preload

Velkommen til Copenhagen Street Food på Reffen! I slutningen af 2017 drejede Copenhagen Street Food nøglen om til det populære madmekka på Papirøen. Men dens efterfølger på Reffen har slået dørene op og byder på endnu mere madglæde og kreativitet end før.

Reffen Street Food er spredt over hele 10.000 kvadratmeter, hvor stadeholdere såvel som besøgende har mulighed for at få både gastronomiske og kreative oplevelser.

Selvom der er gjort plads til flere kreative værksteder, er det fortsat maden, der er i højsæde på Reffen. Reffen er hele tre gange større end sin forgænger på Papirøen, og du har nu et endnu større udvalg af lækre retter fra over 50 madboder og barer.

Hvad enten du er til vegetarisk, økologisk, italiensk, græsk, amerikansk, fransk, peruviansk eller filippinsk, finder du med garanti noget, der falder i din smag her!

Men med mere end 50 boder med mad fra alle verdenshjørner kan det godt være en anelse uoverskueligt at skulle udvælge destinationen for dagens måltid. Vi har gjort valget lettere for dig ved at finde frem til 15 af de lækreste madboder på Reffen.

Thrilla in Manilla

Vi starter ud med Danmarks første filippinske street food-vogn. Thrilla in Manilla drives af Alfie Escabarte, som også var at finde med en vogn på Papirøen. Sammen med sin kone, Carmelita, serverer Alfie retter fra det udsøgte filippinske gadekøkken. Prøv deres velkrydrede svine-sticks direkte fra grillen sammen med ris, syltede rødløg samt en forfriskende salat med de bedste smagsgivere fra Østen.

GRO

Trænger du til et sundhedsboost? Så skal vejen lægges forbi GRO, hvor økologi og næring er i højsædet. Kommer du til Reffen i morgentimerne, finder du hos GRO et væld af grønne morgenmadsretter som chiagrød, avocado toast, havregrød samt koldpressede juices og forfriskende smoothies.

The Real Greek

På Reffens madmarked kan du også tage på en kulinarisk rejse til Grækenland. Hos The Real Greek serverer Lazaros Michailidis og Theologos Kampouris nemlig den græske street food-klassiker, gyros, med kylling eller svinekød, hjemmelavet tzatziki, tomat og løg. Derudover kan du smovse i andre græske favoritter som halloumi, grillede pitabrød samt græske salater.

Grillfisken

Har du lyst til fisk, men er peruviansk mad lidt for eksotisk for dig? Så er Grillfisken sagen! De danske farvande bugner med gode fisk, og hos Grillfisken kan du spise netop det, mens du nyder udsigten til vandet. Prøv den grillede makrel med citron, lækre hjemmelavede dressinger og den gode smag af nye danske kartofler.

La Baracca Fresh Italian Pasta

Man kan aldrig gå galt i byen med en god omgang pasta. Hos La Baracca kan du drømme dig til solrige Toscana, når du tager en mundfuld af de lækre hjemme- og frisklavede pastaretter. Prøv deres fyldte ravioli, som serveres enten med en traditionel tomatsovs eller en rosmarinsmørsauce. Skal du have lidt sødt til ganen, kan du runde måltidet af med den italienske dessertklassiker tiramisu.

Dhaba – Indian Street Food

Kommer du til Reffen på en kold dag, kan du få varmen hos Dhaba. I denne madbod serverer Enayat Safi og Mads Goldin indiske street food-klassikere som tandoori med blomkål eller kylling samt naan brød. Bliver det lidt for spicy, kan du slukke tørsten med deres kølige mango lassi, som passer perfekt til de varmende retter.

Lima by Mercedes

Peru er verdensberømt for deres farverige fiskeretter, heriblandt den populære fiskesalat ceviche. Hos Lima by Mercedes er stjernen på menukortet netop en ceviche mixto-platte, hvor du kan smage på alt det bedste fra det peruvianske køkken; ceviche af torsk, dybstegte blæksprutteringe, rejer med koriander, salsa samt sød kartoffel, bananchips og majs. Skyl hele herligheden ned med et glas peruviansk chica morada, der er en sødmefuld drik lavet på blandt andet ananas, limejuice, æbler, kanel og nelliker.

Organic Balance – Asian Vegan

På Reffen er der noget til alle – også til de med en vegansk livsstil. Hos Organic Balace – Asian Vegan finder du alle de asiatiske favoritter i en vegansk variant. Brødrene bag boden er født i Filippinerne men opvokset på Amager, og sammen serverer de alt fra sprøde forårsruller og nudler til friturestegt banan med is og chokolade samt forfriskende drikke – altsammen plantebaseret, økologisk og vegansk.

Baobab

Også det vestafrikanske køkken er repræsenteret på Reffen. Hos Baobab serveres de lækreste bowls med alt det bedste fra Gambia. Deres specialitet er domodar, der er en cremet peanutbuttergryde, som serveres med ris, kogte grøntsager og friske krydderurter. Retten findes både med kylling og i en vegansk variant. Her kan alle være med!

Deux Porcs

Det er ikke kun eksotisk mad, du finder på Reffen. Madmarkedet byder nemlig også på et stort udvalg af boder med al den bedste mad fra Danmark. Hos Deux Porcs er deres speciale svinekødsklassikere, og især deres brændende kærlighed er en stor favorit. Prøv også deres pulled pork burger med langtidsrøget svinekød. Hele herligheden serveres i en bolle med hjemmesyltede godter og en omgang bagt kartoffelmos som tilbehør.

S’morebread

Hele verden er efterhånden hoppet med på det trendy nynordiske køkken, hvor fokus er på brugen af sæsonens lokale råvarer samt masser af krydderurter. Især smørrebrød er blevet populært, hvorfor du naturligvis også finder en bod med netop denne danske klassiker på Reffen. S’morebreads menu byder på fire slags smørrebrød, inspireret af sæsonens bedste råvarer. Du kan altså altid sætte tænderne i en ny variant, afhængigt af hvornår du besøger Reffen.

Jeppe på Reffen

Man kan ikke tale om street food uden at komme omkring den danske street food-klassiker, hotdoggen. Jeppe på Reffen har givet den traditionelle hotdog et lille ansigtsløft i form af lækkert brød, hjemmesyltede rødløg og agurker samt hjemmelavede dressinger – alt sammen økologisk. Så uanset om du er til en hotdog med det hele, rødt knæk, en pølse i svøb eller en kradser, vil din hotdog-sult kunne blive stillet her. Prøv også Jeppes Reffen Special, hvor en oste-bacon pølse serveres i et fransk hotdog-brød med hans hjemmelavede toppings.

Fat Bar

Du skal naturligvis også have noget til at skylle alt ned gode mad ned med. Hos Fat Bar finder du et stort udvalg af lækre cocktails. Sip for eksempel til en klassisk gin & tonic eller til den forfriskende Funky Mango, der er en sommerlig cocktail bestående af vodka, mangosodavand, æblejuice og mynte. Skål!

Reykjavik Skyrcake

Vi skal naturligvis også lige runde de søde dessertboder. Skyr er efterhånden noget, man kan finde i manges hjem, men vidste du, at den proteinrige islandske yoghurt også kan bruges til at lave de lækreste cheese cakes? Nej? Jamen så skal du da prøve sådan et stykke hos Reykjavik Skyrcake. Er du ikke til cheese cake, kan du prøve deres skyrimisu, der er et friskere og mindre sukkerholdigt bud på den traditionelle tiramisu.

Reffen Coffee Roastery

Før du forlader Reffen, bør du gøre dig selv en tjeneste og besøge Reffen Coffee Roastery. Bag denne kaffevogn og workshop er Nordhavn Coffee Roasters. Udover at smovse i lækker specialkaffe, wienerbrød og andre lækkerier, kan du også her deltage i kaffesmagninger i kaffelaboratoriet samt købe kaffeudstyr og friskristet kaffe direkte fra kafferisteren, så du kan nyde den smagfulde kaffe hjemme i stuen.

Vil du have flere tips til hvor du skal spise? Så se hvor du finder Københavns bedste burgere, eller hvor du skal smovse smørrebrød.

Om forfatteren

Camilla RiisCamillas rejseeventyr begyndte, da hun var 10 måneder gammel og hoppede på sit første fly. Siden da er hendes rejselyst kun blevet større. Hun har tilbragt et semester i Arkansas, camperet i Islands højland, vandret i de norske fjelde, overnattet i en lille kinesisk landsby, arbejdet i pulserende Hongkong og tilbragt utallige somre i solrige Sydfrankrig. Efter fem år i Amsterdam er Camilla tilbage i Danmark, hvor hun glæder sig til at genopdage alle de skjulte perler i vores lille land.

Udforsk flere artikler