Alternative destinationer til sommerferien 2018

Er du klar til at udfordre din foretrukne sommerferiedestination? Pak tasken, og gå på opdagelse i en række alternative destinationer til sommerferien 2018

Sumba er blevet et uudforsket alternativ til populære Bali

Sumba er blevet et uudforsket alternativ til populære Bali

Kategori Storbyferie Strand & natur

Dato 14/12/2017

Spring folkemængderne over denne sommer, og besøg nogle mindre turistede – og mere interessante – destinationer. Vi giver vores bud på de bedste alternative sommerferiedestinationer for 2018, og de inkluderer alt fra verdens højest beliggende hovedstad til en skjult balinesisk ø.

Parga, Grækenland

Farverige huse på den græske ø Parga
Farverige huse på den græske ø Parga

Parga ligger i det joniske hav og er øernes svar på en græsk gud. Klipper og fyrretræer pryder landskabet, og farverige huse kan spottes på de omkringliggende bjergsider. Små håndværksbutikker og markeder ligger langs de brostensbelagte gader, og her sælges keramik, antikviteter og delikatesser fra øen, som blandt andet honning.

Gør holdt ved restaurant Tzimaz, og nyd et traditionelt måltid, inden du sætter kurs mod Motley Coffeesweet efter dessert tilberedt med honning. Når du har udforsket byens gader, er det oplagt at slappe af på stranden Valtos, vandre til de palæstinensiske palæer i Ali Pasha på en nærliggende bakketopp eller sejle mod Korfu og Paxos.

Læs mere: Ø-hop i Grækenland

Find et fly til Ioannina Find et hotel i Parga

Sevilla, Spanien

Tag billeder ved gangbroen Metropol Parasol i Sevilla
Tag billeder ved gangbroen Metropol Parasol i Sevilla

Den kulturrige andalusiske hovedstad er synonym med flamenco og tyrefægtning. Hop på en sporvogn eller en cykel, og udforsk det historiske centrum, der er kendt for sin imponerende gotiske katedral. Den er i øvrigt en af verdens største. Barokke vidundere som Alcazar, det kongelige palads, udstiller kunstværker, mens ikoner som klokketårnet Giralda fra det 12. århundrede fejrer byens spirituelle rødder.

Forevig Metropol Parasols gangbro, gå på opdagelse i de snoede gader i Barrio Santa Cruz, og tag på shoppingtur på Soho Benita. Udforsk den imponerende barscene, før du oplever et flamencoshow eller bliver overvældet af publikums bifaldsråb på Sevilla FCs stadion. Sæt også tid af til at besøge det arkæologiske område Italica i nærheden.

Find et fly til Sevilla Find et hotel i Sevilla

Koblenz, Tyskland

Koblenz i Tyskland er en fremragende alternativ destination til sommerferien
Koblenz i Tyskland er en fremragende alternativ destination til sommerferien

Byen Koblenz, der ligger ved sammenløbet af Rhinen og Mosel, er en 2000-årig skønhed kendt for sine slotte og fæstninger. Stolzenfels Slot og Valørpaladset indbyder til majestætisk sightseeing, og fra fæstningen Ehrenbreitstein kan du fange en fantastisk panoramaudsigt over den gamle bydel og flodbredderne.

Gør holdt og tag billeder ved Deutsches Eck, hvor de to floder mødes, udforsk militærmuseet, og gå på opdagelse i Jesuskirken. Det neoklassiske Koblenz-teater tiltrækker skarer af folk i formelt tøj, og KuFa er hjemsted for spil og levende musik. Tag på bådtur ned ad Rhinen, og snyd ikke dig selv for regionens berømte hvidvine.

Find et fly til Frankfurt Find et hotel i Koblenz

Andorra La Vella, Andorra

Smukke Andorra La Vella i Pyrenæerne
Smukke Andorra La Vella i Pyrenæerne

Højt oppe i Pyrenæerne ligger Andorra la Vella, et toldfrit detailcentrum med et malerisk og historisk udseende. Byen er opdelt i to sektioner: den kommercielle nordlige del og den historiske sydvestdel.

Besøg vidundere fra det 12. århundrede såsom kirkerne Sant Esteve og Sant Andreu. Udforsk Casa de la Vall, tag på slentretur på den middelalderlige bro La Margineda, og hold picnic på byens hovedplads. Gå ikke glip af gode tilbud på tøj og elektronik og afslapning i saunaen på Caldea. Omkring byen findes den “grønne ring”, som er et naturreservat fuld af stier, der fører dig gennem skove og frugtplantager og forbi gårde og romerske steder.

Find et fly til Andorra Find et hotel i Andorra La Vella

Lund, Sverige

Tag på slentretur gennem Sveriges andenældste by Lund
Tag på slentretur gennem Sveriges andenældste by Lund © michailpavlidis

Sveriges sydlige by er en middelalderlig skønhed, der kan prale af en imponerende katedral og det berømte Lunds Universitet, der er byens livsnerve. Lund er afslappet og hyggelig, og den er fyldt med brostensbelagte gader, kunstneriske caféer og farverige huse.

Besøg katedralen, udforsk Drottens kirkeruiner fra det 11. århundrede, og slå vejen forbi Ingvar Kamprad Design Center, der blev oprettet af IKEAs grundlægger. Det vrimler med museer og gallerier, og scenekunsten stortrives. De smukke botaniske haver og et måltid på et af byens rustikke spisesteder er et must. Nattelivet er præget af Lunds mange studerende, men giv pubben Bishops Arms eller den stolte Cafe Ariman et forsøg.

Find et fly til Malmø Find et hotel i Lund

Santa Fe, New Mexico, USA

St. Francis Cathedral er et must under dit besøg i Santa Fe
St. Francis Cathedral er et must under dit besøg i Santa Fe © rash_appaiah

Ved foden af Sangre de Cristo bjergene kombinerer byen Santa Fe det charmerende vilde vesten med en iøjenfaldende kunstscene. Det skønne bycentrum er oplagt at udforske til fods, og butikker og restauranter har notorisk lange åbningstider. Gå på opdagelse i Museum Hills’ mange museumstilbud, besøg George O’Keeffe Museum, og udforsk herlige attraktioner som St. Francis Cathedral, Loretto Chapel og Santuario de Guadalupe.

Slap af med en udendørsforestilling i Santa Fe Opera, køb indiansk kunst og håndværk, og dyk ned i de fine kunstudbud på Canyon Road. Byen har også en omfattende festivalkalender med arrangementer centreret omkring mad, film, musik og kultur året rundt.

Find et fly til Santa Fe Find et hotel i Santa Fe

Sumba, Indonesien

Træd tilbage, Bali. Sumba er komme for at blive
Træd tilbage, Bali. Sumba er komme for at blive © mayawati_the_dreamer

Surferøen Sumba lokker langsomt rejsende væk fra populære Bali. Sumba er frodig og tropisk, og landskabet er præget af regnskov, brusende vandfald og surfingstrande. Infrastrukturen bliver bedre og bedre, men asfalterede veje hører stadig til sjældenhederne. Det skaber til gengæld en rolig og naturfyldt modpol til de nærliggende turistområder i Kuta og Ubud.

Udforsk de enorme neolitiske kæmpesten på tværs af øen, se de traditionelle hestedyster (Pasalas), og tag på udflugt til de små lokale landsbyer. Vandentusiaster kan med fordel tilbringe dagene med at svømme, snorkle og surfe, mens madelskere kan tage for sig af områdets delikatesser som stegt ged, svinekød, kylling og fisk.

Find et fly til Denpasar Find et hotel på Sumba

Quito, Ecuador

Ecuadors hovedstad Quito er et pragteksemplar på en alternativ sommerferiedestination
Ecuadors hovedstad Quito er et pragteksemplar på en alternativ sommerferiedestination © forgetfulflyers

Verdens højest beliggende hovedstad, Quito, er en ældre perle i flodbassinet Guayllabamba i Andesbjergene. Byens uberørt historiske centrum har med rette modtaget bifald fra Unesco. Byen vrimler med parker, pladser, koloniale kirker, museer og administrative bygninger. Slå vejen forbi den nyligt restaurerede Calle de la Ronda, hvis du vil have et glimt af byens fortid.

Besøg den gyldne La Compañia de Jesus og unikke Basilica del Voto Nacional, og udforsk derefter Bellavista-kvarteret. Her vil du blive belønnet med en utrolig samling af kunstmuseer og offentligt tilgængelige atelierer. Den suverænt bedste udsigt over den bemærkelsesværdige by og dens vulkanske omgivelser fås fra svævebanen Telerifico, hvor du kan nyde synet 4 km over byen.

Find et fly til Quito Find et hotel i Quito

Varna, Bulgarien

Varna ved Sortehavet kunne også være 2018s alternative destination til sommerferien
Varna ved Sortehavet kunne også være 2018s alternative destination til sommerferien © kazuko_92

Varna ved Sortehavet blander det historiske med det nye, og byen har meget mere at byde på end sine berømte strande. Dens centrum leverer lokale versioner af stilarter som renæssance, barok, art nouveau og art deco. Besøg den omfattende park Gradina, der huser en zoologisk have, et terrarium og en livlig strandpromenade.

Akvariet og delfinariet introducerer dig til det lokale havliv, og et arkæologisk og etnografisk museum giver dig overblik over lokalområdets historie og kultur. Klatreentusiaster bør slå vejen forbi Aladzha Manastir, der er et kloster udhugget i kæmpe sten, og klippeformationen Pobiti Kamani, der ifølge de lokale har en helbredende effekt. Få pulsen op med en cykeltur i tusmørke eller bungee jump fra broen Asparuhov.

Find et fly til Varna Find et hotel i Varna

Shetlandsøerne, Skotland

Naturlig pragt på Shetlandsøerne
Naturlig pragt på Shetlandsøerne © bartekanisko

Shetlandsøerne er en afsides øgruppe, der ligger tættere på Norge end hjemlandet Skotland. Øerne er indbegrebet af barsk skønhed. Havnebyen Lerwick er Shetlandsøernes maritime hjerte, mens historiske Calloway er hjemsted for et dystert slot og en marina.

Men øernes kerneappel er deres uberørte pragt: lunder, oddere, ponyer, harer og hermeliner kan findes omkring lynghederne og klipperne. Hvaler og sæler kan, hvis du er heldig, spottes i havet. Øerne kan udforskes til fods, i kajak eller fra en båd. Tag et spil golf på Dale Golf Course, dans natten væk på Up Helly Ha Festival, eller dyk ned i traditionel musik på Shetland Folk Festival.

Find et fly til Aberdeen Find et hotel på Shetlandsøerne

Medellín, Colombia

Medellín er en kosmopolitisk juvel
Medellín er en kosmopolitisk juvel © rcuel

Medellín har længe rystet sine Pablo Escobar-dage af sig og har vokset sig til en levende, kosmopolitisk bjergby. Splinterny infrastruktur, herunder et metrosystem, gondoler, parker og museer skaber alt sammen et rigt kulturliv. Medellín kan prale af et nærmest perfekt vejr året rundt og går under navnet “Det evige forårs by”.

El Poblados Parque Lleras er en park omringet af barer og restauranter, og det er her, du bør slå dine folder om aftenen. Også selvom du ikke føler dig pænt nok klædt på. Et godt tip er desuden at besøge Medellín i august, hvor du kan opleve den berømte blomsterfestival Feria de las Flores.

Find et fly til Medellín Find et hotel i Medellín

Lofoten, Norge

Slip din fantasi løs, og udforsk vidunderlige Lofoten
Slip din fantasi løs, og udforsk vidunderlige Lofoten

Stræk dine feriedage i midnatssolens land. Norges Lofoten er en klynge af vindblæste øer beklædt med de hyggeligste røde hytter. I vandet omkring øerne vrimler det med gyngende fiskerbåde. Hurtigrutens færge forbinder øerne fra hovedbyen Svolvær, og i de bakkede landskaber er du beskæftiget længe i kajak, på cykel eller gående.

Det ujævne land hæver sig over dig og byder på storslåede glimt af stenrige landskaber, herunder Fløya, og et hav, der krydses af kaskelothvaler. Oplev dybhavsfiskeri i verdens største koldtvandsrev, og kast dig ud i en smagsprøve på torskefisken (klippfisk), der tørres i fri luft.

Find et fly til Leknes Find et hotel i Lofoten

Kotor, Montenegro

Kotor i Montenegro er en middelalderlig perle og på Unescos Verdensarvsliste
Kotor i Montenegro er en middelalderlig perle og på Unescos Verdensarvsliste © James Abbott / CC BY 2.0

Med sine massive stenvægge og truende bjerge føles Kotor næsten beskyttet mod tiden. Ca. en time syd for Dubrovnik finder du den Unesco-beskyttede middelalderperle med en rig kulturarv. Kirkerne i de krogede gader dateres tilbage til det 12. århundrede, og andre historiske højdepunkter inkluderer det royale palads og Napoleons teater.

Prøv en fyldt burek (en lokal snack), mens du udforsker byen, nyder en kop kaffe eller bestiller en sejltur rundt i den smukke bugt. Byen er stille om dagen, men kommer til live ind under aften, og dens barer, klubber og levende musikscene vil overraske dig.

Læs mere: Montenegro: En bjergrig perle ved Adriaterhavet

Find et fly til Tivat Find et hotel i Kotor

Færøerne, Danmark

Intet kan måle sig med Færøernes bjergkløfter og frodige dale © Stig Nygaard
Intet kan måle sig med Færøernes bjergkløfter og frodige dale © Stig Nygaard / CC BY 2.0.

Færøerne, der ligger mellem Norge og Island, er kendt som et isoleret vidunder. Men det berømte regnfulde øhav fyldt med stenrige kløfter og frodige dale er en årlig sommerdestination for massevis af musikelskere. Hvert år tiltrækker G! Festival tusindvis af mennesker til den lille by Fuglafjørður, der er hovedstaden i det bjergrige Eysturoy og særligt kendt for sine græstage.

Nyd en koncert ved vandet, inden du slapper af i et boblebad eller en sauna, der er bekvemt opstillet på stranden. Lyt til mere musik på Summarfestivalurin i Klaksvík, og bevæg dig ud på de snoede veje på jagt efter de endeløse koncerter med folkemusik, der afholdes på tværs af øerne hele sommeren.

Læs mere: Færøerne: Det ultimative rejseeventyr

Find et fly til Færøerne Find et hotel på Færøerne

Victoria, British Columbia, Canada

Besøg Old Fisherman's Wharf i Victoria © Tourism Victoria
Besøg Old Fisherman’s Wharf i Victoria © Tourism Victoria

Victoria på Vancouver Island forener det gamle og det nye med en særlig charme. Dens formelle bygninger, London-inspirerede dobbeltdækkerbusser, fantastiske blomsterhaver og tesaloner taler alle til byens britiske arv – som samtidig kan prale af Canadas vidunderlige natur. Udforsk parlamentsbygningerne og Royal British Columbia Museum i den indre havn, og få så pulsen op med en tur i kajak fra Fisherman’s Wharf.

Tag børnene med til Victoria Bug Zoo eller Miniature World, og slip historieelskere fri på det storslåede Craigdarroch Castle eller det fancy Fairmont Empress Hotel til te og scones. Vinelskere bør afsætte tid til en dagstur til Cowichan Valley.

Find et fly til Victoria Find et hotel i Victoria

Har du brug for mere rejseinspiration til 2018?

Oprindeligt publiceret

14/12/2017