Kunsten at lære de lokale at kende

At bryde brød med de lokale er opskriften på at opleve nye steder i fulde drag, men hvordan i al verden bryder du isen? Vi viser dig her, hvordan du mestrer denne kunst

rejse-alene-at-møde-lokale

Tag mod til dig og bliv modtaget med åbne arme, når du rejser

Kategori Nyheder & tips

Dato 15/07/2016

Om du er på en kort, urban sviptur til Prag, på to ugers rygsækrejse i Argentina eller på en månedlang biltur gennem USA, er der ingen kortere vej til at lære et sted at kende, end at indlade sig med de lokale.

De ved hvad der er op og ned, og hvad der bør vælges fra og til. De er kort sagt de bedste guider, du kan ønske dig. En opgørelse fra vores internationale rejse-undersøgelse for 2016 viser dog, at 60 % af os nok har mod på at tale med de lokale, men at kun 25 % rent faktisk får tungen på gled. Man kan henvende sig direkte til fremmede eller spørge om vej, men håber man på mere end en kort replik, kan det være sin sag at få de lokale i tale. Vi har derfor samlet et anbefalet udvalg af hjemmesider og apps som vil hjælpe dig på vej med lokal kontakt, når du er på langfart.

Chat med lokale

Den indlysende måde at møde mennesker på, når du rejser, er at tale med dem. Det er dog ofte lettere sagt end gjort: Ikke alle bryder sig om at betro sig til en vildfremmede person. Her præsenterer internettets lyksaligheder sig imidlertid – du behøver nu end ikke stå ansigt til ansigt for at føre en samtale.

Reddit

rejse-alene-at-møde-lokale
Vil du undgå strande som denne? Gå på reddit, chat med de lokale og få nys om de gode steder. Samt de knap så gode…

Ikke blot er reddit et kildevæld af information om alverdens emner, siden egner sig også til rejseforberedelser. De unikke undersider er individuelle indslag som dækker snart sagt ethvert område af menneskelig viden, herunder rejser til lande, byer og kvarterer. Folk efterspørger her ofte råd og idéer – samt selskab. Bland dig i samtalen!

Ask a Stranger

Ask a Stranger er en praktisk app (kun iPhone) som sætter dig i stand til at spørge fremmede om stort og småt. Forbered dig hjemmefra, eller spørg løs på farten – som regel byder adskillige fremmede ind med hjælpsomme svar om ting at se, besøge og tage sig til samt ikke mindst om spisesteder.

Hold dig ajour med avisen

Lokale aviser er skatkamre af oplysninger. Find dem i barer, caféer og restauranter (eller få fat i online-versionen gennem google), og lær området at kende på lokal manér. Der vil uden tvivl være et loppemarked, et selskab, eller andre sociale arrangementer at støve op, med mulighed for at blande dig med de lokale. Taler du ikke det lokale tungemål, kan du rådføre dig med Google Oversæt og se hvad det kaster af sig.

Læs mere: Er du på vej mod nye horisonter på egen hånd, bør du konsultere vores 20 uundværlige tips til solo-rejsende

Middag med lokale

Hvordan falder man lettere i snak end over et udsøgt måltid? At brase ind i folks hjem omkring middagstid eller trække en stol hen til deres bord på restauranten giver dog ikke altid pote. Til alt held kommer teknologien os atter en gang til undsætning og lader os møde lokale på vores rejser uden de store, pinlige optrin.

EatWith

rejse-alene-at-møde-lokale
Til middag med lokale står den på hjemmelavede lækkerier © EatWith

Med plads ved middagsbordet i 150 byer verden over har EatWith sat et såre enkelt koncept på menuen: Find din destination, vælg en vært (det vil sige vælg noget der lyder lækkert), og bekræft! Priserne varierer, men hovedparten er langt billigere end et lignende måltid på en restaurant. Det helt store fortrin er naturligvis, at du bliver bænket sammen med nye mennesker – både rejse-fæller og lokale.

Withlocals

Lig EatWith, men med blot 20 lande på listen, forener Withlocals rejsende og lokale over måltider og oplevelser. Fra ture, forskellige aktiviteter, workshops og mad naturligvis, kan den rejsende få fornemmelse for enhver bys kulturelle særpræg.

Vayable

rejse-alene-at-møde-lokale
Prøv en anderledes guidet tur og træf lokale godtfolk med Vayable

I stil med Withlocals tilbyder Vayable måltider, lokale ture og underholdning til eventyrlystne sjæle. Med fokus på 10 europæiske byer tilbydes der et sortiment af faste ture, men også mulighed for at skræddersy din egen, hvis forslagene ikke fænger.

Mød de lokale

En anden storartet måde at møde de lokale på, er at planlægge en personlig, guidet tur til dér, hvor du begiver dig hen. Der er hundreder af steder med hundreder af muligheder, så vælg blot din destination og guide, og så af sted på de vilde vover.

Party with a Local

rejse-alene-at-møde-lokale
Slå på tråden og slå dig løs med de lokale

Party with a Local, som findes til både iOS og Android, lader dig gøre netop, hvad navnet lover. Log ind, vælg en lokal fest efter din smag og skej så ud! Lettere bliver det næppe.

Showaround

Med hundredvis af lokale brugere verden over forsyner Showaround dig med en personlig guide til at vise dig rundt, hvor du end befinder dig. Turenes indhold er ikke fastlagt på forhånd; drøft i stedet dine præferencer inden ankomsten for at sikre, at din personlige tur er skræddersyet til netop dig. Ikke dårligt, hva’?!

CouchSurfing

Den største og mest kendte portal for privat husly, CouchSurfing, er en genvej til logi for en nat, kendskab til egnen, samt, hvis heldet er med dig, nye, lokale venner. Meld dig til, find en vært, og af sti af sted.

Tours by Locals

rejse-alene-at-møde-lokale
Få en lokal til at hjælpe med at navigere blandt de lokale markeder – du ved aldrig, hvilke fund du kan gøre

Den veletablerede, verdensomspændende virksomhed Tours by Locals tilbyder hundreder af ture til enten enkeltpersoner eller grupper. Med mulighed for at justere mængden af fysiske aktiviteter, dækker turene så godt som alt, hvad dækkes kan og skænker dig den lokales særskilte perspektiv.

Meet Up

Verdens største netværk af lokale grupper, Meetup, har noget for enhver. Plot blot din lokation ind, og du vil fluks finde ligesindede sjæle at mødes med.

Læs mere: Brug for flere smarte rejse-apps? Kast et blik på vores 15 apps du vil elske på rejsen

De 5 fremgangsmåder

Vil du have udbytte af dine oplevelser, når du rejser, er det altafgørende at bevare et åbent sind. Man forfalder let til skyklapper og den slagne vej, men tag et dybt åndedrag når du drager ud på din næste tur, åben dit sind og begiv dig af sted med vores 5 fremgangsmåder i mente. Teknologien kan du til gengæld roligt glemme.

1. Vær åben

At rejse handler om at udsætte dig selv for noget nyt og anderledes. Luk op for fantasien og luk ned for din skepsis.

2. Tal med fremmede

Ikke blot personalet på dit hotel. Betragt en fremmed som en ven, du endnu ikke har truffet.

3. Sig ja

At rejse handler om mere end endemålet – det bedste sker undertiden undervejs. ‘Ja’ er løsenet til nye oplevelser.

4. Følg din nysgerrighed

Hav modet til at gøre ting for første gang. At rejse handler om at krydse grænser, også dem du har sat for dig selv.

5. Del dine oplevelser

At rejse verden i møde med oprejst pande gør dig til en inspirationskilde for andre. Lad venner og familie se verdens skønhed og tilgængelighed spejlet i dine øjne. Nu burde du således være klar til at give dig i lag med de lokale før, under – og måske endda efter – din rejse, og ikke mindst til mindeværdige oplevelser.

Få flere rejse-tips fra en professionel vagabond, og læs om de 10 rejsegadgets, som du skal eje for at være fuldt udrustet til din færden. Af sted mod nye møder!

Oprindeligt publiceret

15/07/2016