preloadA woman in casual clothes carries a bag as she crosses a crosswalk in a parking lot.

Få mere at vide om de mange biltyper og bilkategorier, du kan leje, med forskellige funktioner og egenskaber, der passer til forskellige behov.Hvilke forskellige biltyper kan du leje?

Når du overvejer at leje en bil, har du sikkert en god idé om, hvilken slags bil du vil have. Afhængigt af din rejse har du måske endda en særlig model i tankerne. Problemet ligger i det sprog, som biludlejningsfirmaerne bruger til at klassificere biler, da de kan bruge udtryk, som du ikke kender, eller bruge forskellige udtryk for den samme ting. Du kan se den samme bil blive kaldt mellemklasse, mellemstor eller standard, afhængigt af firmaet.

THEME_CAR_DRIVING_COUPLE_GettyImages-753290697_Universal

Denne guide vil forklare de mest almindelige bilkategorier og forskellige biltyper du kan leje i Danmark, oplysninger om hver kategori samt populære modeller. Der er flere andre mindre almindelige kategorier for folk, der er interesseret i højtydende eller eksotiske biler, som ikke er forklaret nærmere i denne guide.

Husk på, at når du booker en bil i en bestemt kategori, er det ikke sikkert, at du får præcis den model, du har valgt. De fleste biludlejningsfirmaer vil vise dig et tilbud på en bestemt model “eller tilsvarende” eller “lignende muligheder”, fordi de ofte ændrer deres udbud og måske ikke ved, om den nøjagtige model er tilgængelig at booke på tidspunktet for din afrejse.

Kategorier af lejebiler i Danmark

For at præcisere, hvad du kan forvente at køre i, når du lejer en bil gennem momondo, har vi samlet et udvalg af forskellige biltyper, som du kan kigge igennem, nedenfor. Husk på, at denne side ikke er udtømmende, hvilket betyder, at biltyper og kategorier vil variere fra sted til sted.

economy-theme_car_transportation-shutterstock-portfolio_1578260833-scaled-e1699448940137-768x525

Economy

Passagerer: 4

Tasker: 2

Eksempler: Volkswagen Polo, Citroen C3, Renault Zoe

Højdepunkter: Economy-biler har typisk lave priser og god brændstoføkonomi, og de er lidt mindre end biler i lille mellemklasse.

compact-theme_car_transportation-shutterstock-portfolio_677345539-scaled-1-768x525

Lille mellemklasse

Passagerer: 2

Tasker: 2

Eksempler: Ford Focus, Ford Puma, Volkswagen Polo, Toyota Yaris

Højdepunkter: Biler i lille mellemklasse har lave priser og god brændstoføkonomi med lidt mere plads end economy-biler.

intermediate-3-04-saloon-standard

Mellemklasse / Mellemstor / Standard

Passagerer: 5

Tasker: 3-4

Eksempler: Toyota Corolla Wagon, Volkswagen Passat, Peugeot 508 SW, Volkswagen Jetta

Højdepunkter: Mellemklassebiler, også kendt som mellemstore biler eller standardbiler, er firedørs sedaner, der er mere rummelige end biler i lille mellemklasse, samtidig med at de er brændstofeffektive. De kan rumme 3 eller nogle gange 4 tasker afhængigt af modellen.

premium-4-03_coupe_standard_blue-e1600242973260

Stor / premium bil

Passagerer: 5

Tasker: 4

Eksempler: Audi A4, Audi A6, BMW serie 5

Højdepunkter: Store biler er firedørs sedaner med plads til 5 passagerer og bagage. Premiumbiler kan have ekstra funktioner.

luxury-5-car-e1600161258813

Luksus

Passagerer: 5

Tasker: 4

Eksempler: BMW serie 5, Mercedes-Benz E-Class

Højdepunkter: Luksusbiler er typisk firedørs sedaner med avancerede motorer og luksuriøst interiør, der nemt har plads til 5 passagerer med bagage. Nogle udlejningsfirmaer vil dog kategorisere luksus-SUV’er, sportssedaner og direktionsbiler i kategorien luksusbiler sammen med almindelige luksussedaner.

suv-small

Lille mellemklasse SUV

Passagerer: 5

Tasker: 3

Eksempler: Mazda CX-3, Toyota C-HR, Skoda Karoq

Højdepunkter: Ligesom almindelige biler i lille mellemklasse tilbyder SUV’er i lille mellemklasse lave priser og god brændstofeffektivitet i SUV-form.

06_suv-medium_red-1

Mellemklasse / mellemstor / standard SUV

Passagerer: 5

Tasker: 4

Eksempler: Nissan Qashqai, Suzuki Grand Vitara, Volvo XC40

Højdepunkter: SUV’er i mellemklasse, også kaldet mellemstore eller standard SUV’er, er nemme at køre og har stort interiør.

08_convertible_black-1

Cabriolet

Passagerer: 2-4

Tasker: 2

Eksempler: Audi A5, Ford Mustang, Chevrolet Camaro, BMW serie 4

Højdepunkter: Cabrioleter er todørs sportscoupéer med tag, der kan rulles sammen. Nogle biludlejningsfirmaer kan tilbyde cabrioleter med forskellige niveauer af ydeevne og luksus. Tilgængeligheden afhænger af din destination.

07_suv-large_black-e1600166871686

Stor / Premium SUV

Passagerer: 7-8

Tasker: 5

Eksempler: Audi Q7, Chevrolet Tahoe, Ford Expedition, Toyota Sequoia

Højdepunkter: Store SUV’er har nemt plads til 7 eller 8 passagerer med rigelig plads til bagage. Premium SUV’er kan have ekstra funktioner. Tilgængeligheden afhænger af din destination.

07_suv-large_rosegold-1

Luksus SUV

Passagerer: 5-7

Tasker: 3-5

Eksempel: DS 7 Crossback

Højdepunkter: Luksus SUV’er varierer i størrelse, men har avancerede motorer og luksuriøst interiør.

11_van_black-1

Lille varevogn

Passagerer: 7-8

Tasker: 5

Eksempel: Volkswagen Touran

Højdepunkter: En lille varevogn har nemt plads til 7 eller 8 passagerer afhængigt af modellen og er perfekt til lange bilture med flere personer.

13_passengervan_grey-1

Varevogn til passagerer

Passagerer: 8-12

Tasker: 7

Eksempler: Volkswagen Multivan, Mercedes-Benz V-Class, Ford Transit

Højdepunkter: Store varevogne til passagerer har plads til store grupper på mere end 8 passagerer. Nogle biludlejningsfirmaer tilbyder også varebiler, der har plads til at transportere større ting i stedet for sæder til persontransport.

electric-luxury-car-1-768x512

Elektrisk

Passagerer: 5

Tasker: 2-4

Eksempler: Jaguar I-Pace, Renault Zoe, Polestar 2, Nissan Leaf

Højdepunkter: Elbiler har udelukkende elektriske motorer og fås i flere størrelser med forskellige funktioner afhængigt af dine behov og dit budget.

hybrid-estate-car-300x200-1

Hybrid

Passagerer: 5

Tasker: 3

Eksempler: Hyundai Ioniq, Kia XCeed, Toyota Yaris

Højdepunkter: Hybridbiler har en kombination af konventionel motor og elektrisk kraft, og de fås i flere størrelser afhængigt af dine behov og dit budget.

Kategorier af lejebiler uden for Danmark

Uden for Danmark er terminologien lignende, men ikke identisk. De to vigtigste begreber at huske på er Mini og Estate (stationcar). Bilkategorien Mini refererer ganske enkelt til biler, der er mindre end biler i lille mellemklasse, og som findes over hele verden. Kategorien Estate (stationcar) er mere specifik for britisk engelsk og henviser til stationcars eller hatchbacks i mellem- til fuld størrelse.

01_mini_white-1

Mini

Passagerer: 2-4

Tasker: 2

Eksempler: Fiat 500, Peugeot 108, Kia Picanto

Højdepunkter: Minibiler er typisk hatchbacks med to til fire døre, og de kan rumme to voksne og to børn samt lidt bagage.

estate-car-e1600157643735

Estate (stationcar)

Passagerer: 5

Tasker: 3-4

Eksempler: Ford Focus stationcar, Volvo V70 stationcar, Skoda Octavia stationcar

Højdepunkter: Stationcars er firedørs biler med bagagerum, der nemt kan rumme op til 5 passagerer med bagage. De kan også variere med hensyn til ydeevne og luksusudstyr.

preloadSeveral small boats lined up on a canal alongside a road with parked cars in front of colourful buildings.

Søg efter lejebiler

Biltyper du kan leje – ofte stillede spørgsmål

Størrelsen på en standardlejebil ligger mellem de mellemstore og store biltyper. En standardlejebil er en større sedan, som kan rumme flere passagerer og mere bagage sammenlignet med en mellemstor biltype. Standardlejebiler har normalt plads til 5 personer og 3-4 kufferter.
Mellemstore biltyper, som også kaldes mellemklassebiler, er et trin op fra economy eller lille mellemklasse, men er stadig billigere end standardlejebiler. De kan omfatte både sedaner og SUV’er med plads til op til 5 passagerer. De har normalt 4 døre og plads til 3-4 kufferter.
Lejebiler i fuld størrelse er firedørs biler med plads til 5 personer og opbevaringsplads til 3-4 kufferter. De kan omfatte både sedaner og SUV’er.
En premium lejebil falder mellem kategorierne fuld størrelse og luksus og er generelt en større sedan med ekstra plads til passagerer og masser af plads til bagage. Premiumbiler har 4 døre og bør have godt med plads til 5 voksne.
Biler i lille mellemklasse er typisk lidt større og dyrere end economy. Economy er normalt todørs biler med plads til op til 4 passagerer og opbevaringsplads til en mellemstor kuffert og et par små tasker. Biler i lille mellemklasse er firedørs biler, der bør være komfortable for op til 5 voksne og have nok bagagerumsplads til mindst 1 stor kuffert og 1 mellemstor kuffert samt et par mindre tasker.
Lejebiler i mellemklasse er et trin op fra lejebiler i economy- eller lille mellemklasse, men er stadig billigere end biler i standardstørrelse. De kan omfatte både sedaner og SUV’er med plads til op til 5 passagerer. De har normalt 4 døre og plads til 3-4 kufferter.
Luksus er den dyreste kategori for billeje. Luksusbiler kan omfatte både sedaner og SUV’er. Der er normalt plads til 5 personer med 2 store kufferter plus 2 små kufferter. De har generelt også ekstraudstyr som komfortable sæder, kraftigere motorer og mere avancerede underholdningssystemer.

Om forfatteren

Jeanifer BreklingJeanifer fra Alaska er halvt amerikaner, halvt japaner, og har rejst verden rundt og udforsket naturen siden barndommen. Hendes nuværende favoritdestination er Kreta, men hun har Fiji i kikkerten som det næste store eventyr. Når hun ikke drømmer om steder at rejse hen, kan Jeanifer lide hjemmebrygning, madlavning, at se sci-fi og fjolle rundt med sine børn. Følg Jeanifer på Linkedin for mere rejseinspiration.

Udforsk flere artikler