Tag på spaophold i Sverige, kun få timer fra København

Flere og flere har behov for at finde en modpol til hverdagens stress og jag, og det har betydet at wellness- og spaophold er blevet utroligt eftertragtede. For hér er der netop tid til selvforkælelse for krop og sjæl, samt mulighed for at opleve en følelse af bare at være til – uden bekymringer, pligter og mobiler der ringer. En tiltrængt pause for de fleste, som efter bare en enkelt weekend i selvforkælelsens tegn, går hverdagen i møde med langt mere energi og overskud.

Du kan altså med god samvittighed tage en dag eller en weekend ud af kalenderen og få ladet de dyrebare batterier op på bedste vis – gerne med dybdegående wellness behandlinger, velvære i højsædet og den mest beroligende stemning omkring dig. En hurtig getaway kan arrangeres med et spaophold i Sverige – landet, som med rette kan kaldes et sandt spa- og wellness Mekka. Valgmulighederne er mange, og du behøver ikke mere end krydse broen før det første spahotel ligger for dine fødder. Et spaophold i Sverige kan derfor både gøres relativt billigt og med minimal transport – perfekt til et kort weekendophold.

Lyder det tiltrækkende? Så giver vi dig herunder 12 forslag til skønne spaophold i Sverige, med maksimalt 3,5 times transport fra København.

Ystad Saltsjöbad – Ystad

Image provided by Leonardo

Det fine Ystad Saltsjöbad er et lille stykke paradis på jord, lige ud til Østersøen, og med blot få minutters gang til stranden. Hotellet er gennemført i Newport stil, med et maritimt tema på hotellets værelser og med en indbydende indretning, samt mulighed for balkon med en imponerende havudsigt. Hotellets historie går langt tilbage, og startede egentlig ud som et lille badehotel, men har gennem tiden udviklet sig til at blive et stort spa- og konference ressort, hvor det tydeligt kan ses og mærkes, at kvaliteten er i højsædet.

Du har mulighed for at tilmelde dig hotellets forskellige aktiviteter, f.eks. yoga eller Tai Chi, som virkelig gør underværker for kroppen og skaber en indre ro i både krop og sjæl. Du kan dog også vælge at give den gas i den enten indendørs- eller udendørs swimmingpool eller i hotellets fitness center, for måske efterfølgende at tage en tur i det utroligt luksuriøse spaområde.

Afstand fra København: 1,5 time

Book spaophold hos Ystad Saltsjöbad

Falsterbonäsets Spa – Höllviken

Få fornyet energi med et besøg på det arkitekttegnede Falsterbonäsets Spa, som er beliggende på en af Skånes fineste strande. Det første, du gør, når du befinder dig på dette sted er at hoppe i en af spa’ets luksuriøse badekåber og tøfler, og du vil formentlig ikke befinde dig i et andet outfit under hele dit ophold, hvilket bestemt giver en afstressende fornemmelse. Det er en lille topklasses oase, som du ikke finder magen til nogen steder, og personalet står klar til at give dig den bedste oplevelse og forkæle dig fra top til tå, for her er det dig, der er i fokus.

Du kan vække alle kroppens celler med en dukkert i det forfriskende hav, og derefter falde til ro i en af de elegante udendørsvarmekilder, mens du lader dig forføre af den flotte havudsigt. Falsterbonäsets Spa tilbyder den ene overdådige wellness behandling efter den anden, så det er bare med at prøve lige præcis de behandlinger du drømmer om. Det kan være alt fra dybdegående massager eller forskønnende kropsbehandlinger, hvor de naturlige og økologiske produkter er nøje udvalgt, og det kan ikke undgås, at du føler dig helt høj af velvære, når du endelig tager herfra igen.

Afstand fra København: 1 time

Book spaophold hos Falsterbonäsets Spa

Karlaby Kro – Tommarp

Trænger du til en pause fra byens hektiske, pulserende liv, så er Karlaby Kro en oplagt mulighed. Her får du den fineste landlige idyl helt tæt på, og man kan ikke lade være med at føle sige godt tilpas, når man befinder sig i sådan et dejligt miljø. Kroen var oprindeligt en firlænget gård, og har en historie, der går tilbage til 1898. De flotte værelser findes i det, der dengang var stalde, og receptionen og restauranten er blevet indrettet i hovedbygningen. De gamle rammer blandet med moderniteten på kroen er så gennemført og giver en helt særlig hjemlig stemning.

Foruden de dejlige omgivelser kan du benytte den indendørs pool, imens solen skinner ned igennem glastaget og reflekteres i vandet, eller du kan prøve mini spa’en i orangeriet, hvor naturen igen spiller en rolle, der giver en afslappende effekt. Du må heller ikke gå glip af den lækkert sammensatte 3-retters gourmetmenu i den smukt indrettede restaurant, for derefter at nyde resten af aften foran pejsen i gæstestuen og lade roen falde over dig.

Afstand fra København: 2 timer

Book spaophold hos Karlaby Kro

Tylösand – Halmstad

Spahotellet Tylösand er en lille naturperle i det svenske land og også et af de mere kendte steder at tage på spaophold i Sverige. Hotellet er holdt i en klassisk og minimalistisk stil i primært sort og hvid, hvilket er med til at give hotellet dets ekstravagante udstråling og strejf af underspillet luksus.

Hotellet er lokaliseret på toppen af de smukke, hvide skrænter ned til stranden og har den dejligste udsigt udover havet. Samtidig kan du vælge at forkæle dig selv lidt ekstra på Tylösands spaafdeling, som dækker over hele to etager. På nederste etage kan du nyde en tur i den store saltvandspool eller blive blød i kroppen med en tur i boblebadet, hvorimod du på næste etage kan boltre dig i enten den indendørs eller udendørs pool, eller slænge dig i en liggestol og lade dig betage af den fascinerende udsigt.

Det er dog ikke kun spaafdelingen, som trækker folk til. Hotellet indeholder nemlig også Sveriges største kunstgalleri med hele 450 specielle kunstværker – så er du kunstinteresseret bør du bestemt ikke snydes for denne enestående oplevelse. Det mest populære pakke-tilbud på Tylösand er ”Spa og fornøjelses-pakken”, hvor du får en overnatning med fri adgang til spaområdet og kunstgalleriet, foruden frokostbuffet og en treretters menu.

Afstand fra København: 2,5 time

Book spaophold hos Tylösand

Hotel Skansen – Båstad

Image provided by Leonardo

Hotel Skansen ligger i byen Båstad, helt ned til strandkanten og med en ubeskrivelig udsigt lige udover det enorme Kattegat. Det er et af de mest populære spaophold i Sverige, og det kan sagtens forstås med de fine omgivelser, som hotellet er placeret i, og det store udbud af wellness oplevelser, som du kan opleve her.

Du mærker straks den sindsrolige atmosfære, når du træder ind på hotellet, og indenfor kort tid er man grebet af stemningen, som indbyder til afslapning og fordybelse i et luksuriøst miljø. Du kan blandt andet følge den 60 meter lange badebro til koldbadshuset, hvor du kan tage et havbad i det dybe blå og bagefter blive varmet igennem i saunaen. Du kan også føle sjælen falde helt til ro i relaxområdet, hvor du samtidig kan nyde den overdådige udsigt over vandet. Du kan også lade dig ’fornye’ med en forfriskende ansigtsmassage, som bare er én blandt mange af de behandlinger, der udbydes på dette elegante spaophold i Sverige.

Afstand fra København: 2 timer

Book spaophold hos Hotel Skansen

Hotell Gästis – Varberg

I middelalderbyen Varberg finder du et helt særligt hotel i en 100 år gammel bygning – nemlig Hotell Gästis. Værelsernes indretning er en fin blanding af nyt og gammelt, med antikke møbler og malerier, men hvor du stadigvæk har fjernsyn og Wi-Fi hvis du vil benytte det. Desuden er der ikke to værelser der er ens, hvilket gælder både i forhold til størrelse, facon og indretning – og det er efterhånden et særsyn i dag, hvor de fleste hotelværelser er meget minimalistisk indrettet og helst skal ligne hinanden.

Værelserne er dog ikke det eneste, som er helt unik for hotellet. I kælderen finder du hotellets wellness afdeling og her er væggene dækket af 75.000 koboltblå klinker, og udgør en tro kopi af det bådeområde, som Lenin benyttede i sin stormagts tid. Her kan du lade dig forkæle med en massage, koldtvandsbad, dampbad eller flyde ud i spabadet. Hotellet efterlever mottoet: “Not everything should have a price”, hvilket henviser til de mange ting, du som gæst har lov til at låne, f.eks.brætspil, paraplyer og strygejern, foruden alle de bøger, som hele hotellet er fyldt med og som også giver et særligt udtryk.

Afstand fra København: 2,5 time

Book spaophold hos Hotell Gästis

Victoria Park Spa – Limhamn

Kun 45 minutter fra København kan du indlogere dig på det enestående Victoria Park Spa, som byder på en fuldendt helhedsoplevelse. Det flotte spa er placeret i intet mindre end et kalkbrud; en unik beliggenhed man ikke umiddelbart finder noget andet sted, og man bliver da også helt betaget, når de fine skrænter af kalk lyser op i takt med, at solen stiger højere og højere på himlen.

Du kan vælge at give dig i kast med det fortræffelige fitnesscenter, som indeholder de nyeste træningsmaskiner – og du kan helt selv bestemme din træning, alt efter hvad du er i humør til. Er du til svømning kan du om sommeren benytte den 25 meter lange opvarmede, udendørs swimmingpool, eller du kan vælge poolen indendøre, som både egner sig til aktiv svømning og afslapning.

Bagefter kan du lade kroppen restituere med en beroligende gang massage ved pool-kanten eller prøve det behagelige romerske bad, som har åbent året rundt. Og hvorfor så egentlig ikke slutte dagen af med en drink ved poolbaren? Meget bedre bliver det næppe.

Afstand fra København: 45 minutter

Book spaophold hos Victoria Park Spa

The Lodge – Genarp

Leder du efter et spa- og wellness ophold i særklasse, så kan du finde det på toppen af Romeleåsen, et af Skånes højeste punkter, blot et smut fra både Lund og Malmø. Her ligger det skønne hotel, The Lodge. Hotellet er indrettet efter den traditionelle New England stil i hvide og lyse nuancer, som får det ellers forholdsvist lille og hyggelige hotel til at syne langt større og give lokalerne en indbydende effekt.

I disse lækre omgivelser kan du bruge nogle timer i den ægte svenske sauna, hvor du kan få varmet hver en muskel igennem og bagefter svale af i den perfekt tempererede udendørs jacuzzi. Her kan du roligt give slip på alle kroppens spændinger og tankernes hovedbrud, lade dem forsvinde ud i det blå, imens du nyder en drink på den store terrasse med udsigt udover den storslåede natur, som omgiver dig på dette spaophold i Sverige.

Du bør også give dig selv tid til at komme helt tæt på naturen ved at gå en tur i de grønne omgivelser omkring hotellet, som indbyder til både gå- og løbeture uden forstyrrelser. Desuden kan du få mulighed for at tage et spil golf, uanset om du er nybegynder eller mere øvet, hos de omkringliggende golfklubber som The Lodge samarbejder med.

Afstand fra København: 1 time

Book spaophold hos The Lodge

Hotell Gässlingen – Skanör

Hotel Gässlingen bryster sig af at være ’det lille hotel med de store muligheder’ og det kan man kun nikke bekræftende til, hvis man vælger at tage et ophold her. Her er i alt 29 værelser, så det er et lille, hyggeligt og intimt hotel, som er dejligt nemt at overskue og finde sig til rette i. Værelserne er indrettet i en landlig stil, som giver en romantisk stemning, og der er mulighed for at bo i både standard værelser og overdådige suiter – hvert værelse med sin charme.

Desuden byder hotellet på en luksuriøs spa, hvor det svenske kombineres med gamle thailandske traditioner inden for wellness behandlinger. Det thailandske islæt giver også spa’ets navn: Na’ Jaa, og her kan du blandt andet opleve en traditionel thaimassage, hvor hver muskel masseres og udstrækkes for at skabe bedre cirkulation i kroppen. Du kan også prøve aromamassage, hvor der benyttes en bestemt olie under massagen, som får dig til at slappe af, alt imens massagen sørger for at skabe indre balance og give en forfriskende følelse.

Selvom Hotell Gässlingen er et lille hotel, har det bestemt ikke små ambitioner, når det kommer til gastronomien. Her inspireres retterne fra over alt i verden, og kombinerer det internationale køkken med råvarer, som er lokalt dyrkede og bruges ud fra, hvad der er i sæson – og så er det økologisk. Du får dermed et stykke af det smukke Skanör-Falsterbo tilberedt og anrettet på allerhøjeste niveau, hvilket er en kulinarisk oplevelse, som du ikke må gå glip af.

Afstand fra København: 55 minutter

Book spaophold hos Hotell Gässlingen

Arken Hotel & Art Garden Spa – Gøteborg

”Where time stands still for a moment or two” – sådan byder Arken hotel og Art Garden Spa indenfor i den svenske oase af natur og wellness. Her har man skabt de ultimative rammer for at få fornyet energi i en særdeles gennemført kombination af natur og kunst. Hotellet er nemlig bygget med naturen i fokus, og på den måde føler man sig velkommen og godt tilpas i et miljø, der i høj grad består af naturlige materialer og harmoniske farver, der spiller perfekt sammen.

I Art Garden Spa, vil du som det første, inden du kommer ind i det egentlige spaområde, blive ført til et fint afvaskningsværelse, hvor du, som den japanske tradition byder, skal vaske og skrubbe dig ren og lade sjælen falde til ro i den meditative atmosfære som du finder her. Derefter kan du nyde alle de skønne wellness muligheder, som hotellet udbyder, blandt andet forskellige saunaer, jacuzzi, samt kolde og varme kilder, som har en rigtig gavnlig effekt for kroppen. Inspirationen bag spa’en kommer fra læren om de 5 elementer: træ, ild, vand, jord og metal, samt den sæsonmæssige virkning, som kommer til udtryk i naturen såvel som i kroppen og som hver dækker over en særlig egenskab. Stedet er helt specielt og du får en oplevelse, som du ikke finder andre steder.

Afstand fra København: 3 timer

Book spaophold hos Arken Hotel

Hooks Herrgård – Hok

Hooks Herrgård har en historie, som kan dateres flere 100 år tilbage i tiden, men det er siden 1963, at du har haft mulighed for at blive budt indenfor på et elegante hotel, hvor du kan nyde de traditionelle rammer, som de tilbyder. Herregården kan kendes på den karakteristiske landlige stil, som er blevet bevaret igennem årene, men som stadig tilbyder de bedste moderne faciliteter – du får med andre ord det bedste fra to verdener, hvilket danner den perfekte mulighed for at give slip på hverdagen og få slappet af og hvilet ud.

Ved siden af den smukke herregård, ligger den topmoderne spa-afdeling, som dækker over hele 1300 kvm, hvor du bare kan nyde tilværelsen. Du kan tage alle de baner du har lyst til, i den 20 m. lange pool eller forkæle krop og sjæl med en tur i enten den kolde eller varme kilde, alt efter hvad du synes bedst om.

Du kan også vælge et af de spa-ritualer, som udbydes til dig, der hellere vil tage behandlingerne i egen hånd. Når du ankommer til hotellet, bliver du tilbudt at vælge enten ritualet ’Energi Boost’ eller ’Spa’, hvorefter du med de lækre Kerstin Florian produkter der hører med, bliver guidet igennem, hvordan behandlingen skal udføres.

Afstand fra København: 3,5 time

Book spaophold hos Hooks Herrgård

Vil du se endnu mere inspiration, se vores side: Hyggeligste spa-ophold i Danmark.

Få endnu mere inspiration til afslappende weekendophold