preload

I samarbejde med Lapoint guider vi dig i denne guide, til nogle af de bedste steder i verden hvor du kan tage på surfcamp.

Med Lapoint kan du enten tage på en rejse inden for Europa eller ude i den store verden, hvor du både kan få fart over feltet, når du lærer at surfe, men også komme helt ned i gear ved at tage del i en yogaundervisning. Er kitesurfing mere din kop te, finder du camps spredt over hele verden, og så kan du endda tage på et unikt kitecruise i Det Røde Hav ud for Egypten.

Fra eksotiske Bali til barske Norge – uanset hvor du rejser hen, vil du med garanti komme til at fange en masse bølger på din næste ferie med Lapoint, som byder både på surfcamps for voksne såvel som surf lektioner for teenagere. Har vi fanget din interesse? Så træk i våddragten og lad os vise dig vej med vores oversigt over nogle af de mest spændende surfdestinationer.

Bedste rejsemål for surfrejser

Santa Teresa, Costa Rica

Surfing i Costa Rica

©Lapoint

Pura Vida er den altoverskyggende livsstil i Costa Riva, og det er også tilfældet, når det kommer til surfrejser. Lapoint surfcampen er beliggende i Santa Teresa, der er en vaskeægte lille surferlandsby med en dejlig tilbagelænet atmosfære, og hvor du kun behøver at tage dine sandaler på, hvis du har lyst. Hæng ud med de lokale, stift nye venskaber med de andre surfere og udforsk Costa Ricas enestående natur og dyreliv.

Playa Carmen er en af de bedste strande i regionen, når det kommer til surfing. Her er de perfekte forhold til at fange bølger hele året rundt, mens Playa Hermosa er det oplagte valg for nybegyndere, da du her kan bruge bølgerne til at lære det grundlæggende i surfing. Vil du prøve kræfter med lidt mere avancerede bølger, skal kursen sættes mod La Lora og Suck Rock, der er favoritterne blandt de lokale surfere.

På denne camp finder du pakker for alle niveauer – begyndere, let øvede og rutinerede – og du kan tilbringe en, to eller tre uger her. Alle pakker er inklusive ophold i en smuk villa eller bungalow i gåafstand til stranden, surf lektioner, måltider samt yogaundervisning.

Læs mere  Find flybilletter

Canggu, Bali

Surfing på Bali

©Lapoint

Canggu er favoritten blandt turister og expats på Bali, og det er ikke nogen overraskelse, at den tidligere døsige landsby har udviklet sig til en travl surferlandsby. Heldigvis er det ikke gået ud over den oprindelige balinesiske charme med rismarker, veganske caféer og nogle af de bedste surfstrande, som tiltrækker besøgende fra alle hjørner af Bali.

Lær at surfe eller konkurrer med nogle lokale surfere på Echo Beach og Batu Bolong, uden at du behøver at skulle kæmpe om pladsen (eller bølgerne), som du kan komme ud for på strandene i travle Kuta. Lapoint kan ikke blot tilbyde de perfekte surf lektioner for netop dit niveau, men disker også op med yogaundervisning, sociale arrangementer samt dagsture til for eksempel spirituelle Ubud eller hippe Seminyak. Du har valget mellem at bo i en sovesal eller på et dobbeltværelse, og du har altid korte gåafstande til alt det bedste, Canggu har at byde på.

Læs mere Find flybilletter

Taghazout, Marokko

Surfing i Marokko

©Lapoint

Marokko er ikke blot kendt for sine hektiske souks, smagfulde køkken og ørkeneventyr, men også for sin smukke Atlanterhavskyst. Med alt det Marokko har at byde på, giver det god mening, at en surfrejse hertil kommer til at stå på den enestående blanding af bølger og kulturelle oplevelser. Bliv ven med en lokal kamel, lær at lave en autentisk tagine eller prut om prisen på lædervarer og sølv på markedet – det er altsammen en del af oplevelsen.

I Taghazout kan du tage på surfcamp for begyndere eller rykke op på niveau 2, hvis du allerede mestrer en “white-water” og vil prøve kræfter med grønne bølger. På niveau 3 bliver der surfet i relative lette reefs samt point og beach breaks, mens du også vil lære mere om surfetiketten. På alle niveauer vil der maks. være seks surfere per instruktør, så du kan få mest muligt ud af din surfferie i Marokko.

Læs mere Find flybilletter

Ahangama, Sri Lanka

Surfing i Sri Lanka

©Lapoint

Sri Lanka er et vaskeægte slaraffenland med alt det, du kan ønske dig på din surfferie, med ene af smukke strande og bølger for alle niveauer. Start din dag ud med srilankanske “hoppere”, før kursen sættes mod stranden, som er at finde i kort gåafstand fra Lapoint campen i Ahangama. Den lokale strand er det oplagte sted at lære at surfe, og de dygtige instruktører skal nok få dig op at stå på brættet på ingen tid.

De mere erfarne surfere kan hoppe ombord på en tuk-tuk, der er det foretrukne transportmiddel i Sri Lanka, og tage ud og surfe ved “The Rock”. Dette område er kendt hos de lokale for at have nogle af landets bedste bølger for erfarne surfere, og en surfferie i Sri Lanka er ikke fuldendt, før du har været her forbi.

Læs mere Find flybilletter

De bedste rejsemål for surfing og kiterejser

Ericeira, Alentejo & Esposende, Portugal

Surfing i Portugal

©Lapoint

Portugal er i manges øjne en af de absolut bedste surfdestinationer ikke blot i Europa men i hele verden. Efter en kort flyvetur til Lisabon starter din surfferie lige uden for byen. Her kan du stille sulten med det lækre udvalg af retter fra regionens køkken, og samtidigt få en budgetvenlig ferie, hvor du har mulighed for at kombinere surfing med kultur og badeferie.

Det bedste ved Lapoints camps i Portugal er, at de har noget at byde på for både surfere og kitesurfere. Du har valget mellem Ericeira og Alentejo, hvor du finder strande for alle surfere, mens du på Esponsende har de bedste forhold, hvis du foretrækker kitesurfing.

Ericeira er ideelt for dig, der er på udkig efter en surfferie mellem maj og november. Her har de også en særlig Surf & Yoga-pakke, som giver dig mulighed for at forbedre dine færdigheder både på surfbrættet og på yogamåtten – to sportgenrer, der komplimenterer hinanden helt exceptionelt. Fra juni til september kan du prøve kræfter med bølgerne i Alentejo, mens Esposende er et sandt mekka for kitesurfere på alle niveauer.

Læs mere Find flybilletter

Hoddevik, Stadlandet & Haukeliseter, Norge

Surfing i Norge

©Lapoint

Er du på udkig efter en unik kiteferie med vejrforhold og et landskab, der med garanti vil udfordre dine kitefærdigheder, skal kursen sættes mod Norge. Den unikke kystlinje, som er omringet af gamle vikingekolonier og stejle klipper, byder på fantastiske bølger for alle niveauer. Hoddevik og Stadlandet er hjem til de to Lapoint surfcamps, mens kitesurfere har de bedste vindforhold i Haukeliseter.

Surf Youth Campen er et unikt koncept, som Lapoint har i Norge. Denne camp er ideel for yngre surfere, som her kan lære de grundlæggende færdigheder eller bygge videre på det, de allerede har lært i vandet. Du kan booke et kursus for niveau 1, 2 eller 3, så der er noget for enhver. Her bor du i en sovesal for drenge eller piger, og udover daglige surflektioner kan du se frem til massevis af aktiviteter både inde og uden for hytten, hvilket giver dig rig med mulighed for at få nye surfvenner.

Læs mere Find flybilletter

De bedste rejsemål for kitesurfing-ferier

Porto Botte, Sardinien

Surfing på Sardinien

©Lapoint

Sardiniens strande topper ofte listerne, når de smukkeste strande i Europa skal kåres. Og det er med rigtig god grund. Krystalklart, varmt vand og endeløse hvide sandstrande gør, at du næsten føler, at du befinder dig på en fjern tropeø. Drømmer du om en ferie, hvor programmet ikke blot står på solbadning dagen lang, finder du i Porto Botte de bedste forhold for kitesurfing takket være det flade vand og den konstante vind.

Kite Sardegna er den eneste kiteskole, der har licens til at undervise i Porto Botto. Det betyder, at du vil havde rigeligt med plads til at øve dig på, da du kun vil komme til at skulle dele vandene med de lokale lyserøde flamingoer, som bor i den nærliggende lagune. Er du på udkig efter oplevelser på land og lidt spænding, kan du begive dig ud på en klatretur i Sardiniens bjerge. Og nu da du befinder dig i Italien, kan du du naturligvis også glæde dig til at smovse den lækreste hjemmelavede mad, som mama Patricia serverer i campen.

Læs mere Find flybilletter

Paje, Zanzibar

Surfing på Zanzibar

©Lapoint

Det er ikke kun bryllupsrejsende, der valfarter til tropiske Zanzibar. De fabelagtige strande, varme turkise vand og de perfekte vindforhold gør, at øgruppen også til et populært rejsemål i Afrika for kitesurfere.

Paje er det bedste område til kitesurfing og har to vindsæsoner; Den nordøstlige vind, “Kaskasien”, blæser fra midten af december til slutningen af februar, mens årets anden vindsæson, “Kusi”-vinden, varer fra midten af juni til midten af september, hvilket gør Zanzibar til en fabelagtig kitedestination til både vinter- og sommerrejser.

Lapoint campen har en beliggenhed tæt på en privat strand, og råder over forskellige former for overnatning, et træningscenter, volleyball bane og lækker swahiliansk mad i køkkenet. Udover undervisning i kitesurfing kan du bruge dagene på at udforske området på forskellige organiserede ture som krydderiture, skovvandring eller snorkleture.

Læs mere Find flybilletter

Hurghada, Egypten

Surfing i Egypten

©Lapoint

Kitesurfing i Egypten med Lapoint er en ganske særlig oplevelse. Udover at Egypten byder på stabile vinde og formidable forhold for både dykning og og kitesurfing, så foregår denne camp også på en yacht. Din tur starter i Hurghada Lufthavn, hvorefter du bliver fragtet ud til en luksuriøs yacht, der kommer til at danne rammerne om din surfcamp. På dette cruise vil den luksuriøse træbåd sejle dig ud til øde øer i Det Røde Hav, hvor du vil finde både fladt vand og lange strande – perfekt til timevis af kitesurfing! Du kan glæde dig til at skulle kite fra solopgang til solnedgang, og trænger du til en pause, kan du forkæle dig selv på yachten med en omgang massage, solbadning eller få en bid mad – i kabyssen disker kokken op med massere af fantastiske retter, så her kommer du ikke til at gå sulten i seng.

Læs mere Find flybilletter

Neretva, Kroatien

Surfing i Kroatien

©Lapoint

Middelhavets juvel, Kroatien, har længe været en favorit for feriegæster, som rejser hertil på alle tider af året. Historiske byer, øhop og en gæstfrihed i særklasse er blot et par af de ting, der tiltrækker rejsende. I månederne juni til september venter dig her ikke blot varme sommerdage og lune aftener, men også fantastiske vindforhold takket være den varme “Maestral”-vind, som utallige kitesurfere rejser hertil for at opleve.

Kite spottet Neretva er et af de bedste kiteområder i landet, der med sine sikre forhold er en drøm både for nye kitesurfere såvel som de mere erfarne, der her her mulighed for at øve på nye freestyle tricks. Lapoint campen er beliggende i landsbyen Komin, hvorfra der kun er 10 minutter til kitespottet. Vil du have den ultimative frihedsfølelse på din kitesurfingferie, kan du booke deres uspecificerede indkvartering, som giver dig mulighed for at tilrettelægge dine ankomst- og afgangsdage efter dit eget skema.

Læs mere Find flybilletter

Få mere inspiration til strandferien

Om forfatteren

momondo Danmarkmomondo ønsker at inspirere alle til at dyrke nysgerrigheden - da rejser kan åbne vores sind for en verden, hvor vores forskelle er en kilde til inspiration, ikke intolerance og fordomme. Lad os opleve vores verden sammen - gennem daglig inspiration, rejsetips og meget mere. Følg os påInstagram for endnu mere inspiration.

Udforsk flere artikler