Top 10 tips til en gratis opgradering på flyet

Kunne du tænke dig en gratis fly-opgradering? Læs vores top 10 tips og find ud af, hvordan du kan få det til at ske

Træt af Economy? Nedenstående tips viser vejen til First Class.

Kategori Nyheder & tips

Dato 21/01/2016

Der er ikke mange mennesker, som ville sige nej til en gratis opgradering til en flyvetur på business eller første klasse, og præcis derfor er den så svær at få fingre i. Der er imidlertid nogle tips og tricks, som kan øge sandsynligheden for, at du vil blive tilbudt en opgradering til enten business class eller den meget efterstræbte første klasses rejse. Læs vores 10 tips nedenfor, pak din taske, og gør klar til at sætte dig forrest i flyet.

1. Tilmeld dig et ”frequent flyer”-program

Start med det indlysende: Optjen din opgradering. Hvis du ved, at du skal flyve meget, så tilmeld dig et loyalitetsprogram. Når kilometerne eller pointene begynder at hobe sig op, kan du bruge dem til at opgradere til første klasse. Den anden fordel er, at hvis et flyselskab har overbooket og leder efter en passagerer at opgradere, vil deres loyale kunder stå forrest i køen.

2. Vælg dine flytider med omhu

En smule besvær til at begynde med kan føre til luksus senere

Det kan betale sig at vælge et fly på en dag og et tidspunkt, der er lettere besværligt for dig, men stadig til at klare. Hvis man flyver på de travleste tider og de travleste dage, er flyene fyldt op med forretningsmænd og –kvinder, som alle er med i selskabets frequent flyer-klub (hvilket betyder, at de står forrest i køen til opgraderinger). Vælg tider, dage og ruter uden for myldretiden, og din chance for en opgradering vil være betragteligt højere.

Læs mere: Tjek vores Annual Flight Study for at finde ud af, hvornår det er bedst – og værst! – at booke et fly.

3. Kom i sidste øjeblik

Et tip til dem, der ikke har noget mod at vente til sidste øjeblik med at checke ind. Luftselskaber overbooker typisk fly for at kompensere for folk, der aldrig dukker op på dagen, så hvis du kommer sent nok, kan dit sæde være tildelt en anden, og hvis du er heldig nok, er der plads på business (eller første klasse), og du kan måske blive flyttet en klasse eller to op.

4. … eller kom tidligt

Alternativt kan du ankomme tidligt. Hvis check-in-personalet ved, at flyet vil blive fuldstændig fyldt op, kan de vælge at opgradere nogen, som checker tidligt ind for at sikre sig, at der er plads nok på økonomiklassen til de øvrige. Tilbyd at tage et senere fly, hvis flyet er overbooket – det kan være, at tjenesten betales tilbage til dig i form af en første klasses billet.

5. Klæd dig på til lejligheden

Hendes pyjamas er i håndbagagen
Hendes pyjamas er i håndbagagen

Hvis du har en længere flyrejse foran dig, vil du nok foretrække at klæde dig komfortabelt – men kom nu ikke alt for afslappet klædt. Hvis du vil snige dig ind på en af de behagelige business klasse-sæder, skal du klæde dig med stil. Helt ærligt, hvis personalet står foran valget, hvem får så opgraderingen? Fyren i en onesie, eller kvinden i et afslappet, men smart sæt?

Læs også: De bedste pakketips og pakkeliste til sommerferien

6. Hav argumenterne i orden

Hvis du flyver med en ven, kan du prøve at trække ”bryllupsrejse-kortet” ved check-in. Klæd jer pænt på, se spændte ud og – ja – lyv. Nogle anledninger er værd at fejre, og hvis du er heldig – og hvis check-in-personalet er i det rette humør – kan du ende med en billet til første klasse. Alt det kræver er en god ven og en lille hvid løgn …

7. Vær fleksibel

Hånd i hånd med det ovenstående kan fleksibilitet være din billet direkte til en business class-rejse. Hvis flyet er overbooket, vil flyselskaber altid spørge efter frivillige, før de flytter nogen til et andet, formentlig senere fly. Hvis du er okay med at komme en smule senere frem til din destination end oprindeligt planlagt, så lad check-in-personalet vide, at du er parat til at blive flyttet. Som tak for at være så fleksibel og samarbejdsvillig, kan din senere flyrejse meget vel inkludere en opgradering til en højere klasse.

Læs mere: Vil du have flere detaljer om kompensation og flyrejser? Tjek vores infografik om forsinkelser, aflysninger og overbooking.

8. Spørg ikke direkte om en opgradering

En ting, du ikke bør gøre, er at spørge direkte efter en opgradering, når du checker ind. Flypersonalet ved, at du gerne vil have en gratis opdatering – hvem vil ikke det? – så at spørge om det, når du checker dine tasker ind, vil ikke bringe dig nogen vegne. Når du er nået frem til gaten, kan du imidlertid spørge efter ”operationelle opgraderinger” – opgradering, når økonomiklassen er fuld eller overbooket. Computersystemer vil typisk udarbejde en liste over, hvem der skal tilbydes opgraderinger (f.eks. folk i frequent flyer-programmer osv.), men da gate-personalet har enekompetence til at beslutte, hvem der skal opgraderes, kan det ikke skade at spørge.

9. Flyv alene

Dette tip er en smule svært, med mindre du hele tiden har planlagt at rejse alene, men du har langt større chance for at få en opgradering, hvis du flyver alene. Familier på fire og selv par er sværere at placere, men hvis det bare er dig alene, så kan du passes ind overalt. Selvfølgelig kan du ende i det midterste sæde, hvis du bliver opgraderet til økonomi plus-klassen – men der er ikke noget midtersæde på business eller første klasse …

10. Vær flink

Dette kunne være den magiske billet
Dette kunne være den magiske billet

Sidst, men ikke mindst: Det mest almindelige tip fra flypersonale og fra de heldige mennesker, der er blevet opgraderet tidligere, er ganske enkelt: Vær flink. Enhver repræsentant for flyselskabet, som du møder i lufthavnen – fra check-in-personalet til gate-personalet – har magten til at hjælpe dig. De fleste mennesker behandler dem som maskiner, så skil dig ud fra mængden: Stil spørgsmål, husk takt og tone, smil, vær venlig, og så kan du være heldig at få en helt særlig tak til gengæld.

Prøv de 10 gode råd – det kan ikke skade. Du ved aldrig, hvornår du kan dreje ind på de finere klasser for at sippe champagne, mens de kæmper med at få deres tasker på plads nede på monkey class.

Har du endnu ikke booket et fly? Tjek vores anbefalinger til de billige destinationer dette år, og kom frem i stil!

Oprindeligt publiceret

21/01/2016