preloadFamous Agios Ioannis church on Skopelos

Er du vild med flot arkitektur, krystalklart vand, grønne olivenlunde og genial gastronomi, så er de græske øer et sikkert feriehit for dig. Med sine mere end 2500 øer er Grækenland nemlig et fantastisk rejsemål for de fleste, uanset alder og interesser.

Bedste græske øer du bør besøge

Men hvilke øer skal man besøge, når der er så mange at vælge imellem? Læs med her og få vores bud på nogle af de bedste græske øer, du bør besøge, hvis du trænger til en ferie i sydens sol. Psst .. Prøv momondos søgemaskine næste gang du skal finde en billig afbudsrejse til Grækenland

1. Alónissos

Alónissos er det perfekte valg for dig, der gerne vil holde ferie på en af de mindre besøgte Græske øer. Alónissos er en frodig ø der byder på mange naturskønne vandrestier oppe blandt skovklædte bjergsider, hvor du kan nyde de smukke omgivelser. Øen er spækket med flere smukke sandstrande med krystalklart vand, som du stort set kan have helt for dig selv. Hvis du gerne vil møde lokalbefolkningen, kan du besøge hovedbyen Patitiri, hvor størstedelen af Alónissos’ befolkning bor. Tag ned på havnen, hvor du kan beundre den smukke solnedgang som en perfekt afslutning på dagen.

Find hotel på Alónissos

2. Paxos

Hvis du gerne vil prøve noget andet end de typiske rejsemål, bør du besøge Paxos, som er den mindste ø i det Ioniske Hav. Øen er den perfekte destination, hvis du foretrækker ro og fred på din ferie. Her er det oplagt at tage på vandretur i de frodige dale og nyde stilheden. Øen bliver også kaldt for ”Olivenlundenes ø” – og det er ikke uden grund. På den vestlige del af øen kan du nemlig gå på opdagelse i en af de mange grønne olivenlunde, der er et af øens kendetegn. På den anden side af øen er landskabet præget af klipperformationer, og der kan du få en guidet tur til Blue Cave, som er Paxos’ mest kendt grotte.

Find hotel på Paxos

3. Santorini

En af de mest fotograferede græske øer er uden sammenligning Santorini. Vulkanøen er fyldt til bristepunktet med sorte lavastrande, der står i kontrast til de hvidkalkede huse med blå døre, der dominerer bybilledet. Når du opholder dig på Santorini bør du besøge den fotogene by Thira, der med sine smalle gader og fascinerende udsigt er et guddommeligt syn. Om aftenen kan du nyde et kulinarisk måltid mad på en af de mange restauranter i byen Oia, hvor du kan beundre den verdensberømte solnedgang – men du skal vide, at der er kamp om de gode pladser!

Find hotel på Santorini

4. Mykonos

Hvis du er til fest og farver, er Mykonos, der ligger i hjertet af Kykladerne, en af de bedste græske øer du kan besøge. Mykonos tiltrækker turister fra nær og fjern – og det er ikke uden grund. Mykynos er indbegrebet af fest og oplevelser, og øen har et bredt udvalg af flotte strande, hvor der ofte holdes strandfester til den helt store guldmedalje. Hvis du gerne vil have en aktiv ferie, er du også kommet til det rette sted.

Mykonos kaldes også for ”Vindenes Ø”, og det tiltrækker surfere og sejlere fra hele verden. Foruden de mange aktiviteter både til lands og til vands, kan du også tage en smuttur ind til hovedbyen Hora. Tag dig god tid til at slentre ned ad de smalle gader, hvor du kan beundre de hvidkalkede huse med farverige døre og vinduer. Når sulten melder sig, kan du slå dig ned på en lokal restaurant og få stillet din sult med græske specialiteter,

Find hotel på Mykonos

5. Tilos

beach in greece blue water

Mellem Rhodos og Kos ligger den lille ø Tilos i det græske øhav. Du kommer hertil med båd fra Rhodos, og du vil med det samme opleve fred og ro, når du ankommer til hovedbyen Livadia. Tilos byder på et hav af flotte strande rundt omkring på øen, hvor du kan solbade uforstyrret i billedskønne omgivelser. For de vandreglade turister er Tilos også en en af de bedste græske øer, for her er masser af gode vandrestier i forskellige sværhedsgrader, der snor sig gennem det smukke landskab, hvor du kan indånde den friske bjergluft.

Find hotel på Tilos

6. Skiathos

greece_skiathos

Den græske ø Skiathos hører til ø-gruppen Sporaderne øst fra det græske fastland. Øen bliver også kaldt for ”The Aegean Paradise” – og det er ikke svært at forstå hvorfor. Skiathos har over 60 forskellige strande at vælge imellem, som du let kan komme til og fra med offentlig transport. Efter en dag på stranden kan du tage ind til Skiathos by, hvor du kan tage en tur ned på havnen og opleve den stemningsfulde atmosfære. Tag en tur ned ad den populære gågade Papadiamantis, hvor de fleste aktiviteter i byen finder sted. For at runde dagen af kan du tage ind på en lokal restaurant og få et måltid mad, samt nyde den smukke udsigt over Det Ægæiske Hav.

Find hotel på Skiathos

7. Zákynthos

Zákynthos er den sydligste af de Ioniske øer beliggende udenfor Grækenlands vestkyst. Øen er især kendt for de gyldne sandstrande med azurblåt vand, så langt øjet rækker. Tag en smuttur til stranden Smugglers Wreck, hvor du kan opleve det forliste skib, som Zákynthos er berømt for. Øens største attraktion er de kæmpestore havskildpadder af arten Caretta Caretta, som ligeledes er en truet dyreart. Hvis du vil have en oplevelse for livet, skal du tage en smuttur til Gerakas Beach, hvor de fascinerende havskildpadder lægger æg for at formere sig. For at runde dagen af kan du tage ligge vejen forbi Zákynthos by, hvor Agios Dionysos-kirken dominerer bybilledet med al sin pragt.

Find hotel på Zákynthos

8. Kefalonia

I hjertet af det Ioniske Hav ligger øen Kefalonia ud for Grækenlands vestkyst. Øen har et væld af hvide sandstrande med krystalklart vand, hvor du kan nyde den afslappende atmosfære. Sæt en dag af til at besøge Makris Gialos, der anses for at være en af verdens smukke strande, hvor du kan nyde solens stråler. Foruden de mange strande er øen fyldt til randen med fantastiske naturfænomener. Her er mange fascinerende drypstenshuler rundt omkring på øen, og endda en underjordisk sø, hvor vandet skifter farve efter lyset. Naturen er smuk og byder på et meget varieret terræn. Her er alt lige fra bakkede dale til dramatiske klipper, som du kan udforske på egen hånd.

Find hotel på Kefalonia

9. Kárpathos

Tag på ferie på Kárpathos og bliv mødt af flotte strande med krystalklart vand, der er med til at danne rammerne om en mindeværdig ferie i det græske. Øen har et varieret landskab med høje bjerge og bakkede dale, hvor det er oplagt at bruge en eftermiddag på at udforske de smukke omgivelser. Hvis du er historieinteresseret bør du slå et smut forbi øens største by Pigadia. Her kan du besøge et af de lokale museer eller gå på opdagelse i en af de utallige kirker, der befinder sig på øen. Den populære havepromenade i Pigadia er perfekt, hvis du gerne vil opleve den græske atmosfære på en autentisk taverne, så du kan smage på det græske køkken.

Find hotel på Kárpathos

10. Skópelos

Med sine gode badestrande er Skópelos en af de bedste græske øer at holde en afslappende badeferie. Skópelos er den næststørste ø i Sporaderne, og du kommer hertil med båd fra Skiathos. Øen byder på et bakket landskab og mange grønne olivenlunde, der er en fryd for øjet. Et af øens kendetegn er de mange kirker. Der er over 360 kirker på øen, der repræsenterer hvert enkelt dag i kalenderåret.

Tag et smut forbi Skópelos by, som er en gammel charmerende by. Der er et væld af smukke blomster på de mange altaner rundt omkring i de smalle gader og stræder, hvor du kan nyde den smukke arkitektur. Efter en rask gåtur kan du tage ind til bymidten, hvor der er mange hyggelige cafeer og lokale butikker, der byder på alt, hvad hjertet begærer.

Find hotel på Skópelos

Om forfatteren

Allan KortbækAllan er en verdensmand. Han er udgivet forfatter, og hans hobbyer spænder over fotografi, sport og moderne kunst. Han er også en ivrig koncertgænger og spirende surfer. Når han ikke løber rundt på fodboldbanen, kan du finde ham med en cocktail i solen på de mange strande, der står på hans ønskeliste.

Udforsk flere artikler