preload

Selvom man sagtens kan rejse med små børn, så er der ingen tvivl om, at familieferier ikke er helt så romantiske som parferier. Derfor tager mange kommende forældre på en sidste ferie sammen, før den lille ny vender op og ned på alting; en såkaldt babymoon.

En babymoon er nemlig den oplagte mulighed for at få sparet op på kærlighedskontoen, før den lille tager al opmærksomheden. Og så er det også den perfekte måde at få nydt hinandens nærvær og ikke mindst graviditeten i et helt lavt tempo.

Men hvad betegnes som gode rejsemål for gravide, og hvilke sikkerhedsforanstaltninger skal man tage som gravid rejsende? Det kan du finde svaret på i denne artikel.

Rejseråd til gravide

Babymoon til Maldiverne

Mange drømmer om at rejse langt væk til tropisk paradis, men overvej en ekstra gang når du er gravid

Overvej rejsetiden

Lange flytider er for mange, og især gravide, lig med hævede ben og en større risiko for blodpropper. Men det betyder ikke nødvendigvis, at du ikke kan rejse til fjerne himmelstrøg under graviditeten.

Et par tips til flyturen for gravide er blandt andet at bevæge sig så meget som muligt. Lav små venepumpeøvelser fra dit flysæde og gå rundt med jævne mellemrum. Derudover er det vigtigt at sørge for, at du ikke bliver dehydreret. Drik masser af vand og medbring eventuelt din egen mad for at undgå det høje saltindhold i flymaden. Støttestrømper er også uundværlige for gravide på lange flyture!

Det bedste rejsetidspunkt

Der er uden tvivl både gode og dårlige tidspunker at rejse under graviditeten. Mange døjer for eksempel med morgenkvalme i løbet af første trimester. Vent derfor med at rejse indtil andet trimester, der varer fra uge 12 og indtil omkring uge 26. I denne periode er de fleste kommet over den værste kvalme og begynder at have mere energi igen. Her er maven heller ikke endnu så stor, at du vil være alt for besværet.

Husk dog at tjekke med både flyselskabet og din egen læge, om det forsvarligt for dig at flyve. Reglerne for gravide rejsende er forskellige fra det ene flyselskab til det andet – nogle kan nægte dig boarding efter uge 32, andre før. Mange flyselskaber kræver også, at du enten udfylder flyselskabets egne formularer eller medbringer en lægeerklæring på, at det er sikkert for dig at flyve.

Dit helbred er vigtigst

Når man rejser som gravid, skal man tage sig en del flere foranstaltninger end normalt. For det første er valget af destination ikke ligegyldigt.

Flere sydamerikanske destinationer kan for eksempel ikke anbefales på grund af det store udbrud af zika, som især er farlig for gravide. Derudover må mange destinationer også fravælges på grund af malaria og andre tropesygdomme, som man fraråder at vaccinere gravide imod.

Forhør dig derfor hos din egen læge og find rejseråd for gravide på Udenrigsministeriets hjemmeside, før du bestiller rejsen. Undersøg også, hvor det nærmeste hospital ligger på destinationen, samt om din rejseforsikring dækker, når du rejser som gravid. Selvom din graviditet indtil videre har forløbet problemfrit, ved du aldrig, om du skulle få brug for enten lægehjælp eller hjemtransport. Og husk altid at rejse med din vandrejournal!

Slap af

Din gravide krop kan ikke holde til holde til så meget, som du måske er vant til. Husk derfor at lytte til den og tag det hele i dit eget tempo. I er jo netop rejst på babymoon for at kunne nyde hinanden og en stille stund, før den lille ankommer. Brug derfor helst så meget tid som muligt på blot at slappe af og være sammen frem for at løbe fra den ene turistattraktion til den anden.

Med ovenstående rejseråd i tankerne har vi fundet frem til 9 gode rejsemål for gravide.

Solrige rejsemål for gravide

Drømmer I om en sidste afslappende badeferie, før sommerferien kommer til at stå på leg med den lille i vandkanten? Så rejs til en af disse solrige rejsemål.

Mallorca

Spanien bugner med solrige destinationer til en kombineret babymoon og badeferie. Af alle de varme feriemål, Spanien har at byde på, er mange rigtig glade for Mallorca. I dette populære ferieparadis midt i Middelhavet venter jer behagelige temperaturer og solskin året rundt, fabelagtige sandstrande, smukke bugter med smaragdgrønt badevand, lækker mad samt en storslået natur til små gåture. Og takket være det kæmpe udbud af skønne all-inclusive hoteller behøver I ikke at tænke på andet end at nyde hinanden, stranden og det gode vejr.

Find fly til Mallorca Find hotel på Mallorca

Algarvekysten

Portugals Algarvekyst er for jer, der også vil opleve lidt på badeferien. Her er det oplagt at leje en bil og køre rundt til regionens charmerende fiskerbyer, hvor I på de hyggelige havneområder kan mæske jer i lækre måltider bestående af fisk og skaldyr. Mellem landsbyerne kan I beundre det betagende landskab, mens det suser forbi. Trænger I sol en forfriskende dukkert efterfulgt at solbadning under den varme sol, venter jer hele 150 kilometer af de blideste sandstrande.

Find fly til Portugal Find hotel i Portugal

Marokko

Skal badeferien kombineres med spændende oplevelser, eksotisk mad og en fascinerende kultur? Men vil I helst ikke bruge alt for mange timer i et fly? Så rejs med på 1001 nats eventyr i Marokko. Her venter jer kilometerlange sandstrande og lækre luksushoteller i badebyen Agadir samt labyrintiske basarer og åbne pladser med slangetæmmere og mavedansere i Marrakech. Vi må ej forglemme den fabelagtige mad, hvor det franske køkken mødes med det afrikanske og arabiske. Fuldend den arabiske drøm ved at checke ind på en romantisk riad, hvor I kan nyde tosomheden, før den lille melder sin ankomst.

Find fly til Marokko Find hotel i Marokko

Afslappende rejsemål for gravide

Hvorfor ikke få en kæmpe dosis afslapning før starten på de mange søvnløse nætter? Så tag på et spaophold og glem alt om hverdagens stress og jag.

Polen

Langs Polens Østersøkyst står skønne spasteder på rad og række – klar til at byde jer velkommen til en babymoon i selvforkælelsens tegn. Det bedste af det hele? Et spaophold i Polen koster kun en brøkdel af, hvad det ville koste mange andre steder – og så tager det ikke mere end et par timer at køre dertil fra Danmark. Så riv et par dage ud af kalenderen og glæd jer til et par dage, hvor I for en kort stund kan glemme alt om fødselsforberedelse, indkøbslisten til baby, og hvad der ellers er på programmet, før babys ankomst.

Find fly til Polen Find hotel i Polen

Danmark

Hvad med en babymoon inden for Danmarks grænser? Vores lille land gemmer nemlig på et væld af skønne spasteder i topklasse. I stort set alle hjørner af Danmarkskortet findes et lækkert spahotel, der byder på et væld af afslappende spabehandlinger og udsøgt mad i smukke omgivelser. En babymoon i Danmark er især oplagt, hvis det kan være lidt svært at finde tid i kalenderen til en sidste ferie sammen inden babys ankomst. På den måde har I stadig rig med mulighed for at få sparet op på kærlighedskontoen – selv med få dage til rådighed.

Find hotel i Danmark

Bath, England

Også i England venter jer spa og velvære til den afslappende babymoon. Halvanden times kørsel med tog fra London finder I byen Bath, der byder på selvforkælelse, fine restauranter og smukke gader. Her findes et væld af lækre spahoteller, men gør også jer selv en tjeneste og læg vejen forbi det, som Bath er mest berømt for; de historiske romerske bade.

Efter et par timers afslapning kan I gå en tur gennem den idylliske Victoria Park efterfulgt af de smukke georgianske rækkehuse, Royal Crescent. Slut dagen af ved at trække i jeres stiveste puds og besøg en af byens fabelagtige restauranter – hvem ved, hvornår I får chancen for at gøre det igen?

Find fly til England Find hotel i Bath

Romantiske rejsemål for gravide

Mange rejser på babymoon for at få fyldt op på kærlighedskontoen, før den lille tager al opmærksomheden. Det kan I med garanti få gjort i de følgende tre storbyer.

Paris

Det er med god grund, at tusindvis af forelskede par hvert år valfarter til Paris. Byernes by er intet mindre end indbegrebet af romantik! Bo på et lækkert hotel, hvor I kan stå op til duften af friskbagte croissanter om morgenen og udsigten til Eiffeltårnet fra jeres franske altan. Brug dagene på at slentre hånd i hånd ned at de idylliske boulevarder, beundre kunst i verdensklasse på Louvre, spise fabelagtig mad og på at købe det sødeste babytøj i fine franske boutiques.

Find fly til Paris Find hotel i Paris

Milano

Har I endnu lidt last-minute shopping, I skal have klaret, før baby melder sin ankomst? Hvorfor ikke få det gjort i Europas modehovedstad? Milano er enhver fashionistas drøm, og her kan I snildt få gjort jer nogle gode fund i form af det fineste designertøj til den lille. Men Milano er meget mere end shopping. Mæsk jer i italienske specialiteter fra en fortovscafé i kanaldistriktet Navigli, gå en tur i den smukke slotspark Parco Sempione og beundr Leonardo da Vincis verdensberømte “Den sidste nadver” i Santa Maria della Grazie-kirken.

Find fly til Milano Find hotel i Milano

Dubai

Dubai er måske ikke de flestes første tanke, når en romantisk ferie skal planlægges. Men faktisk er Mellemøstens svar på Miami den perfekte destination for par, der er på udkig efter lidt romantik og luksus, før to bliver til tre. Her er simpelthen det hele!

Himmelstræbende skyskrabere med svimlende udsigter over byen, kæmpemæssige storcentre med mærkevareforretninger i tusindvis, kridhvide sandstrande og udsøgte Michelin-restauranter. Fuldend den romantiske babymoon ved at checke ind på et af byens luksuriøse hoteller. Faktisk findes verdens eneste 7-stjernede hotel, Burj Al Arab Jumeirah, i netop Dubai!

Find fly til Dubai Find hotel i Dubai

Om forfatteren

Camilla RiisCamillas rejseeventyr begyndte, da hun var 10 måneder gammel og hoppede på sit første fly. Siden da er hendes rejselyst kun blevet større. Hun har tilbragt et semester i Arkansas, camperet i Islands højland, vandret i de norske fjelde, overnattet i en lille kinesisk landsby, arbejdet i pulserende Hongkong og tilbragt utallige somre i solrige Sydfrankrig. Efter fem år i Amsterdam er Camilla tilbage i Danmark, hvor hun glæder sig til at genopdage alle de skjulte perler i vores lille land.

Udforsk flere artikler