Billig ferie: De bedste budgetdestinationer i 2018

Tag hul på din nye kuffert – uden at slå hul på sparegrisen! Hav, sne eller storby – vi har de fundet de bedste destinationer til dig der leder efter en billig ferie. En for hver måned i 2018.

Mexicos livlige Puebla er en af budgetdestinationerne i 2018

Mexicos livlige Puebla er en af budgetdestinationerne i 2018 © freespiritadventure

Kategori Storbyferie Strand & natur

Dato 05/12/2017

Flybilletter, overnatning og de daglige fornøjelser. Prisen på en ferie kan hurtigt løbe op, når man først får lagt alle udgifter sammen. Men ingen grund til panik: vi guider dig til en række budgetvenlige destinationer.

Vi har kigget på, hvad prisen* er for nogle af de udgifter, som rejsende ofte har på en ferie nemlig en taxatur, en lokal øl, et restaurantmåltid og et 3-stjernet hotelophold. Det er udmundet i de følgende bud på en billig ferie i 2018. Vi har inddelt dem efter måned, og hver destination er udvalgt på baggrund af vejret og lavsæsonen på stedet.

Se det fulde diagram for priserne for hver enkel destination nedenfor. Gå til diagram

Januar – San Jose, Costa Rica

San Joses livlige gader ved solnedgang
San Joses livlige gader ved solnedgang © shapedreflections.de

De lokale overser ofte potentialet i Costa Ricas livlige hovedstad, men San Joses charme ligger i dens frodige omgivelser, venlige indbyggere og centrale beliggenhed i forhold til resten af landets uudforskede skatte.

I centrum af byen finder du Mercado Central, hvor de lokale ynder at indtage deres mad. Masser af små restauranter og stande sælger her måltider som den klassiske ‘chifrijo’, en ret på ris, sorte bønner og svinekød, der tilfredsstiller enhver appetit. Mange besøgende er desuden ofte uvidende om San Joses voksende specialølscene, f.eks. har Stiefel Pub i Barrio Amon et så varieret udvalg, at selv en ølentusiast vil have svært ved at vælge.

Anbefalet hotel i San Jose: Isla Verde Hotel

Fly til San Jose

Februar – Tangier, Marokko

Det perfekte sted til en gåtur ved vandet - Tangier, Morocco
Det perfekte sted til en gåtur ved vandet – Tangier, Morocco © cerli

Kun 30 km fra Spanien ligger Marokkos kystperle Tangier, en travl by med både arabisk, berberisk og europæisk indflydelse. Dens medina, eller gamle bydel, er en snoet labyrint af boder og brostensbelagte gader, hvor du (måske) kan gøre en god handel efterfulgt af en kop sød myntete.

Selvom det uklare vand ved stranden i Tangier ikke er ideelt at svømme i, er det et perfekt sted til en ‘paseo’ (en afslappet gåtur) i sandet og shopping langs Avenue Pasteur. Hvis du er til et ægte strandparadis, så kør en time sydpå til Asilah, hvor du finder turkisblåtvand og en malerisk, hvid by, der ligner byerne på den græske ø Santorini.

Anbefalet hotel i Tangier: Dar el Kasbah Eastern Telegraph Company

Fly til Tangier

Læs mere: Rejsetips til Marokko: Udforsk landet fra nord til syd

Marts – Puebla, Mexico

Pueblos farverige gader er fyldt med håndværk og antikviteter
Pueblos farverige gader er fyldt med håndværk og antikviteter © laetitiaaroundtheworld

Puebla er en af Mexicos ældste byer og samtidig landets fjerdestørste. Den er kendt for sit universitet, anerkendte køkken, kolonihistorie og de farverige omgivelser.

I nærheden af den pulserende plads Zocalo de Puebla finder du Museo Amparo, der har en af Latinamerikas fineste samlinger af mexicansk kunst. Arkitekturintereserede bør udforske Capilla del Rosario, en kirke fra det 17. århundrede med et detaljeret interiør. Du kan købe vintageartikler og antikviteter med hjem langs Callejon de los Sapos (Frøstrædet) og opleve keramik og kunsthåndværk fra hele Mexico på markedet El Parian.

Anbefalet hotel i Puebla: Hotel del Capitan de Puebla

Fly til Puebla

Læs mere: Udforsk Mexicos ukendte destinationer

April – Novi Sad, Serbien

Novi Sads bymidte efter mørkets frembrud
Novi Sads bymidte efter mørkets frembrud © sasamsa.px

Novi Sad, der ligger ved bredden af Donau, er nok mest kendt for musikfestivalen Exit, der afholdes hvert år i juli i fæstningen Petrovaradin. Byen er dog også besøg værd for dem, som ikke er til musik og fest.

Den tidligere højborg i Det østrig-ungarske Rige vil i 2021 have æren af at være den første ikke-europæiske kulturhovedstad. Vær derfor et skridt foran, og besøg Novi Sad allerede nu. Oplev Museum of Vojvodina, og gå på opdagelse på hovedstrøget Zmaj Jovina. Nyd en middag på en af de lokale rostilj-restauranter, og bestil ‘cevapcici’: håndlavede pølser af lam, oksekød og svinekød, der grilles og serveres med fladbrød og løg.

Anbefalet hotel i Novi Sad: Fortress Apartments

Fly til Beograd

Maj – Detroit, Michigan, USA

Udsigt over Detroit fra Belle Isle Park
Udsigt over Detroit fra Belle Isle Park

USAs ’Motor City’ oplever i disse år en genopvågning, hvor spændende museer, nye kreative miljøer og en blomstrende kulinariske scene puster nyt liv i USAs gamle bilhovedstad. Brug lidt tid på at dykke ned i USAs historie på Henry Ford Museum og Fort Wayne.

Efter New York City er Detroit landets næststørste teaterdistrikt. Det historiske Fisher Theatre er et af Detroits ældste spillesteder, hvor du af og til kan opleve et omrejsende Broadway-show. Byens kronjuvel, Fox Theatre, er et af landets mest indbringende teatre, der har optrædener af mange store navne.

Hver år i slutningen af maj er Detroit vært for den elektroniske musikfestival, Movement Electronic Music Festival, der tiltrækker folk fra hele verden.

Anbefalet hotel i Detroit: Hotel St. Regis

Fly til Detroit

June – Brașov, Rumænien

Gå på opdagelse i Brașovs charmerende gågader
Gå på opdagelse i Brașovs charmerende gågader © lensandlash

Hvad er en tur til Transsylvaniens hjerte, uden du oplever nogle af Østeuropas fineste naturområder? Braşov er Rumæniens indgang til Karpaterne og et godt udgangspunkt for udendørsaktiviteter som vandreture og camping.

Der er også meget at se og opleve i selve Brașov. Gå langs byens brostensbelagte gader til Catherines Port, der er Brașov sidste bevarede, originale middelalderport. Bliv klogere på byens historie med en rundtur i Biserica Neagra, Den Sorte Kirke, og nyd udsigten fra Braşovs helt eget “Hollywood-skilt” i byens skovklædte bakker. Skiltet kan nås med svævebane eller til fods.

Anbefalet hotel i Brasov: Pension Casa Timar

Fly til Sibiu

Læs mere: Udforsk Rumæniens mest charmerende region med 10 dage i bil gennem Transsylvanien

Juli – Santiago de Compostela, Spanien

Santiago de Compostelas arkitektur og historie er et trækplaster for mange besøgende
Santiago de Compostelas arkitektur og historie er et trækplaster for mange besøgende © nath.perez_

Santiago de Compostela er sidste stop på den verdensberømte pilgrimsrute, Camino de Santiago. Byen er også hovedstad i Spaniens Galicia-region og har en smuk gammel bydel, der er på UNESCOs Verdensarvsliste, hvor man kan opleve gotisk, romansk og barok-arkitektur.

Langs Rua do Franco finder du familiedrevne restauranter og hyggelige barer, hvor du i ægte spansk stil kan nyde et glas rødvin og snacke på kroketter, tortilla og frisk fisk og skaldyr. ‘Pulpo Gallego’ er et særligt godt tip, og den galiciske blæksprutte serveres med olivenolie, paprika og kogte kartofler. Gaden fører op til Santiagos katedral, en vigtig romersk-katolsk kirke og et berømt gravsted for apostlen Jacob den Ældre.

Anbefalet hotel i Santiago de Compostela: Lux Santiago

Fly til Santiago de Compostela

Læs mere: Det ultimative iberiske road trip: 10 dages kør selv-ferie i Portugal og Nordspanien

August – Ohrid, Makedonien

En naturskøn sejltur på Ohrid i Makedonien
En naturskøn sejltur på Lake Ohrid i Makedonien © szalbotphotography

Ohrid, der ligger ud til en af Europas ældste og dybeste søer, byder på mange mange solskinsdage og omkringliggende historiske seværdigheder, hvilket gør byen til en meget behagelig sommerdestination. Oplev Ohrid fra vandet på en bådtur, inden du kaster dig ud i aktiviteter som svømning, snorkling og dykning.

Gå ikke glip af St. Johannes Kirkes byzantinske arkitektur, når du er i området. Med sin fantastiske beliggenhed på toppen af en klippe er den ortodokse kirke et af de mest fotograferede steder i Makedonien. St. Sophia Kirke er et andet godt eksempel på landets middelalderlige kunst og kalkmalerier. St. Pantelejmon-Plaoshnik Kirke, hvor det første universitet i Europa blev grundlagt, og hvor det kyrilliske alfabet blev oprettet, bør du heller ikke misse.

Anbefalet hotel i Ohrid: Apartments Lukanov

Fly til Ohrid

September – Batumi, Georgien

Europa-pladsen er et af de smukkeste steder i Batumi
Europa-pladsen er et af de smukkeste steder i Batumi © roamonurown

Georgiens næststørste by er endnu ikke rigtig blevet opdaget af turister. Batumi er ikke desto mindre en charmerende og malerisk strandby fyldt med kontraster. Gadekunstnere skaber liv i den gamle bydel, og arkitektur fra det 19. århundrede ligger side om side med moderne skyskrabere og kasinoer.

Der er meget at holde af i Batumi, ikke mindst stranden og strandpromenaden, der består af en seks kilometer lang strækning med hoteller, barer, skulpturer og springvand. Nyd en afslappet spadseretur eller cykeltur langs kysten, før du tager på bådtur på Sortehavet ved solnedgang. Hvis du er heldig, kan du se delfiner undervejs.

Anbefalet hotel i Batumi: Hotel Iberia Batumi

Fly til Batumi

October – Sochi, Rusland

Afslapning på stranden er et must i Sochi
Afslapning på stranden er et must i Sochi

Sochi, der er en travl resortby ved Sortehavet, er stedet hvor lokale berømtheder og dele af eliten ofte slår deres folder for at slappe af på stranden og nyde byens natteliv. Byen, der går under navnet Ruslands sommerhovedstad, er mindre overfyldt i løbet af efteråret. I oktober er der behageligt varmt, og vejret indbyder til besøg hos de stalinistiske bygninger eller den tropiske botaniske have Arboretum.

Ud over sommeraktiviteterne som svømning og solbadning byder Sochi på mange kulturelle institutioner. Det overdådige Sochi Art Museum præsenterer nogle af de fineste samlinger af russiske malerier og dekorativ kunst, mens vinterteatret viser verdensberømte forestillinger inden for ballet, opera og teater.

Anbefalet hotel i Sochi: Marianna Sochi

Fly til Sochi

November – Arequipa, Peru

En betagende udsigt ved Mirador de Yanahuara i Arequipa
En betagende udsigt ved Mirador de Yanahuara i Arequipa © deysi.lily

Arequipa er kendt som Perus smukkeste by, og dens slående koloniale arkitektur fremstår dramatisk mod en tårnhøj vulkansk baggrund. Dens centralt beliggende Plaza de Armas er hjemsted for den berømte Basilica Catedral de Arequipa, en massiv katedral fra det 17. århundrede, der tårner sig op over pladsen.

Rundt om hjørnet fra pladsen ligger Museo Santuarios Andinos, hvor du kan støde på Juanita: en perfekt bevaret mumie af en lille pige, der blev tilbudt som et menneskeligt offer under Inkariget. På den anden side af floden er det farverige Yanahuara-distrikt ikke til at gå glip af. Forkæl dig selv med et solidt måltid på La Nueva Palomino, og gå ombord i et sydende fad med kød med lokalområdets specialiteter. Mirador de Yanahuara har nogle af byens bedste udsigter over Misti Volcano, og her er der desuden rig mulighed for at købe håndværksvarer og souvenirs.

Anbefalet hotel i Arequipa: La Posada Nueva Espana Hotel Arequipa

Fly til Arequipa

December – Chiang Mai, Thailand

Vandretur langs Munkestien i Chiang Mai
Vandretur langs Munkestien i Chiang Mai © jetsetandforget

Selvom lokalbefolkningen går rundt i læderjakker og tørklæder, er det nordlige Thailand det perfekte sted at undslippe en vinterdepression på grund af de behagelige dagtemperaturer. Inden for de gamle bymure finder du moderne restauranter, eklektiske basarer, velbevarede monumenter og gamle vartegn i ét mylder. Gyldne buddhistiske templer findes desuden i hundredtal.

Fra sin bjergrige trone har Chiang Mais mest berømte vartegn, Wat Phra That Doi Suthep, udsigt over byen. Udover at nyde den imponerende udsigt kan besøgende udforske templet, der også fungerer som kloster og er et af de helligste steder i Thailand.

Anbefalet hotel i Chiang Mai: Mountain View Guesthouse Chiangmai

Fly til Chiang Mai

Her er et overblik over vores budgetdestinationer og de priser, du kan forvente:

Sted Taxatur på 1 km En lokal øl Et måltid for én person på en billig restaurant Gennemsnitligt 3-stjernet** hotel
De bedste budgetdestinationer 1 De bedste budgetdestinationer 2 De bedste budgetdestinationer 3 De bedste budgetdestinationer 4
San Jose, Costa Rica 3,06 kr. 7,69 kr. 38,44 kr. 456,03 kr.
Tangier, Marokko 3,38 kr. 10,56 kr. 20,28 kr. 270,24 kr.
Puebla, Mexico 3,38 kr. 6,84 kr. 28,54 kr. 295,69 kr.
Novi Sad, Serbien 3,72 kr. 3,89 kr. 31,25 kr. 253,35 kr.
Detroit, Michigan, USA 7,10 kr. 10,81 kr. 76,36 kr. 122,484 kr.
Brasov, Rumænien 2,79 kr. 4,56 kr. 32,34 kr. 320,99 kr.
Santiago de Compostela, Spanien 7,01 kr. 4,98 kr. 59,54 kr. 591,30 kr.
Ohrid, Makedonien 3,45 kr. 5,41 kr. 24,24 kr. 236,52 kr.
Batumi, Georgien 1,77 kr. 4,56 kr. 25 kr. 346,33 kr.
Sochi, Rusland 1,86 kr. 6,59 kr. 46,47 kr. 270,31 kr.
Arequipa, Peru 10,90 kr. 8,87 kr. 15,80 kr. 397,02
Chiang Mai, Thailand 3,80 kr. 11,49 kr. 26,86 kr. 295,65 kr.
*Priserne for taxature, lokale øl og måltider er blevet hentet fra data hos Numbeo.com i 2017.
**Hotelpriserne er baseret på gennemsnitsprisen for et 3-stjernet hotel for den valgte måned for hver destination, med undtagelse af Arequipa og Chiang Mai, der er baseret på gennemsnitsprisen for 2016 for de valgte måneder. Data er hentet fra KAYAK.com i november 2017 og er konverteret til danske kroner i november 2017.

Oprindeligt publiceret

05/12/2017