10 af verdens smukkeste miljøvenlige hoteller

Gør dig selv og Moder Jord glad ved at overnatte på miljøvenlige hoteller, når du rejser rundt. De er bygget af naturvenlige materialer, serverer hovedsagelig lokale produkter og har minimeret deres miljømæssige påvirkning – og dette er blot få eksempler på den måde, disse hoteller bidrager til den bæredygtige turisme.

Læs med herunder hvor du finder en liste over nogle af vores favoritter blandt grønne hoteller – du vil måske blive overrasket over, hvor luksuriøst det kan føles at passe på miljøet, mens du er på ferie!

Whitepod – Le Valais, Schweiz

Whitepod, miljøvenligt hotel i Schweiz

© whitepod.com

Som små pletter på Valais’ bjergside udgør det minimalistiske Whitepod en unik, luksuriøs campingoplevelse halvanden time fra Genève. Om vinteren vil den knitrende pejs få dig til at glemme alt om sneen udenfor de transparente PVC-vægge i din personlige teltkuppel. Om sommeren smider Whitepod sin hvide overfrakke og ifører sig grøn camouflage for visuelt at glide lettere ind i det grønne schweiziske bjerglandskab.

For at nå frem til dit fåreskinds- og træudsmykkede overnatningssted, skal du vandre 20 minutter fra receptionen – det er den pris, du må betale, for en helt uvurderlig udsigt over Alperne. Benyt dig af den daglige te og kage, aktiviteter såsom tennis, badminton, gigant-skak og sauna i fælleshuset, samt vandreture op til Dents du Midi-bjergene.

Find et værelse på Whitepod Find fly til Genève

Jetwing Vil Uyana – Sigiriya, Sri Lanka

 Jetwing Vil Uyana, miljøvenligt hotel i Sri Lanka

© Jetwing Vil Uyana

Jetwing Vil Uyana er et familieprojekt, der kan dateres tilbage til 1970erne. Stedet drives i dag af bror og søster, Hiran og Shiromal Cooray, som har lagt en bæredygtig strategi, der respekterer miljøet uden at gå på kompromis med komforten.

Ejendommen er beliggende i et menneskeskabt vådpmråde og naturreservat, som er hjem for hundredvis af fugle, sommerfugle, pattedyr og padder. Dette paradis er beliggende et par timer fra den livlige hovedstad, Colombo, og vil få dig til at føle dig meget, meget langt væk fra resten af verden.

Den srilankanske naturs enorme udstrækning opleves bedst fra toppen af Sigiriya, som er på UNESCOs liste over verdensarv og rummer paladsruiner fra det 5. århundrede. Her, i boliger bestående af genbrugsmaterialer, vævede røde vægge og stråtækte tage, vil du kunne vågne til solens gyldne glimt over rismarkerne og fuldt ud forstå den simple rigdom ved øko-venlig overnatning.

Find et værelse på Jetwing Vil Uyana Find fly til Colombo

Waldorf Astoria – Las Vegas, Nevada, USA

Waldorf Astoria, Miljøvenligt hotel i Las Vegas

© Waldorf Astoria Las Vegas

Hvem har sagt, at luksus ikke kan være miljøvenligt? Med sine energibesparende lys, miljøvenlige rengøringsprodukter og økologiske køkken, gør det ultrachikke Waldorf Astoria Las Vegas økoturisme raffineret. Hotellets LEED® Gold certifikat fjerner enhver tvivl om, at dette tempel af elegante pools og suiter også er miljøbevidst.

Luksushotellet er dekoreret i en sofistikeret asiatisk-inspireret stil, lige fra foyeren og hele vejen gennem de 392 værelser. Den berømte Las Vegas Strip kan beundres fra 23. etage, mens du nipper til en af de lækre cocktails i baren.

Find et værelse på Waldorf Astoria Find fly til Las Vegas

Lefay Resort and Spa Lago di Garda – Gargnano, Italien

Lefay Resort, Miljøvenligt hotel i Italien

© Leonardo Lefay

Det 5-stjernede Lefay Resort and Spa ved Gardasøen, blot 96 kilometer fra Verona, er indbegrebet af sofistikeret Middelhavsliv beliggende i et rigt landskab af bakker og naturlige, oliventræsfyldte terrasser.

Lefay Resorts træ- og stenfacade glider på æstetisk vis i ét med det omgivende Riviera dei Limoni. Dyk ned i den vidunderlige swimmingpool med udsigt over søen – og bare rolig, det overskydende vand bliver brugt til at vande med! Lefays kulinariske koncept, Vital Gourmet, forkæler både smagsløgene og miljøet – og er i tilgift underlagt en streng etik om at bruge sæsonens råvarer, de lokale, økologiske producenter og udelukkende traditionelle middelhavsprodukter.

Find et værelse på Lefay Resort & Spa Find fly til Verona

Lisu Lodge – Chiang Mai, Thailand

Lisu Lodge, Miljøvenligt hotel i Thailand

© Asian Oasis Travel

I Chiang Mais frodige dal ligger Lisu Lodge, der er opkaldt efter den nærliggende Lisu-stamme. Som en del af lokalsamfundets projekt om at bevare Thailands kulturarv kan gæster opleve Lisu-traditionerne sammen med lokale familier.

Fra din gæstehytte er der udsigt over rismarkerne. Herfra kan du begive dig ud på en cykeltur med stop undervejs i en teplantage, hvor du kan smage på den frisk-ristede te eller selv tage del i arbejdet med at genoprette skovenes økosystem i Himmapaan-planteskolen – side om side med de lokale. Efter en traditionel, thailandsk middag i bambushytten, afsluttes dagen perfekt i varmen fra bålet under den stjernespækkede himmel.

Find et værelse på Lisu Lodge Find fly til Chiang Mai

h2hotel – Healdsburg, Californien, USA

h2hotel, Miljøvenligt hotel i Californien

© h2hotel

Med sin diskrete og raffinerede charme byder h2hotel nær San Francisco dig velkommen i skyggen under sit ‘grønne tag’. Græstaget er med til at opsuge regnvand og reducere eroderingen af jord i det nærliggende Foss Creek samtidig med, at det formindsker varmerefleksionen fra bygningen. Dermed bevares Healdsburgs mikroklima bedre.

Du kan tage til Sonoma County for at vandre eller smage på den lokale vin, men du må endelig ikke tjekke ud, før du har prøvet h2hotels popcorn poppet i andefedt. Mæsk dig i dem, mens du gør dig klar til din Vinyasa-yogatime eller til at lære at shake en Pisco-Sour på cocktail-kurset. Nyd en massage i spaen, der tilbyder behandlinger med ingredienser som vin, honning, lavendel eller citron fra Sonoma-området.

Find et værelse på h2hotel Find fly til Californien

Park Hyatt Hyderabad – Hyderabad, Indien

Park Hyatt Hyderabad , Miljøvenligt hotel i Indien

© ICE Portal

Fra den imponerende facade over de kolossale søjler i foyeren til de smukke suiter – Park Hyatt Hyderabad er beviset på, at ekstravagance og økologi kan være en helt naturlig kombination. Forkæl dig selv uden skyldfølelse i dette palads, der kan prale af vand-, energi- og co2-besparende teknologi. Sådanne detaljer har ført til, at hotellet fik den velfortjente LEED® Gold status in 2011.

Hotellets beliggenhed gør det let at komme til Hyderabads seværdigheder såsom Charminar-moskeen og Golcondas citadel og fort. For endnu flere indiske oplevelser, kan du udforske denne liste over seværdigheder i Indien, du ikke må gå glip af.

Find et værelse på Park Hyatt Hyderabad Find fly til Hyderabad

Finca Rosa Blanca Inn – Costa Rica

Finca Rosa Blanda, Miljøvenligt hotel i Costa Rica

© Finca Rosa Blanca

En kort køretur fra San José, tæt på Costa Ricas aktive vulkaner og placeret i en økologisk kaffeplantage, finder du Finca Rosa Blanca Inn.

I 1985 startede Teri (en taoistisk Tai-Chi instruktør) og Glenn (kunstner) ud med et simpelt ønske: At skabe et øko-venligt hotel, som efterlader mindst muligt aftryk på omgivelserne. Blandt eksemplerne på deres bestræbelser er blandt andet, at al elektricitet er skjult under jorden for at undgå at skade dyrelivet, og at de genbruger kaffebønnernes frugtkød til gødning.

Lad en erfaren guide tage dig på en tur gennem kaffeplantagen, hvor du kan lære mere om den økologiske højkvalitetskaffe, der produceres her, smage på de modne kaffebær (hvis det er kaffesæson), og deltage i en catación (en kaffe-smagning) for selv at sammenligne de forskellige smagsnuancer, som Costa Ricas hellige bønne indeholder.

Find et værelse på Finca Rosa Blanca Find fly til San José

VIVOOD – Benimantell, Alicante, Spanien

VIVOOD , Miljøvenligt hotel i Spanien

© Pedro Garcia

Fra din private jacuzzi kan du beundre Guadalest-dalens uendelighed og glemme resten af verden – velkommen til VIVOOD. En time fra Alicante ligger VIVOOD, der har som sit mål at åbne alle dine sanser for naturen og de lokale produkter, uden at den økologiske ansvarlighed føles mindre luksuriøs.

Bygningerne, der er tegnet af arkitekten Daniel Mayo, ligger som en naturlig del af det grønne landskab. De rene linjer og naturlige farver i VIVOODs suiter synes at strække sig mod horisonten. Nyd stilheden i dalen med en vandretur op ad Aitana, det højeste bjerg på Costa Blanca. VIVOOD er det perfekte sted at iagttage den orangerøde himmel, når solen går ned over dalen.

Find et værelse på VIVOOD Find fly til Alicante

Hix Island House – Puerto Rico

Hix Island House

© Matthew Gilbertson/Hix Island House

Har du nogensinde drømt om at bo på en caribisk ø, mens du med god samvittighed nyder naturens vidundere? Den drøm kan blive virkelighed hos Hix Island House, som føles helt isoleret fra den travle by, San Juan – der ligger en 22 minutters flyvetur væk.

Hotellet er designet af arkitekten John Hix, og de forskellige huse er bygget til at indfange den kølige passatvind og med wabi-sabi-filosofien in mente: brug naturlige materialer, tilpas til naturen og byd det jordnære og uperfekte indenfor i hverdagslivet.

Prøv en overnatning i gæstehuset, Casa Solaris, der udelukkende får sin strøm fra solen. Når du ikke har travlt med at slikke sol på Sun Bay, Vieques’ største strand, kan du snuppe en yogatime mellem træer og fugle i den udendørs yogapavillons skygge.

Find et værelse på Hix Island House Find fly til Puerto Rico

 

Find inspiration til næste rejse