10 grunde til at vende tilbage til Rom

Hvis du har været i Rom, har du med sikkerhed fået sat hak ved de klassiske seværdigheder; du har kastet dine ønsker i Trevi-fontænen, er gået ombord i en seriøs carbonara og har besøgt Colosseum og Vatikanstaten. Men med 28 århundreders historie og kultur bag sig har Rom mere at tilbyde end byens fem største turistattraktioner.

Uanset om det er verdensberømt arkitektur, spændende bydele, eller det italienske køkken, er der med sikkerhed oplevelser, du gik glip af under din første ferie i Rom. Så pak dine tasker, og sæt kurs mod Rom, for der er endnu mere at opleve anden gang.

Find et fly til Rom Find overnatning i Rom

Oplev Trastevere til fods

Trastevere nærmest inviterer til. at du nyder omgivelserne med en espresso eller et glas vin

Trastevere nærmest inviterer til. at du nyder omgivelserne med en espresso eller et glas vin

Gå på opdagelse i Roms typiske snoede gader, og gør holdt på en nærliggende bar. Fald i snak med den venlige lokalbefolkning, eller slap af med et glas vin i verdensklasse. At opleve området om natten er særligt magisk, for her fyldes gaderne med folk, blinkende lys og klinkende glas.

Hold øje med Madonnelle-statuerne

En af de bedste ting ved Rom er mødet mellem ældre og moderne arkitektur. At gå rundt i byen for første gang kan være utroligt overvældende – med så meget at se er det nemt at gå glip af de charmerende detaljer. Har du bemærket de såkaldte ‘madonnelle’ (bittesmå madonnaer), der findes på mange gadehjørner på tværs af byen? Statuerne varierer i størrelse og materiale og danner til sammen et gratis udendørsmuseum, du kan udforske og beundre i dit eget tempo.

Besøg et kattereservat

Udforsk de romerske ruiner i selskab af katte

Udforsk de romerske ruiner i selskab af katte

Mange af kattene i Rom lever blandt gamle ruiner, og det skaber en bizar og livlig udstilling af historien. Besøg Torre Argentina, hvor omstrejfende katte har overtaget de gamle ruiner siden 1920’erne, før det blev omdannet til et kattereservat. I dag sørger kontrollerede forhold for, at kattene er under opsyn og bliver passet. Et andet kattereservat findes i en af byens skjulte perler – den ikke-katolske kirkegård – hvor udsmykkede grave forenes med frodige omgivelser.

Gå ikke glip af Villa Borghese

Snyd ikke dig selv for et besøg i Villa Borghese

Snyd ikke dig selv for et besøg i Villa Borghese

Ikke alle tager sig tid til at besøge (eller får sikret sig adgang til) Villa Borghese. Billetterne til den eftertragtede kunstsamling er ofte udsolgt måneder i forvejen, så du bør planlægge og booke dit besøg i god tid for at være sikker på at opleve den imponerende samling. Her er noget for alle kunstelskere, og de skulpturelle værker af Bernini inviterer til fantastiske overraskelser. Hvis det ikke lykkes dig at få billetter, er haverne uden for slottet også et besøg værd.

Tag et afbræk i Villa Doria Pamphili

Villa Doria Pamphili er det perfekte sted at slappe af

Villa Doria Pamphili er det perfekte sted at slappe af

Hvis du har mod på endnu en “villa”, bør du slå vejen forbi Villa Doria Pamphili, den største anlagte offentlige park i Rom. Den ligger i Monteverde-kvarteret – i kort afstand til byens centrum – og er ideel til en picnic med udsigt over byen.

Oplev filmmagi i Cinecittà Studios

Du behøver ikke at være filmnørd for at besøge det verdensberømte Cinecittà Studios, Europas største filmstudie. Du har en actionfyldt eftermiddag i vente, når du går i fodsporene på filmskabere som Francis Ford Coppola og Martin Scorsese.

Nyd de romerske delikatesser

Det autentiske italienske køkken får dig til at besøge Rom igen og igen

Det autentiske italienske køkken får dig til at besøge Rom igen og igen

Du fik sandsynligvis glæden af pasta under dit første besøg, men fik du smagt andet end de obligatoriske retter? Ingen laver pasta som italienere, men romerne har deres egen version af den klassiske nudel. Frisk sæsonbetonet pasta med lokal pecorino er essensen af en traditionel romersk ret. Spring carbonaraen over, og kast dig i stedet ud i ‘cacio e pepe’, en simpel ret, der består af ‘ost og peber’.

Oplev Villa del Priorato di Malta

Du har sandsynligvis sat hak ved Peterskirkens kuppel under dit sidste besøg, men her er mere at komme efter. Det lille nøglehul på Aventine Hill inviterer til en enestående udsigt over Peterskirken, der er omgivet af frodigt grønt. Stedet er desuden et af de sidste hjemsteder for ridderordenen i Italien.

Udforsk Borrominis kirker

Rom har mange smukke katedraler, der er værd at udforske, og du har sandsynligvis slået vejen forbi flere kendte kirker under dit sidste besøg. Men i processen er du måske gået glip af nogle spektakulære skjulte perler designet af Francesco Borromini, en barokarkitekt og mester i at designe små kirker.

Besøg San Carlo alle Quattro Fontane, og lad dig betage af den kalejdoskoplignende kuppel, eller sæt kurs mod Sant’Ivo della Sapienza, der er gemt væk bag Palazzo alla Sapienzas mure.

Få vækket sanserne på Campo de’ Fiori

Campo de’ Fiori - det perfekte sted at nyde den lokale mad og indkøbe souvenirs

Campo de’ Fiori – det perfekte sted at nyde den lokale mad og indkøbe souvenirs

Det farverige udendørsmarked er fyldt med stande og stadeholdere, der sælger alt fra frugt og grøntsager til tøj. Du gør klogt i at være åben for et væld af madoplevelser i Rom, og lokale tørrede tomater er et must. De har en sød og uventet eftersmag, der beviser, at tomater i virkeligheden er en frugt.

Kast en mønt i Trevifontænen, inden du forlader Rom, for at “sikre dig” et tredje besøg i byen. Der vil nemlig sandsynligvis være ting, du går glip af selv under dit andet besøg.

Få flere anbefalinger til hvad du skal opleve i Rom.