preload

Amsterdam er en storfavorit, når danskerne rejser på storbyferie. Og med sine idylliske kanaler, dansende huse, museer i verdensklasse og charmerende nabolag er det da heller ikke svært at forstå, hvorfor så mange falder for den hollandske hovedstad. Fuldend din storbyferie i Amsterdam med en mindeværdig madoplevelse på et af byens tusindvis af spisesteder. Vi hjælper dig godt på vej med vores guide til nogle af de bedste restauranter i Amsterdam.

Café de Ceuvel

Café-de-Ceuvel-ferie-amsterdam

Cafe de Ceuvel er en del af Amsterdams – måske endda verdens – mest bæredygtige genetableringer af en tidligere og meget forurenet skibsværftsgrund, De Ceuvel, i den industrielle, nordlige del af byen. Fra de veganske fladbrød til stedets bæredygtige affaldssystem og med afslappede hængekøjer, så føles de Ceuvel som et lille øko-hostel et sted i Sydamerika omend en smule mindre tropisk. Men de sunde og ærlige smil, du får sendt fra den anden side af baren, afbøder, at vejret i Amsterdam til tider kan være lidt vådt. De Ceuvel er drømmen for dig, der er vegetar eller bare elsker grøn mad, og du kan mæske dig i både sandwiches, supper og lette snacks – alt sammen er naturligvis vegetarisk eller vegansk og lavet på ingredienser, der kommer direkte fra lokale landmænd. Prøv også den mere eksperimenterende “fra jord til bord”-menu, der fornyes hver anden uge afhængigt af sæson og dagens høst.

Hvor: Korte Papaverweg 4
Telefon: +31 20 229 62 10
Nærmeste station: Mosplein

La Perla Pizzeria

I centrum af Jordaan-området finder du en hyggelig lille gade, der hos de lokale går under navnet “Little Italy”. Her findes et væld af små italienske spisesteder, hvor der serveres mad af rigtig høj kvalitet – du kan blandt andet finde byens absolut lækreste gelato her. Stjernen i Little Italy er dog La Perla Pizzeria, hvor der serveres traditionel stenovnspizza. La Parla er delt op i to bygninger; på den ene side af gaden kan du få byens bedste pizza direkte fra den store stenovn, mens du på den anden side kan slå dig ned og smovse i italienske pastaretter, lækre sandwiches til frokost og ifølge mange verdens bedste tiramisu til dessert.

Hvor: Tweede Tuindwarsstraat 53
Telefon: +31 20 624 88 28
Nærmeste station: Marnixplein

De Kas

En af de absolut bedste og mest specielle spisesteder i Amsterdam finder du i et stort drivhus midt i Park Frankendael i den østlige del af byen. De Kas er en økologisk og bæredygtig restaurant, hvor størstedelen af ingredienserne kommer direkte fra drivhuset og de omkringliggende køkkenhaver. Her er kun én menu, som dagligt ændres ud fra dagens høst, og den ene ret er mere fortryllende og eksperimenterende end den anden. Selvom menuen er fast, kan du altid få tilpasset retterne efter, hvis du er vegetar, veganer eller har andre præferencer. Det er efterhånden ingen hemmelighed, at De Kas er en af de bedste restauranter i Amsterdam, så husk at bestille bord i god tid.

Hvor: Kamerlingh Onneslaan 3
Telefon: +31 20 462 45 62
Nærmeste station: Hogeweg

Bakers & Roasters

Skal du nå at komme rundt om en god portion af de gode restauranter i Amsterdam, skal du tidligt ud af fjerene. Det er nemlig ikke blot til frokost og middag, at kanalernes by imponerer på madfronten. Også når det kommer til morgenmad, er der rigeligt med gode brunchsteder at vælge imellem. De lokales favorit er Bakers & Roasters, der er beliggende i Amsterdams ukronede madmekka, De Pijp, som bugner med specielle spisesteder. Hos Bakers & Roasters står morgenmad på menuen fra tidlig morgen til sen eftermiddag. Er du til den salte morgenmad, kan du vælge mellem et væld af morgenmadsretter med æg i centrum samt sandwiches og salater, mens du kan stille den søde tand med blandt andet French toast, pandekager, vafler eller en af de mange lækre kager. Skyld hele herligheden med en friskpresset juice eller en god kop kaffe brygget på bønner fra britiske Ozone Coffee Roasters.

Hvor: Eerste Jacob van Campenstraat 54
Telefon: +31 20 772 26 27
Nærmeste station: Marie Heinekenplein

Mossel & Gin

Mossel-&-Gin-amsterdam-ferie-amsterdam

Champagne og østers. Mælk og cookies, Thaimad og øl. Muslinger og gin … eller vent, muslinger og gin? Ifølge folkene bag denne trendy, lille restaurant, Mossel & Gin, så er kombinationen af dette skaldyr og denne enebær-trylledrik helt og aldeles enestående. Mossel & Gin har fem typer dampede, hollandske muslinger på menuen – og andre lækre fisk og skaldyrsretter – og ikke mindre end 9 forskellige gin tonics-varianter, så det er nok smartest at bestille halve glas, hvis du ønsker at prøve dem alle. Det er et simpelt og stiligt sted med en romantisk patio midt i Westerpark, som er perfekt til varme sommeraftener.

Hvor: Gosschalklaan 12
Telefon: +31 20 486 58 69
Nærmeste station: Van Hallstraat

The Avocado Show

Amsterdam bugner også med en masse sjove spisesteder. På de sociale medier er det umuligt ikke at falde over Instagram-fænomenet The Avocado Show, der er en af de mest trendy caféer i byen. Med sine lyserøde veloursofaer og smukke servinger med avocado i hovedrollen er The Avocado Show så absolut hypen værd, og besøgende venter gerne i timevis på at få et bord. Til morgenmad kan du vælge mellem luftige pandekager og egg benedict, mens du til frokost har valget mellem blandt andet sandwiches, poke bowls eller burger – selvfølgelig med massevis af avocado. Det behøver vel ikke siges, at der er kræset for præsentationen af hver ret, så den tager sig ekstra godt ud på billeder?

Hvor: Daniël Stalpertstraat 61
Telefon: +31 88 286 22 36
Nærmeste station: Marie Heinekenplein

Ron Gastrobar Downtown

Ron Gastrobar er navnet på en række af de bedste restauranter i Amsterdam, hvoraf én er indehaveren af en Michelin-stjerne. En af restauranterne er at finde i byens centrum, og her står menuen på noget af den lækreste indonesiske mad, der kan opstøves i Amsterdam. Blot 100 meter fra den travle Dam-plads leder en snæver gyde og en elevator op til Ron Gastrobar Downtown. Med god udsigt over centrum og en varm atmosfære, er Ron Gastrobar Downtown en kærkommen tilflugt fra menneskemylderet nedenfor. Kom forbi Ron Gastrobar Downtown enten til en romantisk middag med kæresten eller en sjov aften med vennerne bestående af den unikke blanding af streetfood og finere madlavning fra det indonesiske køkken, fabelagtige cocktails samt live underholdning i verdensklasse her oppe over Amsterdams tage.

Hvor: Rokin 49
Telefon: +31 20 790 03 22
Nærmeste station: Dam

PANCAKES Amsterdam

Det hollandske køkken er kendt for sine pommes frittes, sirupsvafler og ikke mindst pandekager. De bedste hollandsker pandekager findes hos PANCAKES, der ligger i en af de hyggelige 9 Gader i centrum af Amsterdam. Her kan du få billige og mættende pandekager toppet med alt fra banan, nutella, æblekage og jordbær til skinke, ost, squash og spinat. Slut måltiden af med en anden hollandsk favorit, poffertjes, der er små luftige pandekager, der typisk serveres med et drys flormelis. PANCAKES i De 9 Gader er en lille biks, hvor besøgende typisk gerne venter i kø for at få et bord. Hvis maven knurrer alt for meget, kan du i stedet smutte over til den nyåbnede, større version af PANCAKES, der ligger lige ved Anne Franks Hus og den ikoniske Westerkerk.

Hvor: Berenstraat 38
Telefon: +31 20 528 97 97
Nærmeste station: Westermarkt

Arles

Amsterdam er det rene slaraffenland, når det kommer til fine Michelin-restauranter. Men desværre passer Michelin-restauranter sjældent ind i alles rejsebudget. Heldigvis har Michelin-guiden også en anden pris, Bib Gourmand, der gives til spisesteder med langt mere overkommelige madpriser end den typiske Michelin-restaurant. Arles er en af de restauranter i Amsterdam, der har modtaget en Bib Gourmand. Denne franske bistro er beliggende i hjertet af De Pijp nær det livlige Albert Cuyp-marked. Her kan du bestille en 3-retters middag bestående af moderne franske retter til den nette sum af 37 €. Nyd maden med et glas af bistroens udsøgte vine og lyden af swingende jazz i baggrunden.

Hvor: Govert Flinckstraat 251
Telefon: +31 20 679 82 40
Nærmeste station: Ceintuurbaan

Yamazato

Vi slutter vores tur rundt på Amsterdams madscene med det oplagte valg til en romantisk middag i kanalernes by. Japanske Yamazato har til huse i Hotel Okura i hippe De Pijp. Siden 2002 har Yamazato været indehaveren af en Michelin-stjerne for sin autentiske kaiseki-ryōri og ikke mindst byens mest formidable sushi. Kombineret med den typisk minimalistiske indretning, elegante tjenere iklædt traditionelle kimonoer og med god udsigt til en idyllisk japansk have, føles et måltid på Yamazato som at besøge en lille bid af Japan midt i den hollandske hovedstad.

Hvor: Ferdinand Bolstraat 333
Telefon: +31 20 678 74 50
Nærmeste station: Van Hilligaertstraat og Scheldestraat

Find fly til Amsterdam Find hotel i Amsterdam

Nysgerrig efter at vide mere om Amsterdam? Besøg vores blog, Inspiration, og gå på opdagelse i Amsterdams gader og kvarterer og læs om byens bedste gratis glæder.

Om forfatteren

Camilla RiisCamillas rejseeventyr begyndte, da hun var 10 måneder gammel og hoppede på sit første fly. Siden da er hendes rejselyst kun blevet større. Hun har tilbragt et semester i Arkansas, camperet i Islands højland, vandret i de norske fjelde, overnattet i en lille kinesisk landsby, arbejdet i pulserende Hongkong og tilbragt utallige somre i solrige Sydfrankrig. Efter fem år i Amsterdam er Camilla tilbage i Danmark, hvor hun glæder sig til at genopdage alle de skjulte perler i vores lille land.

Udforsk flere artikler