preload

Med over 6000 kilometer kystlinje byder Kroatien på et væld af gyldne sandstrande med krystalklart hav langs Adriaterhavet. Folk kommer fra nær og fjern for at bade på de lækre strande i Kroatien – som sågar betegnes som nogle af Europas bedste! Men hvilke strande er et besøg værd? Uanset om du vil finde en strand inde i byen, på en uspoleret ø eller en børnevenlig strand – så har Kroatien det hele.

Så hvor vil du foretrække at slappe af i en liggestol med udsigt over Adriaterhavet og en paraplydrink i hånden? Vi giver dig tips til, hvor du kan finde gode strande i Kroatien, hvor der med garanti vil være krystalklart vand, varme temperaturer og smuk natur.

Prøv også: Find en billig afbudsrejse til Kroatien med momondo

1. Zlatni Rat, Brač

Zlatni Rad strand i Kroatien

Kroatiens mest populære strand er uden sammenligning Zlatni Rat beliggende omkring øen Brac. Zlatni Rat går ofte under navnet ” Kroatiens Gyldne Horn”, og det giver sig selv, når man kigger på strandens unikke form. Stranden anses for at være en af de smukkeste strande i Europa – og det er ikke uden grund. Zlatni Rat er omgivet af krystalklart vand og høje fyrretræer, hvor der er mange, der søger skygge på de varmeste sommerdage. Stranden er også kendt for at være et af de bedste steder at surfe i Kroatien. Dette tiltrækker både lokalbefolkningen og feriegæster fra hele verden som kommer for at bryde bølger.

2. Punta Rata, Brela

Punta Rata strand i Kroatien

Blot en kort køretur fra Split kan du slå dig ned på Punta Rata ved Adriaterhavet. Punta Rata anses for at være en af verdens bedste strande (Bl.a. kåret af Forbes) – og den titel lever Punta Rata i den grad op til. Stranden er omgivet af højtravende fyrretræer, hvor det er oplagt at søge skygge i de varme sommermåneder. Punta Rata er en familievenlig strand komplet med livreddere, der står klar til at træde til, hvis det gælder. Medbring dit kamera og tag et billede af den enestående klippeformation Kamen Brela i den vestlige ende af stranden.

3. Banje, Dubrovnik

Dubrovniks mest berømte strand, Banje, ligger tæt på den gamle bydel. Du kan være heldig at spotte en kendis, da netop denne strand er berømt for at tiltrække kendte fra nær og fjern. Uden for den gamle bydels mure er der en fantastisk udsigt over Adriaterhavet, som er et helt igennem betagende syn. Stranden er fyldt med gyldent sand og småsten og her kan du leje en liggestol, hvor du kan tilbringe dagen under solens stråler og med en frisk havbrise. I løbet af dagen er det oplagt at tage en svømmetur i det krystalklare vand, hvor du kan prøve kræfter med det traditionelle boldspil Picgin, som er meget populært på disse kanter.

4. Bačvice, Split

Bačvice strand i Kroatien

I centrum af Split kan du tilbringe en skøn dag med din familie på stranden Bačvice. Stranden er den mest populære strand i Split, og du kan i ro og mag nyde den gode atmosfære inde midt i byen. Her kan du slentre langs vandkanten, hvor de lokale spiller det traditionelle boldspil Picgin, som er opfundet på selv samme strand. Efter en hyggelig dag på stranden i familiens tegn, kan du tage på en afslappet gåtur langs den lille kyststi. Her kan du slå dig ned på en af de mange caféer eller restauranter, hvor du kan få et solidt måltid mad og noget koldt at drikke.

5. Sakarun, Dugi Otok

Hvis du gerne vil opleve en af de flotteste strande i Kroatien, skal du tage til den smukke ø Dugi Otok. Sakarun stranden er med årene steget meget i popularitet – ikke så underligt. Stranden er kendt for sit kridhvide sand og det azurblå hav, som minder om noget fra forsiden af et postkort. Stranden er 800 meter lang og omgivet af grønne pinjetræer hvor det er oplagt at søge skygge, når middagssolen står højt på himlen. Vandet er lavvandet, og det er et ideelt sted for børnefamilier at slå sig ned. Hvis du trænger til en forfriskning eller to i løbet af dagen, byder den lokale bar på alt mellem himmel og jord.

6. Grebišće, Hvar

Grebisce strand i Kroatien

På øen Hvar kan du med garanti finde nogle af Kroatiens skønneste strande. Grebišće anses for at være den strand i Kroatien der har det blødeste sand. Sandet er silkeblødt helt ud til vandkanten, hvor både lokale og turister bader i de varme sommermåneder. Bugten er lavvandet og dermed et oplagt sted at bade for børn, og med den meget smalle strand er der ikke mange steder man kan søge skygge, i løbet af dagen, så det kan være en idé at medbringe egen parasol. Den lokale campingplads er derfor et meget populært sted at få en forfriskning i løbet af dagen for at køle ned.

7. Brseč, Istrien

Brseč er en af de lækre strande i Kroatien

Hvis du gerne vil ligge uforstyrret på en strand, bør du tage til Brseč. Stranden består af mange småsten og ligger omgivet af højtravende klipper. Enkelte feriegæster bruger klipperne til udspring, men det er ikke for sarte sjæle. Stranden er en favorit blandt de lokale – og det er ikke svært at forstå hvorfor. De lokale kan færdes i fred og ro i de mest fantastiske omgivelser i denne del af Kroatien. Stranden er et ideelt sted at snorkle rundt omkring klipperne. Her kan du udforske det rige dyreliv på bunden af havet, som du sent vil glemme.

8. Baška Voda, Split

En af de hyggeligste strande i Kroatien er Baška Voda nær Split. Stranden er belagt med småsten, og den er velbesøgt af mange feriegæster hvert evig eneste år. Her kan du bade i det krystalklare vand eller leje en liggestol oppe på stranden. Søg ly fra solen på den bagerste del af stranden under nogle store fyrretræer, hvor du kan nyde udsigten over Adriaterhavet. Der er et hav af muligheder for at afprøve forskellige former for vandsportsaktiviteter på stranden. Her kan du prøve kræfter med de høje bølger på et surfbræt eller få et adrenalinkick på vandski.

9. Veli Zal, Mali Lošinj

Veli Zal strand i kroatien

På øen Mali Lošinj kan du bade i den smukke bugt kaldet for Suncana Uvala på sandstranden Veli Zal. På den ene side af stranden kan du brede dit håndklæde ud tæt på vandkanten, så du har adgang direkte ned til det krystalklare badevand. På den anden side af stranden er der belagt beton, hvor der er rig mulighed for sjov og leg. Når eftermiddagssolen står højt på himlen, kan du søge skygge i den omkringliggende skov. Her kan du nyde den smukke udsigt over Adriaterhavet med det blotte øje. Stranden er anbefalelsesværdig for børn og voksne i alle aldre, der gerne vil have en hyggelig eftermiddag på stranden.

Find fly til Kroatien
Find hotel i Kroatien

Vil du have flere gode ideer til den næste rejse? Så se hvilke græske øer du ikke vil gå glip af, og bliv klogere på hvordan du kan opleve det uspolerede Kreta.

Om forfatteren

momondo Danmarkmomondo ønsker at inspirere alle til at dyrke nysgerrigheden - da rejser kan åbne vores sind for en verden, hvor vores forskelle er en kilde til inspiration, ikke intolerance og fordomme. Lad os opleve vores verden sammen - gennem daglig inspiration, rejsetips og meget mere. Følg os påInstagram for endnu mere inspiration.

Udforsk flere artikler