Eksotiske rejser

Hvor går din næste eksotiske rejse hen?

Når man sidder i Danmarks våde efterår og venter på den endnu vådere vinter, kan man let komme til at drømme sig til varmere himmelstrøg. Og når den danske sommer over påsken lader vente på sig, er vi i tankerne allerede på alverdens eksotiske rejser. Når man siger eksotiske rejser, ledes forestillingerne mod en altid strålende sol over et azurblåt hav, mens man nyder skyggen fra en palme – gerne med en drink i hånden.

Omgivelserne er vigtige på en sådan rejse, og man ønsker sig natur, som den ikke findes herhjemme. En natur, hvor hver farve lige er blevet skruet en tak op for, og temperaturen både i og over vandet er varm og behagelig. Her på siden finder du en række eksotiske rejsemål, som kan vække dine drømme til virkelighed.

Thailands krystalklare have

Når man snakker om eksotiske steder, er det svært at undgå Thailand. Thailand har alt det, man forbinder med eksotiske rejser: Krystalklart vand, hvide sandstrande, blændende natur og en strålende sol. Besøg for eksempel paradiset Phi Phi Island, der byder på aktiviteter ud over det sædvanlige. Phi Phi består af to øer; en beboet og en ubeboet. På begge øer er der rig mulighed for både vandring, snorkling og bådture. Snorkling er på et sted som Phi Phi en oplevelse, man sent vil glemme. De smukke koraller og farverige fisk, der svømmer omkring dig, giver en fornemmelse af at være på en helt anden planet.
Thailand lever af sine turister, og derfor er de også meget gæstfrie og hjælpsomme. Det gør det til et super godt rejsemål, når man rejser med børn. Og det rolige vand er en oplagt legeplads for børnene, der vil nyde at løbe ud i det bløde sand. Thailand har udover smukke øer som Phi Phi, Phuket og den afsidesliggende Koh Phra Thong også et rigt byliv i hovedstaden Bangkok, hvor madelskere får opfyldt alle deres drømme.

Søger man varme, er Thailand et fantastisk feriested hele året rundt. Om det er sommer, vinter eller påske, er du sikret høje temperaturer i dette tropiske klima. Vær dog opmærksom på, at regntiden rammer nordenden fra juni til september, mens syddelen har regntid fra maj til oktober.

Gibraltar og Spaniens sydkyst

Man behøver ikke skulle langt væk for at opleve subtropisk klima – det kan sagtens være i Europa. Den britiskejede klippehalvø, Gibraltar, ligger syd fra Spaniens sydkyst og er hjemsted for Europas eneste vilde aber: Berberaberne. Det er en fantastisk oplevelse at møde dyr, man normalt ser bag et hegn i zoologisk have, ansigt til ansigt ude i naturen. Gibraltar gør sig godt både om sommeren og om vinteren. Om vinteren kan temperaturerne komme op på noget, der ligner de danske somre, så holder man juleferien her, er der stor risiko for at få en god kulør med hjem.

Placeringen tæt ved Spaniens kyst gør også, at man kan dele rejsen op og nyde Andalusiens smukke, hvide landsbyer, som over vinteren er næsten rippet for turister. Så leder du efter billige rejser, får du noget for pengene her. Man kan hurtigt komme til Sydspanien på en billig flybillet, og med bus eller en lejet bil er det nemt at tage turen til Gibraltar. Flyv direkte til de spændende byer Malaga eller Granada, og tag resten af turen derfra.

Maldiverne – paradis på jord

Maldiverne er det oplagte valg, når man søger eksotiske øer som sit feriemål. Med det eminent klare vand og hytter, der er bygget ud over havet, er naturen lige uden for hoveddøren. Det skal dog siges, at man hurtigt kommer til at betale for det. Men selv for budgetrejsende er det muligt at finde øer, som er mindre populære og dermed realistiske at bo på. Maldiverne er særligt interessante for dykkerinteresserede, idet den store afstand til fastlandet og skarpe regler omkring fiskeri gør, at området står uberørt.

Alle øerne på Maldiverne er forskellige, så det handler om at finde en, der passer til forventningerne. Syd på findes de dybe laguner, og dykning er særligt interessant her. Men søger man blot en afslapningstur, hvor man vil forsøge sig med snorkling, er der bedre muligheder for dette nordpå, hvor man kan se de smukke rev under havoverfladen.

Disse tre rejsemål er blot et udpluk af alle de eksotiske områder, der findes. Eksotiske rejser kunne lige så vel gå til Kroatien med sine smukke kyster og gamle byer, Caribien, hvor sommeren varer hele året, eller til det græske øhav, hvor overdådig natur udfolder sig, hvor end du kigger hen. Mulighederne er mange, find blot et godt tilbud, og kom afsted på den eksotiske rejse.