8 eventyrlige slotsophold i Danmark

Har du en royalist gemt i dig, og drømmer du i al hemmelighed om at bo på et slot – om ikke andet, så for en stund? At sove i de samme rum, gå på de samme trapper og se ud af de samme vinuer, som de mænd og kvinder, vi læser om i historiebøgerne, er en af årsagerne til at mange danskere drages af landets mange slotte, godser og herregårde – simpelthen for at suge historien til sig, og opleve noget ud over det sædvanlige.

Men et slotsophold er meget mere end historiske og smukke omgivelser. Hvad enten du tager på slotsophold med børn – eller for at holde en pause fra dem – er der rig mulighed for både mindeværdige oplevelser, overdådig gastronomi og ultimativ forkælelse.

 

Slotsophold byder på gourmet, golf og wellness

Mange af de danske slotte har gennem de seneste år genopfundet slotskøkkenet, så de nu kan byde på gourmet-mad i verdensklasse. Ynder du at jage den næste gastronomiske guldgrube, så kan du altså være sikker på at finde nogle af Danmarks bedste og mest innovative kokke bag gryderne i mange af køkkenerne.

På samme måde kan flere af slottene tilbyde forskellige former for skæddersyede slotsophold. Golf og wellness er blandt de mest populære aktiviteter når det kommer til at koble fra og nyde ferien, men også ophold med vinsmagning, spøgelsesture eller et særligt strejf af romantik kan tilvælges.

Skal brylluppet stå i storslåede omgivelser? Der er ingen tvivl om, at slotsophold også er blevet meget populære i forbindelse med bryllupper. De romantiske, smukke og ofte overdådige omgivelser lever til fulde op til de flestes drømme om et bryllup, som ikke vil blive glemt. Et slotsophold er en oplagt – og faktisk ofte forholdsvis billig – måde at nyde et 5–stjernet ophold, omgivet af luksus og langt væk fra hverdagen.

Herunder får du vores forslag til 8 eventyrlige slotsophold i Danmark, når du trænger til en lille getaway.

 

Kokkedal Slot Copenhagen, Nordsjælland

Slotsophold på Kokkedal slot

Kokkedal slot Copenhagen blev opført i 1746 og var oprindeligt en lystejendom udført i hollandsk renæssancestil. Slottet tilhørte den adelige von Berckentin-familie, som gennem mange år spillede en vigtig rolle i den øverste del af det daværende, danske klassesamfund. F.eks. var datteren i familien hofdame for Caroline Mathilde, som var gift med Christian 7. og som efter sigende havde en hed affære med hoflægen J.F.Struensee. Sidenhen har slottet gennemgået en del ombygninger og åbnede i 2011 som hotel og kan nu byde på luksuriøse slotsophold i de grønne opgivelser, på vinsmagninger, gourmetmad og masser af forkælelse.

Søg et slotsophold på Kokkedal Slot Copenhagen

Hindsgavl Slot, Fyn

slotsophold på hindsgavl slot

På dette smukke 800 år gamle slot kan du opleve en kombination af klassisk slot, et moderne hotel og så et slotskøkken, hvor traditioner bliver holdt i hævd. Slottet har derfor sin egen store køkkenhave, som forsyner slotskøkkenet med friske råvarer det meste af året. Alt fra pålægschokolade til brød, kager og de mange, lækre retter er desuden hjemmelavet fra bunden.

Hindsgavl råder også over et kæmpe parkanlæg, som ikke bare indeholder en dyrehave og en utrolig smuk udsigt, men også indeholder huset Sorgenfri, hvor H.C. Andersen yndede at sidde og skrive digte til sin veninde.

Søg et slotsophold på Hindsgavl Slot

Gram Slot, Sønderjylland

slotsophold på gram slot

På Gram slot går historien hånd i hånd med det moderne liv. Slottet råder både over eventplads, koncertsal og økologisk landbrug – og over slotskøkken, smukke værelser med knirkende gulve og et slot fyldt med hemmeligheder og gamle historier. Du kan bl.a. risikere at møde ”Den Gale Grevinde”, der efter sigende dræbte sin egen tjenestepige og derfor går igen til evig tid. Slottet arrangerer også såkaldte ”Ghostwalks”, hvor du både kan høre om slottets mange hemmeligheder og om de spøgelser, der efter sigende huserer på slottet.

Søg et slotsophold på Gram Slot

Hvedholm Slot, Fyn

slotsophold på hvedholm slot

Hvedholm Slot ligger ved Faaborg med en smuk udsigt over det sydfynske øhav. Selve slottet stammer helt tilbage fra 1587, men blev ombygget i 1880 til dét slot, man kan se i dag. Slottet er især kendt for at have være den kendte astronom Tycho Brahes hjem. Hvedholm slot tilbyder slotsophold, hvor man kan nyde de skønne omgivelse og den smukke natur samt de skønne værelser, som på fineste vis bærer præg af, at være beliggende på et slot med masser af historie.

Søg et slotsophold på Hvedholm Slot

Liselund Ny Slot, Møn

slotsophold-paa-liselund-slot

At Liselund Ny Slot har selveste Møns Klint som nærmeste nabo siger lidt om den naturskønne beliggenhed. Det fine, lille eventyrslot blev bygget i 1887 af familien Rosenkrantz, mens Liselund Park, som slottet ligger i, har en historie, der går tilbage til 1790. Det er også i parken, man fra tid til anden kan være så heldig at opleve stedets hvide dame svæve yndefuldt over plænerne. Slottet rummer 17 unikke værelser, som alle er overdådigt indrettet efter italiensk, romantisk stil. Perfekt til både bryllupper og romantiske slotsophold over en weekend.

Søg et slotsophold på Liselund Ny Slot

Broholm Slot, Fyn

slotsophold på broholm slot

Broholm slot er et smukt rødstens-slot, bygget helt tilbage i det 12. århundrede. Det ligger utroligt smukt i den fynske natur – omgivet af park, voldgrav og alt, hvad der ellers hører til et slot. Indvendigt er slottet også standsmæssigt indrettet og måske er du så heldig at få et værelse med karbad på løvefødder? Fra det øjeblik, du træder ind på Broholm slot, kan du mærke historiens vingesus, men slottet tilbyder desuden en lang række aktiviteter fra historiske vandreture til fisketure og ridning og råder desuden over en dejlig restaurant og en loungebar.

Søg et slotsophold på Broholm Slot

Dragsholm Slot, Nordvestsjælland

slotsophold på dragsholm slot

Dragsholm Slot ligger i det smukke Odsherred med udsigt over marker, strand og enge. Det 800 år gamle slot har i de seneste år gennemgået en forvandling og fremstår nu som et klassisk slot, som på én gang kan bryste sig af gastronomi i verdensklasse i slottets gourmetrestaurant ’Slotskøkkenet’ og som samtidig åbner op for en lang række arrangementer, som f.eks. bryllupper, selskaber og møder. Slottets smukke, individuelt indrettede værelser er perfekte til et romantisk ophold, og er man ikke lige til gourmetmaden i Slotskøkkenet, kan man i stedet nyde middagen i den mere uformelle bistro ’Spisehuset’. Slottets naturbevidste køkken baserer restauranternes menuer på sæsonens lokale råvarer. Her kan maden nydes på terrassen, Bastionen, med udsigt over slottets urtehave samt den unikke omkringliggende natur.

Søg et slotsophold på Dragsholm Slot

Vrå Slotshotel, Nordjylland

vrå slot

Lige nord for Aalborg finder du Vrå Slotshotel. Det smukke, hvide slot blev opført i 1645 og ligger i skønne omgivelser – naturligvis omkranset af en voldgrav. Slottets historiske værelser er oplagte som rammer om både fester og højtideligheder, kursusarrangementer og – naturligvis – weekendophold, hvor man bare ønsker at nyde slotslivet og at vågne op i en romantisk himmelseng med udsigt over slotsparken. Det siges i øvrigt at slottet har en hvid dame; en genganger som skulle være Mariane Dorethe, hvis barn i 1700-tallet menes at være druknet i voldgraven.

Søg et slotsophold på Vrå Slotshotel

Se også vores anbefalinger til Danmarks dejligste badehoteller, og disse 12 imponerende luksusresorts med utrolige udsigter.
Relateret
Luksushoteller i Danmark
— 6 mins læs

Luksushoteller i Danmark

10 af de bedste spaophold i Danmark
— 8 mins læs

10 af de bedste spaophold i Danmark