Sov grønt: 11 miljøvenlige hoteller i Europa der er et besøg værd

Økoturisme er langt fra at være en luftig trend – det er derimod blevet et fast kerneprincip for mange rejsende. Verden over gør turister en langt større indsats for at sætte deres miljøpåvirkning ned, når de rejser. Det betyder dog ikke nødvendigvis at du også skal sætte dine forventninger til komfort og luksus ned. Mange hoteller er helt på højde med gæsternes efterspørgsel på mere bæredygtige ferier uden at går ud over fornøjelsen.

Det betyder, at det aldrig har været nemmere at finde miljøvenlige hoteller i Europa.  Det, som disse miljøvenlige overnatningssteder har til fælles, er deres dedikerede tilgang til bæredygtighed såvel som gæstfrihed. For at hjælpe dig til at finde det perfekte sted til din næste rejse, kan du herunder finde inspiration til nogle af Europas mest miljøvenlige hoteller.

Find miljøvenlige hoteller med momondo

Green Solution House, Danmark

Green Solution House Denmark

© greensolutionhouse.dk

Green Solution House er en helt særlig type strandhotel. Hotellet ligger på Bornholm og tilbyder en, med hotellets egne ord, holistisk tilgang til bæredygtighed. Du kan involvere dig og lære mere om deres grønne filosofi eller bare læne dig tilbage og nyde filosofiens mange fordele.

Hotellets grønne kvalifikationer inkluderer dets vedvarende energikilder, spildevandsrensning og genanvendte byggematerialer. Hotellet er blevet certificeret af German Sustainable Building Council, som ved bedømmelsen gik nøje gennem alle hotellets detaljer. Selv glassene i restauranten er støbt i genanvendt glas og skabt af en lokal bornholmsk designer. Og menuen er spækket med genopfindelser af klassiske retter lavet med lokale og økologiske råvarer.

Tree Hotel, Sverige

harads treehotel

© Provided by Booking.com

Tree Hotel i Sverige er et bæredygtigt luksushotel med en fascinerende historie bag sig. Konceptet baserer sig på en filmlokation fra en populær svensk film, der kredser om, som navnet antyder, et hus oppe i et træ. Forskellige arkitekter blev tilkaldt for at bygge flere huse i træerne efter, at filmoptagelserne var færdige. I dag kan gæster derfor bo i en UFO, en elegant udsmykket fuglerede eller en svævende spejlterning midt i skoven.

Året igennem kan gæsterne dykke ind i de uberørte naturlige omgivelser  med stil. Alle “værelser” er bygget med det formål at minimere enhver påvirkning af de nære omgivelser. En del af hotellets bæredygtige idégrundlag og økologiske værdier er, at ingen træer i skoven blev ødelagt eller skadet under konstruktionen af hvert af de unikke overnatningssteder. Inden i nyder gæsterne godt af faciliteter såsom gulvvarme produceret ved hjælp af vandkraft, forbrændingstoiletter, og det bedste af alt – en komplet uforstyrret udsigt hele vejen rundt.

Forsthofalm, Østrig

Forsthofalm østrig

© forsthofalm.com

Med mottoet “Frihed er Natur”, er Forsthofalm et af Østrigs mest bæredygtige og miljøvenlige hoteller. Som en vaskeægte bjerghytte af trætømmer, er hotellet udelukkende bygget af træ, i og med at det holdes sammen af tusindvis af trædyvler og er komplet fri for både metal og lim. Det anvendte tømmer er primært schweizisk cembrafyr, en trævariant, der bl.a. er kendt for at give en bedre søvn.

Gæster,  der er så heldige at vågne op her,  vil kunne finde sig selv midt i den afsidesliggende og vilde natur, som Leogang-bjergene er kendt for. Udsigten er forbløffende, særligt om vinteren, når hotellet lokker skielskere til med ideelle skiruter lige uden for døren. De, som foretrækker at slappe helt af, kan nyde det betagende landskab fra poolen på tagterrassen. Maden er, selvfølgelig, regionalt produceret og økologisk, og på menuen finder du massevis af vegetariske og veganske retter.

Whitepod, Schweiz

Whitepod Schweiz

© Whitepod.com

Whitepod har længe været velkendt i toppen af miljøvenlige hoteller, men er ikke desto mindre stadig et af de mest unikke eksempler indenfor branchen. Her finder du ingen almindelige, firkantede værelser. I stedet bor gæsterne i geodætiske kupler, der dukker frem som prikker hist og pist i det smukke landskab. Disse eleante kupler er ikke blot konstrueret med et minimalt forbrug af materialer, men takket være deres form er de også utroligt energieffektive. Kort sagt: En perfekt kombination for designnørder og miljøbevidste rejsende.

Ligesom hver kuppel for sig, benytter selve Whitepod-hotellet smarte systemer til energi- og vandforbrug, og enhver form for affald bliver selvfølgelig genanvendt. Ansatte og gæster opfordres til at gå frem for at lade sig transportere – hvilket ikke ligefrem er en straf, når man kaster et blik på landskabet, der er vidunderligt både vinter og sommer.

ION Luxury Adventure Hotel, Island

ION Luxury Adventure Hotel

© ION Luxury Adventure Hotel

Island er lig med eventyr og det at leve i ét med naturen. Skynd dig derfor ud af Reykjavík med retning mod ION Adventure Hotel, som er i den absolutte top af bæredygtige hoteller i Island. Herfra kan du nyde de mest storslåede landskaber, som Island har at byde på, med en ganske bekvem beliggenhed lige ved siden af den verdensberømte nationalpark Thingvellir.

ION blev bygget med bæredygtighed for øje og med brug af naturmaterialer såsom lavasten, genanvendt træ og lokalt uld.  Missionen er at fungere som en forlængelse af den omgivende natur, frem for at være en forstyrrelse. Produkterne på værelserne og måltiderne i restauranten kommer fra Fairtradevirksomheder og er alle økologiske.

Takket være beliggenheden på Hengill-bjerget, en aktiv vulkan, stammer al opvarmning på ION  fra bæredygtig brug af geotermisk energi. Og hvis du foretrækker et gennemført “au natural” morgenbad, er der massevis af varme kilder tæt ved.

Ekies, Grækenland

Ekies Grækenland

© ekies.gr

På udkig efter et grønt hotel i Grækenland? Ret blikket mod Halkidiki, en halvø tæt ved Thessaloniki, hvor du vil finde et lille jordisk paradis ved navn Ekies. Hotellet er slet og ret en virkeliggørelse af ejeren Alexandras barndomsdrøm. Ekies er ikke blot et klimavenligt hotel, men også et moderne twist på den traditionelle græske kultur. De unikke værelser og villaer falder harmonisk ind i den omgivende natur og er kræs for designkendere. Miljøvenlige materialer finder du i alle detaljer, lige fra maling uden skadelig kemi til de komfortable madrasser fra Coco-Mat.

Hvis det ikke er nok for dig at være omgivet af skønne fyrretræer lige ned til vandet, kan du også prøve en af de nye Pine Suites. Disse øko-luksusværelser byder på en komplet fordybelse i naturen, ligesom de udelukkende er bygget af naturlige råmaterialer.

theiner’s garten, Italien

theiners garten italien

© Theiner’s Garten

theiner’s garten er bygget med naturen in mente. Ejerne var på besøg hos miljøvenlige hoteller over hele Europa, før de med inspiration i det, de så, skabte deres helt eget grønne paradis. I dag er theiner’s ikke blot et øko-hotel med certifikatet “Gütesiegel Klimahotel”: Det kan skam også krone sig med titlen som det mest klimavenlige hotel i Alperne i 2019.

Mens gæster på de fleste hoteller efterlader et klimaaftryk på op til 50 kg CO₂ pr. person pr. nat, er aftrykket for hver gæst, der tilbringer en nat på theiner’s, kun 8 kg CO₂. Dette er blevet gjort muligt gennem det store fokus på klimavenlige detaljer, hvilket inkluderer  alternative energikilder, genanvendelse og økologisk produktion af råvarer. Udover dette opfordres gæsterne til at lade bilen stå derhjemme og i stedet benytte offentlig transport eller en af hotellets elbiler eller elcykler.

Bohinj ECO Hotel, Slovenien

Hvis du leder efter et øko-resort i Slovenien, så sæt kurs mod Bohinj ECO Hotel, landets første hotel, der er blevet certificeret af Green Globe. Ved hjælp af en brønd ved siden af bygningen udnyttes den geotermiske vandenergi til opvarmning såvel som sanitet, hvorefter vandet genanvendes. Kort sagt: Ikke en dråbe går til spilde på Bohinj!

Hotellet har også sin egen effektive energistation, der bruger 30% mindre energi sammenlignet med lignende anlæg. For at minimere spild af varme er alle værelser specielt isoleret og tagkonstruktionen er lavet af unikke “sandwich”-tagpaneler af træ og andre naturmaterialer, der holder på varmen. For at gøre det nemt for gæsterne at begrænse deres ressourceforbrug, skiftes sengetøjet kun efter anmodning på Bohinj, ligesom vinduerne har sensorer, der sørger for at klimaanlægget automatisk slukker, når der luftes ud.

HOTEL ZOO BERLIN, Tyskland

Hotel Zoo Berlin

© HOTEL ZOO BERLIN

HOTEL ZOO BERLIN har det hele: En cool ramme i form af rækkehuse med historisk charme og en gennemført tilgang til  bæredygtighed. Indsatsen er derfor blevet belønnet med et certifikat fra Green Globe, som er et sæt standarder og kriterier for miljøvenlige hoteller i Europa. Hoteller, der er en del af certificeringen, undersøges to gange om året ud fra faktorer såsom vandbesparelse og energieffektivitet, genanvendelse og ansvarlig brug af ressourcer.

Gæster på HOTEL ZOO BERLIN kan nyde den historiske byggestil, der bringer minder om det gamle Berlin. Selvom hotellet har over 140 værelser og suiter, har de alle individuelle designs og de er overraskende unikke. Det perfekte klimavenlige refugium for kosmopolitter og grønne hedonister!

The Green House, England

The Green House England

© The Green House

Du behøver ikke rejse langt for at finde et af de mest miljøvenlige hoteller i Europa. Green House i Bournemouth kombinerer nemlig både luksus og bæredygtighed. Gæsterne kan nyde et luksuriøst ophold i en renoveret victoriansk villa tæt ved nogle af Dorsets flotte strande. På hvert eneste værelse kan gæsterne nyde de komfortable senge, lavet eksklusivt til dette hotel, og som udelukkende er fremstillet af bambusmaterialer.

Hotellet stræber mod at minimere miljøpåvirkningerne ved at fokusere på 5 kerneprincipper: Brug af lokale produkter, filosofier baseret på at reducere, genbruge og genanvende, samt høje velfærdsstandarder for personalet. Green House er medlem af hotelorganisationen Considerate Hoteliers og er allerede blevet kåret til et af de bedste miljøvenlige hoteller i verden.

Vondelpark Amsterdam, Holland

Conscious Hotels er en af de mest miljøvenlige hotelkæder i Europa og deres motto er “eco sexy”. Deres smarte Vondelpark-hotel i Amsterdam tilbyder den perfekte blanding af cool indretning og bæredygtighed. Værelserne er udstyret med miljøvenlige, genanvendte og certificerede vugge-til-vugge materialer. Alle daglige gøremål  udføres på de mest bæredygtige måder som muligt, fra genopfyldelige sæbedispensere til benyttelsen af et fairtrade-vaskeri til sengetøjet.

Energien fås, passende nok for en grøn overnatning i Holland, fra hollandske vindmøller, og der er indtænkt vandbesparende systemer på alle badeværelser. Den grønne tagterrasse giver en afslappet udsigt over byen og her kan du nyde alt fra økologiske barsnacks til happy hour med gratis vin på hverdage.

 

Få inspiration til en mere miljøvenlig rejse

Relateret
Hvor er der varmt i december?
— 8 mins læs

Hvor er der varmt i december?