Verdens skøreste forlystelsesparker

Hvad tænker du på, når vi siger ”Forlystelsespark”? Hvis du tænker på gynger og karuseller, så er vi bange for, at du er håbløst umoderne. Nutidens forlystelsesparker er nemlig meget mere end det.

Harry Potter forlystelsespark

Gå på opdagelse i Hogsmeade i Wizarding World of Harry Potter

Kategori Storbyferie

Dato 28/03/2017

Luk øjnene og træd ind i en fantasiverden fyldt med eventyr. I de moderne forlystelsesparker er der lagt an til at få én på opleveren – hvad enten I er voksne, der rejser eller en familie med børn.

Du kan give dig i kast med de vildeste adrenalinkick, flytte direkte ind i dit favoriteventyr eller gå på opdagelse i selveste Noahs Ark. Forlystelsesparker har med andre ord fået noget af en renaissance. Her får du et bud på 7 skøre forlystelsesparker rundt om i verden, du måske ikke har hørt om, men som – hvem ved – er lige præcis dét ferieeventyr, du har ledt efter?!

 

Moominworld, Finland – Et fredsommeligt eventyr

moominworld finland

I Moominworld kan du få lov til at komme helt tæt på de velkendte finurlige Mumi-trolde-figurer: hele familien Mumi, Snorkfrøknen, My, Sniff, Mumrikken og alle de andre karakterer, som vi kender fra historierne.

Hovedattraktionen i forlystelsesparken er det fine og karakteristiske mumihus, som er placeret i hjertet af parken. Her kan du frit gå på opdagelse i husets fem etager. Du kan også få læst historier højt af selveste Mumrikken ved hans lejr eller se en af de daglige teaterforestillinger på parken fine scene. I Moominworld er der stort fokus på at inddrage gæsterne og især børnene i den eventyrlige verden igennem skuespil og aktiviteter hvor alle kan være med og bliver en del af Mumi verden.

Find fly til Finland

Jeju Loveland, Sydkorea – En særligt pirrende oplevelse

Jeju Love land
© Damara Avila

Har du lyst til at gå på voksen-opdagelse i sensualitet og erotik, så er Jeju Loveland et oplagt sted at tage hen for en fyldestgørende oplevelse. Her har man dedikeret en hel park til, ja, kort sagt, sex, i et udtryk som er lidt udover det sædvanlige og som er blevet skabt på baggrund af kollisionen mellem kunst og erotik.

Du kan gå rundt i parken og studere de over 140 skulpturer, som er skabt af 20 topklasse kunstnere, der både byder på alverdens seksuelle handlinger, kønsdele i alverdens former og størrelse, enorme kunstværker der emmer af erotik. Det er bestemt både en humoristisk, inspirerende og ikke mindst næsten provokerende amourøs oplevelse.

Find fly til Sydkorea

Ferrari World, UAE – En garanti for adrenalin kick

ferrari world dubai

Ferrari World finder du på øen Yas i Abu Dhabi og her bliver du introduceret til en verden fascineret af G-force og hastighed. Forlystelsesparken er den eneste Ferrari-brandede park som findes i verden og her bliver der gået all-in på temaet.

Parken rummer over 20 toptunede forlystelser, her i blandt verdens hurtigste rutsjebane. I den berygtede rutsjebane får du oplevelsen af at være ægte racerkører, når rutsjebanen accelerer fra 0-100 km i timen på to sekunder og når helt op på en tophastighed på 240 km i timen. Forlystelsesparken giver både mulighed for at du kan fordybe dig i det legendariske brand Ferrari og få en oplevelse af, hvad en racerkørers verden byder på.

Find fly til Abu Dhabi

Ark Encounter, USA – Træd ind i en fortælling fra en svunden tid

Ark Encounter: Noahs ark forlystelsespark

Alle kender til eller har hørt den bibelske historie om Noahs ark, som både er blevet til børnebøger og flere filmatiseringer. Men nu behøver du ikke nøjes med dette, du kan rent faktisk få lov til at gå ombord på en 155 meter lang udgave af Noahs ark, kaldet ”Ark Encounter”.

Den nyskabte ark er bygget efter målene i Biblen og er 155 meter lang, 25 meter i bredden og hele 15 meter høj og bare synet af den enorme konstruktion kan få en til at vælte bagover. Den imponerende ark gør historien endnu mere livagtig ved at huse noget, der minder om en hel zoologisk have af fascinerende dyr, ligesom historien foreskriver det. Du kan desuden gå på opdagelse i de forskellige udstillinger, som Arken også rummer.

Find fly til Cincinnati

Mini-Europe, Belgien – Oplev alle vidundere fra Europa på én gang

Mini-Europe Bruxelles

Mini Europe kunne ikke være en mere præcis titel til denne fascinerende forlystelsespark, som netop rummer en miniatureudgave af 350 monumenter rundt om i Europa. Parken, som blev opført i 1989, har bygninger og monumenter som repræsenterer mere end 70 byer i Europa. Så i denne forlystelsespark kan du besøge alle de vigtigste attraktioner og højdepunkter for de enkelte europæiske lande på blot et par timer. Du kan blandt andet opleve det skæve tårn i Pisa, stå overfor det vulkanske bjerg Vesuv eller ligefrem høre klokkespillet fra Big Ben, når du går forbi den berømte attraktion i miniudgave.

Find fly til Belgien

The Wizarding World of Harry Potter, USA – En verden fuld af magi

wizarding world of harry potter

En storslået forlystelsespark i Orlando som indfrier enhver Harry Potter fans forestillinger om det forunderlige univers. Her kan du få lov til at spadsere gennem Hogsmeads smalle gader, og hvorfor ikke også købe en pose multismagsbønner med, nu du er her? Udforske den finurlige skole Hogwarts som alle på et eller andet tidspunkt i deres liv har drømt om at være elev på og besøg bagefter Hagrids hytte.

The Wizarding World of Harry Potter er lige så fyldt med magi og eventyr, som man kan forestille sig, selvom du også får indsigt i den knap så magiske green-screen skabelse af for eksempel de flyvende koste. Et Must-See for alle med en forkærlighed for den evindelige historie om Harry Potter.

Find fly til Orlando

Diggerland, Castleford – En uovertruffen drengerøvsdrøm

Diggerland forlystelsespark

Her er en forlystelsespark der giver dig og dine børn mulighed for at udleve jeres indre Byggemand Bob drøm. Alle forlystelserne i Diggerland parken har en eller anden form for tilknytning til gravemaskiner eller lignende maskinerier.

Du kan for eksempel få lov til at betjene gaffeltrucks, rendegravere og forsøge at fange ænder med forskellige gravemaskiner. Du får rigeligt mulighed for at slippe det indre legebarn fri i denne forlystelsespark, hvor du blandt andet kan grave efter guld, vælte kegler eller bare se hvem der kan grave det dybeste hul. Du vil garanteret også få en oplevelse ud af at se ”Dancing Diggers”, som er et vaskeægte stuntshow, udført med en rendegraver.

Find fly til England
Ønsker du mere rejseinspiration? Så se hvor i verden du finder de mest bizarre hoteller, og besøg jungler du kender fra filmens verden!

Oprindeligt publiceret

28/03/2017