser, der alle har en fantastisk udsigt over det glimtende hav. Udover at svømme og solbade er her rigeligt at tage sig til, da Sant’Antioco har en rig historie, som involverer både fønikerne, romerne og franskmændene. Udforsk historiske steder, såsom Forte Su Pisu, Villaggio Ipogeico og de fantastiske katakomber under basilikaen.

Lej en bil i Cagliari

På udkig efter mere inspiration?

Om forfatteren

momondo Danmarkmomondo ønsker at inspirere alle til at dyrke nysgerrigheden - da rejser kan åbne vores sind for en verden, hvor vores forskelle er en kilde til inspiration, ikke intolerance og fordomme. Lad os opleve vores verden sammen - gennem daglig inspiration, rejsetips og meget mere. Følg os påInstagram for endnu mere inspiration.

Udforsk flere artikler