En sand fornøjelse: På stranden i Languedoc

Sol over land, sand under fødderne – sommer i Sydfrankrig er sagen. Tag temperaturen på Languedocs bedste strande med denne guide

Alt godt fra havet i Languedoc

Alt godt fra havet i Languedoc

Kategori Uncategorised

Dato 20/04/2017

Foruden historien og de fantastiske bjerglandskaber, kan Languedoc bryste sig af nogle af Sydfrankrigs skønneste strande. På sine hen ved 250 kilometer Middelhavs-kystlinje tæller denne region hundredevis af spredte strande – med alt fra vide, menneskeskabte resorter til skjulte, naturlige vige, – alle egnede til en dag i vandkanten.

 

Montpelliers strande

montpellier-bedste-strande-i-Languedoc-strandferie-i-det-sydlige-frankrig-franske-strande
Stranden ved Palavas-les-Flots med det berømte tårn Phare de la Méditerranée i baggrunden

Få kilometer fra det centrale Montpellier finder man mindst tre strande som fortjener at blive taget i øjesyn: Palavas-les-Flots, Carnon samt La Grande-Motte. De er alle forbundet med byen via cykelstier, hvorfor man behændigt kan leje cykler i centrum og trille ned ad kysten og således i ro og mag finde vej til den udvalgte strand – ved hjælp af den salte duft – på under en time. Strandene er alle menneskeskabte, hvilket bevirker, at de har et noget andet præg end naturstrande, men til gengæld er de sikre, rene og tilgængelige.

Palavas-les-Flots er Montpelliers ældste strand, og har på sin vis den mest interessante blanding af arkitektur; Carnon er nærmest centrum men har til gengæld nok mindst at byde på, hvad angår spisesteder og underholdning; La Grande-Motte har det mest ejendommelige udseende, idet den blev bygget i 1960’erne og har bevaret sin homogene efterkrigstids-stil.

Skal der noget særligt til, kan du overveje at skeje ud med en overnatning på Hotel Azur Bord de Mer lige ved marinaen i La Grande-Motte, hvor udsigten til hav og strand er spektakulær. Stedet er noget af et smørhul, idet man næppe finder en bedre forening af by og strand.

Frontignan og Gardiole

Frontignan-bedste-strande-i-Languedoc-strandferie-i-det-sydlige-frankrig-franske-strande
Frontignans strand byder på ideelle forhold for kitesurfere

Føler du dig vovemodig, er stranden ved Frontignan, stik syd for Étang d’Ingril, et storslået sted at boltre sig i maritime sportsgrene. Med sin udmærkede adgang til dykning, kitesurfing, windsurfing samt andre discipliner som giver et sus i bølgen blå, udgør Frontignans jomfruelige strande det perfekte bagtæppe for en kåd dag i det våde element. Det omkringliggende område har endvidere meget mere at byde på end strandliv, og her finder man faktisk noget for hele familien.

Eksempelvis er det tilstødende område lidt inde i landet berømt for sin søde Muscat-vin, lavet på en række druer bragt hertil fra Grækenland engang. Adskillige vingårde i området er værd at besøge for smagsprøver og indkøb af den lokale nektar, herunder Chateau de la Peyrade, Domaine du Mas Rouge og Domaine le Clos d’Elle.

Hertil ligger Gardiole, et naturskønt område præget af vandingskanaler og menneskeskabte søer, blot 8 kilometer øst for Frontignan, – et vidunderligt sted at komme ud i det fri og vandre efter ønsket sværhedsgrad eller leje en mountainbike og udforske det usædvanlige, stenede landskab på to hjul.

Tilbage på stranden i Frontignan byder Kid’s Paradise på et skægt og sikkert sted for de små at boltre sig – en udendørs lejeplads, hvor de kan brænde krudt af ved eksempelvis at tumle på hoppeborge i alle former og størrelser eller øve deres sigte med et spil minigolf eller to. Når solen går ned, er det tid til et stemningsfuldt og velserveret måltid på den skønne strand-restaurant Poisson Rouge. Med traditionelle, franske skaldyrsretter samt vegetariske alternativer, skulle selv den mest kræsne gane være dækket ind.

Sète

Sete-bedste-strande-i-Languedoc-strandferie-i-det-sydlige-frankrig-franske-strande
Udsigt til Sète fra Étang de Thau

Sètes strande er smukke, rene og indbydende, med noget af det fineste sand i Languedoc, fordelt over et 12 kilometer langt stykke kyst som strækker sig mod syd fra byen mellem Middelhavet og Étang de Thau.

Plage du Lazaret og Plage de la Corniche befinder sig faktisk i selve byen og er således lettest tilgængelige til fods. Dette betyder dog naturligvis også, at de hver kan være et fluepapir, men blot en smule hen ad kysten ved Plage de la Fontaine og Plage du Lido er der åben strand med udsigt til havet, rigelig plads samt gode restauranter og barer i vandkanten.

Tilbage i Sète kan man på unik vis udforske ‘Sydfrankrigs Venedig’ med kajakroning gennem byens mange kanaler. Rundture tilbydes og omfatter alt nødvendigt udstyr, sikkerheds-instruktioner, guidet vejledning, ligesom sådanne ture ofte kombineres med svalende dukkerter ved privatstrande.

Behagelige, rene værelser og strålende havudsigt fås på Hotel la Joie des Sables, som har en fordelagtige placering mellem byen og Plage de la Corniche.

Balaruc-les-Bains

Balaruc-bedste-strande-i-Languedoc-strandferie-i-det-sydlige-frankrig-franske-strande
Fiskernes traditionelle både i Balaruc-les-Bains

Inde i landet bag Sète rager kur-byen Balaruc-les-Bains frem på Étang de Thaus kyst. Den har siden antikken haft omdømme som et helende sted, med kildevand som flyder fornøjet ved eksempelvis O’Balia-kurbadet, et af Middelhavets bedste termiske bade.

Her er forskellige indendørs og udendørs pøler med varierende temperaturer til afslapning såvel som en hammam, hvor musklerne kan plejes og kroppen kan få hvile efter en steghed dag på stranden.

Et besøg her er en god gaveidé – blot et par timer gør underværker, men opholdet kan også forlænges til en hel dag eller endda en weekend.

Hvad angår overnatningsmuligheder, er Residence Aqualia nær bymidten et godt bud i mellemklassen, med enkelte særlige bekvemmeligheder såsom børnepasning og et kasino foruden gåafstand til alle seværdigheder.

Cap d’Agde

Cap-d'Adge-bedste-strande-i-Languedoc-strandferie-i-det-sydlige-frankrig-franske-strande
På med adamskostumet og af sted mod Cap d’Agdes strande

Som hjemsted for en af regionens mest populære nudist-strande er Cape d’Agde et knudepunkt for naturisme i Sydfrankrig. Med to kilometers tilgængelig kystlinje og en lang række steder at bo, spise og købe ind, er områdets fine, sandene strande et smukt sted at tilbringe alt fra et par timer til et par dage. Adgang til nudist-stranden er reguleret, ligesom der holdes strengt opsyn med, at der ej filmes og fotograferes uden tilladelse, således at du ikke bliver foreviget au naturel uden dit samtykke!

Endnu en skøn plet nær Cap d’Agde er den sorte strand ved La Grande Conque, som tilbyder noget helt andet end resten af kystens primært blege strande. Denne relativt afsondrede strand ligger i en naturlig vig på den anden side af marinaen fra nudist-stranden og er med sit mørke, vulkanske sand det perfekte sted at tilbringe en afslappende eftermiddag uden distraktioner.

Behagelig indkvartering kan findes på Hotel Le Bellevue Cap D’Agde, som har sauna, dampbad og beliggenhed nær strandene samt ligeledes nær byens forlystelseskvarter med alskens restauranter, caféer og natteliv i bekvem gåafstand.

Béziers og omgivelser

Serignan-bedste-strande-i-Languedoc-strandferie-i-det-sydlige-frankrig-franske-strande
En tur i klitterne ved Serignan Plage

Under 30 minutters kørsel fra Béziers har man Serignan Plage, beliggende i Site Naturel des Orpèlliers, et beskyttet område på 15 hektar. Denne afsondrede strand har ikke mange faciliteter men er slet og ret en smuk, naturlig strand, fredfuld og fjern fra mængderne. Den er bred og ubebygget med fint, hvidt sand som indbyder til både sandslotte og slentreture.

På den anden side af floden Orb, modsat Serignan, ligger Valras Plage, en lille flække med de for regionen karakteristiske forretninger, restauranter og markeder samt en jomfruelig strand. Valras Plage der således er lidt mere bebygget end Serignan, er lige sagen for familier og folk som ønsker at forene tilgængelighed og fredfyldt ensomhed.

Lige vest for Valras Plage har man Hotel Albizzia, et relativt lille hotel med ubesværet adgang til både den yndige by Béziers og til strandene, med fremragende service, fornuftige priser og tilbud som cykeludlejning.

Find et fly til Montpellier
Føler du dig inspireret? Hvorfor så ikke smage på Languedocs vine, eller hvad med en tur ud i det fri i Sydfrankrig?

Oprindeligt publiceret

20/04/2017