Budapest spa: 8 af byens bedste varme bade du bør prøve

Udover at være en budgetvenlig og smuk storby, så er der én ting Budapest er kendt for: sine mange termiske bade. Ikke kun de lokale nyder at bruge dagene i de varme bade, det er også blevet en aktivitet som folk rejser for at opleve. Er du en af dem der drømmer om at mærke de helbredende effekter fra de termiske kilder på egen krop? Så er en tur til Budapest helt oplagt.

En gammel tradition

Ungarn sidder på en af verdens største reserver af termisk vand, og det har været med til at give Budapest et navn som “city of spas”. Budapest alene er bygget på et netværk af over 100 termiske kilder, og 6 af de 11 termalbade du finder i byen er hundredevis af år gamle, og er med til at holde de gamle traditioner i live hos nyere generationer. De termiske bade er kendt for deres afslappende og helende effekt, og at besøge dem har været, og er stadigvæk, en vigtig del af de lokales hverdag. Det er her mange mødes for at snakke og hygge – som vi i Danmark måske ville gøre på café eller i en park. I dag tilbyder Budapests spaer ikke bare et dyp i de varme bade, men komplette kurophold hvor du kan nyde massage, slappe af i saunaen, hoppe i koldtvandsbadene, svømme baner i poolen, genopfriske væskebalancen i en café m.m. Der afholdes sågar også spa-fester som de kalder for “sparties”. Drømmer du om et afslappende spaophold eller en romantisk weekend, er en tur til Budapest altså ikke en dårlig idé. Så tilbage står spørgsmålet, hvilket termisk bad skal man vælge i Budapest? Læs med herunder når vi anbefaler 8 af de bedste spaer i Budapest.

Find fly til Budapest
Find hotel i Budapest

Széchenyin Spa

 

Hvis du ikke har meget tid i Budapest og skal vælge at besøge bare én spa, så vil vi foreslå Széchenyin Spa – og sæt gerne en hel dag af til det. Széchenyin Spa er placeret i hjertet af en smuk bygning udført i nybarok-stil, og det er den mest populære og helt klart også den mest alsidige Budapest spa. Der er næsten 20 forskellige indendørs og udendørs bade, samt et udvalg af forskellige saunaer, dampbade, infrarød og aromasaunaer.

På sommerdage efter kl. 22 afholdes en af byens mest kendte sparties (spa-fest) i denne spa. Her kan du slå dig løs i en kæmpe pool-fest som du sent vil glemme. I de kolde vintermåneder skaber de dampende termiske bade en helt eventyrlig atmosfære, så uanset sæsonen er spaen en oplagt aktivitet.

Der kan tit være kø ved indgangen til spaen, så det kan være klogt at købe en Fast Track billet online, for let at komme udenom køen.

Priser: Dagsbillet til de termiske bade starter fra ca. 120 kr
Adresse: Állatkerti krt. 9-11, 1146
Åbningstider:
06-22 hele ugen

 

Lukács Baths

Lukács spa har, som mange af de andre spaer i Budapest, en lang historie bag sig, men har gennemgået en større renovation og står i dag som et moderne spa resort i Budapest. Lukács Spa er, næst efter Gellertbadet, blandt de absolut bedste spaer i Budapest. Den har i århundrede været kendt for sin sundhedsfremmende evner – og naturligvis også for sin smukke arkitektur.

Og lige netop sundheds-aspektet har også været med til at adskille Lukács spa fra de andre. Den underliggende termiske kilde er nemlig kendt for at have ekstraordinært gode koncentrationer af de forskellige salte og mineraler, og er på den måde endnu mere næringsrig end de andre spaer i Budapest.

Spaen har to almindelige pools og adskillige varme pools, samt et bredt udvalg af wellness- og helbredsservices såsom mudderbade, saltbehandlinger, massager m.m.

Priser: Starter fra ca. 80 kr for en hverdagsbillet
Addresse: Frankel Leó út 25-29, 1023
Åbningstider: 6-22 hele ugen

 

Gellertbadet

Gellert Spa der stod færdig i 1918 finder du på Danubius Spa Hotel der ligger for foden af Gellertbakken, og det er en af de mest kendte spaer i Budapest. Den smukke art nouveau bygning rummer adskillige pools: varme og kolde, indendørs og udendørs samt et stort udvalg af behandlinger – dog stadig mere beskedent end hos Széchenyi Spa. De dekorative mosaikker, marmor-terasser samt det smukke lysindfald fra glastaget, sætter rammerne for et romantisk og afslappende spaophold.

I Gellertbadet finder du også en bølgemaskine og næsten 40 grader varme spabade. Man har også mulighed for at booke et privat bad for to inklusive en champagnemiddag.

Priser: Dagsbillet starter fra ca. 130 kr
Addresse: Kelenhegyi út 4, 1118
Åbningstider: 6-20 hele ugen

 

Rudas Spa

Rudas termiske bade blev bygget i det 15. århundrede og er en af de ældste, offentlige termiske bade i Ungarn. Spaen blev bygget under den tyrkiske besættelse, og den oprindelige arkitektur afspejler denne tid – i dag er det dog en af de mest moderne og kendte kurbade i Budapest.

Foruden at slappe af i de varme kilder kan du bruge lidt tid på at få aromaterapi, termisk terapi, afslappende massager og pedicure. Fra den udendørs pool kan du nyde den betagende udsigt over Donau floden, og særligt om aftenen er det et syn der slår kegler. Som noget særligt for spaerne i Budapest er Rudas en af de få der tilbyder aften-spa fredag og lørdag.

Priser: Starter fra ca. 80 kr for en hverdagsbillet
Addresse: Döbrentei tér 9, 1013
Åbningstider: Fredag-lørdag fra 6-04, søndag-torsdag fra 6-22

 

Király spa

Király Spa blev bygget af tyrkerne i det 16. århundrede og er både en af de ældste og mindste spaer i Budapest, men til gengæld også en af de billigste. Lad ikke bygningens slidte udseende narre dig, der gemmer sig en charmerende og historisk spa bag facaden. Spaens fascinerende arkitektur tager de besøgende tilbage til et tidspunkt hvor Ungarn var en del af Det Osmanniske Rige, med den smukke kuppel og marmor-fliser.

Denne spa har fire pools der temperaturmæssigt varierer mellem 27-40 grader, en almindelig sauna samt en tyrkisk sauna. Derudover tilbydes der aromatiske behandlinger og massage. I Király Spa virker det som om tiden er gået i stå, og det er i sig selv en oplevelse værd.

Priser: Starter fra ca. 58 kr for en hverdagsbillet
Addresse: Fő u. 84, 1027
Åbningstider: 9-21 hele ugen

 

Palatinus Bade

Palatinus var den første spa i Budapest der tilbød gæster muligheden for at nyde udendørs termiske bade. Spaen er med sin vandrutsjebane, bølgemaskine og springvand en klar favorit hos børnene, men også de voksne elsker at komme her. Budapests mange spaer er typisk ikke specielt børnevenlige, og de termiske bade er ikke altid anbefalet til børn af sundhedsårsager, så hvis du har familien med på tur og vil finde den bedste spa i Budapest, så er det her det bør foregå.

Palatinus har både kolde og varme pools der opfrisker på en varm sommerdag, og der er som regel masser af plads i poolen samt resten af området. Når du alligevel kommer herhen bør du også unde dig selv en gåtur på den smukke og grønne Margaretø (som spaen ligger på). Vilde blomster, påfugle, varme kilder og vandfald – Margaretøen er en skøn oase i et af de mest travle områder af Budapest.

Priser: Starter fra ca. 73 kr for en hverdagsbillet
Addresse: Margitsziget, 1138
Åbningstider: 8-20 hele ugen

 

Veli Bej

Er dette mon Budapests bedst gemte (spa)hemmelighed? Veli Bej Spa ligger i samme bygning som Hotel Csaszar Budapest, og her kan du finde noget helt anderledes fra de andre store Budapest spaer. Veli Bej er smuk, stille og prismæssigt i den billige ende. Det er en af de ældste tyrkiske bade i Budapest, og du kan næsten mærke historien når du er i den stemningsfulde bygning. Den har for nylig gennemgået en fuld renovation så alt står i tip top stand. Foruden de termiske bade har spaen også terapibade og infrarød sauna.

Veli Bej er en af de mindre spaer i Budapest, men du skal ikke frygte at sidde som sild i en tønde af den grund – antallet af gæster er nemlig begrænset til 80 af gangen. Kom tidligt på dagen hvis du vil nyde spaen på sit mest rolige tidspunkt.

Priser: Starter fra ca. 68 kr
Addresse: Prince of Árpád út 7, 1023
Åbningstider: Alle dage fra 6-12 og 15-21

 

Royal Spa

Den Royale Spa der ligger sammen med det luksuriøse Corinthia Hotel, er uden tvivl en af de mere spektakulære spaer i Budapest. Spaen åbnede i slutningen af 1800-tallet og er for nylig blevet restaureret – men du fornemmer stadigvæk fortidens glamour i den, i dag, moderne spa. I den Royale Spa kan du kaste dig ud i en 15 meter lang pool, nyde de forskellige saunaer og en afslappende lounge. Du har naturligvis også mulighed for at prøve forskellige skønhedsbehandlinger.

Denne lille spa repræsenterer Budapests moderne spaoplevelse, og det er det perfekte sted at bruge en dag hvis du vil nyde en luksuriøs oplevelse med professionelt og venligt personale der taler engelsk (at de taler engelsk er ikke en garanti i byens andre spaer).

Priser: Check priser på enkelte behandlinger
Addresse: Erzsébet krt. 43-49, 1073
Åbningstider: Mandag-fredag fra 9-17

Psst … For par kan vi anbefale en tur i Thermal Beer Spa, hvor du bogstavelig talt nyder et ølbad. Det er mere romantisk end du lige tror – og en oplagt gave til manden der har alt!

 

Vild med spa? Så check vores anbefalinger til afslappende spaophold i Danmark, og se også hvor du finder de bedste spaophold i Sverige.