8 rejse-instagrammeres bedste tips til at komme ud og udforske verden

Er du ramt af rejsefeber, og bruger du Instagram til at finde rejseinspiration? Så er du måske stødt på disse populære, danske Instagrammere der brænder for at opleve verden. Læs med her hvor de giver deres bedste rejsetips videre til dig.

Vi har interviewet 8 danske rejse-instagrammere, og her får du deres bedste rejsetips @felecool

Kategori Inspirerende interviews

Dato 04/10/2016

Du skal ud og rejse, men hvor skal du rejse hen? De store byer og de kendte turistattraktioner er selvfølgelig oplagte rejsemål, men man kan jo også godt blive træt af hele tiden at stå i kø sammen med alle de andre turister. Nogle gange er det fedt at opleve noget, der ikke er blevet oplevet af alle mulige andre før. At gøre rejsen til sit eget eventyr.

Lige præcis dét er en række, danske rejse-instagrammere rigtig gode til. De er alle kendt på Instagram for deres åndeløst smukke billeder fra de steder i verden de besøger, men hvad er egentlig deres hemmelighed til at rejse verden rundt, og få både unikke rejseminder og billeder med hjem i bagagen?

Vi har spurgt 8 forskellige Instagrammere hvilke destinationer de holder mest af, hvor de planlægger at rejse hen og hvad de mener er det absolut bedste rejsetip til at få uforglemmelige oplevelser … Læs med herunder og bliv inspireret til din næste rejse!

 

Max Madsen, @mxmadsen


Hvilken destination er din favorit, og hvorfor?

Spørgsmålet om, hvilken destination der er den bedste, er jo et notorisk svært spørgsmål at svare på. Ethvert rejsemål har sine  styrker og svagheder. Jeg vil til gengæld sige, at jeg synes, at Norge er undervurderet. Jeg er meget begejstret for Norge og den smukke natur, som findes der, og som jeg lige nu lægger billeder op fra på min Instagram-profil.

På trods af, at det ikke er det store kulturchok at vende snuden yderligere nordpå for en dansker, og det måske ikke lyder som en særligt ophidsende destination, så er der en overflod af ufattelig smuk og forskelligartet natur at gå på opdagelse i. Og så er det jo lige i baghaven, når man bor i Danmark. Det tager ikke meget mere end en time i fly, og så står man midt i snedækkede fjorde, som man har helt for sig selv. På den måde er Norge et fedt rejsemål, hvis man ikke har så lang tid, eller så mange penge, og man gerne vil opleve storslået, autentisk natur.

 

Hvor går din næste rejse hen?

Min næste rejse går til Mallorca. Jeg er blevet inviteret derover af GoPro, og der skal jeg på en masse spændende ture rundt på øen og lege med droner og undervandskameraer. Det ser jeg frem til.

 

Hvad er dit bedste rejsetip?

Drop turistbøgerne, og gør i stedet alt hvad du kan for at skabe en kontakt til en lokal i det område, hvor du rejser hen. Der er ikke noget bedre end at mødes med en, som kender området ud og ind, og som kan vise dig alle de fede steder, du ikke finder i turistbøgerne. Der er rigtig mange, som elsker at fortælle om det sted, de bor, og som gør det ganske gratis (men det er god stil at give en bid frokost eller en omgang aftensmad). Og så får man altid en god historie eller to med på vejen om de steder, man ser. Det er sådan nogle oplevelser, man virkelig husker. Instagram er en fantastisk platform til at skabe kontakten.

Læs også: Kunsten at lære de lokale at kende

 

Nikolaj Thaning Rentzmann, @nikolajthaning

 

Hvilken destination er din favorit, og hvorfor?

Jeg har mange favorit destinationer. En af dem er Island. Der har jeg været to gange i år. Det er et helt fantastisk land at rejse rundt i. Det er den vildeste natur, der ændrer sig hele tiden. Det samme gør vejret. Man kan opleve solskin, sne, regnvejr og torden  inde for den samme time. Jeg elsker også New York. Det er den ultimative storby, hvor man altid kan opleve noget nyt.

 

Hvor går din næste rejse hen?

Jeg skal til New York om to uger og arbejde. Det glæder jeg mig rigtig meget til. Jeg skal være der i fem dage og håber på at kunne nå at opleve byen igen og at det hele ikke går op i arbejde.

 

Hvad er dit bedste rejsetip?

Mit bedste rejsetip må være at prøve at blive væk. Glem GPS’en og kom ud nogle steder du aldrig havde fundet gennem rejsebøger. Det er ofte her, man finder de mest interessante steder uden for mange turister og hvor man møder den rigtige kultur.

 

Nana Hagel, @nana_ha

 

Hvilken destination er din favorit, og hvorfor?

Selvom det måske er en anelse kliché-præget, så må jeg nok sige NYC. Min kæreste og jeg har besøgt byen minimum én gang om året de sidste 6 år, og i 2014 tilbragte vi tre måneder derovre. Jeg føler mig hjemme i den by, og jeg er virkelig stor fan af tempoet, mulighederne og menneskene. Der er plads til alle, folk er åbne, og alle behøver ikke at ligne hinanden eller beskæftige sig med det samme. Jeg bliver altid inspireret af et besøg i New York.

 

Hvor går din næste rejse hen?

Den går enten til Los Angeles og USA’s vestkyst, eller til Lissabon i forbindelse med arbejde. Jeg rejser en del med mit job, og tit bliver turene planlagt i sidste øjeblik, så det kan sagtens ende med at være noget helt tredje. I sidste uge var jeg i Bergen for at researche til en artikel til Berlingske Tidende; det var kun en enkelt overnatning, rejsen blev planlagt et par dage i forvejen, så jeg havde travlt med at gå byen tynd, samle indtryk og fotografere!

 

Hvad er dit bedste rejsetip?

Mit bedste rejsetip må være at researche før afgang. Jeg sætter mig altid godt ind i min destination; dels fordi jeg som rejseskribent skal finde de gode historier og steder til artikler og guides; dels fordi jeg ikke gider ‘spilde’ tiden på en rejse med at spise dårlig mad, eller havne i turistfælder. Det behøver ikke at tage lang tid at researche sig frem til et par gode steder, man vil besøge på den givne destination, og det er tid godt givet ud. Og så må det også være at rejse med håndbagage, hvis muligt. Det gør hele rejsen en del nemmere.

 

Morten Nordstrøm, @mortenordstrom

Finding peace in one of Scotland's magical gems 👌🏻

A post shared by Morten Nordstrøm, Copenhagen (@mortenordstrom) on

 

Hvilken destination er din favorit, og hvorfor?

Det er jo en umulig opgave kun at vælge én destination. Men min rejse til Cape Town står stærkt i min erindring, fordi det var første gang, jeg rejste så langt væk og byen slog benene væk under mig. Vi boede både på et vinfarm og i byen, og jeg kan konstatere at stedet simpelthen har alt – rigdom, fattigdom, storby, bjerge, varme strande og iskoldt vand fra Sydpolen, etc.

Et andet sted jeg har været af et par omgange er Venedig, der er ligeså magisk i virkeligheden, som på billeder. Min seneste tur dertil var en romantisk weekend med min kone, hvilket var helt perfekt. Det er svært at beskrive med ord, hvad der gør stedet særligt, fordi det er helheden. Det skal bare opleves!

Min sidste rejse gik til Skotland, som var en førstegangsoplevelse, jeg i den grad vil anbefale alle. Flyturen derover var meget kort (mindre end to timer), folket var utroligt venligt og naturen noget af det mest storslåede, jeg nogensinde har set.


Hvor går din næste rejse hen?

Det er ikke besluttet endnu, fordi jeg godt kan lide at booke tæt på afrejse. Da jeg lige er kommet hjem fra flere Europæiske rejser, må den næste tur gerne gå længere væk, fx til USA, Canada eller Sydamerika. Men nu må vi se – alle døre står åbne.


Hvad er dit bedste rejsetip?

Rejs som de lokale. Det er vigtigt for mig, når jeg rejser, at opleve stederne som de lokale lever og ånder i dem. På den måde får jeg stederne og kulturen helt ind under huden. Det gør oplevelsen større og mig klogere på stedet og menneskene, og det hjælper mig med at se lille Danmark og os selv i relation til den store verden og de mange måder at leve og tænke på. Hvis du også gerne vil se de store turistattraktioner, så er et godt tip at stå tidligt op! Der er lyset helt perfekt og stederne ofte mennesketomme.

 

Martin Heiberg, @meetmartin

 

Hvilken destination er din favorit, og hvorfor?

New York er uden tvivl min favoritby. Som københavner er det en fantastisk by, fordi den er så stor og pulserende. Der sker hele tiden noget nyt og jeg løber aldrig tør for motiver. Det fascinerer mig at bevæge mig rundt i en multikulturel by som New York.

 

Hvor går din næste rejse hen?

Min næste planlagte rejse er New York til november.

 

Hvad er dit bedste rejsetip?

Lav lidt research og lad dig inspirere hjemmefra men lad være med at lægge en fast plan. Vær åben og tag tingene som de kommer.

 

Hanni Gharib, @justhanni

 

Hvilken destination er din favorit, og hvorfor?

Det er virkelig svært at udvælge én destination, men hvis jeg skal tvinges, vil jeg nok sige Kina. Det er et land med så meget potentiale. Det er geografisk kæmpestort, men det betyder, at du i samme land kan opleve historiske minder, summende kosmopoler med skyskrabere og imponerende arkitektur, små fiskerlandsbyer, formidable bjerglandskaber, rismarker, tropiske strande, storslåede nationalparker og meget mere.

Logistikken er ikke altid så ligetil som i f.eks. USA (men det er en del af oplevelsen), til gengæld belønnes man med oplevelser udover det sædvanlige. Jeg har selv kun fået en forsmag efter at have besøgt Beijing, Shanghai, Huangshan og Guilin, og vil rigtig gerne opleve mere af Kina.

 

Hvor går din næste rejse hen?

Stik imod vanen har jeg endnu ikke booket næste rejse. Men jeg stiler efter at besøge Sri Lanka eller Sydøstasien på den anden side af nytår. Efter en masse byferier og vandreture trænger jeg til at sænke kadencen en smule og nyde fornemmelsen af sand mellem tæerne igen.

 

Hvad er dit bedste rejsetip?

Tag en dag (gerne flere) på din tur, hvor du “ikke skal noget”. Udforsk til fods, på cykel eller med de lokale transportmidler og få set sidegaderne, og sidegaderne til sidegaderne. Få en fornemmelse af dagligdagen for de mennesker, der ikke blot er gennemrejsende. Nyd at fare lidt vild. Man ser de mest spændende og anderledes ting, når man ikke er på farten og har tiden til bare at betragte.

 

Fedja Salihbasic, @felecool

 

Hvilken destination er din favorit og hvorfor?

Jeg plejer at sige, at min yndlingsdestination er den seneste, jeg har besøgt. Som rejsefotograf elsker jeg at gå på opdagelse med mit kamera i hele verden. For mig rummer hvert land noget unikt og specielt. Det er lærerigt at rejse, og man får udvidet sine horisonter.

Sidste år besøgte jeg 19 forskellige lande på foto-opgaver. Hvis jeg absolut skal udpege én destination, som har gjort særligt indtryk på mig for nyligt, er det mit besøg i Kina sidste år. Her rejste jeg næsten 8000 km rundt i landet, besøgte fem forskellige regioner og fik set fantastisk meget forskellig kultur i samme land.

 

Hvor går din næste rejse hen?

Jeg skal blandt andet til Chicago her i efteråret. Det glæder jeg mig til, for den del af USA har jeg ikke besøgt før.

 

Hvad er dit bedste rejsetip?

Forsøg at få en følelse af, hvordan det er at have en hverdag det pågældende sted. Stift for eksempel bekendtskab med nogle lokale og få dem til at vise dig deres yndlingssteder i byen, hvad der er godt at spise osv. Hav altid lidt lokal valuta på dig, så du er klar til uforudsete begivenheder.

Medbring altid et kamera. Det er ligegyldigt hvilket. Et kamera er et godt redskab til at komme tættere på folk. Kameraet repræsenterer noget, der er neutralt. Det åbner døre og gør det lettere at komme i snak med folk. De fleste mennesker i verden er positivt stemt overfor, at du viser interesse for dem – og det gør du, når du bærer et kamera og har lyst til at bevare dine minder derfra.

Læs også: 10 tips fra en Instagrammer til at tage bedre feriebilleder

 

Anita Tejlgaard, @tejlgaard

 

Hvilken destination er din favorit, og hvorfor?

Jeg elsker England og London mest, men som udgangspunkt har jeg svært ved at vælge favoritter, da jeg oftest foretrækker at se noget nyt. Da jeg var i Portugal i sommers – for anden gang – blev jeg mindet om, hvor gæstfrit og afslappet, det er at rejse i Portugal. Søde folk, god mad, smukke oplevelser og et tempo, som får dig til at slappe af og at nyde… Jeg drømmer lige nu om at gense Porto, som jeg sidst besøgte for 8 år siden, vandre omkring i de smalle gader samt at drikke portvin under en varm orange aftenhimmel.

 

Hvor går din næste rejse hen?

London til november. Jeg har boet i England og London i sammenlagt næsten 2 år, så det er altid som at komme hjem. Jeg skal helst tilbage med få års mellemrum og nyde bare at være der – jeg behøver ikke fylde mit program fra morgen til aften. Det er fint at gå en tur i Hyde Park eller langs Themsen og kikke på trafik og broer og mennesker. Men jeg sørger nu for altid at få besøgt et par af de store museer – i år bliver det den nye tilbygning til Tate Modern. Samt British Museum, tror jeg. Der har jeg sjovt nok aldrig været. Det må være på tide at få set (og fotograferet) den smukke overdækkede atriumgård.

 

Hvad er dit bedste rejsetip?

Da jeg var på Island forrige sommer lejede vi en Campervan – en varevogn ombygget til camper – med vinduer hele vejen rundt. Det var den perfekte måde at komme omkring på og at opleve den fantastiske natur. Vi valgte kun at bruge én dag i Reykjavik – resten af tiden kørte vi afsted – og følte os tæt på naturen konstant. At vågne midt i landskabet og under dramatiske skyer var ubeskriveligt. Vi gav ideen videre til gode venner året efter og de var ligeså begejstrede.

 

Vil du have mere inspiration til rejsen? Så se også vores interview med to Instagram-berømtheder der rejser verden rundt, eller få de digitale nomaders tips til, hvordan du selv kan leve og arbejde rundt om i verden.

Oprindeligt publiceret

04/10/2016