preload

Har du nogensinde overvejet, hvordan det er at se en solnedgang fra en papegøjes udkigspost? Læs med i artiklen herunder, hvor vi viser dig 10 maleriske træhoteller, der lader dig komme lidt tættere på Moder Natur under et ophold.

1. Treehotel – Harads, Sverige

© Foto leveret af Booking.com

Det er helt sikkert, at ingen andre hoteller i verden er lige så godt forbundet med sine omgivelser som de arkitektoniske træværelser hos Treehotel, der ligger langt inde i Laplands skove.

Et af værelserne er endda så godt kamufleret, at der er fare for at du misser det, hvis du får for mange drinks på det tilhørende Brittas Pensionat, som serverer måltider i autentiske omgivelser fra 1950’erne. Det hedder “The Mirrorcube”, og de fire vægge er beklædt med spejl, der reflekterer den uspolerede natur, der omgiver stedet- her er snedækkede træer om vinteren, og udsigt over Luleåens skinnende overflade om sommeren.

Hos Treehotel finder stilrent, miljøbevidst skandinavisk design sammen med freden i de omkringliggende skove i perfekt samspil. Det er ikke ligefrem billigt, men det er den idéelle destination, hvis du ønsker at stresse af midt i naturen.

Book overnatning på hotellet Find fly til Luleå

2. Playa Viva – Juluchuca, Mexico

PlayaViva Treehouse - © Kevin Steele / kevsteele.com. For Playa Viva

© Kevin Steele / kevsteele.com For Playa Viva

Hvad enten du er surfer på adrenalinjagt, yogaelsker, tumling eller skildpadde, så er træhotellet på Playa Viva i den mexicanske delstat Guerrero et sted, der er et besøg værd.

Hotellet ligger midt i en palmelund, er hævet seks meter over jorden, og den luksuriøse træhytte har en fuldstændig sammenlignelig, fri udsigt over havet og solens rejse over himlen. Her kan du genoplade sjælen med yoga, massage eller en middag lavet med hotellets hjemmegroede ingredienser. Du kan tage på vandreture, dykke eller havfiske. Gøre det hele, eller slet ingenting. Et ophold på Playa Viva handler om at finde indre fred i Zen-tilstand.

Book overnatning på hotellet Find fly til Mexico

3. Tree House Lodge – Punta Uva, Costa Rica

© Foto leveret af Booking.com

Snørklede grene trænger op gennem gulvbrædderne, eksotiske blomster gror vildt og en træhængebro fungerer som havegang- Tree House Lodge i Costa Rica minder virkelig meget om den voksen-fri eventyrverden, du drømte om at bo i som barn.

Her vægtes autenticitet højere end materielle goder, og The Tree House Lodge udstråler diskret luksus. Her bliver du opfordret til at give slip på hverdagen og sætte pris på de simple ting i livet. Som for eksempel den skønne Punta Uva- strand lige foran træhuset og stimerne af eksotiske fisk, der gemmer sig under overfladen af det dybe, blå hav.

Book overnatning på hotellet Find fly til Costa Rica

4. Tsala Treetop Lodge – Plettenberg Bay, Sydafrika

© Foto leveret af Booking.com

Hvis Tarzan ellers havde haft smag for de gode ting her i livet, ville han uden tvivl have checket sig selv og Jane ind på det super lækre Tsala Treetop Lodge, der har udsigt over den smukke Plettenberg Bay.

Tsala ligger midt på Garden Route, og er ikke blot et af verdens mest maleriske gemmesteder- det er også det perfekte sted for par, der vil forkæles godt og grundigt. Her har de muligheden for at bade hele dagen de endeløse svømmebassiner, nyde parmassage og få sig lidt natlig kærestetid ved lejrbålet under den stjerneklare, sydafrikanske himmel.

Book overnatning på hotellet Find fly til Sydafrika

5. Tongabezi Lodge – Livingstone, Zambia

© Tongabezi

For meget af det gode er lige knap nok hos Tongabezi Lodge, der er ualmindeligt luksuriøst og venligt. Lodgens afsidesliggende trætophus giver gæsterne mulighed for at blive et med Livingstones underskønne omgivelser uden at sætte en fod udenfor den lille oase. Hos Tongabezi får du det, som du vil have det, og de ansatte vil gøre næsten hvad som helst for at behage dig- måske med undtagelse af at tage dig med på svømmetur under Victoria Falls’ tordnende vandmasser- men det er for din egen sikkerheds skyld.

Book overnatning på hotellet Find fly til Livingstone

6. Tranquil Resort – Sultan Bathery, Indien

© Foto leveret af Booking.com

I det sydlige Indien, dybt inde i regnskoven, på en stor, privat ejendom i Kerala, ligger Serenetree og Tranquilitree, to idylliske og rummelige træhuse med to meget passende navne.

De imponerende trækonstruktioner er hævet 13 meter over jorden, og bringer dig i øjenhøjde med forskellige fugle og pelsdyr, der bor i træernes toppe. Og så er her en spektakulær udsigt over området. Slap af ved poolen, prøv den traditionelle Ayurvedamassage, eller besøg den nærliggende plantage, hvor der gror kaffe og vanilje. Det kan være, at abehylene har holdt dig vågen hele natten, og du har brug for lidt fred og ro.

Book overnatning på hotellet Find fly til Indien

7. Kadirs Tree Houses – Olympos, Tyrkiet

© Foto leveret af Booking.com

Kadirs Tree Houses i Olympos ligner noget fra Grimms eventyr, og de vækker en barnlig begejstring hos de fleste gæster. Hotellet ligger tæt på skov og strand, så det er en ideel destination for eventyrlystne rejsende, som ønsker at gå ture, fiske, dykke eller snorkle.

Udover træ-bungalows har Kadirs fem eneværelser, der er bygget op omkring en træstamme, hvis vægge er udsmykket med håndmalede mønstre og træudskårne hjul. Her er plads til mere end 100 gæster, så Kadirs Top Tree Houses kan være et meget livligt sted. Heldigvis har de ikke en, men to barer du kan søge tilflugt i.

Book overnatning på hotellet Find fly til Tyrkiet

8. Winvian – Litchfield Hills, Connecticut, USA

Winvian, Morris, CT, Relais & Chateaux

© Winvian Farm

Måske er en tropisk mangrovejungle fuld af kryb er ikke noget for dig. Men hvis du stadig er vild med idéen om at holde ferie i et trætop, så overvej USA. Her er der nemlig rig mulighed for at overnatte oppe i trækronerne. Et af de bedste steder er Winvian-lodge i Connecticut.

Hyg dig i jacuzzien inden døre eller gå ud og udforsk New Englands farverige skov. Hos Winvian-lodge kan du være lige så aktiv eller doven, som det passer dig. Der er ingen i nærheden, der kan pege fingre.

Book overnatning på hotellet Find fly til Connecticut

9. Hotel Costa Verde – Manuel Antonio, Costa Rica

© Foto leveret af Booking.com

Hvis du vil have en udsigt, der giver dig fornemmelsen af at flyve, så book et ophold på Hotel Costa Verde’s fantastiske Fuselage Treehouse i Costa Rica’s Manuel Antonio National Park. Her er et gammelt Boeing 727 er lavet om til et smart feriehjem 15 meter over jorden.

Det genanvendte gamle fly er dækket i skinnende træpaneler fra cockpit til haleror, og vingerne er lavet om til to store balkoner, hvor du har mulighed for at lære det lokale dyreliv bedre at kende, mens du indtager din aftendrink. Uanset om du vil være venner med et dovendyr eller bare nyde den hypnotiserende udsigt over Stillehavet fra stedets cockpit, vil du være høj på livet efter et besøg på The Fuselage Treehouse.

Book overnatning på hotellet Find fly til San Jose

10. Bangkok Tree House – Phra Pradaeng, Thailand

© Foto leveret af Booking.com

Hvis du ikke har noget imod at tilbringe natten med kriblende kryb, så vil du elske Bangkok Tree House og dets arkitektoniske ”reder”, der er inspireret af den omkringliggende natur.

For dem der gerne overnatte ude den rigtige natur, er der ikke noget bedre sted end de miljørigtige, toetagers trætophuse i det billedskønne Phra Pradaeng.

Book overnatning på hotellet Find fly til Bangkok

 

Find inspiration til din næste rejse

Om forfatteren

momondo Danmarkmomondo ønsker at inspirere alle til at dyrke nysgerrigheden - da rejser kan åbne vores sind for en verden, hvor vores forskelle er en kilde til inspiration, ikke intolerance og fordomme. Lad os opleve vores verden sammen - gennem daglig inspiration, rejsetips og meget mere. Følg os påInstagram for endnu mere inspiration.

Udforsk flere artikler