Klar til en opgradering på din næste flyrejse? Så prøv disse tips

Drømmer du om at flyve på business class eller første klasse uden at betale den høje pris? Læs vores tips om, hvordan drømmen bliver til virkelighed

Træt af at rejse på økonomiklasse? Følg vores tips, og boost din chance for at flyve på første klasse

Træt af at rejse på økonomiklasse? Følg vores tips, og boost din chance for at flyve på første klasse

Kategori Nyheder & tips

Dato 11/10/2017

Der er nok ikke mange, der vil sige nej tak til en gratis opgradering til business class eller første klasse, og netop derfor er det så svært at få fingre i en opgradering. I dag foregår de fleste opgraderinger via flyselskabets computersystem, som typisk genererer en liste over de personer, der bør tilbydes en opgradering baseret på en kombination af data (medlemskab af loyalitetsprogram, tilknyttede kreditkort osv.).

Der er dog en række tips og tricks, som kan øge dine chancer for at blive tilbudt en opgradering, hvad enten det er til økonomi plus, business class eller endda første klasse. Læs vores 14 tips nedenfor, og vær parat til at gå til venstre, når du boarder næste gang.

 

Tilmeld dig et frequent flyer-program

Begynd med det mest indlysende: Optjen din opgradering. Hvis du ved, at du vil komme til at flyve meget, så tilmeld dig et loyalitetsprogram. Hold dig til ét flyselskab eller en gruppe af sammensluttede flyselskaber, så du kan optjene flest point. På den måde vil du hurtigt få mulighed for at benytte dig af nogle gode tilbud. Det bliver muligvis bare en lille opgradering fra økonomiklasse til økonomi plus – men det er trods alt bedre end ingenting! En anden fordel er, at hvis et flyselskab har overbooket et fly og har brug for at opgradere en passager, så står deres loyale kunder først i køen.

Køb en opgradering

Når du har optjent tilstrækkeligt med miles og point, kan du bruge dem til at sikre dig en flyrejse på første klasse. Overvej for eksempel at bytte dine point til en billig billet på økonomiklasse og så købe dig til en opgradering (opgraderingsmuligheder og priser varierer fra flyselskab til flyselskab). Du bliver muligvis overrasket over, hvor billige nogle af mulighederne er.

Vælg dit flyvetidspunkt med omhu

Lidt besvær tidligt på dagen kan betyde luksus senere

Det kan betale sig at vælge et fly på en dag og et tidspunkt, som er en smule ubelejligt for dig men stadig til at håndtere. Undgå at flyve på samme tid som forretningsrejsende – undgå mandag morgen samt torsdag og fredag mellem 17.00 – 20.00. På disse travle dag og tidspunkter er flyene typisk pakket til bristepunktet med forretningsfolk, som alle tilhører flyselskabets frequent flyer-klub.

Vælg tidspunkter, dage og endda ruter uden for myldretiden, og dine chancer for en opgradering vil være betydeligt højere. Du har størst chance, hvis du flyver midt på dagen tirsdag, onsdag eller lørdag.

Læs mere: tjek vores Annual Flight Study, og find ud af, hvornår det der bedst – og værst! – at booke en flybillet.

Betal mere for din flybillet

Billetter på økonomiklasse har den mindste chance for at blive opgraderet, da de anses for at være de billigste billetter. Så hvis du spenderer bare en lille smule ekstra, for eksempel på en økonomi plus-billet, så vil du øge din chance for at få en endnu større opgradering, da du allerede er én billetklasse foran de andre (beklager økonomiklasse)!

Tilmeld dig email- og SMS-notifikationer

Nu og da har flyselskaber særlige tilbud eller kampagner, som de ønsker, at så mange som muligt skal kende til. Hvis du kan leve med at få nogle ekstra emails i indbakken hver måned, så er det en god ide at tilmelde dig dit yndlingsselskabs nyhedsbreve og notifikationer. Du vil være den første til at få besked, når der er særlige tilbud, og disse kan potentielt inkludere yderst billige flybilletter på business class eller sågar første klasse.

Kom tidligt

Vær den første i køen, og se, hvad der sker!
Vær den første i køen, og se, hvad der sker!

Mange flyselskaber laver en opgradering-venteliste baseret på indtjekningstidspunkter og giver forrang til dem, der tjekkede ind først. De fleste flyselskaber giver dig mulighed for at tjekke ind mindst 24 timer før afgang, så jo før du får tjekket ind, jo bedre.

Det er også en god ide at ankomme tidligt til lufthavnen, hvis du ikke kan tjekke ind online. Hvis indtjekningspersonalet ved, at flyet bliver fuldstændig fyldt, så vælger de måske at opgradere en person, som er hurtig til at tjekke ind for at sikre, at der er plads på økonomiklasse til de andre.

Tilbyd at opgive dit sæde

Fleksibilitet kan være din smutvej til et sæde på businessclass. Hvis flyet er overbooket, efterspørger flyselskaber altid frivillige, inden de flytter en passager til et andet, sandsynligvis senere, fly. Hvis det er ok med dig at ankomme lidt senere til din destination, så lad indtjekningspersonalet vide, at du er villig til at blive flyttet. Som en tak fordi du er så fleksibel og medgørlig, vil din senere flyrejse måske inkludere en opgradering.

Læs mere: Ønsker du flere oplysninger om kompensation og flyrejser? Tjek vores infografik om forsinkelser, aflysninger og overbooking .

Klag over dit sæde

Har du fået et sæde, der ikke kan lænes tilbage, eller et underholdningssystem, der ikke virker? Der er som bekendt ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget, og dit uheld kan faktisk resultere i en opgradering. Hvis du har en berettiget klage over dit sæde, især på længere flyrejser, kan du bede om at blive flyttet til et andet sæde. Hvis du har heldet med dig, befinder de eneste ledige sæder sig på business class eller første klasse.

Klæd dig på til lejligheden

Hvis du skal ud på en længere flyrejse, tager du naturligvis behageligt tøj på – men sørg nu for, at det ikke bliver for behageligt. Hvis du gør dig håb om at få fingre i et sæde på business class, så klæd dig komfortabelt, men stilfuldt. Når personalet skal vælge, hvem får så opgraderingen? Fyren i pyjamas eller kvinden, der er iklædt en stilfuld men behagelig nederdel og skjorte?

Flyv alene

Rejser du alene? Så har du sandsynligvis en bedre chance for at få en opgradering.
Rejser du alene? Så har du sandsynligvis en bedre chance for at få en opgradering.

Dette tip er en smule svært, med mindre du hele tiden har planlagt at rejse alene, men du har en meget større chance for at få en opgradering, hvis du flyver alene. Det er sværere at finde plads til familier på fire eller endda par, men hvis du rejser alene, kan de placere dig hvor som helst. Du kan naturligvis ende med at sidde på det midterste sæde, hvis du bliver opgraderet til økonomi plus, men der er ikke noget midtersæde på business class eller første klasse…

Bestil ikke et specielt måltid

Uanset om du har valgt vegetarisk, kosher eller glutenfri mad, så vil en passager, der har bestil et specielt måltid, aldrig blive taget i betragtning til en opgradering. Flyselskabet skal imødekomme ønsker om særlige kosthensyn, og disse kan desværre ikke opgraderes sammen med dig, da antallet af måltider ombord kontrolleres meget nøje. Det er for eksempel usandsynligt, at et flyselskab vil servere et sær-måltid fra økonomiklassen på businessclass. Øv.

Du kommer langt med venlighed

Sidst, men ikke mindst, er det mest gennemgående tip fra flypersonale og de heldige personer, som har oplevet at blive opgraderet, ganske enkelt: Vær venlig. Enhver repræsentant for flyselskabet, som du møder i lufthavnen – fra indtjeknings- til gatepersonalet – har beføjelserne til at hjælpe dig. De fleste behandler personalet som maskiner, så sørg for, at du skiller dig ud: Stil spørgsmål, vær høflig, smil og vær venlig – du får måske en ganske særlig tak til gengæld.

Prøv de gode råd – det kan ikke skade. Man ved aldrig, hvad der sker; næste gang du skal ud at flyve, kommer du måske til at sidde og sippe champagne blandt alle VIP’erne.

Har du ikke bestilt billet endnu? Tjek vores guide til at booke i sidste øjeblik, og tag så af sted på dit næste eventyr!

Oprindeligt publiceret

11/10/2017