Giv den gas på aktiv ferie

Så snart vi begynder at bevæge os og være aktive sammen, sker der noget i hjernen – vi bliver glade. Og på en ferie, hvor træningen ikke skal passes ind i hverdagens travlhed, er der pludselig ro og tid til at fordybe sig i fysiske aktiviteter. Krop og sind vil med sikkerhed takke dig, når du har brugt en uge på at fodre dem med fysiske udfoldelser.

Mulighederne for aktiv ferie er mange. Klassikere som vandreture og cykelferier går aldrig af mode, og det er der god grund til. Med disse ferieformer kommer du helt tæt på naturen og mærker den ro, der sænker sig, når det vigtigste blot er at sætte den ene fod foran den anden eller træde pedalerne op og ned. Derudover vinder sports resorts og skisportsstederne større og større indpas hos danskerne. Læs med herunder og få rejsetips og inspiration til en aktiv ferie.

Aktiv ferie

aktive ferier

Yoga, surfing, cykling, river rafting og så videre ... Der findes et utal af måder hvorpå du kan opleve naturen tæt på, og hvis du er nysgerrig efter hvor og hvordan du kan give dig i kast med en aktiv ferie, så kan du få inspiration lige her:

Vandreture

vandreture på aktiv ferie

Snør støvlerne og find vandrerygsækken frem. Verden er fyldt med smuk natur, og hvilken bedre at opleve det på, end med fødderne solidt placeret på jorden? 

Skiferie

skiferie og aktiv ferie

Uanset om du er begynder eller erfaren snebold findes der et skisportssted for dig. Om du vil blive inden for Europas grænser eller drage til fjerne egne for at finde den bedste sne er op til dig, og herunder får du tips til din næste (eller måske første) skiferie:

 

Gode rejsetips

Gode rejsetips

At rejse er lig med frihed, nul forpligtelser og få bekymringer... Og så alligevel ikke helt, for der er bare nogle ting man bør have styr på, inden man forlader landet. Så læs med herunder, og sørg for du har alt på plads til din næste ferie.

Naturskønne vandreture

Som vandringsmand eller -kvinde er naturen i højsædet, og hvad end det er bjerge, søområder, skov eller slette, man går gennem, ændrer området sig ved hvert skridt.
Vandreferier kan foregå på vidt forskellige måder. Tag for eksempel en aktiv ferie, hvor turen går tværs gennem Jotunheimens smukke bjerge i Norge, og man over en uge går fra punkt til punkt med overnatninger enten i en hytte eller i medbragt telt. Her får man den ultimative oplevelse af at være ude i ødemarken.

Vil man undgå den planlægning, der ligger i at lægge en god vandrerute, er der masser af organiserede ture, man kan købe. Her har eksperter sat sig ind i området og lavet en god rute, man blot skal følge. Der vil blive udleveret kort, og overnatning vil være booket på forhånd. Rejser man med børn, kan det være en fordel at bestille en planlagt tur, som henvender sig til børnefamilier, så man er sikret en god oplevelse for hele familien.

 

En aktiv vinter i sneen

Når ugetallet nærmer sig 7, kan det ikke undgås, at tankerne vandrer mod sneklædte pister og solbeskinnede løjper. Danskerne har virkelig taget skiferie til sig i en sådan grad, så enhver nordmand ville være stolt. Det er nemt at tage til udlandet og køre på ski, hvad enten det er de norske pister, Frankrigs bjerge eller Østrigs tyrolerstemning, der trækker. Som tommelfingerregel har Norge og Sverige en del skisportssteder, der egne sig godt til børnefamilier. Både Trysil og Hafjell i Norge er fantastiske områder for børn, og Sveriges Sälen er også værd at nævne i den forbindelse.

Søger man i stedet en aktiv ferie på ski for voksne, der er vant til at være afsted, er Chamonix et godt bud. Byen ligger lige ved Europas højeste bjerg, Mont Blanc. Her er der rig mulighed for den øvede skiløber for at køre hurtigt på de røde og sorte pister eller tage udfordringen op i off pist-områderne. Området er stort, så hver dag kan man komme til at løbe forskellige steder.

Sportsferie

Populære rejsemål som Club La Santa og Playitas på de Kanariske Øer trækker aktive sportsinteresserede ned i varmen. De mange muligheder på disse to sport resorts gør, at man på en aktiv ferie kan udleve sine triatlon-drømme den ene dag og træne yoga, pilates eller ballet den næste. Variationen i tilbuddene gør hver dag forskellig, samtidig med at du hver morgen kan nyde den uforanderlige morgengymnastik på Club La Santa. Disse to sport resorts er oplagte for efterårsferien, når den danske sommer er forbi, men varmen stadig kører på fuldt drøn på disse øer. Et godt råd er at bestille i rigtig god tid, så du er sikker på at komme afsted.

 

Aktiv ferie i sadlen

Med enden godt placeret i cykelsadlen er man klar til en ferie fuld af oplevelser. Cykelferie er en god måde at afholde en aktiv ferie, som også er billig. Kører man fuldstændigt på budget, kan man blot tage toget til et andet sted i landet og starte cykelferien der. I Danmark må man i en række af naturstyrelsens skove gratis slå sit telt op uden at bede om tilladelse først. Det er også muligt at booke shelters på forhånd, hvis man vil være sikret en tør nat i det danske vejr. Ellers kan man pakke cyklen med i sin bagage på flyet og cykle op ad bjerge som en ægte Tour de France-rytter, eller blot nyde de flade områder langs Donau.

Mulighederne for aktiv ferie er mange, og de ligger i alle prislejer. Netop med sport og natur som sine interesser kan man med lethed planlægge en ferie, hvor musklerne sættes på prøve, mens sindet nyder at have fri.

Cookies

momondo.dk anvender cookies til analyse og genkendelse

Læs mere

luk