Azurblåt hav og fantastiske strande – oplev de bedste ferieøer i Middelhavet

Middelhavsøerne har alt, hvad der skal til, for at du får den helt perfekte ferie – med endeløse sandstrande, imponerende bjerge, de mest idylliske bugter og ikke mindst blandingen af moderne feriebyer og historiske landsbyer. Så hvis modne oliven, azurblåt hav og fantastisk natur, lyder indbydende i dine ører, så får du her tips til 6 ferieøer i Middelhavet, der kunne være dit næste rejsemål. På udkig efter en billig sommerferie? Så find gode tilbud på afbudsrejser her.

 

De Æoliske øer – Middelhavets vulkanske perlerække, Italien

Middelhavets bedste ferieøer Æoliske øer

De Æoliske øer, som også er kendt som De Lipariske øer, er en øgruppe på 7 vulkanøer, der ligger som en smuk perlerække lige nord for Sicilien. Mange har efterhånden opdaget øernes mange muligheder og potentiale, og derfor tiltrækker de smukke middelhavsøer folk fra hele verden hvert år. Hovedøen, Lipari, byder på et sprudlende natteliv, gode restauranter og flotte vulkaner. Alle øerne har desuden deres egne bykerner, landsbyer, charmerende fiskerlejer og farverige pladser. Du må heller ikke snyde dig selv for en udflugt i øernes smukke landskab, præget af grotter, bugter, aktive vulkaner og de lokales inspirerende og simple levevis, kendt som barfodslivsstilen.

Find hotel på De Æoliske øer
Find afbudsrejse til Italien

Santorini – Den maleriske vulkanø, Grækenland

Middelhavets bedste ferieøer Santorini

Santorini er en af de mest velkendte og bedste ferieøer i Middelhavet. Med dens dramatiske landskab, skabt af et enormt vulkansk udbrud langt tilbage i historien, er den én af Grækenlands mest opsigtsvækkende øer. Øens vestkyst er præget af bjerge og afrevne klipper, der hælder mod havet, hvorimod østkysten af øen er flad og omgivet af smukke strande med lavasand. Den barske natur står i stærk kontrast til de romantiske, hvidkalkede huse med blå døre og vinduesrammer, de smalle gader og de hyggelige fortovscaféer, der tilsammen giver øens landsbyer en helt særlig atmosfære. Hvis du vil have lidt mere byliv, kan du besøge den smukke og livlige hovedby Thira, hvor der også er rig mulighed for at lufte shoppegenet lidt.

Find hotel på Santorini
Find afbudsrejse til Grækenland

Korsika – Skønhedens Ø, Frankrig

Middelhavets bedste ferieøer Korsika

På øen Korsika i det imponerende Middelhav har du rig mulighed for både at være aktiv, hvis du er til ferier hvor mange timer foregår på cykel eller til fods, eller nyde sol og ren afslapning, langt fra hverdagens pligter og travlhed. Eller måske en god kombination? Den meget smukke middelhavsø har en smuk natur, der indbyder til vandring eller udfordrende cykelruter, mens du den anden side af øen kan nyde en ægte badeferie. Korsika rummer både en unik natur, fascinerende bjergbyer, gyldne strande og ikke mindst et hav af restauranter med velsmagende middelhavsretter. Det er nærmest et must at besøge den utroligt smukke landsby Piana, hvor du i nærheden også finder den urørte strand Arone. Korsika var desuden Napoleon Bonapartes hjemstavn, så kig selvfølgelig også forbi hans fødehjem, som nu er omdannet til museum.

Find hotel på Korsika

Vis – Den paradisiske ferieø, Kroatien

Middelhavets bedste ferieøer Vis

Den kroatiske ferieø Vis i Middelhavet kommer du til via to timers sejlads fra havnebyen Split. Selvom øen har nogle af de flotteste strande i Kroatien og en underskøn natur, så er øen ikke over-turistet, selv ikke i højsæsonerne. Det er alt sammen med til at gøre Vis til en absolut attraktiv ferieø – især hvis man er til uspoleret natur, bevaret lokal kultur og rolige omgivelser. Foruden den vilde natur, kan du besøge de største byer på øen, Vis og Komiza, der er fyldt med restauranter med lækre fiskeanretninger, lavet på lokale råvarer og vine. Øen i sig selv er nemlig ét stort spisekammer med sine smukke oliven- og figentræer, foruden de indbydende citrusfrugt-, jordbær- og krydderurteplantager.

Find hotel på Vis
Find afbudsrejse til Kroatien

Ibiza – Den farvestrålende festø, Spanien

middelhavets ferieøer ibiza

Ibiza, måske bedre kendt som Middelhavets party ø, fyldt med evige fester og farvestrålende gader og personer – et sandt paradis for dig der er til byture og farverige cocktails i lange baner. I øen hovedbyer mødes alle slags mennesker for at være fælles om netop at feste og her er plads til alle med smil på læben. Den smukke spanske middelhavsø, har dog langt mere en blot nonstop fester at byde på og tager du bare lidt udenfor de store byer, kan du opleve charmerende landsbyer hvor tempoet er skruet ned og mængden af turister er meget mindre. I de smukke landsbyer kan du se spor af det gamle Ibiza, som du går ned af de smalle gader og torve. Du kan også tage færgen til naboøen, Formentera, hvor du kan nyde hvide sandstrande og azurblåt vand i rolige omgivelser.

Find hotel på Ibiza
Find afbudsrejse til Ibiza

Cypern – Den eventyrlige ø, Tyrkiet/Republikken Cypern

Middelhavets bedste ferieøer cypern

Når du rejser til Cypern, kan du se frem til afslappende dage, hvor du kan dase på Ferieøens smukke Middelhavsstrande. Øen er det rene slaraffenland for dig, der elsker at bruge mange timer på stranden, få sand mellem tæerne og tage en dukkert i krystalklart vand. På Cypern kan du selv vælge, om du vil ligge på én af de populære, store sandstrande eller vil på jagt efter en af de mere afsides bugter. Er du til vandsport, kan du finde aktiviteter som snorkling og vindsurfing rundt om på øen. I løbet af din tid på den smukke Middelhavs ferieø, kan du også tage på bådudflugt og se øen fra søsiden, opleve den fascinerende natur på mountainbike eller tage på vingårdsbesøg og smage på øens lokale vine. Du må heller ikke snyde dig selv for at smage de lækre meze-retter på en af øens indbydende restauranter.

Find hotel på Cypern
Find afbudsrejse til Cypern

Vil du have mere rejseinspiration? Så check seværdighederne du ikke vil misse på Kreta og læs hvordan du kan gøre drømme til virkelighed og rejse billigt til Maldiverne.