Lækkert til lavpris: Gode og billige restauranter i København

En aften i byen i København med god mad og drikke behøver ikke ruinere hele budgettet. Se disse 18 spisesteder som tilbyder masser af lækkerier for få penge.

Hvad skulle det være? Vælg dagens bedste ret på disse 9 fantastiske, billige spisesteder og restauranter i København.

Hvad skulle det være? Vælg dagens bedste ret på disse 17 fantastiske, billige spisesteder og restauranter i København.

Kategori Mad & drikke Storbyferie

Dato 01/08/2017

Det kan hurtigt blive en bekostelig affære at spise ude i København, men heldigvis findes der også en lang række fantastiske spisesteder hvor selv de studerende kan være med. København rummer nemlig alt fra de dyre Michelin restauranter til de prisvenlige spisesteder hvor der, på trods af prisen, ikke er skruet ned for kvaliteten.

Her er 18 restauranter i København, som serverer god mad, til overkommelige priser. Flere af stederne er delikat udvalgt fra vores gratis city guide til København, momondo places, som du kan downloade til din smartphone, og altid have med som guide i baglommen når du bevæger dig rundt i byen.

 

YOBURGER

YOBURGER i København
Sæt tænderne i de simple og helt perfekte burgere © YOBURGER

Den Københavnske burgerkrig blev i starten af 2016 intensiveret yderligere med en ny burgerkædes indtog. Navnet er YOBURGER, og den har siden sin åbning taget København med storm i en sådan grad, at de hurtigt har åbnet flere spisesteder rundt omkring i byen. Det nyeste skud på stammen er på Østerbrogade tæt på Trianglen og der er flere på vej.

Konceptet er simpelt: vælg mellem fem forskellige menuer (Almindelig, med avocado, med bacon, med bacon og avocado eller vegetarudgaven med en pankofriteret portobello-bøf), vælg mellem fire forskellige dyppelser og hvilken drikkevare du vil have.

I modsætning til mange andre burger-restauranter excellerer YOBURGER ved at servere en menu alle har en chance for at spise op – ikke for stor, ikke for lille, ikke for meget indhold og ikke for lidt. Besøg dem i Nørregade, Gothersgade, den nyåbnede filial på Østerbrogade eller hold øje med hvor de popper op henne i mellemtiden (de var bl.a. at finde på Roskilde Festival og Musik i Lejet 2017) – vi lover du ikke vil fortryde det!

Hvor: Nørregade 2, Gothersgade 27, Østerbrogade 64
Tlf.: 93 85 69 69 (Nørregade), 31 81 95 03 (Gothersgade)
Nærmeste station: Nørreport, Kongens Nytorv, Trianglen

 

NEIGHBOURHOOD, Vesterbro

neighbourhood pizza på vesterbro
Lækre økologiske pizzaer og cocktails ©NEIGHBOURHOOD

På det trendy Vesterbro finder du restauranten NEIGHBOURHOOD der serverer de lækreste pizzaer og cocktails. Gode økologiske råvarer gennemsyrer alt på deres menu, og drømmer du om den klassiske Hawaii pizza kan du lede længe. Til gengæld kan du få en ”Honolulu Ham” med ananas-chutney, syltet chili, rygeost og parmaskinke – Velbekomme! Pizzaerne er tynde og sprøde, og toppes med nøje udvalgte ingrediensser.

I 2015 vandt NEIGHBOURHOOD prisen for ”Byens Bedste Nye Restaurant” og den er i 2016 nomineret som ”Byens Bedste På Budget”. Har du endnu ikke været forbi NEIGHBOURHOOD på Istedgade får du hermed en kærlig opfordring herfra.

Hvor: Istedgade 27, Frederiksborggade 20D
Tlf.: 32 12 22 12 (Istedgade), 32 20 22 12 (Frederiksborggade)
Nærmeste station: Gasværksvej med bus 10 og 14, Nørreport

Sliders, Nørrebro

Sliders restaurant
Saftige sliders og sprøde fritter ©Sliders

Burger I miniformat har gjort Danmarks første Slider restaurant til en strålende success, og med en udsigt til søerne ligger restauranten perfekt placeret, lige før Dronning Louises Bro på Nørrebro-siden.

Langbordene midt i lokalet og barstolene ved vinduerne er så godt som altid fyldt op af de mange trofaste gæster, der elsker at sætte tænderne i de saftige mini-burgere. Der er ikke mulighed for at booke bord, til gengæld kan du nemt komme til at møde nye venner når du sidder i bedste vikingestil ved langbordene. Foretrækker du ikke at gnubbe lår med din sidemakker kan du altid tage dine Sliders to go og nyde dem på en grøn plet langs søerne.

For den nette sum af 129 kr får du tre velsmagende sliders (efter eget valg), samt en side order såsom grove fritter eller sprød salat. Glem alt om den klassiske cheese- eller hamburger, på Sliders får du et gastronomisk vidunder i miniformat.

Hvor: Peblinge Dossering 2
Tlf.: 31 32 26 20
Nærmeste station: Ravnsborggade med bus 5A

Aroiidee, Nørrebro

aroiidee restaurant koebenhavn
Sæsonens bedste råvarer hos Aroiidee Asian Bistro ©Aroiidee

Hvis dit budget ikke rigtig matcher prisen for den fulde, ekstravagante Michelin-behandling hos Kiin Kiin, men du ikke desto mindre har lyst til virkelig god thaimad, så gør holdt i den asiatiske bistro, Aroiidee, lige ved siden af. De to restauranter har samme ejere, og selv om Aroiidee er mindre eksperimenterende og fancy, vil stedets signaturret, rød karry, få munden til at løbe i vand hos de fleste.

Med sin dæmpede belysning, de tætte siddepladser og det autentiske asiatiske interiør fungerer denne travle thai-bistro som det perfekte pitstop før en aften i byen eller som en romantisk indledning på en aften i biografen lidt længere ned ad gaden.

Hvor: Guldbergsgade 23
Tlf.: 35 35 95 05
Nærmeste station:
 Kapelvej med bus 5A

 

Papirøen, København K

2-Papirøen-steder-at-spise-i-københavn-restauranter-i-københavnn
Få stillet sulten Papirøen

Med udsigt til Skuespilhuset på den ene side og Operahuset på den anden, er Københavns Papirøen en ideel slutdestination på en aftenspadseretur.

Indtil for nylig tjente stedet hovedsagelig som papirlager for den danske presses fællesindkøb og var totalt forladt! I dag er øen blevet en af Københans mest populære steder, med et aktivitetscenter og et videnskabsmuseum, Experimentarium, kunstgallerier og madvogne. Sæt gaflen i seriøst smagfuld gadekøkken fra alle verdenshjørner, og nyd maden indendørs i de grå haller eller i solen med udsigt over byens havnefront. Se også vores anbefalinger til de 15 bedste Copenhagen Street Food madboder du ikke vil misse!

Hvor: Trangravsvej 14
Tlf.: n/a
Sådan kommer du dertil: Bus 9A til Arsenaløen

 

Condesa Bar og Spiseri, København K

condesa restaurant København
Taco Feast måltidet er den oplagte dele-ret ©Frederik Lorentzen

Hungrer du efter smagen af god mexicansk mad, er Condesa stedet at tage hen. En festlig og uhøjtidelig restaurant hvor der serveres egne fortolkninger fra det mexicanske køkken, og hvor det er oplagt at tage hen med et par venner så de gode drinks og lækre menuer kan deles. Slå dig løs i tacos serveret på traditionel vis, med fyld af friske grøntsager samt kød eller fisk, i selskab med en iskold pilsner tilsat lidt frisk lime.

Fra torsdag til lørdag er der fuld blus på fiestaen hos Condesa, hvor den gode mad og drikke akkompagneres af sprød musik fra en DJ til efter midnat. Med sin placering på Gammel Strand ligger denne restaurant perfekt hvis den festlige middag skal føres videre ud i Københavns natteliv til en festlig fortsættelse.

Hvor: Ved stranden 18
Tlf.: 33 91 74 00
Nærmeste station: Kongens Nytorv med metro eller Vingårdsstræde med bus 350S

 

La Galette, København K

3-galette-bedste-steder-at-spise-i-københavn-københavn-city-centrum-restauranter-i-københavn
Asterix og Obelix byder dig velkommen til pandekagekælderen

Nogle steder får dig bare til at føle dig godt tilpas fra første sekund. Denne lille franske crêpe-restaurant er et af disse steder. Den gemmer sig bag en smal, graffiti-dækket indgang, som er let at overse. Indenfor vil du imidlertid finde en vidunderlig lille restaurant, som to dygtige franske fyre står bag. De disker op med fantastiske crêpes lavet af økologisk boghvede fra Bretagne.

Pandekagerne serveres med lækkert fyld med ingredienser, der inkluderer muligheder som laks, ratatouille og oste. Der er tillige en hyggelig gård, og hvis vejret er dejligt, kan du ikke finde et bedre sted for en velfortjent frokostpause, hvis du er i færd med at udforske den indre by.

Hvor: Larsbjørnsstræde 9, Baghuset
Tlf.: 33 32 37 90
Nærmeste station: Nørreport

 

District Tonkin, København K

District Tonkin Restaurant i København
Vietnamesiske lækkerier hos District Tonkin ©District Tonkin

Kunne du tænke dig en smuttur til Hanoi? Træd blot ind ad døren hos den nyligt åbne konceptbutik District Tonkin, og du bliver øjeblikkeligt teleporteret til Vietnams travle gader, når duften af koriander og ingefær kildrer dine næsebor.

District Tonkin kombinerer et smagfuldt indre med en tilbagelænet gadekøkkenstemning, og restauranten lader dig tjekke deres håndplukkede udvalg af asiatisk kunst, førsteklasses kogebøger og kunsthåndværk ud, mens du guffer deres dejligt fedtede Bánh mì-sandwiches i dig – en konstruktion af marineret kød (eller tofu), pebermayonnaise, forårsløg og frisk koriander. Med så smukt et interiør og så lækre sandwichs får du ikke bare lyst til at spise her hver dag – du får også lyst til at flytte ind.

Hvor: Dronningens Tværgade 12
Tlf.: 60 88 86 98
Nærmeste station: Kongens Nytorv

 

GRØD, Nørrebro

Grød restaurant i København
Besøg GRØD for ris version 2.0. ©Lorena Fernández

Tag din ske med – og et åbent sind. Hos GRØD er den gode gamle grød tilbage. Havregrød er ikke længere noget, du svagt kan huske fra din barndom; det er fuldkornsbenzinen på enhver hipsters motor. Her fejrer grøden sin renæssance i moderne og forfinede versioner med særlig opmærksomhed på dens tekstur og pynten på toppen. Prøv speltgrøden med hybenkompot og karamelliserede græskarkerner. Den vil holde dig kørende i mange timer!

Konceptet inkluderer også italiensk risotto, asiatisk risengrød og frugtgrød. Smut ind til GRØD, når du vandrer rundt i kvarteret omkring Jægersborggade, og du vil blive glædeligt overrasket.

Hvor: Jægersborggade 50
Tlf.: 50 58 55 79
Sådan kommer du dertil: Bus 5A til Stefansgade

 

Ahaaa, Nørrebro

7-Ahaaa-nørrebro-københavn-restauranter-i-københavn
Smag det autentiske Mellemøsten hos Ahaaa.

Nørrebro er hjem for et stort arabisk mindretal og et tilhørende antal falafel- og shawarma-barer. Alligevel kræver det af en eller anden grund en del research at finde ordentligt mellemøstlig mad af god kvalitet. Altså med mindre du støder på Ahaaa i Blågårdsgade.

Her får du den bedste falafel-sandwich i København, og bordene udenfor er det perfekte sted at spise den. Ahaaa serverer også meget smagfuld shawarma, hummus, favabønner, manakishbrød og et antal andre lækre mellemøstlige retter. Alt er hjemmelavet, og personalet er altid meget generøse med de syltede agurker og radisser. Lækkert!

Hvor: Blågårdsgade 21
Tlf.: 35 39 00 85
Sådan kommer du dertil: Bus 5A til Ravnsborggade

 

JAGGER  FAST FOOD, Vesterbro

Jagger fast food istedgade
Solidt burger meal på JAGGER ©JAGGER

Hos restaurant JAGGER på Vesterbro får du gedigen og gennemarbejdet fast food til fantastiske priser. Bag konceptet står kokken Rasmus Oubæk der tidligere har gjort sig bemærket på Michelin-restauranterne Kommandanten og Oubæk. Nu er kærligheden blevet kastet på fast food, og  med JAGGER har hans team kastet sig direkte ud i den Københavnske burgerkrig. Konceptet er dog langt fra mad-snobberi og gourmetburgere.

På menukortet finder du således gode klassikere som burger, friturestegt kylling, pomfritter, milkshakes, hotdogs samt andre lækkerier. Den dyreste burger på menukortet koster 85 kr, og deres populære cheeseburger i hjemmebagt bolle, med pickles, løg og cheddar kan blive din for en 50’er – du kommer måske bare til at stå i kø for den.

Hvor: Istedgade 62, 1650 København V
Tlf.: N/A
Nærmeste station: Gasværksvej med bus 10 og 14

 

Café Dyrehaven, Vesterbro

dansk mad hos café dyrehaven
Et bord fyldt med lækkerier hos Dyrehaven ©Dyrehaven

Savner du god dansk mad, uden at det skal være grillmad, er Dyrehaven et oplagt sted at besøge. Her serveres nogle af danskernes favoritter som rødgrød med fløde, smørrebrød med kartoffel, skiveost eller hønsesalat samt det klassiske blødkogte æg til morgenmad. Der er ikke tale om gourmet, men derimod helt almindelig god mad. Menukortet holder sig ikke udelukkende til de danske retter, men tager lidt af det bedste fra alle verdens hjørner og mad-tendenser. Det er således ikke unormalt at finde både Skyr, avocado, ingefær, chili og andre trendy ingredienser på menuen.

Dyrehaven der førhen var et værtshus, har bibeholdt den afslappede værtshusstemning med mørke træpaneler, Palisander-interiør, øl på flaske, jagttrofæer på væggene og mad der langes over disken. Nogle mener stemningen hælder til den dystre side, men for de fleste er det at træde ind på Café Dyrehaven lidt som at træde ind i en hyggelig tidslomme – et sted hvor man gerne bruger kvalitetstid med vennerne.

Hvor: Sønder Boulevard 72
Tlf.: N/A
Nærmeste station: Dybbølsbro station

 

Grisen, Østerbro

Grisen grillbar i københavn
Klassiske grill-retter på Grisen ©cui_jiaojiao

Er du vild med gris? Så er Grisen på Fredensgade det oplagte valg af spisested. Her kan du fornøje dig med traditionelle danske grillklassikere som bøfsandwich og hotdog, lavet med kærlighed og helt fra bunden. Mayonaissen piskes i hånden, rødkålen koges i køkkenet og agurkerne syltes som mormor ville gøre det. Bag Grisen står Masterchef vinderen Umut Ra Sakarya og hans kæreste som gør en dyd ud af at hylde det danske – ikke kun i form af mad, men i særdeleshed også i indretningen. På Grisen befinder du sig således omgivet af en kronhjort på væggen, kaffe i mågestel, billeder af kongefamilien på væggen og din gennemførte grillmad serveres på ægte porcelæn.

På denne danske grillbar er alle velkomne – både børn og voksne, og menukortet er simpelt men fyldestgørende: Flæskestegssandwich, pølsemix, hotdog, bøfsandwich og frikadellesandwich – med priser der ligger på cirka 55 kr for et måltid.

Hvor: Fredensgade 5
Tlf.: 53 77 13 51
Nærmeste station: Rigshospitalet Syd med bus 6A

 

Formel B, Frederiksberg

formel b i københavn
En bid af gourmet-himlen hos Formel B ©Formel B

Drømmer du om gourmet og Michelin-stjerner, men er der tomt på kistebunden kan det være svært at få bord på en af byens Michelin restauranter. Men her kommer restauranten Formel B til din undsætning.

Formel B er nemlig en af de billigere Michelin restauranter i København hvor du er garanteret gourmetmad i hyggelige omgivelser. Hver ret koster 140 kr og du kan nøjes med tre – men de anbefaler dig at vælge mellem 4-6 forskellige. Hvad menukortet indeholder af velsmagende småretter er af skiftende karakter, da det afhænger af sæsonen og hvad kokkene har lyst til at eksperimentere med. En ting er dog garanteret, og det er at du vil få en bid af gourmet-himlen.

Stemningen er afslappet og mindre formel end mange af byens andre finere restauranter, og det lader til at være et hit hos gæsterne der flittigt frekventerer Formel B på Vesterbro.

Hvor: Vesterbrogade 182
Tlf.: 33 25 10 66
Nærmeste station: Barfods Skole med 6A

 

Wagamama, Vesterbro

wagamama restaurant i københavn
Hos Wagamama er du altid garanteret lækre retter med friske råvarer ©Wagamama

Japansk mad er meget mere end bare sushi, og du behøver ikke tage længere end til Wagamama for at opleve det.

Wagamama er en international restaurant-kæde der har eksisteret siden 1992, hvor de åbnede den første restaurant i London. Inspirationen kom fra de japanske ramen-barer og den asiatiske madlavning. Ønsket var at bringe de sunde, friske og velsmagende retter fra Asien til resten af verden. Chili, citrongræs, ingefær og nudler er således nogle af de essentielle elementer i Wagamamas madlavning, og det er en smagsoplevelse du ikke vil gå glip af!

Atmosfæren er uhøjtidelig, dynamisk og til tider i den højde ende af støjskalaen. På Wagamama sidder du ved langborde med papir dækkeservietter der også fungerer som menukort, og der er direkte udsyn til det travle køkken hvorfra de skønneste dufte breder sig. Et oplagt sted at tage hen med familie og venner, eller for at afhente lækker take away der kan nydes hjemme i velkendte omgivelser. De er gavmilde med portionsstørrelserne og priserne fair – forvent omkring 145 for en hovedret.

Hvor: Solbjergvej 3 og Tietgensgade 20
Tlf.: 22 72 58 88 (Solbjergvej), 33 75 06 58 (Tietgensgade)
Nærmeste station: Frederiksberg Metro / København H

 

Tony’s, København K

italiensk restaurant tonys
Smagfulde lækkerier på den newyorker-italienske restaurant ©Tony’s

Der findes efterhånden en hel del italienske restauranter i København, og et godt bud på hvor du skal lægge din tid og penge er Madklubbens italienske restaurant ”Tony’s”. De kalder med egne ord restauranten for ”newyorker-italiensk” og bekender, at de har en italiensk gangster-kok i køkkenet der står klar til at skabe simple retter sovset ind i velsmag. Så bliver det vist ikke meget bedre, vel?

På menukortet finder du alt fra gnocchi til risotto, panna cotta, spaghetti med kødboller (serveret med et kærligt drys af den bedste parmesan på toppen), linguini, tiramisu samt flere af de velkendte, italienske klassikere der får mundvandet til at løbe. Med deres attraktive prisniveau (3 retter for omkring 200 kr) og upåklagelige kogekunst er Tony’s en særdeles velbesøgt restaurant. Det kan medføre liv og glade dage i form af et støjniveau i den høje ende af skalaen, samt det faktum at du kan ikke forvente at kunne spendere hele aftenen i Tony’s hyggelige lokaler, selvom du helt sikkert gerne vil!

Hvor: Havnegade 47
Tlf.: 33 13 33 07
Nærmeste station: Kongens Nytorv

 

Morgenstedet, Christiania

Morgenstedet på Christiania er et af de billige spisesteder i København
Billig vegetarisk mad på Morgenstedet ©Yoko Koike

Skal din mad være vegetarisk, økologisk og gerne serveret i uformelle omgivelser? Så er Morgenstedet på Christiania det perfekte sted. Restauranten har eksisteret i mere end 25 år, og har altid været baseret på frivillig arbejdskraft. For at holde priserne nede forventes det derfor også, at du selv henter bestik, vand at drikke og rydder af bordet efter du har spist. For 110 kr får du dagens ret serveret med salat, og det er det dyreste på menukortet.

På Morgenstedet kan man, hvis vejret tillader det, nyde sit vegetariske måltid i den hyggelige gårdhave hvor man sidder på træbænke, omgivet af potteplanter, græsplæne og vildtvoksende buskads – alt i bedste Christiania-stil. Det er ikke muligt at bestille bord og pladserne er begrænset, så du kan med fordel tage en afslappende gåtur rundt på Fristaden, hvis der ikke er ledige pladser lige når du ankommer.

Hvor: Fabriksområdet 134
Tlf.: N/A
Nærmeste station: Bodenhoffs Plads med 9A

 

L’éducation Nationale, København K

L'éducation Nationale
Klassiske Moules marinières © Fotograf Helga C. Theilgaard

I det Københavnske Latinerkvarter ligger den gamle franske bistro, L’éducation Nationale, der har mere end 20 år på bagen. Restaurantens alder slår ikke dog adressen den bor på: Larsbjørnsstræde, også kendt som Pisserenden, er nemlig en af Københavns ældste stræder.

Ejerne af L’éducation Nationale er løbende skiftet ud gennem årene, men konceptet er forblevet det samme, og klientellet fortsætter med at flokkes til den lille bistro, der rummer en imponerende autentisk pariser-stemning. Med sine polstrede træbænke, rødternede duge og gedigen fransk kogekunst er L’éducation Nationale det bedste svar på hvor du skal tage hen, hvis du vil spise på en god og prisvenlig fransk restaurant i København. Klassiske retter som moules marinières, crème brûlée og tartare de boeuf garanterer dig en tilfredsstillende oplevelse gang på gang.

Hvor: Larsbjørnsstræde 12
Tlf.: 33 91 53 60
Nærmeste station: Rådhuspladsen

 

Leder du efter flere forslag til oplevelser i København? Så tag et kig på disse museer og gallerier der har noget for enhver smag, og alle de fede gratis oplevelser du kan drage nytte af i byen.

Oprindeligt publiceret

01/08/2017