DiscoverRejser i Danmark

Sommerferie i Danmark: 7 skønne feriesteder i det danske land

Danmark er dejligst – især om sommeren. Så hvorfor rejse langt væk på sommerferie, når det danske land gemmer på nogle af de bedste feriesteder i verden? Der er nemlig intet skønnere end en sommerdag i det danske land.

Sødmefulde jordbær, kilometerlange sandstrande, charmerende ferieøer, åbne vidder og maleriske landsbyer – det blot er par et par af de ting, der gør en sommerdag i Danmark ganske særlig. Er du løbet helt tør for idéer til årets sommerferie, kan du trygt læse videre. Her på listen finder du nemlig 7 af de bedste feriesteder i Danmark. Du behøver blot at vælge din favorit og så bede til, at vejrguderne giver os en solrig sommer i Danmark i år.

Bornholm

Sommerferie på Bornholm

Glem ikke at besøge øens mange røgerier © Niclas Jessen/Visit Denmark

Bornholm! Bornholm! Bornholm! Du, min dejlige ferieø. Ja, solskinsøen i Østersøen er altid et oplagt valg, når der snakkes sommerferie i Danmark. Mange har dejlige lejrskoleminder fra Bornholm, men øen er bestemt også et besøg værd efter folkeskoleårene.

Check ind på Hotel Griffen i Rønne, der er det perfekte udgangspunkt til at komme rundt på øen med enten cykel eller bil. Køb lakrids fra Johan Bülow i Svaneke, spis Sol over Gudhjem, rejs tilbage i tiden ved Hammershus, beundr øens barske klippelandskab og slut dagen af på hotellet, der også huser Diamantspaen, hvorfra du kan nyde udsigten over Østersøen. Listen over ting, du kan lave på Bornholm er uendelig, men én ting er stensikker – intet er så skønt som en øferie på Østersøens Perle.

Find fly til Bornholm Find overnatning på Bornholm

Hjerting

Hjerting

Check ind på et af Danmarks dejlige badehoteller, f.eks. i Hjerting © Frank Bach/Shutterstock

Skal sommerferien være romantisk, er det oplagt at besøge et af Danmarks skønne badehoteller. Takket være TV2’s dramaserie “Badehotellet” er de danske badehotellers popularitet boomet de sidste par år. Og vi forstår det godt. Der er nemlig intet så skønt som en daseferie ved stranden.

Ved Vesterhavet, få minutters kørsel fra Esbjerg, finder du Hjerting Badehotel, der danner ramme om den ultimative Vesterhavsferie. Livet på et badehotel står på afslapning, forkælelse og lækker mad – og alt foregår lige ved vandet. Trænger du til at få en på opleveren, kan du lægge vejen forbi Esbjerg, der er meget mere end fisk og industri, beundre de idylliske bygninger i Tønder, opleve sort sol i Tøndermarsken eller besøge en af de skønne øer i Vadehavet.

Find overnatning i Hjerting

Skagen

Sommerferie i Skagen

Tank op på sol, sommer og lange dage på stranden i Skagen © javarman3/GettyImages

Skagen er en vaskeægte sommerferiefavorit! Og der er nu altså noget om snakken. Med sit helt specielle lys, som fascinerede Skagensmalerne, en unik atmosfære og de smukkeste gamle huse er den tidligere fiskelandsby et feriested, som aldrig skuffer.

Start din dag ud med en tur til Den Tilsandede Kirke, få en gammeldags is i Gammel Skagen, spis fisk til frokost på havnen og gå til slut ud til Grenen. Med base i Skagen kan du også opleve alt det bedste, Nordjylland har at byde på. Du kan surfe ved “Cold Hawaii” i Klitmøller, tilbringe en dag med fart og spænding i Fårup Sommerland, gå langs Vesterhavet i Blokhus eller bruge de hårdt opsparede feriepenge på en dags shopping i Aalborg.

Find hoteller i Skagen

København

Sommerferie i København

Gå på opdagelse i Københavns mange farverige gader © Morten Jerichau/Copenhagen Media Center

Er du til storbyferie, kan det også klares inden for den danske grænse. Vores hovedstad byder på ene af dejlige oplevelser både for par men bestemt også, hvis du rejser med børn. Om sommeren kan I deltage i massevis af festivaler og udendørs koncerter, spise en is ved vandet og bare nyde solen på en af de hyggelige caféer, pladser og grønne områder.

Regner det, kan I søge indenfor på byens fabelagtige museer, hvor selv familiens mindste kan blive underholdt. Lad børnene udfolde sig kreativt til en workshop på Statens Museum for Kunst eller se dem lege sig igennem forskellige lande og tidsaldre på Nationalmuseet. Hvem har sagt, at det skulle være kedeligt at gå på museum?

Find overnatning i København

Læsø

Tag på en idyllisk øferie på Læsø © Kim Wyon/Visit Denmark

Er man på udkig efter ferieidyl, ledes tankerne ofte hen på øferie. De danske farvande bugner med charmerende ferieøer, og én af dem er Læsø, der ligger i Kattegat. Øen er populær blandt mange sejlere og kunstnere, men det er nu nok alligevel produktionen af salt, som Læsø er mest kendt for. Man kommer derfor næppe uden om et besøg hos Læsø Saltsyderi.

Øen byder også på et hav af de ikoniske huse med tangtage, skønne sandstrande og efter sigende Danmarks lækreste jomfruhummere. Selv hvis årets sommerferie ikke rækker over flere uger, er det muligt at tage på en lille smuttur til Læsø. Med en omkreds på kun lidt over 40 km kan du nemlig snildt ankomme med færgen fra Frederikshavn om morgenen, cykle rundt og opleve øens smukke natur og fine landsbyer og tage tilbage til fastlandet igen om aftenen.

Find overnatning på Læsø

Lolland-Falster

Sommerferie på Lolland-Falster

Lolland-Falster byder på et vaskeægte paradis

Sydhavsøerne Lolland-Falster er et vaskeægte sommerparadis. Udover en fantastisk natur og kilometervis af skønne sandstrande er her massevis af sjove aktiviteter for hele familien. Hop på cyklen og tag på en tur på selveste “Paradisruten”, der byder på den mest billedskønne natur.

I kan også rejse med til den afrikanske savanne i Knuthenborg Safaripark eller tage på en tidsrejse i Middelaldercenteret, hvor I kan være vikinger for en dag. Man kommer heller ikke uden om en tur til Lalandia i Rødby. Med hyggelige feriehytter, minigolf, bowling, en alletiders legeplads og ikke mindst Danmarks bedste badeland, er I garanteret en sjov sommerferie for hele familien.

Find overnatning på Lolland-Falster

Søhøjlandet

Søhøjlandet

Søhøjlandet byder på formidable udsigter til noget af Danmarks fineste natur © Nick Brundle Photography/Gettyimages

Skal sommeren stå på aktivferie, skal kursen sættes mod Søhøjlandet i Midtjylland. Udover at have den største tæthed af søer i Danmark, er Søhøjlandet også det højest beliggende område i Danmark. Her finder du derfor blandt andet Himmelbjerget og Danmarks højeste punkt, Møllehøj.

Check ind på Dayz Søhøjlandet, der kommer til at danne ramme om en sommerferie med fokus på udeliv. Brug dagene på at vandre i det bakkede landskab, sejle i kano på de mange søer eller mountainbike gennem de grønne skove. Efter en dag i det fri kan I vende tilbage til ferieresortet, hvor resten af dagen kan stå på vandsjov i badelandet, en omgang minigolf eller bare ren afslapning i jeres hyggelige hytte. Skal ferien stå på endnu mere sjov og ballade, kan I lægge vejen forbi Djurs Sommerland, der bugner med hæsblæsende aktiviteter for hele familien.

Find overnatning i Midtjylland

 

Få flere ideer til ferien i Danmark

 

Relateret
danmark rubjerg knude fyr
Læsetid: 9 min.

20 smukke strande og dramatiske kyster i Danmark

De bedste færgeruter i Danmark og Europa
Læsetid: 8 min.

De bedste færgeruter i Danmark og Europa