preload

Lad dig inspirere til din næste hverdags-afstikker med disse ni smukke luksushoteller i Danmark. Spredt rundt i det danske land har de allesammen noget særligt at byde på, og er helt perfekte til en romantisk miniferie, et weekendophold eller blot en enkelt nat i fornemme omgivelser.

Hotel d’Angleterre, København

Suite på Hotel d’Angleterre med udsigt til Kongens Nytorv © Hotel d’Angleterre

Når man snakker om luksushoteller i Danmark er Hotel d’Angleterre nok det første, der kommer på læberne. Hotellet stråler af eksklusivitet på en af de mest suveræne lokationer i København, nemlig på Kgs. Nytorv. Fra hotellet er der kun et lille stenkast til Strøget, Charlottenborg, Nyhavn, Det Kongelige Teater, Operaen, Skuespilshuset og flere af hovedstadens mest populære attraktioner.

Hotellets historie strækker sig tilbage til til 1755, men bygningen, som den ser ud i dag, stammer fra 1870’erne. Hotellet emmer af stil og rummer gourmetrestauranten Marchal, en cocktail- og champagnebar og så er der ligeledes også en spa.

Hotel d’Angleterre er oplagt, hvis du godt vil betale ekstra for overdådig luksus, en lokation i særklasse og ikke mindst en concierge. Et hotelophold her placerer dig blandt en lang række famøse gæster.

Ruths hotel, Nordjylland

I den anden ende af landet finder du det legendariske Ruths Hotel. I Skagens beroligende klitlandskab grundlage Emma og Hans Christian Ruth for mere end 100 år siden et lille pensionat ved havet, under navnet Vesterhus. Hotellets historie inkluderer et skibforlis og en kærlighedshistorie som overgår de fleste Hollywood-film. Hotellets historie er en del af charmen og du kan helt sikkert høre nogle af historierne i cafeen eller brasseriet.

I dag er Ruths Hotel et populært badehotel, med gourmetrestaurant og wellnessafdeling i det der hedder Gl. Skagen. Gl. Skagen ligger på den vestlige side af Skagen, så der er solnedgang over Vesterhavet hver aften. Skagen er kendt for sit helt særlige lys, og takket være de berømte skagensmalere er det blevet foreviget i malerier der kan opleves på Skagens Museum lige i nærheden.

Falsled Kro, Fyn

Få ro i sjælen i de hyggelige omgivelser på Fyn © Falsled Kro

Falsled Kro er et vidunderligt hotel og gourmetrestaurant i Falsled ved Millinge på Sydfyn, kun 100 meter fra den hyggelige Falsled Havn. Her kan du for alvor få ro i sjælen i det landlige idyl. Et hvidkalket hus med stråtag, en smuk udsigt og en kæmpe køkkenhave, der udgør en vigtig del af kroens køkken.

Falsled Kro stammer tilbage fra 1500-tallet og er fredet på grund af dets bevaringsværdighed og historie som kongelig gæstgivergård. Restauranten bliver bestyret af Per Halllundbæk, der serverer eminente retter. De laver mad ifølge almanakken, hvilket vil sige, at maden altid er tilrettelagt efter de lokale råvarer, der er tilgængelige på årstiden.

Kurhotel Skodsborg, Nordsjælland

Kurhotel Skodsborg emmer af luksus, både udenpå og indeni © Kurhotel Skodsborg

Drømmer du om selvforkælelse med spa og wellness, så er Kurhotel Skodsborg en oplagt destination tæt på København. Her er det gjort nemt at være god ved sig selv. Hotellet er topmoderne og tilbyder det bedste inden for wellness. Med en placering lige ud til strandvejen og kun 30 minutters kørsel fra København er det både en attraktiv og praktisk lokation.

Kurhotel Skodsborg holder en smuk nordisk stil og er rig på historie. Kong Frederik den VII og hans kone grevinde Danner tilbragte mange somre på det, der dengang hed Skodsborg Slot, som nu er en del af kurhotellet.

Hotel Opus, Østjylland

Hotel Opus er tegnet af Kim Utzon Arkitekter, og især lobbyen imponerer ved at have hele 12 meter til loftet. Hotellet ligger midt i Horsens og huser en stor wellnessafdeling med fitness og spa. Her er der både dampbad, sauna og mulighed for at få massage og ansigtsbehandlinger.

På fjerde sal ligger restaurant Opus med panoramaudsigt over Nørrestrand, et smukt naturområde, som du bør udforske til fods eller på cykel. Restauranten serverer international mad inspireret af det danske køkken og lokale råvarer.

Comwell Kongebrogaarden, Fyn

Check ind på et ophold der bringer dig tæt på vand og skov © Comwell Kongebrogaarden

Luksushotellet Kongebrogaarden ligger i de dejligste omgivelser i den vestlige del af Fyn, med udsigt over Lillebælt og de to broer der forbinder Fyn og Jylland. Lige uden for døren ligger hotellets lille private havn.

Det idylliske hotel ligger tæt på skoven og er indrettet med klassiske designermøbler og kunst, ligesom du her kan fornøje dig i den indendørs swimmingpool, spabad og sauna.

Hotellet huser gourmetrestauranten Dannebro, der serverer velsmagende mad morgen, middag og aften. Køkkenet stræber efter at bruge sæsonens friske råvarer fra lokale leverandører i deres madlavning.

Rungstedgaard, Nordsjælland

Rungstedgaard er et luksushotel der ligger på Strandvejen lidt nord for København. Det ligger ideelt placeret mellem Folehaveskoven og Rungsted Strand. Lige ved siden af ligger Karen Blixen museet, hvor den store danske forfatter boede store dele af sit liv, som bestemt er et besøg værd. Uden for døren ligger Rungsted havn, som er perfekt til en spadseretur og en hjemmelavet is eller friskfanget fisk.

Nimb, København

Et ophold i denne ikoniske bygning er en uforglemmelig oplevelse © Lasse Salling, Tivoli

På kanten af Tivoli, lige ved Københavns Hovedbanegård, ligger det ikoniske 5-stjernede luksushotel Nimb. Udover at ligge med udsigt til den gamle have i Tivoli, bryster hotellet sig af en håndfuld gastronosmiske oplevelser, der vil glæde dig, der elsker eksklusive smagsoplevelser.

Du kan få klassisk smørrebrød på Fru Nimb. På Gemyse er der fokus på innovative økologiske smagskombinationer. Hos Cakenhagen er der ekstravagant kageeldorado til dig, der ikke kan få nok af det søde. Udover det er der Vinoteket, hvor alle der elsker god vin vil blive tilfredstillet og lidt til.

Stella Maris Svendborg, Fyn

Udsigten fra hotellet er ganske enkelt fejlfrit © Stella Maris Svendborg

I 2014 åbnede Stella Maris Hotel De Luxe. Her er der tale om et smukt hotel med sprossede vinduer og en elegant indretning med masser af hvide flader, der giver et smukt udtryk. Udsigten over de grønne plæner og Svendborg Sund får det hele til at gå op i en højere enhed. Mad, service, omgivelser og indretningen er helt i top, og gør hotellet oplagt til et weekendophold.

Om forfatteren

momondo Danmarkmomondo ønsker at inspirere alle til at dyrke nysgerrigheden - da rejser kan åbne vores sind for en verden, hvor vores forskelle er en kilde til inspiration, ikke intolerance og fordomme. Lad os opleve vores verden sammen - gennem daglig inspiration, rejsetips og meget mere. Følg os påInstagram for endnu mere inspiration.

Udforsk flere artikler