Billig ferie: De bedste destinationer i 2017

Tag hul på din nye kuffert – uden at slå hul på sparegrisen! Hav, sne eller storby – vi har de fundet de bedste destinationer til dig der leder efter en billig ferie. En for hver måned i 2017.

billig ferie i kalamata

En afslappende ferie venter ved havet i Kalamata

Kategori Storbyferie Strand & natur

Dato 01/11/2016

Ferie rimer ikke på bekymringer og restriktioner – dem bør man efterlade derhjemme. Tag til udlandet og slå dig løs på en destination, hvor du får mere for skillingen. Billige drinks og lækker mad uden at slå hul i budgettet samt gratis museer og rundvisninger – det lyder som en vinderopskrift på en ferie med begrænset budget.

For at hjælpe dig med at finde den billige ferie, der passer godt til dig, har vi samlet de bedste destinationer for en prisvenlig ferie for hver måned i året. Vi har taget højde for prisen på et måltid, en lokal øl, en taxatur og en overnatning på et trestjernet hotel for en familie med to voksne og to børn.

Vi kommer med forslag til en billig ferie inden for en budgetramme på 1700 kr. per dag. Til den pris vil du måske endda unde dig selv at udforske mere end et af disse steder i år.

Januar – Sofia, Bulgarien

Kuplerne på Alexander Nevsky katedralen skinner om kap i den bulgarske vintersol
Kuplerne på Alexander Nevsky katedralen skinner om kap i den bulgarske vintersol

Sofia er en idyllisk storby om vinteren, når alle bygninger glimter i et fint, skinnende lag sne. Efter du har besøgt Sofias ikoniske Alexander Nevsky katedral med den gyldne kuppel, kan du pakke skøjterne og tage familien med til Ariana-søen. Hvert år fryser søen i Borisova Gradina-parken og bliver en stor skøjtebane, der kan besøges hele vinteren og helt ind i det tidligere forår.

Byen er omgivet af bjerge, så hvis du trænger til luftforandring, kan du stikke af fra bylivet og stå på ski. Kun 30 minutters kørsel væk ligger Vitosha-bjerget og venter på dig. I januar er der optimale forhold for skikørsel. Afslut dagen med at få varmen i et af regionens mange mineralholdige kurbade. For varme feriemål i januar, check denne liste.

Læs mere: Billig skiferie: 7 steder, der giver Alperne kamp til stregen

Vores hotelanbefaling i Sofia: Best Western Lozenetz Hotel (prisen på en overnatning starter på лв102 Lev [ca. 390 kr.] for et værelse til 2 voksne og to børn)

Find flybilletter til Sofia

Februar – San Antonio, Texas, USA

San Antonio River Walk er det perfekte sted at afslutte dagen med en drink
San Antonio River Walk er det perfekte sted at afslutte dagen med en drink

Velkommen til San Antonio, Texas. Her stod det berømte “Slaget ved Alamo”, hvor texanerne kæmpede for at blive løsrevet fra Mexico. Book en Rundvisning på Slagmarken ved det gamle missionsfort i Alamo. Alt er større i Texas, siges det, så oplev et vildt rodeo show eller besøg de tre kilometer lange underjordiske tuneller Natural Bridge Caverns.

Tag en afslappet slentretur gennem Hemisfair, et kompleks af parker og mindesmærker, såsom udkigstårnet Tower of America eller det udendørs marked på Market Square. Det er svært at være i tvivl om, at man befinder sig klods op ad Mexico, når man kigger på mad og tøj til tonerne af den mexicanske mariachi-musik.

Måske er man så heldig at rende ind i en festival for latinamerikansk kultur. San Antonios River Walk (en promenade langs San Antonio Floden) er spækket med restauranter med udeservering og oser af sydstatscharme. I de lune aftener er der liv og hygge – selv midt om vinteren. Savner du solen? Så tjek disse varme destinationer i februar.

Vores hotelanbefaling i San Antonio: Best Western Sunset Suites – Riverwalk (prisen på en overnatning starter på $102 [685 kr.] for et værelse til 2 voksne og to børn)

Find flybilletter til San Antonio

Marts – Valparaíso, Chile

Verdenskulturarv i alle regnbuens farver
Verdenskulturarv i alle regnbuens farver

Ombord på kabelbanen Artilleria kan du nyde udsigten til kolonitidens by Valparaíso, som er optaget på UNESCOs liste over verdenskulturarv.

I Cerro Artillería kan du finde alle de souvenirs, du har brug for. Som fx ting i alpakauld eller akvareller. Beboelseskvartererne på bjergsiden såsom Cerro Bellavista med dens Museo a Cielo Abierto – et friluftsmuseum med vægmalerier eller Cierros Alegre og Concepcion med de fine, farverige huse er det perfekte sted at få et indtryk af byens kaotiske stemning.

Med temperaturer på omkring 23°C, er det fristende at tage ud til havet. Tag ud til Viña del Mar, hvis du vil have skønne sandstrande og strandbarer. I denne måned er det sæson for vinhøstfestivaller. Vinelskerne bør begive sig ud på hovedvej 68 Valparaíso-Santiago, også kendt som Casablanca-dalens vinrute. Smag på Casablanca-dalens raffinerede hvidvine og find din favorit.

Vores hotelanbefaling i Valparaíso: Hotel Da Vinci Valparaíso (prisen på en overnatning starter på CLP $ 73,741 [760 kr.] for et værelse til 2 voksne og to børn)

Find flybilletter til Valparaíso

April – Braga, Portugal

Nyd en spadseretur i solen på Praça da Republica i Bragas historiske bymidte
Nyd en spadseretur i solen på Praça da Republica i Bragas historiske bymidte

Planlæg i god tid, hvis du vil til Brage i Semana Santa (ugen før påske) – hotellerne er i høj kurs, men festivitasen er det ekstra indhug i budgettet værd. Slut dig til de ekstatiske pilgrimme lige uden for byen Tenões og følg optoget i zigzag-formation op ad bjerget til den barokke domkirke Bom Jesus do Monte. Tag hjem med den gamle kabelbane fra 1882, som forbinder helligdommen med Braga bymidte.

I Braga får du både den historiske charme og fordelene ved en ungdommelig universitetsby, takket være de mange studerende fra Universidade de Minho. Kirketårnene våger over de smalle gader, hvor de mange restauranter og barer skaber ramme om liv og festlighed.

Katedralen Sé de Braga stammer fra 1100-tallet og er landets ældste katedral. De mange kapeller ligger spredt ud over hele byen: Kig ind i Capela dos Coimbras-kapellet for at se en typisk azulejo fresko.

Vores hotelanbefaling i Braga: Albergaria da Sé (prisen på en overnatning starter på €60 [447 kr.] for et værelse til 2 voksne og to børn)
Find flybilletter til Braga

Maj – Las Palmas de Gran Canaria, Spain

Der er en plads, der venter kun på dig på Playa de Las Canteras
Der er en plads, der venter kun på dig på Playa de Las Canteras

Strand, sol og det spanske køkken – hvad mere vil du ha’? Stimuler appetitten med en gåtur langs stranden ud for Paseo de las Canteras, der ligger ned til stranden med det samme navn. Badning står højt på to-do-listen i Las Palmas, specielt ved lavvande, når revet La Barra forvandler Las Canteras til et sandt snorkelparadis. Kør ned ad Avenida Maritima, som fører til fiskerlandsbyen San Cristóbal.

Denne landsby rygtes at have de bedste fiskerestauranter i Las Palmas de Gran Canaria. Gå på shopping på gågaderne Triana og Pérez Gáldos eller tag ud til Vegueta, den gamle bydel, og få jer en eftermiddagsdrink.

Vores hotelanbefaling i Las Palmas: Hotel Apartamento Bajamar (prisen på en overnatning starter på €68 [506 kr.] for et værelse til 2 voksne og to børn)

Find flybilletter til Las Palmas

Juni – Yerevan, Armenien

Pjask i springvandet på Republik-pladsen
Pjask i springvandet på Republik-pladsen

Giv dig hen til minibuskaosset og kør zigzag gennem byen – for 100 Dram, og et højt “stop!”-råb bliver du sat af ved en af Yerevans populære seværdigheder. Den Nordlige Avenue er en gågade, som løber fra operaen til Republik-pladsens springvand. De imposante sovjetbygninger dominerer pladsen om dagen, men om aftenen forvandles den til elegant kulisse for et lys- og vandshow. Helt klart et must-see.

Nyd de lange sommernætter i den lyserøde by, som den kaldes Den Rosa By pga. den lyserøde tone i bygningernes sten. Hæng ud på en af de mange udendørs cafeer, mens du snacker en lamehjun (armensk pizza).

Yerevan er blevet genopbygget flere gange for at hele sårene fra krige og naturkatastrofer, så det meste af Yerevans nuværende udseende er kun et århundrede gammelt. Yerevans ældste kulturarv ligger i udkanten af byen, hvor Hrazdan-floden og en dyb kløft skaber en naturlig grænse til oplandet.

Vores hotelanbefaling i Yerevan: My Hotel Yerevan (prisen på en overnatning starter på 35,731 Dram [499 kr.] for et værelse til 2 voksne og to børn)

Find flybilletter til Yerevan

Juli – Belfast, Nordirland

Hyg med en picnic-frokost udenfor rådhuset i Belfast
Hyg med en picnic-frokost udenfor rådhuset i Belfast

Når du bevæger dig rundt i Belfast, enten til fods eller ombord i en af Belfasts ikoniske sorte taxaer, Black Taxi, vil det være svært at overse “fredsmurene” (mure mellem protestantiske og katolske områder) og vægmalerier til at erindre historien.

Du kan også se mange referencer til Belfasts skibsbygningshistorie – forlad ikke byen uden at have set Titanic Belfast, en hyldest til søsætningen af Titanic i 1912 og mindesmærket for ofrene for Titanic-katastrofen i parken foran rådhuset.

Snup en af de berømte Belfast Bap (en rund sandwich) fra St. George-markedet og blend ind blandt de mange kontorfolk, der i frokostpausen nyder juli-solen spredt udover græsplænen. Afslut dagen med en kølig fadøl på Kelly’s Cellars, den ældste traditionelle pub i Belfast. Oplevelsen fuldendes af live irsk folkemusik.

Vores hotelanbefaling i Belfast: Ibis Belfast Queens Quarter (prisen på en overnatning starter på €68 [506 kr.] for et værelse til 2 voksne og to børn)

Find flybilletter til Belfast

August – Lviv, Ukraine

Hvis murene kunne tale: Lvivs gamle bykerne summer af sagn og fortællinger
Hvis murene kunne tale: Lvivs gamle bykerne summer af sagn og fortællinger

Gå på opdagelse i Lvivs gader, tæt omhyllet af den varme sommerluft, idet du lader dig lede ind til centrum af byen. Det er her på Rynok-pladsen, at folk køler sig ved de fire springvand med figurer fra græsk og romersk mytologi. Kun nogle få skridt derfra ligger Boim-kapellet med udendørs kaffebarer – gå ikke glip af et besøg på Світ кави (Kaffeverden). Kaffebaren vinder på sit udbud af kaffesorter og hyggelige indretning.

Sagn og vandrehistorier gemmer sig bag hvert gadehjørne og facade – om Lviv Operaen siges det, at den kom til at koste arkitekten hans liv, da han skammede sig så meget over, at bygningen sank med en halv meter på indvielsesdagen. Lad dig bære frem til tonerne af gademusikanterne, gennem bykernen og op på Lviv slotsbjerg og nyd udsigten over byens tage.

Vores hotel anbefaling i Lviv: George Hotel Lviv (prisen på en overnatning starter på ₴690 [156 kr.] for et værelse til 2 voksne og to børn)

Find flybilletter til Lviv

September – Pristina, Kosovo

Skønheden eller udyret? Kosovos nationalbibliotek set i fugleperspektiv
Skønheden eller udyret? Kosovos nationalbibliotek set i fugleperspektiv

Forskånet for turisme, men rig på tradition og fokuseret på at cementere sig selv som en anerkendt stat, udfordrer Kosovo og landets hovedstad, Pristina, dig til et åbenhjertigt besøg langt fra fordommene. Først og fremmest: Deltag i de lokales foretrukne hobby – en god kop kaffe. Nup en macchiato i boghandlen Dit’ e Nat’ før du drysser videre til bydelen nord for bymidten. Her kan du opleve moskeer og det gamle klokketårn, et levn fra ottomanernes herskertid.

Foran Paladset for Ungdom og Sport står den typografiske skulptur NEWBORN, der blev afsløret efter Kosovo opnåede selvstændighed fra Serbien i 2008. Den bliver malet på ny hvert år for at matche aktuelle begivenheder. Fra rooftopbaren på Grand Hotel Prishtina 13 Rooftop, har du god udsigt til byens nationalbibliotek. Biblioteket har både huset flygtninge fra Balkankrigene og tjent som kommandocentral for den serbiske hær.

Biblioteket ligner ikke nogen anden bygning, du har set. Med sin karakteristiske udformning med kupler og metalelementer, et mix af referencer til byzantisk og islamisk arkitektur, giver den stof til eftertanke. De lokale argumenterer for, at stilen er et forsøg på at bygge bro mellem serbere og albanere, ved at indarbejde traditioner fra begge kulturer.

Vores hotelanbefaling i Pristina: Hostel The White Tree (prisen på en overnatning starter på €52 [387 kr.] for et værelse til 2 voksne og to børn)

Find flybilletter til Pristina

Oktober – Panama City, Panama

Fra Ancon-bjergets frodige skråninger kan du skue ud over Panama City og Panama-kanalen
Fra Ancon-bjergets frodige skråninger kan du skue ud over Panama City og Panama-kanalen

Så snart du ankommer til Panama City, hopper du på en båd og sejler gennem den berømte kanal, der flyder under Amerika-broen. Amerika-broen udgør en del af den panamerikanske hovedvej, der forbinder Nord- og Sydamerika. På land kan du drysse forbi ruinerne Casco Viejo (den gamle by i Panama), der blev udsat for en næsten total ødelæggelse i 1671, da byen blev udsat for et piratangreb.

Ruinkomplekset er UNESCOs verdensarv. Her kan du stadig se byens fundament og katedraltårnet, men en model af byen på besøgscentret fuldender billedet.

Panamas rigdom består primært i landets biodiversitet. Tag en tur i svævebane gennem junglen i den nærliggende by Gamboa eller besøg det farverige Biomuseo. Dette biodiversitetsmuseum er designet af Frank Gehry og her er det Panamas spektakulære natur, som har hovedrollen. Oktober markerer også regntidens ankomst, så grib chancen og sug solstrålerne til dig på en af Panama Citys fotogene strande, inden himlen åbner sig. Få mere inspiration til hvor du kan finde sol og varme i oktober.

Vores hotelanbefaling i Panama City: Montreal Hotel Panama City (prisen på en overnatning starter på B/. 58 [387 kr.] for et værelse til 2 voksne og to børn)

Find flybilletter til Panama City

November – Kalamata, Grækenland

kalamata-1
Smag på middelhavet på Kalamata’s madmarkeder

Start dit besøg i kalamata ved Middelhavets bred. Ro i havkajak langs klipperne og stenformationerne, og tag rigeligt med pauser til at dyppe dig i det varme vand i den Messinianske Bugt. Besøg Kalamatas historiske bymidte og gå gennem haverne, der leder op til Kalamata Slot, storslået placeret på en bakke med udsigt over byen.

Men glem ikke strandpauserne. Udnyt de sidste varme efterårsnætter og slut dig til de mange mennesker på gågaden Latropoulou for at nyde en aftensnack. Prøv den lokale specialitet lalagia – det er søde, stegte dejstrimler.

Olivenelskerne kommer til at være i himlen her. For Kalamata er – som navnet antyder – det sted, hvor Kalamata-oliven gror. De endeløse olivenmarker dækker oplandet, og butikkerne rundt om i byen sælger lokale olivenprodukter, du kan tage med hjem. Om du skal have olivenolie, oliven i sæber eller bare oliven i ren form, finder du det her. Så også listen over feriemål hvor der er varmt i november.

Vores hotelanbefaling i Kalamata: Galaxy Hotel Kalamata (prisen på en overnatning starter på €47 [350 kr.] for et værelse til 2 voksne og to børn)

Find flybilletter til Kalamata

December – Sarajevo, Bosnia and Herzegovina

Den gamle bykerne fra Ottomannertiden, Baščaršija, udgør Sarajevos charmerende centrum
Den gamle bykerne fra Ottomannertiden, Baščaršija, udgør Sarajevos charmerende centrum

Sarajevo var vært for Vinter Olympiaden i 1984 og må siges at være vinterekspert. Hvis den første sne er faldet i december, kan skiløbere slå sig løs på skrænterne på Jahorina-bjerget. Her kan man også leje udstyr for en billig penge.

Sug vintersolen til dig på en cafe i Baščaršija, Sarajevos historiske bykerne fra dengang Ottomannerne herskede i byen. Du kan ikke undgå at blive mindet om belejringen af Sarajevo i 1992, når du besøger resten af byen – lær mere om krigen ved at besøge Sarajevo Tunnelmuseum. Det er bygget omkring en tunnel, der under krigen fungerede som hovedfærdselsåre for forsyninger med mad og medicinsk udstyr til det besatte Sarajevo.

Lyst til en vandretur i Bosniens natur? Tag til Lukomir, en fjern landsby på Bjelasnica-bjerget. I de små stenhuse med trætag bor indbyggerne i det landsbysamfund, som har specialiseret sig i fårehold, at karve uld og lave uldsokker. Hvis du kommer om vinteren, kan du booke dig ind på en bæredygtig rundvisning med Green Visions. Få chancen for at besøge lokale familier og få dig en snak over en kop kaffe og hjemmelavet burek (bosnisk tærte). Se også listen over de varme destinationer i december.

Vores hotelanbefaling i Sarajevo: Telal Hotel Sarajevo (prisen på en overnatning starter på 126 KM [485 kr.] for et værelse til 2 voksne og to børn)

Find flybilletter til Sarajevo

Her er overblikket over vores billige rejsemål i 2017 og hvilke priser** du kan forvente:

Rejsemål En kilometer taxakørsel En lokal øl Et hovedmåltid for en person på en billig restaurant En overnatning på et trestjernet hotel
The best budget holiday destinations of 2015 1 The best budget holiday destinations of 2015 2 The best budget holiday destinations of 2015 3 The best budget holiday destinations of 2015 4
Sofia, Bulgarien 3 kr.  8 kr. 38 kr. 387 kr.
San Antonio, Texas 9,50 kr. 20 kr. 67,50 kr. 685 kr.
Valparaíso, Chile 6,50 kr. 13,50 kr. 45 kr. 760 kr.
Braga, Portugal 6,50 kr. 10,50 kr. 43 kr. 447 kr.
Las Palmas de Gran Canaria, Spanien 4,70 kr. 13,50 kr. 67 kr. 447 kr.
Yerevan, Armenien 1,50 kr. 7 kr.  42 kr. 499 kr.
Belfast, Nordirland 6,50 kr. 28,50 kr. 82 kr. 506 kr.
Lviv, Ukraine 1,34 kr. 3,50 kr. 15,50 kr. 156 kr.
Pristina, Kosovo EUR 0.50 EUR 1.50 EUR 2.50 387 kr.
Panama City, Panama 13 kr. 11,50 kr. 66 kr. 387 kr.
Kalamata, Grækenland 7 kr. 26 kr. 75 kr. 350 kr.
Sarajevo, Bosnien-Hercegovina 3,80 kr. 11,50 kr. 27 kr. 485 kr.
*De nævnte hoteller er trestjernede hoteller, bortset fra Galaxy Hotel Kalamata, som er et tostjernet hotel
**De ovennævnte priser er hentet fra en online forbrugerdatabase Numbeo i November, 2016

Oprindeligt publiceret

01/11/2016