Oplev verdens bedste lufthavne

Er dit fly forsinket? Det er ikke noget problem i verdens bedste lufthavne, der er så fabelagtige, at du får lyst til at blive!

Surfing i München Lufthavn © frank foehlinger

Surfing i München Lufthavn © frank foehlinger

Kategori Nyheder & tips

Dato 10/10/2017

Vi kan lige så godt indrømme det: Vi elsker lufthavne! Start ferien tidligt – eller afslut den med stil – i en af disse fantastiske lufthavne!

Tokyo Haneda Lufthavn (HND) – Japan

 Shopping i Haneda Lufthavns Edo Valley © kahmsarm
Shopping i Haneda Lufthavns Edo Valley © kahmsarm

Tokyos Haneda Lufthavn kan underholde dig i timevis. Her kan du blandt andet shoppe i butikkerne Tokyo Pop Town og Hello Kitty Japan, hvor du kan fylde indkøbskurven med anime- og mangavarer samt andre nuttede produkter fra japansk popkultur.

Trænger du til lidt selskab, kan du leje en minirobot ved Global Wi-Fi-skranken på anden etage. Disse guider er klædt ud som piloter og giver dig tips til, hvad du kan se og lave i lufthavnen. Guiderne taler japansk, mandarin og engelsk.

I lufthavnens Edo Valley er der flere end 20 japanske og Edo-inspirerede restauranter, som serverer traditionelle retter fra Edo-perioden (1603-1868). Her kan du få dig en kop grøn te og en skål udonnudler og shoppe efter lokale ingredienser eller kosmetik i de mange butikker. Har du tid, bør du kigge forbi observationsplatformen i Terminal 1 og smage på lufthavnens egen specialøl, Haneda Sky Pale Ale.

Fly til Tokyo

 

Denver International Lufthavn (DEN) – US

 Stemningsfuldt vægmaleri i Denver Lufthavn © gorgeousmsc
Stemningsfuldt vægmaleri i Denver Lufthavn © gorgeousmsc

Når det drejer sig om bæredygtighed, er Denver International Lufthavn en af de grønneste lufthavne i verden. Men det, lufthavnen måske er mest berømt for, er de konspirationsteorier, som har omgivet lufthavnen, siden den blev opført i 1995.

Rygterne vil vide, at der er skjulte bunkere og tunneller under lufthavnen, som er beregnet til at huse verdens VIP’er i tilfælde af en katastrofe. Mange mener også, at lufthavnen er hovedkvarter for en hemmelig organisation ved navn New World Order. Vi vil lade dig danne din egen mening om disse teorier.

DEN er en af de lufthavne i verden, der har den mest omfattende samling af offentlig kunst. De permanente værker og de skiftende udstillinger indeholder statuer og vægmalerier af anerkendte kunstnere som blandt andre Luis Jimenez, hvis apokalyptiske malerier og berømte mustang-skulptur menes at forudsige verdens undergang. Ikke just opløftende…

Fly til Denver

 

Zürich Lufthavn (ZRH) – Schweiz

 Fødselsdagsfester i Zürich Lufthavn inkluderer et besøg på observationsplatformen © Flughafen Zürich AG
Fødselsdagsfester i Zürich Lufthavn inkluderer et besøg på observationsplatformen © Flughafen Zürich AG

Ren, effektiv og velorganiseret – her er ikke noget at klage over. I Zürich Lufthavn er de forberedt på enhver nødsituation – rejsende kan benytte sig af både læge- og tandlægehjælp, en dyrlæge og endda et paskontor.

Løbet tør for energi? Tag en lur på Transit Hotel, som tilbyder komfortable enkelt-, dobbelt- og flersengsværelser på timebasis. Du kan også leje en hvilestol i afslapningsrummet, der har aflåste skabe. Det er desuden muligt at gå i den helt anden retning og træne i lufthavnens Airport Fitness Facility eller benytte dig af spaen og saunaen.

Hvis du rejser med børn, og det tilfældigvis er et af børnenes fødselsdag den dag, du rejser gennem Zürich, så kan du booke en fødselsdagsfest i lufthavnen. Den inkluderer en tur til observationsplatformen, en guidet tur rundt i lufthavnen, kage og endda en lille gave. Her er ingen smalle steder.

Fly til Zürich

 

Frankfurt Lufthavn (FRA) – Tyskland

 Frankfurt er den største lufthavn i Tyskland
Frankfurt er den største lufthavn i Tyskland

Frankfurt Lufthavn er den 12. travleste lufthavn i verden og den fjerde travleste i Europa, så det er temmelig sandsynligt, at du kommer til at passere gennem den på et eller andet tidspunkt i dit liv. Hvis ikke, kan du altid tage på en af de sjove og lærerige ture rundt i lufthavnen – udvalget strækker sig fra en minitur på 45 minutter til en omfattende tur på halvanden time.

Hvis du havner i Frankfurt Terminal 1, så indeholder Airport City Mall kreative spisesteder, fastfoodrestauranter, en frisør, et tøjrenseri og endda et supermarked. Der er desuden et kasino, hvis du føler, at du har heldet med dig.

Fly til Frankfurt

 

Vancouver International Lufthavn (YVR) – Canada

 Find gode tilbud i McArthurGlen Designer Outlet Vancouver Lufthavn
Find gode tilbud i McArthurGlen Designer Outlet Vancouver Lufthavn

Det er måske ikke det første, der falder dig ind, når du tænker på Vancouver International Lufthavn, men det er faktisk et godt sted, hvis du ønsker at læse eller studere i rolige omgivelser. Den er gratis og åben døgnet rundt, og så er det er let at få adgang til det pålidelige højhastighedsinternet i alle terminalerne.

Det er let at finde rundt i lufthavnen takket være de 400 Green Coats-frivillige. De hjælper med alle spørgsmål, og deres formål er at sikre dig en god oplevelse i lufthavnen. Det er hævet over enhver tvivl: Canadiere er venlige!

Holder du af at forkæle dig selv, når du er i en lufthavn, så tag i Absolute Spa på første etage i indenrigsterminalen – den er behændigt nok specialiseret i behandling af jetlag. Fortsæt luksusoplevelsen med en tur i McArthurGlen Designer Outlet Vancouver Airport, hvor du kan købe luksus- og designerprodukter, der er sat ned med op til 70%.

Fly til Vancouver

 

Singapore Changi Lufthavn (SIN) – Singapore

 Sommerfuglehaven og vandfaldt i Singapore Changi Lufthavns Terminal 3
Sommerfuglehaven og vandfaldet i Singapore Changi Lufthavns Terminal 3

Singapore Changi har vundet prisen som “Verdens bedste lufthavn” tre år i træk og er så fabelagtig, at den gør alle de andre lufthavne misundelige.

Den er spredt ud over tre enorme terminaler, og rejsende kan fornøje sig ved tagterrassepoolen, i sommerfuglehaven eller med en film i den gratis døgnåbne biograf. Der er endda et ”Social Tree”, hvor du kan dele dine yndlingsfotos og -videoer fra dine rejser over hele verden.

Sidste udkald til din boardinggate? Ikke noget problem her. Terminal 3 har en fire etagers høj rutsjebane – den største i hele Singapore – som du kan suse ned ad og forhåbentlig nå dit fly i tide.

Fly til Singapore

 

Helsinki Lufthavn (HEL) – Finland

Aspire Lounge i Helsinki Lufthavn © Finavia
Aspire Lounge i Helsinki Lufthavn © Finavia

Helsinki Lufthavn er første stop for de fleste, der ankommer til Finland, og lufthavnen holder sig da heller ikke tilbage med at fremhæve sin finskhed. Og nej, det er ikke kun den officielle Mumietroldbutik, vi hentyder til.

For det første er der den klassiske finske sauna i Finnairs Premium Lounge, som giver rejsende mulighed for at smide tøjet og blive varmet godt igennem. Bagefter kan du slappe af i den smarte Aspire Lounge, der er indrettet med klassiske finske møbler og kunstinstallationer fra de mest lovende lokale kunstnere.

Det mest imponerende ved Helsinki Lufthavn er ikke de patriotiske elementer men derimod lufthavnens evne til at sætte de rejsendes komfort og ro i sindet i højsædet. Uanset hvor lang tid du skal tilbringe i lufthavnen, så husk at besøge bogbyttestedet og luftfartsmuseet – du kan desuden tilmelde dig et gratis yoga- eller pilateshold.

Fly til Helsinki

 

München Lufthavn (MUC) – Tyskland

 Tiden flyver, når du morer dig på legepladsen i München Lufthavn © FMG
Tiden flyver, når du morer dig på legepladsen i München Lufthavn © FMG

Ét problem ved lange ventetider i en lufthavnen er, hvordan man skal underholde børnene. Hvis bare de kunne løbe rundt på en legeplads fyldt med klatrestativer, holde øje med lettende fly fra en observationsplatform eller prøve kræfter med en minigolfbane…

Alt dette og meget mere kan de små poder få lov til i München Lufthavns Visitors Park. Dette enorme udendørs område er perfekt for rejsende, der har brug for at komme væk fra en overfyldt terminal. Og hvis du rejser om sommeren, kan du sågar tilmelde dig gratis surfinglektioner på parkens bølgemaskine.

Har du brug for at slappe af med en iskold øl og en bratwurst? Lufthavnen har mere end 50 forskellige barer og restauranter, så du kan få en smag af Bayern uden overhovedet at forlade lufthavnen. Tiden flyver, når du har det sjovt.

Fly til München

 

Hong Kong International Lufthavn (HKG) – Kina

 Passagerer venter ved gaten i Hong Kong International Lufthavn
Passagerer venter ved gaten i Hong Kong International Lufthavn

Med sit futuristiske og bombastiske design synes Hong Kong International at passe perfekt til den højteknologiske millionby.

Lufthavnen er bygget på sin helt egen ø og ligger blot 30 minutter med tog fra byens centrum. Faciliteterne inkluderer en ni-hullers golfbane, byens største IMAX-biograf og et iSports motionscenter med en computersimuleret basketballbane.

Bliv ikke overrasket, hvis du falder over en pop-up kunstudstilling dedikeret til de lokale legender Bruce Lee og Jackie Chan.

Fly til Hong Kong

 

Dubai International Lufthavn (DXB) – FAE

Shopping i Terminal 1 © Dubai International Lufthavn
Shopping i Terminal 1 © Dubai International Lufthavn

Det virker helt på sin plads, at den selvudnævnte ”City of Gold” har en svimlende ekstravagant lufthavn, der ved første øjekast minder mere om et eksklusivt shoppingcenter end en lufthavn.

Men i lighed med selve byen har lufthavnen, som er verdens travleste, meget mere at byde på end designerbutikker og guldsmede, der sælger guldklumper til kilopris. Ankom i god tid inden afrejse, så du kan opleve lufthavnens ”Zen Haver” – en indendørs oase, få en lur i en “Snoozecube” eller blive forkælet i en af de otte luksuslounger.

Fly til Dubai

 

McCarran International Lufthavn (LAS) – USA

Spillemaskiner i McCarran Lufthavn, Las Vegas © <a title="Se det originale på Flickr" href="https://www.flickr.com/photos/stevendepolo/6023214266/" target="_blank" rel="noopener noreferrer">stevendepolo</a>
Spillemaskiner i McCarran Lufthavn, Las Vegas © stevendepolo

Nok den mest beskedne lufthavn på vores liste men Las Vegas’ McCarran Lufthavn er en perfekt velkomst til eller afsked med Sin City. Fordriv ventetiden ved en af de 1234 spillemaskiner, der er spredt ud over de tre terminaler, ofte lige ved siden af din boardinggate.

Brug bagefter hele din gevinst på fish and chips i Terminal 3’s The Village Pub, som er en del af en populær kæde af familierestauranter. Viva Las Vegas!

Fly til Las Vegas

 

Hamad International Lufthavn (DOH) – Qatar

Hamad International Lufthavn © <a title="Se det originale på Flickr" href="https://www.flickr.com/photos/k14/16924755550/" target="_blank" rel="noopener noreferrer">k14</a>
Hamad International Lufthavn © k14

Selvom Hamad International, der åbnede i 2014 og efter sigende kostede 16 milliarder dollars at bygge, er lidt af en grønskolling, har den ikke desto mindre hurtigt skaffet sig et ry for at være både flamboyant og excentrisk.

Lufthavnen har kun én terminal, til gengæld rummer den en offentlig moske, to hoteller, squashbaner, 70 butikker og en pool på taget. Det er dog de virkelig excentriske påfund, som gør Hamad International så mindeværdig, såsom den syv meter høje bamse og den endnu større bordlampe, som du vil støde på midt i terminalen.

Denne installation fra den schweiziske skulptør Urs Fischer er blot en ud af 28 internationale kunstværker, som du kan finde rundt omkring i lufthavnen. De øvrige kunstværker inkluderer en robotdinosaur og en legeplads bestående af store pindemænd i metal.

Fly til Doha

 

London Heathrow (LHR) – Storbritannien

 Nyd en god kop te i Fortnum & Masons Bar i Heathrows Terminal 5 © Heathrow Airports Limited
Nyd en god kop te i Fortnum & Masons Bar i Heathrows Terminal 5 © Heathrow Airports Limited

London Heathrow er nået langt i forhold til at tilfredse sine 74 millioner årlige rejsende – og det foregår især gennem deres maver.

Det er alt sammen takket være Terminal 5, hvor gastronomien sættes i højsædet. Dette mekka for madelskere har restauranter, der er skabt af to af Storbritanniens mest etablerede Michelin-belønnede kokke, Heston Blumenthal og Gordon Ramsay. Har du ikke tid til at stoppe og spise? Ramsay tilbyder sin helt egen version af ”flymad” med en budgetvenlig treretters madpakke, som du kan tage med ombord på flyet.

Har du en trang til noget lidt ud over det sædvanlige, kan du altid fylde dig med kaviar og ristede crumpets i champagnebaren fra Fortnum & Mason – det legendariske stormagasin i London, der er en favorit hos det engelske kongehus.

Fly til London

 

Incheon International Lufthavn (ICN) – Sydkorea

Incheon International Lufthavn © <a title="Se det originale på Flickr" href="https://www.flickr.com/photos/96445405@N05/14448136438/" target="_blank" rel="noopener noreferrer">BIG FOOT11</a>
Incheon International Lufthavn © BIG FOOT11

Seouls Incheon International er Sydkoreas største lufthavn og til trods for den futuristiske facade og den syntetiske skøjtebane handler den først og fremmest om tradition og national stolthed.

Højdepunktet er Museum of Korean Culture, som udstiller en imponerende samling af beklædningsgenstande, tryk og instrumenter, hvoraf de ældste genstande er 5000 år gamle.
Uden for udstillingsområdet kan du være heldig at støde på genopførelser af royale optog og musikoptrædener i forskellige stilarter fra traditionel sanjo-kammermusik til moderne K-Pop.

Fly til Seoul

 

Wellington Lufthavn (WLG) – New Zealand

 Tilbring ventetiden sammen med Gollum i afgangsloungen i Wellington Lufthavn © <a title="Se det originale på Flickr" href="https://www.flickr.com/photos/sheilaellen/8690553092/" target="_blank" rel="noopener noreferrer">sheilaellen</a>
Tilbring ventetiden sammen med Gollum i afgangsloungen i Wellington Lufthavn © sheilaellen

Hvis du er på vej til Wellington, er der en god chance for, at du også er lidt af en Tolkien-fan. New Zealands næststørste by og den smukke omgivende natur blev skubbet ind i rampelyset, da store dele af Lord of the Rings- og Hobbit-filmene blev optaget her. 

Så når du landet i Wellington – eller “Wellywood”, om du vil – skal du ikke blive forskrækket, hvis du møder en Gollum-statue i paskontrollen, eller hvis Smaug flyver rundt over dit hoved i dutyfreebutikkerne.

Bortset fra al Middle Earth-merchandisen er Wellington Lufthavn også berømt for sin imponerende arkitektur og flotte design. Den prisbelønnede internationale terminal, også kendt som ”The Rock”, har et hårdt puppeagtigt ydre, som står i kontrast til den hyggelige afgangslounge med varme træpaneler – det perfekte sted at slappe af inden den uundgåeligt lange flyrejse hjem.

Fly til Wellington

 

Klar til din næste ferie? Glem ikke at pakke de bedste rejsegadgets, så du kan få mest muligt ud af din ferie!

Oprindeligt publiceret

10/10/2017