10 rejsegadgets, som du skal eje

Uanset hvor du skal hen, og hvor længe du skal være væk: Rejsegadgets er altid klar til at hjælpe. Her er vores liste over de 10 bedste

Sikkerheden kommer først, når du surfer med en Kingii, en af vores anbefalede rejsegadgets

Kategori Nyheder & tips

Dato 25/02/2016

Rejsegadgets kan gøre dit liv lettere, uanset hvor du rejser hen og hvordan. Nogle af dem får du med sikkerhed brug for, andre er mere en ekstra tryghed. Men skulle du pludselig få brug for dem, er de deres vægt værd i guld.

Vi har gennemgået tusinder af de nyeste teknologi-dimser og typer af rejsetilbehør og samlet denne rejse-værktøjskasse med vores top 10 gadgets. Vi springer over de små og indlysende såsom ørepropper, og de store og unødvendige, såsom den seneste tablet eller lille computer. I stedet har vi samlet de mest realistiske. De er alle til at betale, de er små i størrelse, og der er noget for alle, uanset om du skal på en hurtig luksusweekend i storbyen eller et campingeventyr i vildmarken. Kig og find dit næste rejse-must-have.

1. Bagagevægt

Vi har alle oplevet et jag af tvivl, når vi løfter vores taske op på vægten ved check-in: Var den ikke meget lettere, da du pakkede den? Det sidste, du ønsker, er at skulle betale et eksorbitant gebyr for ekstra bagage, eller at skulle tage et ekstra lag tøj på under selve flyveturen. Det simple redskab er en bagagevægt. Det virker som en kedelig ting, men den er virkelig brugbar. Vej din taske hjemme og omarranger tingene dér i stedet for at ompakke desperat på lufthavnens kolde gulv, mens folk bagved i køen ser på og vender det hvide ud af øjnene.

Læs mere: 21 pakketips, der gør din ferie lettere

2. Trtl pude

Så meget kan du også slappe af
Sådan kan du også slappe af – med en Trtl pillow

Der er tusinder af rejsepuder på markedet derude. Størstedelen er forfærdelige, og de øvrige er enten for store, for pinlige eller for mærkelige at rejse rundt med. Trtl puden er heldigvis ingen af delene. Den er pæn, komfortabel, kan foldes næsten helt sammen og er ifølge videnskaben bedre for din hals og nakke end de U-formede puder. Solgt!

Læs mere: 7 tips til, hvordan du undgår jetlag

3. Trakdot

Er din bagage nogensinde endt på et helt andet kontinent end dig? Det kan være en virkelig ærgerlig start på din velfortjente ferie. Nogle gange tager det kun en dag eller to for tasken at komme tilbage til dig, andre gange kan det tage uger.

Trakdot kan godt nok ikke hjælpe med at få tasken hurtigere tilbage, men Trakdot kan hjælpe med fortælle dig, præcis hvor den er med sin ”nypatenterede mikroelektronik og mobiltelefon-teknologi, som sporer og rapporterer om dens position på jorden, selv hvis den er opbevaret i en metalcontainer”, som det hedder. Se, dét giver ro i sjælen. Det er en af de dyreste dimser på vores liste, og hvis du er heldig, får du aldrig brug for den. Men, hvis din bagage går tabt, vil denne rejsegadget helt sikkert være alle pengene værd.

4. Kingii

Surfing, svømning eller sejlads - Kingii kan redde dit liv
Surfing, svømning eller sejlads – Kingii kan redde dit liv

Endnu en potentiel ”livredder” – til dig, dine børn eller dine forældre – og egnet til enhver, som kan trække i et håndtag. Kingii er en oppustelig anordning at tage på håndleddet, hvor den generer mindst muligt. Hvis du kommer i problemer, mens du er i vandet – under surfing, svømning, sejlads – trækker du bare i håndtaget og en udskiftelig CO2-cylinder fylder øjeblikkeligt en iøjnefaldende ballon med nok luft til at holde en voksen oppe af vandet i 48 timer. Endnu en genial idé – og endnu én, vi håber, du aldrig får brug for.

5. Multiadapter

Ja, det er et rimelig indlysende valg, men hvor mange gange har du prøvet at tage den forkerte adapter med? Tager man antallet af varianter af strømstik i hele verden i betragtning, må man tilgive sig selv at begå den fejl. Heldigvis kan du nu købe en multiadapter, som kan bruges i 150 lande. Denne leveres endda med en ekstra USB-oplader til din telefon, tablet og dit kamera.

Læs mere: Glem Facebook: Disse fotos skal i ramme!

6. LifeStraw

 Vand, vand overalt – og det hele kan drikkes med denne handy rejsegadget
Vand, vand overalt – og det hele kan drikkes med denne handy rejsegadget

Det er formentlig ikke din førsteprioritet, hvis du skal bo på hotel eller resort, men hvis du skal rejse lidt længere ud i det uvisse, så kan LifeStraw bogstavelig talt redde dit liv. Den fjerner 99,9999 pct. af de vandbårne bakterier, herunder E-coli, og 99,9 pct. af vandbårne protozoer, herunder Giardia og Cryptosporidium. Lifestraw forvandler dermed øjeblikkeligt enhver slags vand til rent drikkevand. Et ”sugerør” er nok til 1.000 liter, så med mindre du skal på en virkelig lang tur, kræves bare et Lifestraw.

7. Bærbar oplader

“Men hvad, hvis der ikke er noget stik?!” Vi kan allerede høre dig fortvivle. Men lad være, for løsningen er denne smarte, bærbare oplader. Den er lille, men stærk nok til at oplade din iPhone to gange med en opladning – uundværligt, hvis du er på campingtur eller på en rejse, hvor elektricitet ikke er en selvfølge.

8. Airhook

Du ved aldrig, om du er så heldig at have en TV-skærm lige ved dit sæde på din kortdistance-flyvning, men da selv korte distancer nogle gange kan føles uendelige, kan du nemt få lyst til at se de favoritfilm eller –programmer, du har downloadet på din iPhone eller tablet. Køb en Airhook. ”The Airhook” kan hænges på foldebordet foran dig og vil holde din telefon eller tablet, så du kan kigge TV på en komfortabel måde. Den kan også bruges som en kopholder, og du behøver ikke have klapbordet foldet ned – og dermed sidde klemt fast med benene i en fastlåst situation – når du nyder en drink. Genialt.

9. Scrubba vaskepose

Så smukt har dit vaskeri aldrig taget sig ud før

Hvad skal du gøre, hvis du har brug for at vaske noget tøj i en lille by uden vaskeri? Nemt – vask det i håndvasken. Men hvad hvis der ikke er nogen håndvask? Hvad nu, hvis du er nået halvvejs på Appalachian Trail og befinder dig kilometer fra det næste stop? Her kommer Scrubba dig til hjælp. Smid dit tøj i, lidt øko-vaskemiddel og vand, og skrub tøjet rundt i det indbyggede vaskebræt. Færdig! Nu skal du bare finde et sted at hænge dit tøj til tørre.

10. Foldekniven Swiss Army Knife

Alle foldeknives moder, den berømte Swiss Army Knife, har overlevet skiftende tider og modeluner – og med god grund. Læg en af disse i din bagage, og du vil være alles bedste ven i en lang række situationer; når øl skal åbnes, og når småkviste skal skæres til et begyndende bål. Du har nok ikke brug for SwissChamp Blue med hele 33 elementer, men en øloplukker har man altid brug for. Hvis du helst rejser let, så prøv en Wallet Ninja – et 18-i-1 lommeværktøj på størrelse med et kreditkort.

Regner du med at pakke den i din håndbagage? Husk, at forskellige lande har forskellig lovgivning (f.eks. Storbritannien, som siger, at du kan tage en kniv med, hvis bladet er kortere end 6 tommer i din håndbagage, mens USAs Transport Security Administration forbyder enhver type kniv i håndbagagen).

Læs mere: 20 uundværlige tips til den solo-rejsende

Forhåbentlig var der noget blandt vores top 10 rejsegadgets, som du kan bruge i din bagage. Hvis du stadig overvejer, hvor du skal hen, så find inspiration ved at læse, hvordan Gunnar Garfors rejste til hvert eneste land i verden, inden han fyldte 37 år!

Oprindeligt publiceret

25/02/2016