preloadmuseum in denmark

At besøge museer er en skøn måde at opdage en ny by på – især når der er noget for enhver smag. Planlægger du en tur til hovedstaden? Vi har samlet en liste over vores yndlingsmuseer i København.

[cta href=”https://www.momondo.dk/flybilletter/koebenhavn” title=””]Find et fly til København [/cta]

Statens Museum for Kunst

Nyt møder gammelt i Skulpturgaden på Statens Museum for Kunst

Udforsk mere end 700 års dansk og international kunst på Statens Museum for Kunst – det største kunstmuseum i landet. Fra Rubens til Abramović – de gamle mestre og nutidens kunstnere er samlet under samme tag. Museet er især kendt for sine danske guldaldermalerier og dets samling af fransk kunst fra 1900-1930, som inkluderer flere Matisse-malerier. X-rummet er museets eksperimentelle forum, og to gange om året inviteres unge danske og internationale kunstnere til at udstille her.

Udstillingsrummene er spredt ud over to bygninger fra henholdsvis 1896 og 1998, som er forbundet af den glasoverdækkede Skulpturgaden og af gangbroer.

Den gamle verden møder den nye på Statens Museum for Kunst!

Hvor: Sølvgade 48-50
Tlf. +45 33 74 84 94
Nærmeste station: Nørreport Station (S-tog og metro)

Nikolaj Kunsthal

Kunstinstallation med TV-apparater i Nikolaj Kunsthal

I Nikolaj Kirke, som ligger i en parallelgade til Strøget tæt på Magasin, finder du Nikolaj Kunsthal, som på ingen måde er et traditionelt udstillingssted. Kunsten, som udstilles her, er hovedsagelig moderne, og det er snarere reglen end undtagelsen, at de udstillede værker reflekterer samtidens politiske, sociale og kulturelle emner.

Hvis du vide noget om de nyeste tendenser inden for international, eksperimentel kunst, er Nikolaj Kunsthal stedet at tage hen. Og hvis du er på besøg i København i foråret, må du ikke gå glip af deres festival FOCUS – et mekka for videokunst.

Hvor: Nikolaj Plads 10
Tlf. +45 33 18 17 80
Nærmeste station: Kongens Nytorv (metro)

Ny Carlsberg Glyptotek

Ny Carlsberg Glyptotek er en af de fineste seværdigheder i København

Et besøg på Ny Carlsberg Glyptotek er en vidunderlig måde at få nye perspektiver på kunst, kulturhistorie og skønhed. Det smukke gamle glyptotek indeholder en unik samling af malerier, skulpturer, arkæologiske skatte og betydningsfulde historiske symboler, fra forhistoriens Egypten over det romerske rige til dansk og fransk kunst fra det 19. århundrede.

Du bliver guidet gennem menneskets måde at udtrykke sig på kunstnerisk, som den har udviklet sig gennem århundreder, når du går igennem de intelligent sammensatte udstillinger. Skønheden i det udstillede suppleres smukt af den historiske bygning og de rummelige gallerier.

Rund af med en kop kaffe i den skønne vinterhave.

Hvor: Dantes Plads 7
Tlf. +45 33 41 81 41
Nærmeste station: København H. (S-tog og regionaltog)

Kunstforeningen GL STRAND

Opdag moderne dansk kunst hos Kunstforeningen GL STRAND

Kunstforeningen GL STRAND, der stammer fra 1865, falder så godt ind blandt sine maleriske nabobygninger på adressen Gl. Strand, at de fleste danskere dagligt går forbi museet uden at være opmærksomme på det – og er dermed helt uvidende om de skatte, der gemmer sig derinde.

GL STRAND er et udstillingssted og en moderne kunstinstitution, som primært fokuserer på moderne dansk og international kunst. Stedet leverer en tiltrængt platform til nye talenters eksperimentelle værker. GL STRAND er også vært for forskellige events, såsom debatter, litteraturoplæsning, koncerter og workshops.

Når du er færdig med din tur gennem de majestætiske hvide rum, så tag dig god tid til at udforske den veludstyrede boghandel og café på nederste etage. Eller – for et øjebliks ro og fred – tag din kaffe med ud på det hyggelige fortov med udsigt til Christiansborg.

Hvor: Gl. Strand 48
Tlf. + 45 33 36 02 60
Nærmeste station: Kongens Nytorv (metro)

Davids Samling

Skandinaviens største samling af islamisk kunst

Dette er måske en af Københavns bedst bevarede hemmeligheder. Den ser ikke ud af meget udefra, men Davids Samling rummer Skandinaviens største samling af islamisk kunst.

På udstillingen finder du tekstiler, kalligrafi, keramik, smykker og miniaturemalerier fra det 7. til det 19. århundrede – fra et enormt geografisk område, fra Spanien i vest til Kina i øst.

Selv om kunstsamlingen fra den islamiske verden er den, der fylder mest, udstiller museet også samlinger af dekorativ europæisk 1700-talskunst og tidlig dansk moderne kunst.

Hvor: Kronprinsessegade 30-32
Tlf. +45 33 73 49 49
Nærmeste station: Kongens Nytorv (metro)

Cisternerne

Gå under jorden i Cisternerne, når du besøger København

Ved første øjekast ligner de to trekantede glaskontruktioner, som stikker ud af jorden i Søndermarken, mere en UFO-landingsplads end et stilskabende udstillingssted.

Cisternerne er, bogstavelig talt, stedet at være når det gælder undergrundsscenens kunst. Fra den venstre glaspyramide går du ned i en lidt uhyggelig underjordisk struktur, som engang indeholdt millioner af liter drikkevand, men sidenhen er blevet renoveret og omdannet til et alternativt udstillingssted. Denne spøgelsesagtige hule uden naturligt lys blev for nylig illumineret af en serie hængende lysekroner, som dryppede af voks (en installation af den tyske kunstner, Christian Lemmerz) og spejlede de organiske stalaktitter og stalagmitter, som vokser ud af de fugtige betonomgivelser.

Cisternerne er ikke åbent hele året, så husk at tjekke stedets åbningstider på hjemmesiden før dit besøg.

Hvor: Søndermarken
Tlf. + 45 30 73 80 32
Nærmeste busstoppested: Bus 6A, stå af ved Zoologisk Have

Nationalmuseet

Nationalmuseet i København er et af de bedste museer i byen for børn

Bag facaden på denne imponerende bygning fra 1800-tallet finder du en verden af kulturelle skatte og fortællinger om evolutionen. Nationalmuseet indeholder forskellige samlinger, som strækker sig over hele historien, fra istiden til det 21. århundrede. Den begavede historiefortælling og de interessante udstillinger gør dig på kvalificeret vis i stand til at udforske de omskiftelige livsformer, der har eksisteret gennem historien.

Solvognen, den velbevarede Egtvedpigen og Gundestrupkarret er blandt de højdepunkter, du ikke må gå glip af.

Hvis du tager børn med til København er et besøg på dette museum et must. Gennem leg og interaktioner kan børnene lære, hvordan folk levede, arbejdede, legede og klædte sig for hundreder af år siden. Læg dertil en lille kopi af et vikingeskib, og du er sikker på en børnesucces!

Hvor: Ny Vestergade 10
Tlf. +45 33 13 44 11
Nærmeste station: København H (S-tog og regionaltog)

Louisiana

En god blanding: Kunst og idylliske omgivelser på Louisiana

40 km nord for København finder du Louisiana Museum of Modern Art, som det hedder nu (eller bare Louisiana), et af Danmarks fineste museer for moderne kunst. Samlingen inkluderer næsten enhver genre og dækker årene fra 1945 til i dag. Her er værker af Giacometti, Warhol, Baselitz og Hockney blot for at nævne nogle få. Ud over den permanente samling byder Louisiana på flere højtprofilerede udstillinger hvert år med prominente danske og internationale kunstnere.

Selve museumsbygningen er et smukt eksempel på 1950ernes modernistiske arkitektur med diskrete, rene linjer beliggende i fredelige omgivelser med udsigt over Øresund. Gå en tur gennem den tilhørende have, hvor du finder 60 skulpturer – nogle er nemmere at få øje på end andre.

Hvor: Gl Strandvej 13
Tlf. +45 49 19 07 19
Nærmeste station: Humlebæk Station (S-tog)

Om forfatteren

Jeanifer BreklingJeanifer fra Alaska er halvt amerikaner, halvt japaner, og har rejst verden rundt og udforsket naturen siden barndommen. Hendes nuværende favoritdestination er Kreta, men hun har Fiji i kikkerten som det næste store eventyr. Når hun ikke drømmer om steder at rejse hen, kan Jeanifer lide hjemmebrygning, madlavning, at se sci-fi og fjolle rundt med sine børn. Følg Jeanifer på Linkedin for mere rejseinspiration.

Udforsk flere artikler