Find inspiration til årets kør selv ferie

Hop i bilen, kør afsted, og se, hvor det bringer dig hen. På en kør selv ferie står alle døre åbne, og hvor der er vej, er der mulighed for at tage hen. Når man tager på kør selv ferie, har man friheden til at køre, hvorhen man vil. Denne fordel ved kør selv ferie er virkelig værd at tage med i overvejelserne, når den forestående rejse planlægges. På den måde kan man den ene dag besøge Østrigs imponerende Krimmlervandfald, og den næste dag shoppe i charmerende Innsbruck. Og hvorfor ikke køre over den italienske grænse og få sydtyrolsk stemning i Dolomitternes småbyer? 

Ferien kan planlægges som en campingferie, man kan leje en lejlighed eller booke sig ind på et hotel. Ønsker du en fast base, som du kan køre ud fra, er det naturligvis en mulighed. Dette kan for eksempel være på et hotel med halvpension eller all inclusive. Rejser man med børn kan det være en fordel at have dette holdepunkt i ferien. Men er ferien uden børn, kan man for eksempel tage på road trip og køre fra sted til sted for at opleve forskellige destinationer. Begge disse slags kør selv ferier giver fantastiske oplevelser. 

Kør selv ferie i Europa

Kør selv ferie i Europa

Fra vores smukke danske landeveje til Islands dramatiske landskaber, og Toscanas romantiske vinmarker - med en bil kan du komme hvor som helst hen! Mulighederne er mange, og oplevelserne ligger på lur, så hvad venter du på? 

Kør selv ferie i resten af verden

Kør selv ferie inspiration

Er Europa ikke eksotisk nok til dit roadtrip? Så hop på en flyver og lej en bil på den anden side af Atlanten, eller måske på den anden side af ækvator. Find inspiration til et episk roadtrip herunder: 

Gode råd til kør selv ferien

kør selv ferie tips

Ingen tvivl her! Bilferier er fantastiske. Men uanset hvor du er på vej hen, og om du er pro eller noob, så kan du nok bruge et par gode tips og råd med på vejen. 

Andre gode rejsetips

Gode rejsetips til ferie med børn

At rejse er lig med frihed, nul forpligtelser og få bekymringer... Og så alligevel ikke helt, for der er bare nogle ting man bør have styr på, inden man forlader landet. Så læs med herunder, og sørg for du har alt på plads til din næste ferie.

 

 

Hvad skal man huske?

Det spontane er fedt, når man er afsted på ferie, men med kør selv ferie er der lidt, der kan være godt at planlægge på forhånd.

1. Hvad koster kør selv ferie?

Kører man direkte afsted hjemmefra, sparer man naturligvis flybilletten. I stedet skal man betale for eventuelle overnatninger undervejs plus brændstof – regn hurtigt en brændstofpris ud på baggrund af, hvor langt bilen kører på literen, og hvor lang turen er. Husk at tage højde for, at der går mere brændstof, hvis I har en campingvogn eller en autocamper med – bemærk også, at fartgrænserne er anderledes for kørsel med påhæng.

Derudover betaler man motorvejsafgift i en række europæiske lande som for eksempel Frankrig, Italien, Spanien og Grækenland. Er bilen lejet, bør den rigtige forsikring tilkøbes – her må man overveje, om man vil have en fuld eller delvis dækning af skader. Er landet kendt for bilernes mange buler, kan det måske være en fordel med en god forsikring.

 

2. Hvad skal man have med?

Husk altid at have bilens originale registreringsattest, en international skadesanmeldelse, Det Grønne Kort og Det Røde Kort med. Derudover skal man naturligvis have pas, kørekort, det blå sygesikringskort og rejseforsikring med, som man plejer. Et godt og detaljeret kort hjælper dig også, så snart du kører af motorvejen og skal ud og finde en specifik lokation.

 

Det er også værd at tænke over bagagen. Er man mange afsted i en lille bil, er det nødvendigt at begrænse sig. Overvej, om kør selv ferien skal være til en campingplads, et hotel eller en lejlighed. Det er ikke lige gyldigt, om man selv skal medbringe liggeunderlag, sovepose og telt, eller om man bare kan smide sig på en seng.

Rejser man med børn, er underholdning på bagsædet altid et hit. En iPad kan holde ro i lang tid, men lav også gerne lege for eksempel med ting, I ser ud af vinduet, hav malebøger, opgaver og spil med, syng fællessang. Tiden i bilen kan sagtens bruges på hygge og kvalitetstid med familien.

 

3. Hvornår skal man køre?

Alle vil gerne undgå motorvejskøer – så pæne er de tyske motorveje bare ikke. De tunge lastbiler på mere end 7,5 ton må ikke køre på de tyske motorveje i næsten et døgn fra lørdag nat kl. 24.00 til søndag kl. 22.00. Om sommeren mellem 1. juli og 31. august gælder kørselsforbuddet endda også om lørdagen mellem kl. 7 og kl. 20. Så i disse tidsrum er der mulighed for at undgå den alt for tunge trafik.

Kører man med børn, kan det være en mulighed at køre afsted sent lørdag aften – på den måde kan børnene sove gennem de første 8 kedelige timers kørsel, så længe en forælder er frisk nok til at køre om natten. Når børnene så vågner, er man klar til morgenmadspause et sted på den tyske autobahn. Og netop pauserne er vigtige. Hvad enten man rejser alene, med børn, med hund eller en flok sammen, så er pauserne uundværlige. Så læg i planlægningen god tid ind til breaks i løbet af dagen.

Cookies

momondo.dk anvender cookies til analyse og genkendelse

Læs mere

luk