Gør rejsedrømmen til virkelighed: Rejs til Maldiverne på budget

Maldiverne er for mange danskere det ultimative øparadis, men en rejse hertil forbliver ofte en drøm, da pengepungen ikke slår til. Men det kan faktisk godt lade sig gøre at rejse til Maldiverne på budget, og det guider den erfarne globetrotter Lauren fra Never Ending Footsteps til her.

Farverige bygninger på øen Maafushi

Kategori Strand & natur

Dato 21/04/2017

Azurblåt hav, svajende palmer og strand så langt øjet rækker. Ja, Maldiverne er noget nær det tætteste vi kommer på postkort-perfektion, og for mange er dette et rejsemål der står øverst på bucket-listen. Men hvordan kan man gøre rejsedrømmene til virkelighed, hvis man ikke har råd til dyre resorts og all inclusive charterrejser?

Vi spurgte den eventyrlystne Lauren Juliff fra rejsebloggen Never Ending Footsteps, der på egen hånd har rejst Maldiverne rundt på budget. I denne rejseguide får du hendes bedste rejsetips, gode råd og erfaringer til, hvordan du kan realisere dine drømme om en ferie på Maldiverne, uden det koster dig flere måneders løn.

 

Kan du introducere dig selv?

Mit navn er Lauren Juliff og jeg er en rejseskribent der har udforsket verden de sidste 6 år. I løbet af den tid har jeg besøgt 75 lande på tværs af fem forskellige kontinenter. Jeg startede med at rejse efter at have færdiggjort mine studier på universitetet, med det mål at rejse i et års tid før jeg vendte tilbage til England for at få et job.

Til min store overraskelse begyndte min rejseblog, som jeg havde startet før jeg tog afsted, at tjene penge, og her gik det op for mig at jeg ikke behøvede vende tilbage inden årets udgang. Så det er præcis hvad jeg gjorde. Jeg forvandlede min blog til mit job, udgav en rejse-memoir “How Not to Travel the World”, og nu er mit mål at vise andre hvordan de kan rejse til luksuriøse destinationer på et lille budget.

 

Kan man få en luksuriøs oplevelse, selvom man rejser på budget?

Lær hvordan du kan rejse til Maldiverne på budget
Turkis vand så langt øjet rækker © Lauren Juliff

Absolut! Selvom Maldiverne har et rygte for kun at være for de rige og folk på bryllupsrejse, så er det overraskende nemt at besøge for så lidt som 50€ per dag. Budget-rejser til Maldiverne er stadigvæk lidt af et uudforsket område for de fleste af landets turister, eftersom Maldivernes regering først besluttede at tillade turister på de lokale øer i 2009. Disse lokale øer er lige så smukke som resort-øerne, men med langt mere favorable priser. Du kan naturligvis ikke forvente at kunne overnatte i en luksuriøs vand-villa her, men du kan nemt finde billige gæstehuse der er rene, moderne og kun få meter fra en smuk strand.

 

Har du nogle tips til, hvordan man finder de billigste flybilletter?

Der er ikke en enkelt rute fra Europa der konsekvent er billig, så min anbefaling er at holde øje med afgange fra de store lufthavne i London, Madrid og Paris. Størstedelen af fly der rejser til Maldiverne inkluderer desuden en overnatning i Mellemøsten, typisk de Forenede Arabiske Emirater eller Qatar. På den måde får du også muligheden for at få et forlænget ophold i et af de lande, hvis du har lyst.

Det er også en god idé at holde øje med deal-sider for særlige tilbud fra Europa til Maldiverne. Jeg har over de sidste par måneder spottet adskillige ruter fra Europæiske lande til Maldiverne på den slags sider, for så lidt som 350€ for en returbillet. Det kan også være værd at holde øje med billige billetter til det Sydlige Indien og Sri Lanka, da fly herfra til Maldiverne kan koste helt ned til 50€ – og der er generelt flere afgange til Sydasien fra Europa, end der er til Maldiverne.

Tip: Brug momondos priskalender til at finde og sammenligne de bedste priser på fly til Maldiverne

 

Hvad er den billigste indkvarteringsmulighed?

For folk der rejser til Maldiverne på budget er den bedste indkvarteringsmulighed gæstehuse, der drives af lokale familier. Der er endnu ikke hostels på Maldiverne, men der er Couchsurfing værter på flere af de lokale øer, så det er værd at tjekke hvis du rejser på et lille budget.

Priserne for disse gæstehuse er typisk mellem 30€ og 70€ per overnatning, og her får man, efter min erfaring, god værdi for pengene. De steder jeg har overnattet blev altid rengjort to gange dagligt, havde air condition, varmt vand og snorklingsudstyr man kunne bruge. De tilbyder gratis vand på flaske, er drevet af hjertevarme lokale og tilbyder en overraskende stabil Wi-Fi.

Find gæstehuse på Maldiverne via momondo

 

Hvordan er udvalget af restauranter, og kan man købe ind til madlavning?

Morgenmad på Maldiverne, Chapati med revet tun, kokosnød m.m.
Chapati med fyld er den perfekte morgenmad på Maldiverne © Lauren Juliff

De lokale øer er så små, at der oftest ikke er mere end et par enkelte restauranter at vælge imellem. Grundet Maldivernes placering i midten af havet er det dyrt at importere mad, så dine muligheder er begrænset.

Morgenmad er typisk inkluderet i prisen på din indkvartering, og dagens andre måltider rangerer prismæssigt mellem 5€ og 10€. Du kan vælge at spise dine måltider i dit gæstehus eller på en lokal restaurant – kvaliteten og prisen på måltidet var meget ensartet uanset hvor jeg spiste.

Ikke overraskende vil størstedelen af dine måltider indeholde fisk og skaldyr, primært i form af smagfulde gryderetter og grillretter. Morgenmad er med garanti fantastisk (min foretrukne morgenmad i hele verden er faktisk den på Maldiverne!) og består af revet tun, kokosnød, lime, chili og løg som serveres med en frisklavet chapati. Frygt ej hvis du er vegetar – uanset hvor jeg spiste var der delikate vegetar-gryderetter som alternativ, så du kommer ikke til at sulte mens du er her!

På de øer jeg besøgte ville det ikke have været muligt, at handle ind til selv at lave maden. Der er enkelte små forretninger der sælger dåsemad og chips, men intet du kan lave et rigtigt måltid af. Derudover var der ikke madlavningsfaciliteter i nogle af de gæstehuse jeg boede i. Maden var dog generelt rigtig god, og jeg havde sjældent et dårligt måltid mens jeg var der.

 

Hvilke øer skal man besøge?

Færgetransport forbinder de lokale øer på Maldiverne
De lokale færger er billige, men sejler ikke så ofte. Her ses færgen til Guraidhoo © Lauren Juliff

To af mine favorit-øer på Maldiverne er Maafushi og Fulidhoo.

Maafushi er populær blandt turister, og det er den bedste ø at tage til hvis du vil møde nye venner, og have adgang til et større udvalg af gæstehuse og restauranter. Stranden her er en af de lækreste jeg har set i landet.

Hvis du foretrækker en rolig og afsondret ferie er Fulidhoo et glimrende valg. Der er kun få senge på hele øen, så selvom der er fuldt booket vil du sjældent støde på andre turister. Da min kæreste og jeg besøgte Fulidhoo opdagede vi, at vi var de eneste turister på hele øen, så vi havde alle de smukke strande helt for os selv.

Når det kommer til at planlægge en budget-ferie til Maldiverne, er det transporten der bliver det mest frustrerende. De gode nyheder er at færgerne er billige – de fleste ruter koster kun omkring 3€ for en tur på flere timer. De dårlige nyheder er at færgerne sjældent sejler, hvilket gør planlægningen ret besværlig.

Der er et lokalt færge-netværk der forbinder de lokale øer, og de sejler alt fra en gang om dagen til en gang om ugen. For at planlægningen så smertefri som muligt, vil jeg anbefale at checke afgangstider online og vælge at besøge øer der alle ligger i den samme atoll.

Nå du har besluttet hvilke øer du vil besøge skal du være sikker på, at du kan hoppe på en færge der sejler mellem dem, og noter hvilke dage de sejler. Så snart du har den information kan du planlægge hvor lang tid du vil være på hver ø. Du behøver ikke bestille plads i forvejen – så længe du bare dukker op 10 minutter før afgang, så finder du en plads på færgen.

 

Har religion indflydelse på turismen?

Moskeen på Fulidhoo, Maldiverne
Moskeen på Fulidhoo © Lauren Juliff

Maldiverne er et muslimsk land der lever under Sharia-lovgivning, og du vil opleve hvor strikt landet er når du rammer Males hovestad. I lufthavnen skal du underskrive en erklæring, hvorpå du lover ikke at bære “genstande der vurderes som værende i strid med Islam, heriblandt afgudsdyrkelse, bibler, svinekødsprodukter samt alkohol.”

Ser man bort fra det, hvordan påvirker det så ens ferie? På de lokale øer er alkohol forbudt, og du vil ikke kunne finde det nogen steder. Hvis det at have en kold øl i hånden når solen går ned er vigtigt, så er Maldiverne ikke landet for dig! Derudover kan man ikke finde svinekødsprodukter og der er ingen hunde i hele landet.

Uanset køn bør du klæde dig passende på som et tegn på respekt, når du rejser rundt på de lokale øer. For mænd betyder det som minimum en t-shirt og shorts, og for kvinder betyder det at knæ og skuldre skal dækkes til.

Der er dog undtagelser fra reglen. De lokale øer vil næsten altid have områder klassificeret som “bikini strand”, som specifikt er til for turister. Her kan du hoppe i badetøjet og solbade uden at bekymre dig om hvorvidt du støder nogen. Tager du på en snorkel- eller dykketur væk fra de lokale øer, vil det heller ikke forventes at du er dækket helt til i vandet.

Som en sidste ting er det værd at bemærke, at fredag er en hviledag på Maldiverne, og du kan forvente at alt, inklusiv transport, er lukket hele dagen.

Bikinistrand på Maafushi, Maldiverne
Hop ikke i bikinien før du er på en rigtig bikinistrand, som her på Maafushi © Lauren Juliff

Hvad skal man opleve på Maldiverne, og er der noget der er værd at bruge ekstra penge på, selvom man rejser på budget?

Ikke så overraskende foregår størstedelen af aktiviteterne på Maldiverne i vandet, og mange af dem vil tage dig ud til det åbne hav. Et af højdepunkterne på min rejse til Maldiverne, var en snorkeltur til et nærliggende koralrev ude for øen Guraidhoo. Synligheden var 25 meter, vi svømmede helt tæt på en havskildpadde, og så et væld af farverige fisk og koraller. Hvis du kan lide at dykke kan du formentlig få nogle af dit livs bedste dyk på Maldiverne.

En anden mulighed er at tage en dagstur med øhop. Her vil du komme til at besøge adskillige øer og sandbanker, hvilket er en glimrende måde at få set endnu mere af landet på. Der er heller ikke noget der slår at have en hel sandbanke for sig selv.

Hvis du ikke har råd til en overnatning i en af de smukke vand-villaer på resort-øerne, så får du mulighed for at se dem på tæt hold på en dagstur fra en af de lokale øer. Du vil betale omkring 30€ til ejeren af dit gæstehus for transport, og resortet tager typisk et yderligere gebyr på 30€. Det er den perfekte måde at opleve den luksuriøse side af Maldiverne på, uden selv at tømme hele kontoen.

 

Hvor lang tid skal man have på Maldiverne?

Dyrelivet på Maldiverne
Oplev dyrelivet tæt på, som set på Fulidhoo med en hejre i vandkanten © Lauren Juliff

Jeg ville stræbe efter at have minimum 10 dage. På den måde kan du besøge to eller tre af de lokale øer, uden at skulle bekymre dig om færge-afgange og hvorvidt du har tid nok til at komme rundt.

Hvis du kun har en uge vil jeg ikke anbefale at besøge mere end to øer. Jeg vil også råde dig til at dobbeltchecke at færgen der skal tage dig tilbage til Male, gør det tids nok til du kan nå flyet hjem igen. Jeg var ikke stor fan af Male, så hvis du kan time det så du ikke behøver tage en overnatning her vil du formentlig have en mere fornøjelig tur.

 

Godt at vide om Maldiverne

  • Vejret: Temperaturen på Maldiverne ligger ganske stabilt mellem 27-33 grader stort set hele året rundt. Fra maj til november er der regntid, hvilket resulterer i varmt og fugtigt vejr. Rejser du på budget er det dog samtidig den bedste periode, da du får de laveste priser. Andre fordele er færre turister og de bedste vilkår for at surfe og dykke. Højsæsonen varer fra december til februar, her er luftfugtigheden lavest, regnen minimal og priserne når deres højdepunkt – særligt omkring jul og nytår.
  • Vacciner: Hvilke vaccinationer du skal have afhænger af hvor lang tid du skal være afsted. Du vil typisk skulle vaccineres mod stivkrampe, difteri, hepatitis A samt gul feber. Du kan læse mere om de anbefalede vaccinationer her.
  • Rejsetid: Forvent minimum 12 timers rejsetid fra Danmark – alt afhængigt af antallet af stop.
  • Afbudsrejser: Er du ikke helt klar til at gå på kompromis med indkvarteringen, kan du være heldig at finde en billig afbudsrejse til Maldiverne
Find de billigste flybilletter til Maldiverne

 

Er du klar til at rejse til Maldiverne på budget, eller har du brug for lidt mere rejseinspiration? Så kan du tage et kig på flere lækre, eksotiske destinationer!

Oprindeligt publiceret

21/04/2017