Seværdigheder i Los Angeles: 35 forslag til sjove aktiviteter

Går turen til Los Angeles, og er I ikke sikre på hvad der skal ske på ferien? Storbyen er fuld af spændende oplevelser og aktiviteter, og i denne guide får du anbefalinger til gratis seværdigheder, dem der er særlig gode for voksne, de børnevenlige af slagsen, og dem der udelukkende foregår indendørs – skulle I gå hen og blive lidt trætte af varmen.

Hvad vil du opleve i Los Angeles?

 

Gratis seværdigheder i Los Angeles

Los Angeles er en glamourøs drømmeverden, der består af lige dele solskin, strandliv, berømtheder og kultur. Takket være vores lokale eksperts gode råde kan du opleve det bedste af byen uden at tømme bankkontoen. Her er nogle af vores yndlingsaktiviteter i Los Angeles, som ikke vil koste dig en krone.

Gå langs strandpromenaden fra Santa Monica til Venice Beach

Oplev den særlige stemning i Venice Beach

Du har ikke været i LA, før du har set wooden Santa Monica Pier og det ikoniske pariserhjul. Det er ikke nødvendigt at gå ud på selve molen, der som regel er fuld af turister, du kan i stedet gå, stå på rulleskøjter eller cykle fra Santa Monica til Venice langs strandpromenaden – sådan oplever du byens strandliv fra den bedste side.

Der er smukke hoteller i Santa Monica, og i Venice har du gadekunstnere, gadesælgere og det legendariske offentlige fitnesscenter ”Muscle Beach”. Venice Beach er et unikt område i LA med en særlig bohemestemning, som du ikke finder i Beverly Hills eller West Hollywood. Læg vejen forbi Venice Canals, som er skabt med Venedigs kanaler som forbillede.

Se ud over byen fra Griffith Observatory

Se stjernerne fra Griffith Observatory

Los Angeles spreder sig over et enormt område, og et kig ud over byen oppefra giver dig en bedre forståelse af byens omfang. Griffith Observatory er byens ultimative udkigspunkt.

Vent til en dag med klart vejr, og kør så op til Los Feliz Hills. Du kan enten gå fra Fern Hill Drive (start ved Trails Cafe) eller køre ad Vermont Avenue direkte til observatoriet. Når du først er der, kan du udforske det ikoniske vartegn ganske gratis.

Du vil genkende observatoriet fra film som Vildt blod og La La Land. Smut indenfor, og oplev planetariets gratis udstillinger.

Kør langs ikoniske Mulholland Drive

Tag på din egen Hollywood-tur på den berømte Mulholland Drive

Når du tænker på Los Angeles, forestiller du dig sikkert de rige og berømtes hjem, palmetræer og Hollywood – alt det kan du opleve på Mulholland Drive. Mulholland Drive strækker sig hele vejen fra Cahuenga Pass i Hollywood til Sepulveda Pass i Sherman Oaks og tilbyder med sin høje beliggenhed en fantastisk udsigt over byen med The Valley mod nord og resten af byen mod syd.

Mange af de imponerende huse, som du kan se fra vejen, tilhører hollywoodstjerner. Fra den østlige del af Mulholland Drive er der udsigt over Downtown Los Angeles og Hollywood-skiltet. Hollywood Bowl Outlook er også et stop værd. Pak bilen, skru op for musikken, og nyd Mulholland Drive. Det kan anbefales at køre turen i cabriolet.

Oplev udstillingerne på The Broad

Værker af Roy Lichtenstein på The Broads gallerier på tredje sal

The Broad, som åbnede i 2015, er et af LA’s nyeste museer og et af de eneste i byen, som er gratis (ved forudbestilling). Udstillingerne er ofte roterende, men The Broad har nogle fantastiske samlinger af nutidskunst.

The Broads facade er en oplevelse i sig selv. Desuden er museets nabo den arkitektonisk spektakulære Walt Disney Concert Hall. Hvis du elsker arkitektur og kunst, er du ganske enkelt nødt til at besøge The Broad i Downtown LA. Bestil billetter online på thebroad.org, så du er sikret gratis adgang.

Hyg dig ved bålet på Dockweiler Beach

Hyg dig ved bålet, og lav hotdogs og s'mores

De fleste strande i Los Angeles er offentlige, men Dockweiler er den eneste, hvor det er tilladt at tænde bål. Medbring dine egne forsyninger, eller sats på at finde nye venner, og sørg for at ankomme inden mørkets frembrud, så du kan sikre dig en plads og gøre klar, mens der endnu er lyst.

Dockweiler ligger nær lufthavnen LAX, så udover at høre bølgernes brusen vil du også kunne se flyene lette over Stillehavet. Bål på stranden er en californisk kliche, så dette er chancen for at udleve en af dine teenagedrømme.

Tag på Hollywood Farmers’ Market

Friske råvarer og berømtheder? Den bedste søndagsaktivitet

Om søndagen spærres hjertet af Hollywood af for at gøre plads til et gammeldags grøntmarked. Det er en fantastisk chance for at smage på friske californiske råvarer og opleve en roligere og mere tilgængelig side af Hollywood. Du vil kunne se berømtheder gøre det samme.

I modsætning til mange andre destinationer i LA er Hollywood Farmers’ Market let at komme til med Metro light rail, så det er ingen sag at gøre en markedstur til en del af din søndag.

Vandretur i Runyon Canyon – en yndlingsaktivitet for de lokale

Kom i Hollywood-form med en vandretur i Runyon Canyon

“Skik følge eller land fly”, lyder et gammelt ordsprog – vandreture er utvivlsomt en yndlingsaktivitet for indbyggerne i Los Angeles, og Runyon er en af de mest populære ruter. Start dagen som en af de lokale, og begiv dig op i Santa Monica-bjergene.

Bare rolig – du kan vælge mellem lette og mere krævende ruter. Mange tager den lette rute, så de kan gå i et behageligt tempo og sludre med venner imens. Den mere krævende rute giver dig en hårdere workout. Der er adskillige udsigtspunkter undervejs, men den bedste udsigt får du ved toppen.

Gå en tur rundt om Echo Park Lake

Frisk luft midt i byen ved Echo Park Lake

Echo Park Lake har gennemgået en større renovering og er nu Los Angeles’ nyeste perle. Flotte palmetræer omkranser søen, som er fyldt med åkander. Desuden er der en smuk udsigt over Downtown fra den ene ende af søen. Gå en frisk tur rundt om søen, eller smid dig på et tæppe på en af de grønne bakker.

Du kan også leje pedalbåde ved marinaen for et beskedent beløb. Echo Park ligger i hjertet af Eastside, så et besøg her er en god anledning til at udforske nabolagene Silverlake og Angeleno Heights.

Anlægget ved LACMA

Urban Light, en skulptur med 202 lys af Chris Burden

De indendørs udstillinger på Los Angeles County Museum of Art er kun gratis den anden tirsdag i hver måned, men det udendørs område og skulpturerne kan opleves uden betaling. Installationerne The Levitated Mass og Urban Light er favoritter hos byens indbyggere og ikoniske fotomuligheder. Levitated Mass giver dig mulighed for at gå under en enorm klippestruktur i dagslys, mens Urban Light bedst opleves ved mørkets frembrud.

Kør langs Pacific Coast Highway fra Venice Beach til Malibu

Rul vinduet ned, når du cruiser på PCH

Det bliver ikke bedre end Pacific Coast Highway. Selv ikke LA’s myldretidstrafik kan lægge en dæmper på dit humør, når du kører langs USA’s vestkyst. Kør mod syd fra Malibu til Venice Beach, hvis du vil være på den side af vejen, der er tættest på havet. Du vil se Malibu Pier, flotte huse ved stranden, surfere, der vokser surfbrætter og vrider deres våddragter, strandgæster med parasoller og meget mere. Det er Californien i en nøddeskal. Ruten er kendt som PCH eller ”The 1” og er en legendarisk del af livet i det sydlige Californien.

 

Seværdigheder for voksne

The Strand

The Strand i Los Angeles

Det officielle navn er Marvin Braude Bike Trail, men i daglig tale hedder cykelstien The Strand. Her er der tale om en asfalteret cykelsti, der løber ved stranden ud til Stillehavet hele vejen langs kysten.

Cykelstien løber under Santa Monica pier og fortsætter i begge retninger. Der er ofte en del trafik, men det er en utrolig afslappet måde, at tage på dagstur uden at skulle forholde sig til de store afstande i byen, der på jeres rejse til LA godt kan betyde lidt for meget tid i en bil. I vil ofte opleve at der er filmcrews langs stranden, der er ved at optage til en af de utallige Hollywoodproduktioner. Husk I skal være vilde med sand og varme – og solcreme.

OUE Skyspace LA

Se LA fra skyerne i Californiens højeste 360 graders tagterrasse. Fra 300 meters højde kan I se hele LA og blive klogere på byens kulturelle historie. Med en interaktiv grafik kan I høre en masse historier om berømte personer, musikere, sportsikoner, pladeselskaber og filmstudier. I kan også finde Hollywood skiltet og Griffith observatoriet, Santa Monica Pier og Dodger Stadium med en kikkert.

På ydersiden af bygningen er der en glasrutsjebane, som ikke er for folk med højdeskræk. Den er sjov, men kort. Som turister i LA kan vi anbefale at i sætter jer og bestiller en cocktail eller en øl fra det lokale bryggeri, slapper af, nyder solnedgangen og får lidt ekstra for pengene.

Cykelleje i Santa Monica

Cykelleje i Santa Monica

Hvis I savner forslag til aktiviteter i LA, så kan I altid vende tilbage til stranden. Santa Monica er en by i LA, der ligger ud til vandet. Det er lidt posh og lidt renere end resten af byen. Der er ikke noget bedre end at cruise rundt på cykel i Santa Monica også selvom cykelkulturen ikke er helt så veletableret som herhjemme. Der er mødre med barnevogne, turister med papirkort, skatere og løbehjul. Det er en del af charmen.

Der går en næsten 35 km lang cykelsti op langsmed kysten og forbi Santa Monica. Cykel, gå i vandet, køb is, kig på mennesker og slap af. Så bliver livet ikke bedre.

Santa Monica Pier

Santa Monica Pier

Havnen i Santa Monica er et populært sted at hænge ud for turister og lokale. Det er et festligt lille område med et pariserhjul og en rutsjebane, restaurant og små butikker. Det er en kæmpe træterrasse, der strækker sig hele vejen ind over stranden og ud i vandet. Der sker noget hele tiden, men det kan være ret crowded især restauranten. Slut jer til, køb en drink til happy hour og se hvad der sker eller sæt jer ude for enden af molen og nyd udsigten og stemningen.

Walk of Fame

Wall of Fame i Los Angeles

Der er altid en kendis i nærheden i LA. Hvis I godt vil have lidt stjernestøv, men ikke tror på skæbnen, så er et af de interessante steder for jer the Hollywood Walk of Fame. Her er der næsten 2.500 stjerner, der er udødeliggjort med pink sten og guldskrift. Fra Greta Garbo til Donald Trump.

Rodeo Drive

Rodeo Drive i Los Angeles

Hvis I er til shopping, glamour og Julia Roberts i hendes måske mest kendte rolle fra Pretty Woman, så er Rodeo Drive en nødvendighed. Hvad enten I vil købe noget eller ej er det bestemt en oplevelse værd at gå en tur i den kendte gade. De store flagship stores ligger primært i den sydlige ende af vejen, hvor I også skal se Two Rodeo en mondæn lille gågade med brosten, butikker og flotte facader.

Mount Wilson Observatory

Mount Wilson Observatory

Mount Wilson er et observatorium i bjergene nord for Los Angeles. Det var her Edwin Hubble lavede teorier om universet og big bang. Der er et lille museum og en fabelagtig udsigt. Det er en oplagt seværdighed, hvis I har brug for at komme lidt væk fra varmen og byen.

Venice Beach Boardwalk

Venice Beach Boardwalk

Venice Beach Boardwalk er en promenade i den mere kunstneriske eller ”Bohemian” del af LA. Det er et sublimt sted at opleve lidt mere skæve og farverige eksistenser end man gør ved Santa Monica Pier, der ligger lidt længere nordpå. Hvis I undrer jer over, at det ser lidt mere sløjt ud med toiletter og rengøring ved Venice Beach end ved Santa Monica, så er det fordi det er to forskellige kommuner.

Lige ved promenaden er der er den berømte Muscle Beach, hvor områdets bodybuildere pumper jern og fører sig frem. Der er også en skatepark, hvor man kan se de lokale lave tricks på deres skateboards. Gå på opdagelse i de lokale bogbutikker og caféer og nyd livet.

Museum of Broken Relationships

I 2016 blev, der oprettet et lille museum i LA hvor der bliver udstillet genstande fra forliste forhold. Du kan høre historien bag disse genstande. Det er spændende, sjovt eller hjerteskærende at høre kærlighedshistorier. Er I til en lidt anderledes oplevelse er dette lille museum et godt bud.

Dodger Stadium

Dodger Stadium

Dodger stadium er det største baseball stadion I USA med plads til 56.000. Den bedste måde at opleve det på er når der kamp. Om I er til baseball eller ej, så kan vi anbefale en aften hvor I holder med “the boys in blue” og nyder stemningen på Dodger Stadium – billetter kan købes på nettet.

Hollywood Bowl

Det er intet som en sommeraften til en koncert ved Hollywood Bowl. Det kan anbefales at I tager derud tidligt, køber en plads ved picnicbordene (boxes), drikker et glas vin og spiser en snack inden koncerten. The Bowl er et stort amfiteater eller en udendørs scene. Scenen ligger i en ‘skål’ i landskabet, i den nordlige udkant af LA. Det er helt klart en favoritoplevelse og for os en af bedste oplevelser i Los Angeles.

California Institute of Abnormal Arts

Hvis I godt vil opleve en anden side af LA og Hollywood end det almindelige, så skriv California Institute of Abnormal Arts på jeres to-do-liste. Med forkortelsen CIA har den karismatiske Carl Crew skabt en oplevelse, som i den grad er en usleben diamant. Mystisk og anderledes. Det er svært at forklare præcis hvad I vil opleve, men der er lidt gøgl, lidt okkultisme, en bar, show, burlesque, teater, horror mm. CIA er både en natklub og et museum og kan vel også kaldes et sideshow.

 

Seværdigheder for børn

Hvaler ved Newport Landing

I den sydlige ende af LA ligger Newport Landing. Et smukt havneområde fyldt med både, fiskerestauranter og havstemning. Herfra kan I tage en båd ud for at se et jordens største og bestemt også et af de mest fascinerende dyr. Blåhvalen er gigantisk, og der noget magisk ved de rolige kæmper, der lever lange liv under havets overflade.

Der går ture ud hver dag hele året rundt for at se hvaler, og det er ikke kun blåhvaler, men også finhvaler, gråhvaler og delfiner I kan opleve. De store dyr er beskyttet i området og hvis I er heldige vil I opleve de store dyr, så snart I kommer ud fra bugten.

Disneyland

Disneyland

Man bliver aldrig for gammel til Disney. De legendariske historier, som har fulgt mange af os i vores barndom lever i den grad stadigvæk. Der er noget eventyrligt over Disneyland og det er besøget værd. Der er fyldt med underholdning i forlystelsesparken og temaområder, hvor I kan opleve USA i slutningen af 1800-tallet, besøge det vilde vesten og meget mere. Forlystelserne lever op til forventningerne og især den våde Grizzly River Run og den Indiana Jones ender som favoritter.

Universal Studios

I hjertet af Hollywood ligger Universal Studios. Det er et af de ældste og mest berømte filmstudier, der stadig bliver brugt. Kærligheden til film og underholdning, action, gode historier og udødelige karakterer er det der driver fascinationen i forlystelsesparken.

Der er tale om en forlystelsespark, der af mange lokale bliver sammenlignet med Disneyland. Så er du mere typen, der kan lide King Kong, Fast and the Furious, Svampebob, Harry Potter og Shrek, så er skal du tage i Universal Studios – ikke til Disneyland. Som forlystelsespark er Universal Studios bygget op omkring en studio tour, og områder med forskellige temaer, hvor Harry Potter området er det største.

Der er rutsjebaner restauranter, meet and greet, interaktive rides og meget mere. Hvis I elsker film og har lyst til at gå all in på amerikansk underholdning eller bare elsker Harry Potter, så er det en oplevelse I ikke må misse.

 

Indendørs aktiviteter i Los Angeles

Med sit subtropiske klima kan tingene blive lidt varme og svedige i Englenes By. Nyd den nedkølede luft og sug kulturoplevelserne til dig i disse 10 fantastiske indendørs steder i Los Angeles.

I har formentlig valgt at besøge Los Angeles på grund af byens lækre strande og smukke omkringliggende natur, men denne glamourøse by har også meget at tilbyde inden døre. Book en billig flybillet, et lækkert hotel og tag afsted for at opleve fantastiske steder bag lukkede døre i L.A.

Bergamot Station

Kunstelsker? Tag til Bergamot Station, Los Angeles’ største og bedste kunstforretning!

Kunstnere, der fremviser deres værker i udtjente pakhuse, fabrikker og gamle bygninger er intet nyt – det sker i storbyer over alt i verden, hvor udstillinger inkorporerer rummet omkring værkerne. Los Angeles har Bergamot Station, der som navnet antyder, ligger i en tidligere jernbanestation.

Der er tale om en slags kunstby i form af cirka 30 gallerier, der holder til i stationens gamle stålpakhuse. Her udstilles fotografi, moderne kunst, skulpturer, impressionisme etc. Og det hele er med gratis adgang.

Cinefamily i Silent Movie Theatre

Kig indenfor i Cinefamilys stumfilmsbiograf.

Vil I smage på det gamle Hollywood og avantgarde, tilbyder Cinefamily, en non-profit-organisation, som er fast besluttet på at genoplive oplevelsen ved at gå i biografen, en følelse af sammenhold og af at genopdage filmens magi.

Der er 14 arrangementer per uge i det kitschede Silent Movie Theatre i form af både indiefilm og klassikere, livemusik, fester m.m. Fra de bløde, luksuriøse og hyggelige sofaer i front til de mere normale biografstole længere tilbage kan gæster svælge i en god gammeldags filmoplevelse, med stumfilm på den anden lørdag i hver måned, Frygtfulde Fredage (“Friday Night Frights”), eller mere kunstneriske film.

Natural History Museum

Dinosaurer venter på dig i National History Museum, L.A.

Der er noget særligt ved en stor samling velbevarede genstande fra fortiden, og Los Angeles Natural History Museumer en guldmine for børn og voksne.

Den smukke bygning fra 1913 huser dyrehabitater, dinosaurben, præcolombianske relikvier, en lille insekt-zoo med levende krible-krable-dyr og en samling af ædelsten. Haverne udenfor og et laboratorium inviterer gæster til at udforske L.A.s særlige dyre- og planteliv. Her er en konstant summen af aktivitet – skolegrupper og familier nyder eventyret. Et højdepunkt er observationsområdet, hvor I kan iagttage museets arkæologer arbejde på dinosaurfossiler.

Walt Disney Concert Hall

Det monokrone vidunder i centrum af Los Angeles.

Det, der ligner en bunke kunstfærdigt arrangerede metalspåner på toppen af Bunker Hill, markerer et krydsningspunkt mellem arkitekturen, kunsten og musikken. Walt Disney Concert Hall, Los Angeles Philharmonics hjemmebane, er et landemærke i L.A., designet af Frank Gehry.

Hvor smuk bygningen end er udefra, ligger dens sande skønhed inde i koncertsalen, hvor det åbne, træbeklædte rum skaber både et visuelt og akustisk vidunder. Walt Disney Concert Halls orgel har også en æstetisk krævende tilstedeværelse. Sæderne bag orkestret, under orglet er de bedste, men hvis I ikke er kommet for at nyde en forestilling, er den gratis guidede tur og en selv-guidet lyd-tur gode måder at udforske stedet på.

The Getty

Den betagende indgang til The Getty. Vent bare, til du kommer indenfor ...

268 meter over havoverfladen ligger et moderne akropolis og skuer ud over Brentwood. The Getty Center er arkitekt Richard Meiers modernistiske mesterværk og hjem for J. Paul Getty Museet. Stedet er kun tilgængeligt med magnettog, og museet er konstrueret med travertine-sten fra det samme stenbrud, som leverede sten til det Roms Colosseum.

Her udstilles vestlig kunst fra middelalderen til nutiden, og I kan nemt tilbringe hele dagen med at fordøje kunsten, pavillonerne, den smukke Robert Irwin-designede have for ikke at tale om den flotte udsigt.

Huntington Library

En dejlig gåtur gennem en af Huntington Librarys mange haver.

Henry B. Huntingtons gamle ejendom, bygget i 1919, er i dag et berømt museum og bibliotek med sjældne bøger, botaniske haver – herunder japanske haver, rosenhaver, kinesiske haver, palmehaver, junglehaver, urtehaver…og en ørken. Derudover huser stedet et kunstgalleri, en koncertsal og et institut for både forskning og undervisning.

En knap 11 meter høj glashvælvning og en overdækket gårdsplads, som er elegant udstyret med palmer og bregner, byder jer velkommen. På området findes også en gårdsplads med en café beliggende i træernes skygge, hvor I kan slappe af efter at have nydt britisk og fransk kunst fra det 18. og 19. århundrede samt amerikansk kunst fra 1690erne frem til 1950erne, som er udstillet på museet. De fleste tilbud her er teknisk set ikke “inden døre”, men haverne er et organisk tilflugtssted fra Los Angeles’ trængsel og larm.

TV-optagelser hos Audiences Unlimited

Tag til Audiences Unlimited, et skønt sted at overvære live-optagelser af TV-shows i Los Angeles.

Tag plads, lyset går ud, og stilheden breder sig blandt det forventningsfulde publikum, før instruktøren råber “action!”. Der er sjovt og fascinerende at opleve skuespillere og filmhold på tætteste hold, når en komedieserie skydes.

Audiences Unlimited tilbyder jer muligheden for at være blandt publikum. Billetter er gratis, men de frigives efter en først-til-mølle-model, hvilket kan være lidt nervepirrende. Når I først er kommet indenfor, har I adgang til optagelserne af over 30 forskellige shows, for eksempel “The Big Bang Theory” og “Two and a Half Men”.

Los Angeles County Museum of Art

Et møde med kulturen i LACMA.

LACMA er det største kunstmuseum i det vestlige USA. På Museum Row, ved siden af Hancock Park og Tar Pits, ligger denne imponerende samling af bygninger, som er arkitektonisk fascinerende udefra og sprængfyldt af kreative genialiteter indeni.

Udstillingsområdet er opdelt i separate, sektioner med mange overskuelige lokaler, hvilket gør det mere fordøjeligt. Når museet lukker klokken 17, kan I tage til baren Ray’s and Stark og blive der til sent.

GRAMMY Museum

Mød rock’n’rolls kongelige i GRAMMY Museum, Los Angeles.

Nær STAPLES Center Arena ligger GRAMMY Museum, hvor I kan gå på opdagelse i musikkens verden. I bliver taget med på en altomfattende tur gennem alle tænkelige musikgenrer, I vil blive klog på musikhistorie, indspilningsprocesser og GRAMMY-priser.

Det er lige meget, hvor gamle I er, eller hvilken slags musik, I kan lide, for her er noget for enhver musikelsker i enhver alder. Prøv jeres heavy metal-stemme i “skrigeboksen”, guitareffektpedaler på scenen eller at spille trommer til en sang.

California Science Center

Udsigten fra toppen af California Science Center, Los Angeles.

Det er svært at rangliste Los Angeles’ mange seværdigheder, men der er næppe tvivl om, at California Science Center ligger i top-enden af listen. Centrets mange verdener appellerer til folk i alle aldre, som kan gå på opdagelse i et spektakulært tangskovsakvarium, et fortryllende økosystem af sø-væsner og en imponerende samling af fly og rumfartøjer, herunder rumskibet Endeavour. Adgangsbilletten til alt dette – og meget, meget mere – er gratis!

Find flybilletter til Los Angeles Find hotel i Los Angeles

På udkig efter mere inspiration? Find de bedste spisesteder i Los Angeles. Få mere end 200 tips fra lokale ved at downloade vores gratis byguide-app til Los Angeles, momondo places, direkte til din iPhone.