Lækre øer i Thailand: 16 af de bedste bountyøer, du bør rejse til

Med flere billige fly og hoteller end nogensinde før har det aldrig været nemmere at tage til Thailands ø-paradis. Og hvem vil ikke gerne pakke klipklappere, solbriller og sommertøjet og hoppe på et fly der tager en til eksotiske Thailand, og de mange lækre bounty øer landet har at byde på?

Til dig der drømmer om at besøge Thailands ø-paradis har vi samlet en liste over de 8 bedste øer i Thailand.

Find rejse til Thailand Find hotel i Thailand

Rejse til Koh Samet

Koh Samet i Thailand

Start din ø-ferie i Thailand på Koh Samet

Glem den berygtede ø, Phangan. Når Bangkoks indbyggere vil feste igennem, strømmer de til Koh Samet. Med sine afskærmede bugter, sit pudderlignende sand og sine klare, blå bølger er Koh Samet et paradis for livsnydere. De idylliske strande udgør scenen for festivitas, som varer langt ud på natten. Røg fra vandpiber blander sig med ildjonglører på Sai Kaews kyst, før de skinnende natklubslamper og Silversand Bar fyrer op under natten. Når du har festet igennem og ikke orker mere, så træk dig tilbage til en roligere bugt – der findes masser, som er uberørt af party-folket.

Find fly til Koh Samet Find hotel på Koh Samet

Rejse til Koh Yao Yai

Koh Yao Yai i Thailand

Vild med naturoplevelser? Så drag mod Koh Yao Yai.

Halvvejs mellem øerne Krabi og Phuket i Phang Nga Bay finder du øen Koh Yao Yai, der er som naboens smukke datter, slank og indtagende, men stadig stort set ukendt og uspoleret takket være lokalsamfundenes bestræbelse på at holde antallet af turister i ave. Og det kommer du til at takke dem for. Den primære attraktion på denne thailandske ø er faktisk manglen på attraktioner – forvent ikke brølende nattefester eller bananbådsture; de lokale, der fisker fra langbåde er topmålet af action på øen. Med overjordisk smukke kalkstensklipper, turkise bugter og herligt hvide sandstrande handler denne enkle, men sofistikerede ø ganske simpelt om at svælge i naturens vidundere.

Find fly til Koh Yao Yai Find hotel på Ko Yao Yai

Rejse til Koh Tao

Koh Tao i Thailand

Nyd lange dage på øens smukke strande

Koh Taos kystlinje ligger omkranset af kampesten og rev, og området er bedst kendt som et dykkerparadis. I de roligste bugter kommer fiskene op til overfladen, mens hvalhajer lodder det krystalklare vands dybde længere ude på havet. En samling bungalower, strandcaféer, barer og dykkerskoler udgør hovedattraktionerne i Sairee Beach, der er kendt for at være larmende, travl og forrygende sjov. Hvis du er til større elegance, så søg mod de finere resorter syd for molen eller mod en bjergvilla, hvorfra du vil finde utrolige udsigter. En hurtig tur rundt på naboøen Nangyuan Island opfylder alle drømme om et eksotisk eventyr på en sand bounty ø.

Find flybillet til Koh Tao Find hotel på Ko Tao

Rejse til Similan-øerne

Similan-øerne i Thailand

Udforsk livet under vandet på Similan-øerne

Nyd en slentretur på de bløde sandstrande pyntet med kampesten. I baggrunden lyder fuglekvidder fra de frodige skove, livet er simpelt. Vejnettet er så tilpas beskedent, at det rå, Jurassic Park-lignende vildnis på Similan forbliver sig selv. Skulle der findes en himmel på jord, ville denne klynge på ni thailandske øer være et ganske godt bud. Under vandoverfladen afslører Andamanhavet sin rene, uspolerede skønhed i fuldt farveflor. Du kan snorkle, dykke eller bare flyde rundt i det azurblå hav, dase på stranden, tage på delfinsafari eller kigge efter eksotiske fuglearter – dette er virkeligt et fristed for naturelskere. Her er ingen resorter i miles omkreds, tilværelsen nydes i en basal træbungalow, og opholdet er i en liga, der overstråler al konventionel luksus.

Find flybillet til Similan-øerne  Find hotel på Similan-øerne

Rejse til Koh Chang

Koh Chang i Thailand

Tag på bådtur eller das på de flotte strande på Koh Chang

Thailands næststørste ø er regnfuld og bjergrig og absolut hele rejsen værd. Ud over sin faretruende snørklede hovedvej, tætte skov og dramatiske solnedgange, belønner Koh Chang sine besøgende med stort set mennesketomme strande, forfriskende, billige øl og den helt særlige følelse af at være på en øde ø. Her kan du skyde verdens jag til hjørne. Lonely Beach er øens magnet for solorejsende. Det er ikke blot en strand, det er en livsstil, som mange vælger at holde fast i. Svøm, tag på vandretur, dyk eller slæng dig i hængekøjen. Og så er det rart at vide, at du alligevel sagtens kan finde fester, der holder natten ud, hvis du leder.

Find fly til Koh Chang Find hotel på Koh Chang

Rejse til Koh Phi Phi

Koh Phi Phi i Thailand

Få en formidabel udsigt fra toppen

Den thailandske ø Koh Phi Phi er kendt for sin overjordiske skønhed, og det skorter hverken på festglæde eller bejlere. Hun er så smuk, at det kan være helt overvældende. Som en slags øernes supermodel. Leder du efter Thailands smukkeste ø har du et rigtig godt bud, lige her. Her er masser af muligheder for adspredelse; hvide strande, azurblåt hav og tropiske jungler – Phi Phi-øerne har alt, men du kommer til at dele det hele med tusinder af unge, festglade entusiaster, som udlever deres livs drukture i behørig afstand fra forældres årvågne øjne. Cruise rundt i en langbåd og iagttag aberne svinge sig rundt inde på kysten, udforsk huler og se de præhistoriske hulemalerier, og husk dit dykkercertifikat, så du kan opleve så meget som muligt af koralrevene, før de går til grunde.

Find fly til Ko Phi Phi Find hotel på Ko Phi Phi

Rejse til Koh Samui

Koh Samui i Thailand

Både øllen og maden smager bedre med sådan en udsigt

“Samui” siges at stamme fra det kinesiske ord for ’sikker havn’, og denne elegante bounty ø i Thailandbugten byder på endeløst smukke, forskelligartede steder med hver sin karakter, der tiltrækker en alsidig skare af besøgende med oplevelser for enhver smag. Er du i humør til fester, der er en rockstjerne værdig, så tag til det nordøstlige hjørne. Hvis du ønsker at se et glimt af det gode gammeldags Thailand, så sæt kursen mod syd: Her er fiskerlandsbyer, tilgroede palmelunde og små stier, som leder mod hemmelige bugter. De eksklusive nordlige strande er lige så kosmopolitiske – og dyre – som i Phuket, men en scooter og et åbent sind kan føre dig ind i et rustikt bungalowområde på ingen tid. Dyk ned i det varme, glitrende hav – det er allestedsnærværende, uanset hvor på Koh Samui du befinder dig. Og med lufthavnen beliggende lige midt i byen, er transporttiden fra Bangkok blot 70 minutter.

Find flybillet til Koh Samui Find hotel på Koh Samui

Rejse til Koh Phangan

Koh Phangan i Thailand

Koh Phangan er kendt for fest og farver

Du har muligvis set denne legendariske fest-ø i nyhederne, men den populære ø Koh Phangan er lykkeligvis meget mindre intens end sit rygte. Full Moon Party-stranden i Haad Rin er uden tvivl festens centrum, men hvis højrøstede strandbarer og vandhuller ikke lige er dig, er der dusinvis af andre strande, hvor du kan slappe af. Drag op ad den vestlige kystlinje, her finder du de bedste strande – eller dyrk din indre boheme mod nord, hvor der bydes på yoga og meditation. Når du er tanket op med fred og stilhed, er der altid gode overnatningsmuligheder og lækre cocktails at hente tilbage i det livlige Haad Rin.

Find fly til Koh Phangan Find hotel på Koh Phangan

Rejse til Koh Mook

Koh Mook i Thailand

Slap af i en hængekøje på en fredfyldt strand

Her er der ro. Koh Mook der længe har været en lækker hemmelighed er ganske vidst blevet mere besøgt, men det er stadig langt fra en stresset turistø. Fredfyldt og paradisisk er ord som passer godt på øen. Nogen siger endda, at det er her du finder Thailands hvideste  sand.

Denne Thailandske ø er lille og der findes ingen biler, kun en håndfuld knallerter som agerer taxaer. Koh Mook er den perfekte ø-destination hvis du er ude efter total afslapning. Her findes intet natteliv, men der er nogle søvnige byer hvor du kan slentre rundt og kigge på krims krams, ligesom du kan nyde godt af flere fine strande hvor høje palmer giver lidt skygge, samt et udmærket udvalg af små lokale restauranter med både billig og god Thaimad.

Koh Mook er desuden kendt for sin smagradgrotte – Emerald Cave. Du svømmer gennem en 80 meter lang tunnel og kommer ind til en lille sandbanke totalt omgivet af høje kalkstensklipper. Det er ikke en ægte grotte da du både kan se sol og himmel indefra.

Find hotel på Koh Mook

Rejse til Koh Phayam

Koh Phayam i Thailand

Hullet i klippeformationen giver en formidabel udsigt til det tropiske hav

Kan dette være backpackernes sidste hemmelighed i Thailand? Måske. Koh Phayam ligger lidt afsides på vestkysten nær grænsen til Burma, hvilket medvirker at de fleste rejsende aldrig kommer hertil.

Flere af strandene er endnu ikke blevet udforsket, og der er langt mellem restauranter og barer. Elsker du at være helt afkoblet, så er dette det helt rette sted. Ingen biler, lidt tvivlsomt internet og en afslappet atmosfære gør at ingen rigtig ved (eller bekymrer sig om) hvad klokken er og hvilken dag det er.

Sørg for at smage Cashewnødder, direkte fra pose eller i de lokale thairetter. Nødderne dyrkes på Koh Phayam, så du kan ikke komme tættere på kilden end her!

Bliver du træt af at ligge på stranden kan du også besøge øens dykkercentre. Nogle af dem arrangerer dykkerture i det sydlige burmesiske øhav.

Find hotel på Koh Phayam

Rejse til Koh Ngai

Koh Ngai i Thailand

Der er absolut ingen bekymringer når du befinder dig på Koh Ngai

En kort sejltur syd om den populære ø Koh Lanta finder du Koh Ngai. En lille ø hvor der ikke sker alverdens – og præcis hvorfor du vil rejse hertil.

Det er solbadning og svømmeture i havet det handler om, og eventuelt også lidt snorkling, men det er det. Er du vild med udendørslivet kan du leje et telt, men der findes nu også mere luksuriøse indkvarteringsmuligheder som resorts med pool tæt på stranden.

På Koh Ngai findes der ingen fastboende Thaier, så her findes heller ingen by du kan ose rundt i. Alt handler om den lækre strand og udsigten til de andre smukke øer i horisonten. Total afslapning.

Find hotel på Koh Ngai

Rejse til Koh Lipe

Koh Lipe i Thailand

Trænger du til lidt tid alene? Så overvej en soloferie til smukke Koh Lipe

Koh Lipe er blevet rejsebureauernes favorit, og det er ikke svært at forstå hvorfor. Koh Lipe er så lille at du kan krydse hele øen på en kort gåtur og solnedgangen på “Sunset Beach” må du ikke gå glip af. Vi vil gå så langt som at sige, at dette er blandt de smukkeste solnedgange vi har set.
De besøgende på Koh Lipe er en blanding af børnefamilier, kærestepar og backpackere som deler sovesale med ligesindende. Udover at solbade dagen lang kan du på Koh Lipe også tage ud og snorkle eller dykke omkring de nærliggende øer.

Find hotel på Koh Lipe

Rejse til Koh Kradan

Koh Kradan i Thailand

På Koh Kradan kan du uden tvivl få total ro i sindet

Ingen biler, ingen knallerter og masser af magiske solnedgange. Koh Kradan er ikke svær at komme til, men alligevel er der overraskende få folk her. Øens længste strand finder du på venstre side, men gå ikke glip af “Sunset Beach” på den anden. Det kræver en kort gåtur gennem en sti i junglen for at komme hertil, men det er det hele værd.

På Koh Kradan finder du både luksuriøs og budgetvenlige indkvarteringsmuligheder. Øen er indbegrebet af ro og stress eksisterer ganske enkelt ikke her. Nyd godt af det krystalklare vand og udsigten fra en klassisk gynge bygget af drivtømmer.

For en hyggelig oplevelse kan det anbefales at tage en gåtur i det tidlige morgenlys og kigge efter krabber i det våde sand, når tidevandet er langt ude.

Find hotel på Koh Kradan

Rejse til Koh Bulon

Koh Bulon i Thailand

På Koh Bulon må man næsten knibe sig i armen for at sikre sig, at omgivelserne er virkelige

I takt med Koh Lipe er blevet mere og mere populær, har mange valgt at rejse til den lidt mere rolige Koh Bulon. Nogle har givet øen et Robinson-stempel på grund af den begrænsede turisme. Her kan du nærmest få strande helt for dig selv.
Du kan snorkle i det krystalklare vand direkte fra stranden, men ellers er afslapning og solbadning det eneste du behøver foretage dig her. Kryds øen og oplev den lille fiskerby på den anden side, hvis du trænger til at bevæge dig lidt.

På Koh Bulon er der plads til backpackere på budget og dem der vil bo i egen bungalow på stranden (f.eks. på det naturskønne Bulon Resort).

Find hotel på Koh Bulon

Rejse til Koh Jum

Koh Jum i Thailand

Træhus med udsigt? Pas på med at tjekke ind, måske vil du aldrig hjem igen.

Så tæt på og alligevel så ukendt. Lige udenfor Krabi, bare et kort stykke nord om Koh Lanta, ligger denne perle som længe har været en godt gemt hemmelighed men i senere år er blevet udforsket. Luksusresorts, hurtigt internet og flere turister er nu normalen her, men der findes stadig mere simple overnatningsmuligheder i lavere prisklasser.

Koh Jum er en lille ø med en afslappet atmosfære og en herlig lokalbefolkning. Turister drages til øen for roen og de lettilgængelige strande. Udsigten mod horisonten med Koh Phi Phi i forgrunden giver utrolig smukke solnedgange.

Find hotel på Koh Jum

Rejse til Koh Kood

Koh Kood i Thailand

Oplev en guddommelig smuk solopgang på den Thailandske ø Koh Kood

Dette er så langt øst du kan komme i Thailand. Koh Kood er en relativt str ø med magiske strande, et par luksuriøse hoteller samt billigere indkvarteringsmuligheder. Hvad siger du til kridhvide strande med palmer der er som taget ud af et postkort? Koh Kood er stadig ganske ukendt og uden tvivl et besøg værd, hvis du vil opleve en ægte paradisisk ferie.

Gå heller ikke glip af det flotte vandfald Klong Chao, hvor du kan tage dig et opfriskende bad. For at komme dertil kræver det en gåtur gennem junglen og forbi en gummiplantage.

Find hotel på Koh Kood

Leder du efter mere inspiration til eksotiske feriemål? Så listen over de vildeste luksushoteller i Thailand og 12 seværdigheder du IKKE vil gå glip af mens du er her!