DiscoverRejser i Danmark

Danske badehoteller i international klasse

Danmark er kendt for sine badehoteller, og det er ikke uden grund, for de byder på afslapning og barfods-luksus, der klart kan måle sig med mange af de udenlandske. Rent faktisk er flere af dem på listen blandt de bedste i Europa.

At bo på et af de bedste badehoteller i Danmark er som at træde tilbage i tiden. Tilbage til den tid, hvor mobiltelefonerne ikke eksisterede, man ikke anede, hvad en computer var, hvor kalenderen var lavet af papir og sjældent fyldt til bristepunktet. Tilbage til den tid, hvor der var ro på. Tid til at fordybe sig. Hvor den eneste larm var bølgernes stille brusen og hvor det eneste, der stod i kalenderen, var afslapning og forkælelse.

Det var en tid, der virkede så ukompliceret, let og fri. En tid, som mange af os savner, når den hektiske hverdag bliver for meget.

Heldigvis er den tid ikke langt væk. Den findes stadig i bedste velgående mange, dejlige badehoteller i Danmark. Du finder bl.a. nogle af landets badehoteller lang vestkysten, ved Skagen, på Sjælland, Nordsjælland, Nordjylland, Sønderjylland, ved Blåvand og på Fyn og Bornholm. Den gamle tid er lige rundt omkring os – i form af Danmarks mange dejlige badehoteller.

Hotel Frederiksminde, Præstø

©Hotel Frederiksminde

Hotel Frederiksminde er ikke et klassisk badehotel, men ligger tæt på vand og natur og med udsigt til Præstø strand. Der er gjort en dyd ud af at bevare den romantiske stil fra 1890’erne i denne enestående hotelbygning. Stedet er en sand perle.har 19 smukt dekorerede værelser –  alle unikke, Nyd de rolige omgivelser og og få pirret sanserne på den udsøgte Michelin-restaurant. 

Find værelse på Hotel Frederiksminde

 

Hotel Hornbækhus, Hornbæk

©Peter Bondo Graversen, VisitNordsjælland

Efter kun et år blev Hornbækhus placeret blandt de ti bedste europæiske strandhoteller af The Guardian. Hotel Hornbækhus blev bygget i 1904 og er samlingspunkt for både lokale og besøgende. Her skal gæsterne kunne føle sig hjemme og nyde de rolige omgivelser og kulinariske madoplevelser. Book et af deres 36 værelser og find en af de mange hyggelige kroge, hvor du kan nyde den afslappede stemning.

Find værelse på Hotel Hornbækhus

 

Marienlyst Strandhotel, Helsingør

©Marienlyst Strandhotel

Hvis du vil have havudsigt og bo på første række med infinity pool, er du kommet til det rette sted. Marienlyst Strandhotel er blot et stenkast fra Øresunds kyst og giver rig mulighed for ren selvforkælelse. Til hotellet hører privat strand og gennemført 1600 kvm luksuriøs spa, hvor du kan pleje dig selv med gamle badetradioner, specialudviklede spa-behandlinger. Du kan også prøve en saunagus i strandsaunaen efterfulgt af en forfriskende svømmetur i havet.

Marienlyst fik prisen “Luxury Beach Front Hotel of the Year 2018” fra den internationale rejseguide Luxury Travel Guide. 

Find værelse på Marienlyst Strandhotel

 

Hotel Baltic, Sydals

©Hotel Baltic, Sydals

I rolige omgivelser – tæt på vand og tæt på skov, ligger det historiske Hotel Baltic. Den oprindelige stil fra 1800-tallet er bevaret, og hotellet er smukt indrettet med møbler og antikviteter fra dengang. Elsker du natur og har lyst til at gå i historiens fodspor, så går den berømte Gendarmsti lige forbi hoveddøren. 

Til hotellet hører også en restaurant, der byder på gode madoplevelser, uanset om du er til gourmet eller bistro.

Find værelse på Hotel Baltic

 

Rødvig Kro & Badehotel, Stevns

©Palle Jørly, SydkystDanmark

Et badehotel med sin helt egen charme. Men sin førsteklasses placering og med udsigt til Østersøen og den vidunderlige UNESCO verdensarv Stevns Klint, danner Rødvig Kro & Badehotel de perfekte rammer for afslapning og forkælelse. Overnat på et af de 16 specialdesignede værelser, nyd en frokost i den blomsterrige gårdhave, eller lad dig berige med smukke naturoplevelser både til vands og til lands.

Find værelse på Rødvig Kro & Badehotel

 

Strandhotellet, Blokhus

©Strandhotellet, Blokhus

Opført i 2017 er dette listens yngste bud på afslappende nordjysk luksus. Blokhus har i årtier haft en dragende effekt på folk fra hele landet og vores nabolande, og når man ankommer på Strandhotellet Blokhus, forstår man nemt hvorfor. De brede, hvide sandstrande grænser op til de marhalmdækkede klitter, og bag klitterne ligger hotellet med sine 37 værelser og to lejligheder. Stilen er inspireret af 20’ernes og 30’ernes danske badehoteller, og her kan man nyde både wellness, spa og fitness alt efter temperament.

Find værelse på Strandhotellet Blokhus

 

Gilleleje Badehotel – Søren Kirkegaards foretrukne

gilleleje badehotel

Gilleleje Badehotel ligger på toppen af en 30 meter høj klint ved Sjællands nordligste punkt, Gilbjerghoved. Dette giver en uovertruffen udsigt fra det tre etager høje badehotel, hvorfra man kan se helt til Kullen i Sverige. Selve hotellet et bygget i 1908, men der har været pensionat på grunden lang tid før da. Blandt andet filosoffen Søren Kirkegaard yndede at tage til Gilbjerghoved, når han skulle væk fra byens stress og jag. Han skrev sågar et hyldestdigt til området.

Netop fordi Gilleleje Badehotel ligger på et sted med så meget tradition, kan man både høre og mærke suset fra de svundne tider så snart, man går ind i den smukke bygningen på toppen af klinten. Det er ren balsam for sjælen – men hvis omgivelserne ikke gør det alene, så er der mulighed for endnu mere afslapning i badehotellets omfattende wellness afdeling, som tilbyder en lang række skønne og afslappende behandlinger.

Gilleleje Badehotel er også et af de danske badehoteller der tilbyder ophold nytårsaften, hvor man kan nyde god mad, behagelig stemning og fantastiske omgivelser mens man går det nye år i møde.

Find værelse på Gilleleje Badehotel

 

Dyvig Badehotel – Luksuriøs afslapning

Dyvig badehotel

Den smukke, røde bygning, som udgør Dyvig Badehotel i Nordborg på Als, udstråler på én gang tradition og luksus. Den ligger eminent placeret, lige ned til en idyllisk lystbådehavn og den røde træbygning med de fine, hvide detaljer emmer af tidligere tiders fine badehoteller. Ikke desto mindre har Dyvig badehotel under 10 år på bagen, men er blevet bygget med en sans for tradition og design, som man kun finder få andre steder.

På Dyvig kan du booke ophold med forskellige temaer, f.eks et Flora Danica ophold eller et romatisk ophold. Men lige gyldigt hvilken type ophold, du vælger, så er der garanti for forkælelse i luksuriøse omgivelser, hvor der er tænkt over selv de mindste detaljer. Dyvig Badehotel har nemlig, trods deres unge alder, allerede vundet en række priser for både deres mad og indretning.

Find værelse på Dyvig Badehotel

 

Ballebro Færgekro – Sønderjysk forkælelse, når det er bedst

Solnedgang over ballebro færgekro

Ballebro Færgekro ligger placeret i Sønderjylland, ikke langt fra Aabenraa og helt ned til Als fjord. Den smukke, gule bygning med de mange store, hvide vinduer giver med det samme en følelse af at være på et af Danmarks klassiske badehoteller. Udsigten over Als og Als Fjord er helt i særklasse. Værelserne er lyse og skabt med netop den ro og afslapning in mente, som badehoteller er så kendt for at kunne levere. Dagen kan naturligvis nydes på hotellets store terasse, som ligger helt ned til fjorden – med den skønneste udsigt som følge. Lige ved hotellet sejler en lille færge hver dag til Als, hvilket kun er med til at understrege den sønderjyske idyl, som hotellet i dén grad kan tilbyde.

Find værelse på Ballebro Færgekro

 

Brøndums Hotel – Skagens kunstneriske samlingssted

brøndums hotel

Hvis du ønsker at bo centralt i Skagen og samtidig ønsker at bo på et af de badehoteller, hvor der er fyldt med tradition og sjæl, så er Brøndums Hotel det oplagte valg. Badehotellets historie starter allerede i 1839, da den kendte kunstmaler Anna Anchers farmor, Ane, arvede Brøndums gård. Dengang var det en succesfuld købmandsgård. I 1859 fik stedet bevilling til også at drive gæstgiveri, og senere fik det status af hotel. Helt tilbage fra dengang har hotellet været et omdrejningspunkt for mange af de kunstneriske sjæle, som enten boede eller ferierede i Skagen. Således var badehotellet en kendt samlingssted for de berømte Skagensmalere, ligesom H.C. Andersen var en fast gæst. Det samme gælder regentparret Kong Christian X og Dronning Alexandrine.

I dag er det klassiske badehotel stadig et trækplaster for kulturpersonligheder. Det består fortsat af selve den gamle hovedbygning, men har dertil tilføjet forskellige udvidelser, blandt andet en række smukke gæstehuse, hvor man har mulighed for et ophold af mere privat karakter.

Find værelse på Brøndums Hotel

 

Tisvildeleje Strandhotel – Bliv forkælet i den gamle købmandsgård

Tisvildeleje strandhotel

I sommerhusområdet Tisvildeleje finder man også flere gode badehoteller, og et af dem er Tisvildeleje Strandhotel der ligger på hovedgaden i Tisvilde i Nordsjælland. Det blev grundlagt af Frederik Nielsen i 1895, men ikke som hotel. I stedet drev han købmandshandel samt droschecentral på stedet. Han sendte altså med andre ord hestevogne, som fungerede som datidens taxaer, af sted for at hente feriegæster op til byen. Da jernbanen med tiden kom hele vejen til Tisvilde, lavede han stedet om til badepension. Om sommeren kan man kombinere sit ophold på et af Danmarks skønneste badehoteller med sød musik, fra den årlige festival Musik i Lejet.

I 2008 købte Alexander Kølpin badehotellet og gennemrenoverede alle bygningerne. Faktisk er det den gamle stald, som i dag skaber ramme om de smukkeste arrangementer og bryllupper i badehotellets festsal. Hele badehotellet er skabt i lyse, venlige farver og stemningen, der møder én, når man kommer ind, er helt, helt særlig.

Find værelse på Tisvildeleje Strandhotel

 

Hjerting Badehotel – Nyd idyllen ved vadehavet

Hjerting Badehotel

Helt ned til stranden ved Ho bugt mellem Esbjerg og Varde – og overfor Blåvand – finder du Hjerting Badehotel. Den store, hvide bygning fra 1914 med de mange vinduer er placeret helt ned til den dejligste sandstrand og med udsigt over den fantastiske Ho bugt, hvilket giver muligheden for at nyde de smukkeste solnedgange.

Hjerting Badehotel tilbyder en lang række forskellige former for ophold. Blandt andet et golf-ophold, hvor man kan nyde godt af de hele 10 golfbaner, der alle ligger i området. Derudover ligger badehotellet lige ud til Nationalpark Vadehavet, hvilket giver rig mulighed for fantastiske naturoplevelser oveni alt dét, hotellet i sig selv kan tilbyde.

Find værelse på Hjerting Badehotel

 

Helenekilde Badehotel – En ganske særlig stemning

Helenekilde badehotel

Helenekilde Badehotel er placeret i Nordsjælland, tæt ved Tisvilde. Det blev bygget i 1896 af byggematadoren Hr. Grüner, som forærede det til sin kone som sommerhus. Blot nogle få år efter blev det smukke hus imidlertid omdannet til sommer- og badepensionat og fik samtidig navnet Helenekilde Badehotel. Senere kom sidefløjen til.

I hhv. 2001 og 2006 købte familien Kølpin de to huse og den tidligere balletdanser, Alexander Kølpin restaurerede bygningerne, så de i dag oser af både tradition og stemning. Og det er faktisk også lige præcis dét, Helenekilde lover deres gæster: At Helenkilde er mere end et badehotel – det er en stemning. Uhøjtideligt og afslappet på samme tid. Et hjem, når man er væk fra sit eget.

Kig forbi og nyd den fantastiske udsigt over vandet og de mange events, som badehotellet tilbyder hen over året, bl.a. intime musikoplevelser med kendte kunstnere.

Find værelse på Helenekilde Badehotel

 

Melsted Badehotel – Et førsteklasses badehotel på Bornholm

Udsigt til stranden fra Melsted Badehotel

Bornholm er hjemsted for flere af Danmarks badehoteller, og Melsted Badehotel er blandt de bedste. Melsted badehotels historie går tilbage til 1930’erne, hvor den hvide, firkantede funkis-inspirerede hovedbygning blev opført. Med tiden er der tilføjet nye annekser og fra foråret 1996 fik stedet status af badehotel.

Badehotellet ligger lige udenfor Gudhjem, direkte ned til en fantastisk smuk sandstrand og – selvfølgelig – med egen badebro. Det smukke lysindfald og den skønne natur, som omgiver hotellet er en oplevelse i sig selv, men hele stemningen og servicen giver prikken over i’et. Melsted badehotel er med andre ord det perfekte valg, hvis du ønsker at stå af ræset nogle dage og blot slappe af og blive kræset om i et gennemrenoveret, førsteklasses hotel.

Find værelse på Melsted Badehotel

 

Henne Mølle Å Badehotel – Arkitekttegnet af PH

Henne Mølle å badehotel

Lige nord for Blåvand, helt ude ved Vesterhavet, finder du Henne Mølle Å Badehotel, som du måske allerede kender fra tv-serien ”Danmarks dejligste badehoteller”, som også var på besøg i Henne.

Er du til skøn natur er dette et af de badehoteller hvor du kan komme helt tæt på. Henne Mølle Å er nemlig placeret mellem klitter og hede, hvilket giver mulighed for de mest utrolige naturoplevelser. Desuden udemærker Henne Mølle Å Badehotel sig med at være et badehotel, hvor der på trods af den afslappende ro også er plads til børnene. Ja, faktisk er stedets 1. sal særligt indrettet til at børnene kan hygge sig, mens de voksne spiser færdig i restauranten i fred og ro.

Selve bygningen er arkitekttegnet af den store, danske arkitekt Poul Henningsen (PH) i 1936. Hans idé var at skabe et fristed, der så naturligt og ubemærket som muligt gled ind i den omgivende natur. Det må siges at være lykkedes til fulde med det hyggelige og stemningsfyldte Henne Mølle Å Badehotel.

Find værelse på Henne Mølle Å Badehotel

Vil du se mere inspiration til fantastiske hoteller? Så se disse danske slotte du kan checke ind på samt listen over de 8 bedste hoteller i København.