12 fantastiske ting du bør opleve i Thailand

Mange betegner Thailand som et Paradis på jord, fordi det er så oplevelsesrigt og smukt et land, som både byder på livlige byer fyldt med kulturelle oplevelser, endeløse hvide strande, skovbeklædte bjerge, et væld af bounty-øer omkring sig, samt en madkultur der ligger så langt væk fra det traditionelle danske køkken som noget næsten kan.

Det thailandske paradis kan bare noget, og en rejse hertil er opnåelig, både i forhold til økonomi og distance, uanset om du er nyudklækket student der skal på dit livs første rejse som backpacker, om du rejser med hele familien, som del af en gruppe eller måske helt alene. Det er et land, der er gennemsyret af sin unikke kultur og religiøsitet, hvilket kommer til udtryk i de mange betagende templer og ældgamle traditioner, som er blevet populære seværdigheder for de mange nysgerrige turister.

Går din næste rejse til Thailand, og vil du vide hvad der er værd at se rundt om i landet? Så har vi herunder samlet 12 af de mest populære oplevelser og seværdigheder i Thailand, til dig som ikke vil gå glip af noget!

 

1) Khao Sok – En af verdens ældste regnskove

khao sok nationalpark

Khao Sok er beliggende i det sydlige Thailand og blev til i 1980. Du har hér mulighed for at sætte dine fødder i en af verdens ældste regnskove med de tilhørende majestætiske limsten, som giver en fin kontrast i skovens stedsegrønne omgivelser. Nationalparkens areal er enormt, og det er en skat med en fuldstændig uspoleret natur, hvor nogle af bevoksningerne er så tætte, at de end ikke er blevet udforsket endnu.

Derudover kan du komme helt tæt på nationalparkens store diversitet af dyr og planter, eller du kan gå på opdagelse efter verdens største blomst, som findes i netop denne regnskov. Blomsten kaldes for Rafflesia og dens blomsterkrone kan blive op til 1 meter. Det er intet mindre end et fascinerende syn, som du skal opleve, før du rigtigt tror det.

 

2) Chiang Mai – The Night Bazaar

night bazaar i chiang mai

Chiang Mai ligger i Nordthailand, og selvom navnet betyder ”Den nye by” går byens historie mere end 700 år tilbage hvor den blev opført af kong Mengrai. Det er en imponerende kulturel by med de mere end 100 overdådige templer, velbevarede huse og bygningsværker, som er med til at give byen sin helt specielle charme. Derudover er byen omgivet af fantastisk natur: bjerge, søer og floder, som du bør tage dig tid til at udforske, hvis du har et ønske om at få naturskønne oplevelser med i rygsækken.

Når mørket sænker sig i Chiang Mai finder du også en af byens populære seværdigheder, nemlig “The Night Bazaar”, et marked fyldt med boder der sælger alt fra designertøj og sko til smykker, gadgets og lokale thai-produkter du kan få til småpenge. På The Night Bazaar kan du give din indre shopaholic frit løb fra solopgang til midnat.

 

3) Grand Palace – En af de mest besøgte seværdigheder i Thailand

the grand palace i bangkok

Det imponerende og utroligt farverige palads “The Grand Palace” er beliggende i Bangkok, på bredden ved Chao Phraya floden, og er en af Bangkoks – og Thailands – mest besøgte seværdigheder. Grand Palace er et enestående syn, som i 150 år har huset den thailandske kongefamilie, men ikke længere bruges som royal bolig; kun til ceremonielle begivenheder. Dette fascinerende sted fremviser også på smukkeste vis det thailandske folks kreativitet og evner inden for bygningshåndværk og forfinende detaljer, som er med til at gøre paladset så inderligt unik. The Grand Palace er en seværdighed, du ikke må gå glip af når du er i Bangkok.

 

4) Wat Phra Kaew – The Temple of the Emerald Buddha

Yakshas ved Wat Phra Kaew

Det er også i Grand Palace, at du kan finde templet Wat Phra Kaew, som har det måske mere kendte navn: ”The Temple of the Emerald Buddha”. Templet er et af Thailands mest hellige steder, hvor hver indgang er vogtet af et par af de fascinerende og enorme dæmoner kaldet Yakshas. Væggene i templet er prydet med malerier, som illustrerer en række skelsættende begivenheder i Buddhas liv.

Det mest imponerende i templet er dog, den efter sigende, helligste Buddhistiske skulptur af Buddha, der er skåret ud i grøn jade og iklædt tøj af guld. Der findes intet lignende noget andet sted, så her er der tale om en ganske unik seværdighed i Thailand.

 

5) Khao Yai – Thailands første nationalpark

khao yai nationalpark

Nationalparken Khao Yai blev opført i 1962 og er i dag Thailands tredje største nationalpark. Den ligger ca. 3 timers kørsel fra Bangkok og selve parken dækker mere end 2000 km2. Et besøg i Khao Yai byder på et væld af naturoplevelser, og parken rummer en stor variation af terræn og beplantning, blandt andet stedsegrønne skove, eksotiske regnskove, enorme græsarealer og fantastiske vandfald. Desuden indbefatter nationalparken et bjerg på 1351 km højde, nemlig bjerget Khao Rom.

Khao Yai er også hjemsted for over 300 forskellige fuglearter, blandt andet kan du her få mulighed for at se den største bestand af den særprægede næsehornsfugl, eller gå på opdagelse efter andre af parkens mange dyr, som blandt andet omfatter elefanter, bjørne, oddere og reptiler i de absolut skønne naturomgivelser.

 

6) Damnoen Saduak og Amphawa – De flydende markeder

Det flydende marked Amphawa

De flydende markeder i Thailand er efterhånden blevet en velkendt seværdighed i hele verden, hvoraf turisternes favorit oftest er Damnoen Saduak, som du måske kender fra James Bond filmen ”The Man with the Golden Gun”. Thailændernes egen favorit er derimod Amphawa.

Oprindeligt blev de flydende markeder brugt som en handelsvej, hvor thaierne fragtede deres varer hjem, og hvor de undervejs byttede og handlede indbyrdes. I dag er de flydende markeder dog mest til for turisternes skyld, men den autentiske stemning og traditionerne med rødder flere 100 år tilbage i tiden, kan du stadig få fornemmelsen af, altimens du bliver sejlet rundt imellem de mange forskellige boder og både, som sælger alt fra eksotiske frugter til alverdens souvenirs.

 

7) Wat Po – The Reclining Buddha

wat po reclining buddha

Vil du have flere oplevelser i Buddhismens tegn, bør du besøge Wat Po templet, som kun ligger små 10 minutter fra the Grand Palace i Bangkok. Det er et af de største tempelkomplekser i byen og er kendt for seværdigheden: ”Reclining Buddha statue”. Det er en 46 meter lang, liggende Buddha statue, dækket i det fineste bladguld; et syn du ikke må gå glip af på din thailandske rejse.

Udover den buddhistiske attraktion, ligger der små varierende templer i området, som bestemt også er et besøg værd og har du brug for lidt afslapning, kan du tage en tur forbi Wat Po templets massageskole, hvor du har en oplagt mulighed for at få en ægte thaimassage.

 

8) Mu Ko Ang Thong – Marine nationalparken

Mu Ko Ang Thong marine nationalpark

Marine nationalparken Mu Ko Ang Thong er en øgruppe bestående af 42 øer, som dækker et areal på 102 km2. Parken blev grundlagt i 1980 og findes ved bredden af Surat thai provinsen. “Ang Thong” betyder noget så fint som det ”Gyldne Bassin”. Det er et perfekt udtryk for den smukke natur, du finder her, både under og over havoverfladen, og parken er da også registreret som ramsarområde, hvilket betyder at det er anerkendt som et meget vigtigt og unikt vådområde.

Mu Ko Ang Thong er en ideel destination hvis du vil have aktive og anderledes oplevelser i form af dykning, eller måske især snorkling med mulighed for at opleve de farverigeste koralrev og svømme side om side med de særlige havskildpadder, samt alverdens eksotiske fiskearter. Du kan ydermere opleve at sejle på det dybblå hav rundt i blandt de varierende øer, vandre eller bare slappe af på en af de eksotiske hvide strande.

 

9) Haad Rin – The Full Moon Party

full moon party haad rin i thailand

Haad Rin er en halvmåneformet strand på øen Ko Pha Ngan i den thailandske golf, hvor du kan opleve det i dag meget populære ”Full Moon party”. Oprindeligt blev festen startet af en lille gruppe backpackere i 1980’erne, som ifølge historien fejrede fødselsdag og dansede til psy-trance musik i fuldmånens skær. Siden har rygtet om fuldmånefesten spredt sig ekstremt hurtigt fra mund til mund og i dag besøger op imod 10.000 turister den kridhvide strand med det klare blå vand og de svajende palmer ved hver fuldmåne.

Har det fanget din interesse, kan du selv opleve begivenheden hver måned; med trance skabende musik, fluorescerende maling på kroppen, kulørte drinks i kokosnødder og muligheden for at danse fødderne ømme til solen står op næste morgen.

 

10) Thai-Burma jernbanen – “Dødens jernbane”

dødens jernbane i thailand

Thai-Burma jernbanen har en strækning på 415 km og blev til under 2. verdenskrig, bygget af krigsfanger på japanernes vegne, som ville bruge den som en hurtig forsyningsrute. Under broens tilblivelse var der enorme tab af de krigsfanger som byggede broen, og efterfølgende fik den tilnavnet ”Dødens jernbane”.

Tag en tur med ombord sammen med de lokale som stadigvæk benytter jernbanen, og oplev at køre på den berømte bro over floden Kwai, og forbi Hellfire Pass – som ligeledes fik sit ’dødelige’ tilnavn på grund af de mange menneskeliv, som blev taget.

På din vej kan du besøge den mindekirkegård, som efterfølgende er blevet opført for alle dem, der mistede livet under Thai-Burma jernbane projektet; her hviler blandt andet 2 danskere. Så er du interesseret i krigshistorie eller har du bare lyst til at opleve et sted, der har sat tydelige erindringsspor i eftertiden, er denne thailandske attraktion bestemt et oplagt valg.

 

11) Sukhothai – Den gamle hovedstad

sukhothai den gamle hovedstad

Sukhothai betyder egentlig ”Dawn of Happiness” og blev grundlagt i det 13. århundrede. Byen kaldes i dag for ’den gamle hovedstad’, fordi det var den første hovedstad i det dengang nye rige, Siam. Denne tid kaldes ofte for den thailandske civilisations guldalder og ruinområdet bliver i dag kaldt for Sukhothai Historical Park. Den er desuden på UNESCOs verdensarvsliste over bevaringsværdige naturområder og kulturelle værker.

Tag også dertil for at se de mange kulturelle skatte i form af fantastiske monumenter, bygningsværker og religiøse kunstværker i og uden for bymuren; det meste fra den tid, der anses som værende den klassisk thailandske stilart.

 

12) Nordthailand – Trekking i naturen

trekking i nordthailand

Tag på en fænomenal rygsæksrejse i det naturskønne Nordthailand, hvor du kan kombinere strandferie med en aktiv naturoplevelse i de fantastiske skove og bjerge. For er du til en lidt mere utraditionel og mindre turistpræget ferie, så kan det klart anbefales at opleve Thailand til fods og med en taske på ryggen, hvor du har mulighed for at opleve den helt autentiske side af landet.

Kom tæt på naturen og se de smukkeste vandfald, som gemmer sig i de skovdækkede bjerge – side om side med elefanter og andre fascinerende dyr, som du under normale omstændigheder aldrig vil komme i nærheden af. På din trekkingtur kan du desuden få mulighed for at møde forskellige stammefolk i bjergene og lære om oldgamle thailandske traditioner fra de stammer, som stadigvæk lever i pagt med naturen og bevarer deres oprindelige kultur. Et af de trekking-firmaer du kan tage et nærmere kig på er Green Trails, der altid har lokalmiljøet i fokus på deres ture gennem Nordthailand.

Find flybilletter til Thailand

Vil du have mere inspiration til seværdigheder i Thailand? Så se vores anbefaling til Thailands lækreste bountyøer og de ikke turistede steder du bør opleve.