preloadDEST_UK_ENGLAND_LONDON_PEOPLE_SENIR_WOMAN_TOWER_BRIDGE_THAMES_RIVER_GettyImages-1242986499 copy

I vores guide til Londons bedste seværdigheder og aktiviteter vil du helt sikkert finde noget, der rammer plet – alt fra verdensberømte attraktioner til de bedste parker, museer og alt derimellem, inklusive gratis muligheder.

Uanset hvornår på året du besøger den pulserende britiske hovedstad, eller hvad dine interesser er, er der masser af seværdigheder i London.

Om foråret eksploderer parkerne med blomster, og om sommeren vækkes gaderne til live med festivaler og parader. Uanset om du vil se storslåede kunstudstillinger, spise på Londons bedste restauranter eller opdage hovedstadens ikoniske vartegn, så har London det hele.

For at gøre det lidt nemmere at planlægge din rejse, har vi sammensat en liste over de bedste aktiviteter og seværdigheder i London, fra det medrivende karneval i Notting Hill til at bestige trapperne i St. Paul’s Cathedral.

London seværdigheder

  1. Se Rosettestenen på British Museum
  2. Tag på shoppingtur ned ad og omkring Oxford Street
  3. Beundre kongens juveler i Tower of London
  4. Spis dig mæt på Borough Market
  5. Tag på picnic i St James’s Park
  6. Se vagtskiftet på Buckingham Palace
  7. Tilbring en søndag med at købe blomster på blomstermarkedet på Columbia Road
  8. Bo som en kongelig i Spencer House
  9. Beundre udsigten fra (og planterne i) Sky Garden
  10. Se tennis i Wimbledon
  11. Få glamourøs eftermiddagste på Claridge’s
  12. Gå en tur langs South Bank, og se alle de storslåede steder
  13. Gratis moderne kunst på Tate Modern
  14. Besøg de historiske krypter i Westminster Abbey
  15. Tag til karneval i Notting Hill
  16. Måb over Londons skyline fra toppen af St. Paul’s Cathedral
  17. Lær om verden på South Kensingtons museer
  18. Drik en øl eller to på en af Londons berømte pubber
  19. Se en teaterforestilling i Londons West End
  20. Køb genbrug i Shoreditch

1. Se Rosettestenen på British Museum

The Great Court, The British Museum, London, England.

British Museum er Storbritanniens mest besøgte attraktion, der årligt byder næsten seks millioner mennesker velkommen gennem sine massive, jernbeklædte porte. Blandt højdepunkterne er tydningen af Rosettestenen, de egyptiske gallerier og marmorstatuerne fra Parthenon.

Da der er så meget at se her, er det en god idé at tage på en “øjenåbnertur”, hvor du får en lynhurtig rundvisning af alle de ting, som er et absolut must. Gå ikke glip af udsigten over Great Court fra den øverste del af bygningen, samt en af de mange trækplaster-udstillinger, der finder sted hvert år.

2. Tag på shoppingtur ned ad og omkring Oxford Street

Regent Street and Oxford Street intersection in London, UK

Hvis du elsker at shoppe, er Oxford Street lige noget for dig. Her ligger flere stormagasiner, blandt andet det verdensberømte Selfridge’s, som huser alle former for designermode og møbler.

Kendte navne, fra H&M til Nike og Ralph Lauren, har også hjemme i gaden, og hvis du drejer ind på Old Bond Street, finder du luksusmodehusene Chanel, Dior, Gucci og flere andre, der sætter trenderne.

3. Beundre kongens juveler i Tower of London

Tower of London, UNESCO World Cultural Heritage site, London, England, United Kingdom

Denne arkitektoniske perle, der står på UNESCOs Verdensarvsliste, er hjemsted for verdens største diamant, Cullinan-diamanten, som er indfattet i kongens blændende kronjuveler. Den uvurderlige samling er et stort trækplaster, og det samme er den mageløse udstilling af rustninger og våben i White Tower.

Det er bedst at ankomme tidligt, da køerne for at se de kongelige juveler ofte er meget lange og for at sikre, at du ikke går glip af noget, kan du booke dig ind på en Yeoman Warder-tur for at få et fascinerende indblik i den britiske kongelige historie.

4. Spis dig mæt på Borough Market

Borough Market, London, UK.

Der har været et marked her siden det 13. århundrede, så du spiser dig gennem historien på hvert et hjørne. Håndværksmæssige gourmetvarer er kernen i Borough Markets filosofi, med markedsboder, der sælger alt fra fancy skotske æg til kænguruburgere.

Alle klassikerne, fra fine britiske oste til cider, frugt, grøntsager og meget mere, bliver også udbudt. For at få en smagsprøve på det rigtige marked i al dets overdådige pragt skal man besøge det om lørdagen, hvor stort set alle boder og butikker er åbne.

5. Tag på picnic i St James’s Park

Aerial view of Buckingham Palace and St James Park in London

Londons smukkeste kongelige park er det perfekte sted at dase i solen og læse en bog eller nyde en picnic. Det var kong Henrik 8.s sumpede jagtområde for hjorte, længe før kong Jakob 1. satte en masse krokodiller og elefanter ind.

I dag finder du egern, der leger i de smukke blomsterbede, og de berømte pelikaner, der sidder på toppen af en klippe i parkens sydlige del. Med sine 23 hektar har parken masser af plads at dase på, og fra den blå bro har du en af de mest naturskønne udsigter over London og Buckingham Palace.

6. Se vagtskiftet på Buckingham Palace

Guards in uniform, Buckingham Palace, London, UK.

Den nemmeste måde at se lidt kongelig aktivitet i London er at tage til Buckingham Palace og se vagtskiftet. Det er i bund og grund en ældgammel tradition, hvor soldater med bjørneskindshatte skifter vagt.

Vagtskiftet starter præcis kl. 11, og hvis du vil være sikker på at se det hele tydeligt, skal du være uden for paladsets porte mindst 30 minutter, før det hele går i gang. Det er gratis at se på, og det foregår dagligt i juni og juli, og fra august til maj på mandage, onsdage, fredage og søndage.

Det hele varer 45 minutter – husk at medbringe en fuldt opladet telefon og et kamera.

7. Tilbring en søndag med at købe blomster på blomstermarkedet på Columbia Road

A large bunches of Oriental Lily with hand written price board at Columbia Road flower market in London, UK.

Londons ældste blomstermarked er en institution i det østlige London. Du finder de bedste blomster og gode tilbud her, og det håndværksmæssige kaffe, kager og boller er noget af det bedste, byen har at byde på.

For at undgå folkemængderne (der kan godt blive trangt) er det bedst at komme, så snart markedet åbner kl. 9 om morgenen. Selv hvis du ikke køber noget, er det stadig et besøg værd for at snuse til alle de smukke blomster og tage en masse billeder til dit Instagram-feed.

8. Bo som en kongelig i Spencer House

Spencer House, London, UK.

De fleste mennesker har aldrig hørt om dette statelige hjem. Lige ved siden af The Ritz og Buckingham Palace ligger Spencer-familiens familiesæde, der blev åbnet for offentligheden af den afdøde prinsesse Diana af Wales i halvfemserne.

Alle slags berømtheder, fra dronning Elizabeth 2. til udenlandske statsoverhoveder, er gået gennem dørene for at beundre de storslåede sale og haver. Hvorfor huset er berømt? Det var det første af sin art, der blev bygget i nyklassicistisk stil i Europa.

Rundvisninger foregår kun om søndagen og ledes af kvalificerede eksperter fra Blue Badge.

9. Beundre udsigten fra (og planterne i) Sky Garden

The Sky Garden is a free entrance public space at the top of 20 Fenchurch street (also known as the walkie-talkie building). The Sky Garden is London's highest garden and also includes two restaurants, a bar and a viewing platform. Free public entrance tickets are ordered online in advance.

Desværre skal du mange steder betale for at få adgang til nogle af Londons bedste udsigtspunkter, men ikke her. Londons højeste offentlige have tilbyder nogle af de mest spektakulære panoramaer over byens skyline, og det er gratis i weekenden.

De fastlagte tidsintervaller bliver ofte reserveret på forhånd, så det er bedst at booke flere uger før dit besøg (især til den gyldne time og ved solnedgangen). Den offentlige have ligger på 35. etage på Fenchurch Street, midt inde i Londons oldgamle bykerne, og har et snoet observationsdæk, en udendørs terrasse, to restauranter og to barer.

Hvis du gerne vil gøre noget særligt ud af det, bliver der ofte arrangeret en masse sjove events på stedet, herunder tidlig morgen-yoga, så det er det værd at tilmelde sig deres nyhedsbrev, så du bliver godt opdateret.

10. Se tennis i Wimbledon

Tennis ball with racket shadow on grass court.

Verdens ældste tennisturnering er en af de bedste sportsoplevelser, du kan få i London.

Denne stjernepræstation inden for tennis på græsbane finder sted hvert år i juli i det grønne Wimbledon. Bortset fra spillet er begivenheden blevet en yndlingsdestination for dem, der ønsker at mæske sig i jordbær og nippe til glas fulde af Pimms.

Billetter er som guldstøv, så sørg for at komme til den berømte “kø” ved daggry. Hvis du ønsker at se semifinalen eller finalen, er det kun muligt at få billetter ved afstemning.

11. Få glamourøs eftermiddagste på Claridge’s

Variety of Sandwiches in small cuts and a good cup of tea to start the afternoon tea at Claridge's, London.

Der findes ikke noget mere typisk britisk end en fornem omgang afternoon tea, og ingen steder gør man det bedre end på Mayfairs ikoniske hotel: Claridge’s. Traditionen begyndte i 1840, da hertuginden af Bedford delte sin kærlighed til te og kage før middagen.

Trenden tog fart og er blevet en national tradition (og en verdensomspændende britisk stereotyp). Selvom Claridge’s ligner noget fra dramaserien Bridgerton, behøver man ikke at møde op i overdådigt tøj for at nyde begivenheden.

Smart og afslappet påklædning er fint, så der er ingen grund til at føle sig intimideret. Du kan forvente lækker te, masser af scones med marmelade og et uendeligt udbud af fingermadder.

12. Gå en tur langs South Bank, og se alle de storslåede steder

Westminster, South Bank, London, England.

Hvis du gerne vil have en dosis kultur, må du ikke gå glip af South Bank. Hele denne strækning af floden er fuld af liv i form af underholdning, fra mimeshows til gademusikanter og dansere.

Om sommeren giver festivaler og kunstudstillinger ekstra farve til al den brutalistiske arkitektur, og når juletiden kommer, tager livlige julemarkeder over.

Bortset fra alt det sjove er det også her, du finder nogle af byens største attraktioner og vartegn, herunder Royal Festival Hall, Southbank Center og Shakespeares Globe Theatre.

13. Gratis moderne kunst på Tate Modern

In red glow of an art installation outside Tate Modern, London.

Dette moderne kunstmuseum, der er gratis at besøge, er et globalt mekka med de største kunstnernavne. I dette tidligere Bankside-kraftværk kan du se originale værker af personer som Picasso og Matisse, samt udstillinger og arrangementer, som ofte er udsolgte.

Når du er færdig med at udforske den permanente samling, kan du gå til galleriets Blavatnik-bygning for at få et gratis udsigtspunkt over byen med udsigt over vartegn som St. Paul’s Cathedral og The Shard.

14. Besøg de historiske krypter i Westminster Abbey

Westminster Abbey, London, United Kingdom of Great Britain

Westminster Abbey er virkelig et ekstraordinært sted, og katedralen er værd hver en øre af billetprisen, der spænder fra gratis for børn under 5 år til 27 GBP. Den har været hjertet i Storbritanniens kongelige og religiøse liv, siden Vilhelm Erobreren blev kronet til konge i 1066.

Siden da har alle kongelige bryllupper og kroninger fundet sted i kirken, og desuden er flere berømte monarker, fra Elizabeth 1. til Edvard Bekenderen, også begravet her.

Andre højdepunkter inkluderer et glimt af Storbritanniens ældste dør, kroningsstolen og digternes hjørne, hvor du finder det sidste hvilested for flere berømte forfattere.

15. Tag til karneval i Notting Hill

One of the many flamboyant costumes at the Notting Hill Carnival, London.

Europas største gadefest finder sted den sidste weekend i august hvert år. Det er en massiv fejring af Londons caribiske kultur med steelbands og folk i farverige kostumer, der kører gennem gaderne på toppen af soca-vogne og meget mere.

Bortset fra paraden er der optrædener med forskellige DJ’s og live reggae-, salsa- og dub-musik, der også er et stort trækplaster. Hvis du går glip af karnevalsstemningen, kan du tage til Portobello Road for at se et udvalg af Londons fineste antikviteter og tage billeder af områdets berømte, farverige huse.

16. Måb over Londons skyline fra toppen af St. Paul’s Cathedral

Color image depicting a crowd of people, thrown into silhouette and therefore unrecognisable, walking alongside modern futuristic architecture of glass and steel. In the distance we can see the ancient and iconic dome of St Paul's cathedral. Room for copy space.

Den fredede St Paul’s Cathedral er nok mest berømt for sin hovedrolle i brylluppet mellem den daværende prins Charles og prinsesse Diana. Dette vidunder, der blev designet af Christopher Wren i 1600-tallet, tilbyder en af de bedste udsigter over London fra sin himmelhøje kuppel.

Du skal op ad over 500 trin for at se den, men tro mig, når du når toppen, er det det hele værd. Krypten er også et besøg værd for at lære om katedralens fascinerende historie og for at se Lord Horatio Nelsons grav – manden, der førte Storbritannien til sejr under slaget ved Waterloo.

17. Lær om verden på South Kensingtons museer

Eentrance to the Victoria and Albert Museum in London. More London

Museumslandet, som South Kensington også kaldes, er den perfekte gratis udflugt for familien, især hvis det regner udenfor. Videnskabsmuseet består af syv etager med fantastiske, interaktive udstillinger, der vil holde voksne og børn underholdt i timevis.

Verdens førende samling af dekorativ kunst findes på Victoria & Albert Museum. Der er masser af udstillinger og arrangementer her hver måned, så sørg for at planlægge dit besøg i god tid.

Ved siden af ligger det meget elskede Naturhistorisk Museum, der er det rigtige sted at gå hen, hvis man vil lære om alle verdens vidundere. Og det bedste af det hele? Alle disse museer er gratis at besøge hele året rundt.

18. Drik en øl eller to på en af Londons berømte pubber

Pub, London, England.

Bortset fra afternoon tea er der ikke noget mere britisk end øl. Der er over 3.500 pubber i hovedstaden, hvor blandt andet århundredgamle institutioner som Ye Olde Cheshire Cheese og Lamb & Flag konkurrerer om dine turistkroner.

Hvis du ikke er til øl, er en søndagssteg på et af disse værtshuse de ekstra kalorier værd. Foretrækker du cocktails? French House og Bar Termini i Soho kan levere alle klassikerne, rystet eller rørt.

Top-tip fra momondo: Hvis du er Ted Lasso-fan, så tag til The Prince’s Head i Richmond – selvom kun pubbens ydre blev brugt i filmen, vil du øjeblikkeligt kunne genkende stedet og omgivelserne.

19. Se en teaterforestilling i Londons West End

The Apollo Theatre and the Lyric Theater in the West End on Shaftesbury Avenue in the City of Westminster, in central London, England.

Det bedste ved Londons teaterscene er, at du kan se verdens største forestillinger, selv hvis du har et lille budget. De fleste store shows er på Shaftesbury Avenue, det ubestridte, centrale hjemsted for hovedstadens såkaldte Teaterland.

De klassikere, man skal holde øje med, er Phantom of the Opera, Les Misérables, Løvernes Konge og den altid morsomme Book of Mormon. Skuespil er også stort her, med store produktioner spredt over hele byen fra Soho Theater, Old Vic og Donmar Warehouse.

Dette er gode steder at se nye talenter, og billetterne koster kun halvdelen af, hvad de koster til en musical.

20. Køb genbrug i Shoreditch

Long-haired brunette woman browsing through clothes on a rack at a thrift store.

Shoreditch er et af Londons mest trendy kvarterer. Der er ikke langt mellem vintagebutikkerne på Brick Lane og Spitalfields Market, så bliv ikke overrasket, hvis du ser hundredvis af mennesker her i weekenden på jagt efter et designerkup.

Når du er færdig med at shoppe, kan du tage op på en tagterrasse og nyde udsigten (Queen of Hoxton er en lokal favorit) eller spise på en af de mange forskelligartede restauranter i området. Padella er et must, og det samme er The Smoking Goat på Shoreditch High Street.

Har du lyst til at se og opleve alle disse ting i London? Se vores temaguider, der hjælper dig med at få mest muligt ud af dit besøg i byen

Hvis du vil finde flere anbefalinger ud over vores top-tips til seværdigheder i London, så tjek dem nedenfor.

For at finde noget lækker mad, hvorfor ikke tjekke vores yndlingsrestauranter i London? Hvis du er interesseret i Londons homoseksuelle miljø, er vores detaljerede LGBTQ+ guide fuld af alt, hvad du behøver at vide for at rejse trygt.

Hvordan har vi valgt, hvad der skal med i vores guide til de 20 bedste seværdigheder i London?

Child, boat, London, UK.

Jeg har boet i London næsten hele mit liv. Siden jeg var barn, har jeg udforsket alle hjørner og kroge i alle de større dele af byen, og som rejsejournalist har jeg besøgt hovedstadens mest berømte og mindre kendte turistattraktioner (mange også bag kulisserne).

I årenes løb er disse lokale tips, kombineret med momondos ekspertguider til det nære og det fjerne, blevet til et godt link til Londons mest populære seværdigheder, uanset om du udforsker de sædvanlige hovedattraktioner eller alle de skjulte perler derimellem.

Når du besøger London: Ofte stillede spørgsmål

Har jeg brug for en bil i London?

Senior hipster man using smartphone in subway underground.

Det korte svar er nej. Trafikken i London kan blive ekstremt tæt, især på hverdage og i myldretiden om morgenen og aftenen.

Det er meget hurtigere og nemmere at komme rundt i London med undergrundsbanen, de lokale busruter og til fods, da de fleste vartegn og attraktioner ligger inden for gåafstand.

Det er en god idé at købe et Oyster card, som du kan bruge på tværs af hele transportnetværket. De fås på stationer og i lufthavne. Hvis dit betalingskort eller din smartphone har kontaktløs betaling aktiveret, kan du alternativt betale for hver tur med Apple eller Google Pay.

Hvornår er det bedst at besøge London?

Hoxton Square, Shoreditch, Hackney, London, UK

London er travl hele året rundt. Generelt er den travleste periode fra juni til august, hvor vejret som regel er bedre, store turistattraktioner som Buckingham Palace er åbne, og mange sportsbegivenheder som Wimbledon og utallige musikfestivaler finder sted.

Forår og efterår er generelt mere stille, og det samme gælder vinterperioden (undtagen jul og nytår), så hvis du rejser med familien eller ønsker at undgå store folkemængder, er London mest tilgængelig i denne periode.

Hvor længe skal jeg være i London?

UK London London Eye

Det er umuligt at se London på en enkelt rejse. Der er så meget at lave og opdage i hovedstaden, at selv indfødte londonere som jeg selv stadig finder nye ting at opleve.

Hvis du vil se alle de store turistattraktioner og klemme et par restauranter, barer, fornemme hoteller og en dagstur ind, foreslår jeg, at du bliver i en uge. På den måde får du set alle højdepunkterne og lige nok til at inspirere dig til næste besøg i hovedstaden.

Er London sikker?

Little toddler girl eating Candy floss by the River Thames

På trods af sin enorme størrelse er London en sikker by. Når det er sagt, er der stadig lommetyve i bebyggede områder og på det offentlige transportnetværk – så vær på vagt.

Du tror måske ikke, at det er tilfældet i London, men indbyggerne er generelt venlige, og hvis du farer vild, er folk som regel villige til at give en hjælpende hånd.

Har London turistpas?

Oxford Street, London.

Ja! The London Pass giver adgang til over 90 af byens største attraktioner, herunder Tower of London og ZSL London Zoo.

Der er også flere busture i London, og det kan betale sig at købe et rejsekort til en uge, så transportudgifterne ikke løber løbsk. Tjek Transport for Londons hjemmeside for mere information og for at finde det kort, der passer bedst til dine planer.

Om forfatteren

Luke AbrahamsLuke Abrahams er freelancejournalist med base i London og specialiserer i nyheder, luksuslivsstil og rejseartikler. Luke har tidligere været redaktør for sociale medier på London Evening Standard. Hans arbejde er blevet publiceret i mere end 25 britiske og amerikanske publikationer, herunder British Vogue, Harper's Bazaar, Elle, The Times, Town & Country, The Telegraph, Condé Nast Traveller, Time Out, House & Garden, Suitcase, Elite Traveler, Insider og mange flere. Indtil videre har Luke besøgt 82 lande. Hans favorit er Italien, og det vil det altid være.

Udforsk flere artikler