preloadReal life might not be sunny Rhodes, but it doesn't have to be all bad

Den græske ferieø Rhodos har i årevis været på toplisten over danskernes foretrukne rejsemål, og det er da heller ikke svært at forstå, hvorfor mange turister fra nær og fjern valfarter hertil. Med de mange flotte, hvide sandstrande, den imponerende natur samt spændende kultur og historie med bl.a. gamle oldtidsfund, er der på Rhodos oplevelser for enhver. Er du i tvivl om hvad ferien skal bruges på? Så læs med herunder og få ideer til hvad du kan se og opleve, når du er på Rhodos.

Find hotel på Rhodos

Lindos, en af øens mest charmerende byer

En af Rhodos’ hovedattraktioner er byen Lindos – og med god grund. Byens kendetegn er de smalle gader og hvidkalkede huse, som du kan gå på opdagelse i. Da Lindos er en bilfri by, kan du gå uforstyrret rundt i gaderne, der er spækket med charmerende kaptajnhuse med lyseblå tage. På toppen af bakkedraget er der et hav af middelalderruiner og rester af gamle templer, som er et besøg værd for de historieinteresserede. Få tanket energien op på en af de lokale restauranter i området, hvor du kan nyde den billedskønne udsigt over Akropolis.

Sommerfugledalen Petaloudes

Sommerfugledalen, bedre kendt som Petaloudes, er en af Rhodos’ mest besøgte turistattraktioner. Hvert år, i sommerperioden, flyver tusindvis af farverige sommerfugle til dette sted for at formere sig – til stor fascination for de besøgende. Turen gennem dalen er utrolig smuk, og det er en oplevelse, som du ikke må gå glip af. Dalen er omgivet af grønne træer og brusende vandfald uanset, hvor du kigger hen. Mange vælger at slentre langs åen, der løber gennem dalen, og i bunden kan du også være heldig at spotte krabber på bunden.

Epta Piges og de syv kilder

GREECE_RHODES_EPTA_PIGES

Et af de smukkeste steder på Rhodos er Epta Piges, også kendt som Seven Springs. Denne naturskønne oase består af intet mindre end syv kilder, der løber gennem en dal og ender i en sø. Der er kun en måde at komme hen til søen, og det er gennem en smal tunnel. For enden af tunnelen bliver du mødt af grønne træer, brusende vandfald og farverige blomster. Her kan du tage en dukkert i søen eller soppe i vandkanten. Du kan drikke vandet fra nogle af kilderne, som er meget forfriskende i de høje temperaturer.

Rhodos Havn

GREECE_SYMI_BOATS

Tæt på Den gamle bydel ligger Rhodos Havn, der er er den vigtigste indsejlingshavn til øen. Tag på en uforglemmelig gåtur ad gaden Akti Sachtouri, som har Det Ægæiske Hav på den ene side og de fascinerende middelalderbygninger på den anden side. For enden af gaden kan du opleve gamle vindmøller, som stammer helt tilbage fra middelalderen.

Når sulten melder sig kan du tage på en lokal restaurant og smage på det græske køkken lavet af friske råvarer. Her kan du nyde den flotte havudsigt, samt kaste et blik på de mange lystbåde og luksusyachter, der ligger fortøjet i Rhodos Havn. For at afrunde dage kan du tage et smuttur hen til Mandraki Havn. Her kan du komme helt tæt på to ikoniske søjler, hvor der er en hjort og en hind placeret på toppen, som er byens varetegn.

Faliraki Water Park

girl in water park

Grækenlands største vandland, Faliraki Water Park, er beliggende på Rhodos og en glimrende dagsaktivitet hvis familien er fuld af vandhunde. Vandlandet har en bred vifte af forlystelser, der sikrer, at der er noget for enhver smag og for både store og små. Er du ikke til rutsjebaner kan du slappe af ved poolen og nyde solens stråler, hvor du kan holde øje med de yngste familiemedlemmer i børneområdet.

Det Arkæologiske Museum

museum

Hvis du er historieinteresseret, bør du besøge Det Arkæologiske Museum på Rhodos. Museet er beliggende i Den gamle bydel og har til huse i Johanitterordenens gamle hospital fra det 15. århundrede. Her kan du gå på opdagelse blandt Johanitteriddernes grave, som er udsmykket med firnurlige graveringer. Museet indeholder en samling historiske fund fra Rhodos og omegn. Samlingen omfatter alt lige fra statuer af græske guder til flotte smykker fra forskellige tidsaldre. Inde i en af de mange udstillingssale kan du kaste et blik på en statue af Venus af Rhodos, som er museets hovedattraktion.

Tsambika, en strand for hele familien

Den populære strand, Tsambika, inviterer familien til en dag fyldt med aktivteter på land og i vand. Stranden er beliggende mellem to klippefremspring, hvor du kan dyrke vandsport eller tage en dukkert i Det Ægæiske Hav. Få en smagsprøve på det græske køkken på en af de mange restauranter, der ligger langs strandkanten eller bestil en paraplydrink på en af de mange barer. Stranden er opkaldt efter Tsambika Kloster, som du kan slå et smut forbi i løbet af dagen. Kirken er især kendt for et berømt ikon af Jomfru Maria, som befinder sig inde i kirken. Oppe fra toppen er der en fantastisk udsigt over kystlinjen, som du sent vil glemme.

Den gamle bydel

En af Europas mest velbevarede middelalderbyer er Den gamle bydel i Rhodos by. Den gamle bydel er optaget på UNESCO’s Verdensarvliste, og den er hele turen værd. Den gamle bydel ligger bag den 4 kilometer lange bymur, som blev bygget i middelalderen. Bag bymuren er der mange smalle gader og stræder, som minder om en labyrint. Her er der et væld af små butikker og hyggeligt spisesteder, hvor du kan slå sig ned og få et måltid mad. Et af byens varetegn er Stormesterens Plads, hvor du kan slentre ned af Riddernes gade, der fører direkte ned til Det Arkæologiske Museum.

 

Om forfatteren

Jeanifer BreklingJeanifer fra Alaska er halvt amerikaner, halvt japaner, og har rejst verden rundt og udforsket naturen siden barndommen. Hendes nuværende favoritdestination er Kreta, men hun har Fiji i kikkerten som det næste store eventyr. Når hun ikke drømmer om steder at rejse hen, kan Jeanifer lide hjemmebrygning, madlavning, at se sci-fi og fjolle rundt med sine børn. Følg Jeanifer på Linkedin for mere rejseinspiration.

Udforsk flere artikler