DiscoverBæredygtig rejse

Find den bedste ferie i juni

Ferie i juni i Danmark kan føles lidt som at spille lotto: Måske skinner solen. Måske regner det. Derfor er det godt, der er mange andre steder at besøge, hvad end du er til badeferie, storbyferie eller noget helt tredje. Juni er en fantastisk måned at rejse i. Det er uden for højsæsonen, og på mange destinationer er der endnu ikke fyldt med turister. Uanset om du drømmer om at slikke sol på en strand med en drink i hånden, er til vilde eventyr eller blot leder efter en børnevenlig feriedestination, kan du finde det i juni måned. Læs med her, hvor vi har samlet vores forslag til en række gode rejsedestinationer i den første sommermåned.

På vores sidemed rejserestriktioner kan du finde seneste nyt om Covid-19.

Tag hul på sommeren og hold ferie i juni

Selv om vejret herhjemme varierer en del i den første sommermåned, er der heldigvis masser af steder, hvor det er muligt at finde både sol, strand og vand i juni.

Hold ferie i juni på caribiske sandstrande i Mexico

I juni er det ikke helt sommer endnu i det nordlige Europa. Heldigvis kan du få masser af sol og brede sandstrande i Mexico, hvor der er subtropisk klima. På Yucatán-halvøen i det sydlige Mexico finder du for eksempel nogle af verdens smukkeste, hvide caribiske sandstrande. Orker du ikke at ligge i solen hele dagen, byder området også på helt utrolige seværdigheder. For eksempel er det her, du finder Chichén Itzá, som er kendt i hele verden for sine ruiner. Chichén Itzá er med på UNESCO’s Verdensarvsliste. Mexico er en fantastisk rejsedestination, når du vil slappe af i en liggestol, og også når du gerne vil opleve klassisk kultur og være aktiv, når du rejser.

Find fly til Mexico

Besøg en af verdens bedste badestrande i Thailand

Den første sommermåned er ikke altid særligt sommerlig i vejret i det nordlige Europa. Derfor rejser mange gerne langt for at få godt vejr i sommerferien. Det kan du få masser af i Krabi-provinsen i Thailand. Her kan du for eksempel besøge den populære badeby Ao Nang, som ligger i hjertet af Krabi inde på fastlandet. Herfra er det nemt at komme til mange fine strande. Blandt andet kan du sejle til Ao Phra Nang, der er en ren paradisstrand, som er blevet kaldt for en af verdens bedste strande. I Krabi finder du desuden nogle af de mest afvekslende og smukke omgivelser i Thailand. Du kan blandt andet besøge små jungleøer og grotter eller besøge en af de fantastiske nationalparker i nærheden, hvor du kan tage på tur i regnskoven. Vil du gerne være aktiv på din ferie i Thailand, er der rig mulighed for både at snorkle og dykke og opleve det fantastiske undervandsliv i vandet, der er varmt året rundt.

Find fly til Krabi i Thailand

Oplev Mykonos inden højsæsonen for alvor går i gang

Grækenland er et særdeles populært sted at holde sommerferie, og i højsæsonen kan de lækre hvide strande minde mere om fluepapir end de naturperler, de er. Derfor er det ikke en dårlig idé at besøge de græske øer i juni, hvor sommeren allerede er kommet til det sydlige Europa. Øen Mykonos er en del af Kykladerne og er noget af det tætteste, man kommer paradis på jord med de hvide sandstrande og det azurblå hav. Hvis du bliver træt af daselivet på stranden, er der heldigvis mange muligheder for en aktiv ferie. Mykonos er nemlig en lille oase for surfere og sejlere, så der er rig mulighed for et adrenalinsus på din rejse. For eksempel kan du leje jetski eller dykke fra øens dykkercenter. Øen er desuden kendt for et godt natteliv, og især sydkysten er kendt for sine partystrande med mange natklubber. Holder du ferie med din familie, kan du med fordel gå efter de mere familievenlige strande som Kapari, Ayia Anna eller Ayias Stefanos.

Find fly til Mykonos

Svajende kokospalmer og azurblåt vand ud fra Afrikas kyst

Skal der være 100% garanti for høj sol og varme, er ø-paradiset Zanzibar et oplagt sted at holde ferie i juni måned. Zanzibar er en del af Tanzania og ligger i Det Indiske Ocean. Her er der ingen tvivl om, at det er de helt sublime badestrande, der er koraløens store attraktion. I juni måned er regnsæsonen netop slut, og du kan trygt tage hele familien med på en lækker daseferie. Hele øen er omgivet af strande, men de bedste finder du på østkysten på den nordlige del af øen. Hvis du og familien bliver trætte af sand og vand, kan I tage på opdagelse i øens nationalpark, Jozani. Her kan I tage på vandring i regnskoven og opleve aberne og de mange andre spændende dyr på Zanzibar.

Find fly til Tanzania

Storby-getaway inden sommerferien?

Det er de færreste rejsende, der gider en storbyferie, når først sommeren er over os, og det bliver rigtig varmt. Derfor er juni et oplagt tidspunkt at tage på en storbyrejse.

Barcelona er storbyliv og strandliv i én pakke

Barcelona i Spanien er en by, som er rig på kunst, kultur, mennesker og kulinariske oplevelser. Med andre ord finder du noget for enhver smag. Nyd sommeren på Ramblaen, byens kendte strøg, eller besøg fantastiske seværdigheder som La Sagrada Famlia eller Parc Güell. Overnat på et af byens mange hoteller og nyd spanske specialiteter på byens mange restauranter og cafeer. Når du trænger til at slappe af, ligger stranden heldigvis lige om hjørnet. Hvorfor ikke nyde din morgenkaffe i solopgangen fra stranden, inden storbyen vågner?

Find fly til Barcelona

Fantastiske Bergen

Norge er et land, mange danskere forbinder med skiferie, men faktisk er sommeren en fantastisk årstid, hvis du drømmer om en ferie i det nordlige. Bergen er en mindre storby, som byder på en fantastisk kombination af natur og kultur. Bergen har alt, hvad en storby skal have af lækre restauranter, muligheder for shopping og masser af natur, kultur og historie. Besøg for eksempel Bryggen, som er byens historiske havneområde, der er på UNESCO’s Verdensarvsliste eller tag på en frisk vandretur op til Fløyen-fjeldet og de andre fjelde, som omgiver byen. Det regner ofte i Bergen, men så er det heldigt, at byen, som er Norges næststørste by, også byder på spændende indendørsaktiviteter som Akvariet og kunstmuseet KODE.

Find fly til Bergen

Vaskeægte storbyferie i The Big Apple

Paris er nok byernes by, men New York er den ægte vare. Her finder du skyskrabere, promenader, museer, restauranter, teater og masser af muligheder for shopping. Uanset årstiden er det den perfekte destination for dig, der elsker storbyens sus og menneskemylder. Nyd udsigten fra Empire State Building eller oplev dinosaur-skeletterne på Naturhistorisk Museum. Tag på sejltur ud til Frihedsgudinden eller nyd mylderet af alle typer mennesker på Times Square. Uanset hvilken slags mad du foretrækker, kan du være sikker på, det findes i New York, hvor et hav af små og store spisesteder byder på kulinariske oplevelser fra hele verden.

Find fly til New York

På kamelryg i historiske Kairo

Vejret i Kairo i juni er til den lune side, men det skal dog ikke afholde dig fra at besøge den magiske storby. Her i Egyptens hovedstad finder du masser af gamle skatte, museer og travle basarer, der myldrer med mennesker. Tag på et eventyrligt cruise på Nilen eller få en guidet tur til pyramiderne i Giza. Rid på kamelryg ud i ørkenen eller nyd de mange dufte og indtryk i byens basarer. Besøg for eksempel Khan el-Khalili Bazaar, som er en historisk basar, der ligger i en bygning, der oprindeligt blev bygget på en tidligere sø i 1268. Basaren, som er en af de mest populære seværdigheder i byen, fik derfor navnet “Khan den lille sø”.

Find fly til Kairo

Kuala Lumpur er porten til Malaysia

Kuala Lumpur er de fleste rejsendes indgang til Malaysia, og rigtig mange turister kombinerer deres tur til byen med en rundrejse i resten af landet. Men hvorfor ikke blot holde din næste ferie i netop Kuala Lumpur? Storbyen er en fantastisk smeltedigel og kombinerer det moderne Asien med sine mange skyskrabere og moderne bygningsværker med det mere traditionelle. Malaysia er fantastisk som feriedestination, da du her har mulighed for at kombinere storbyferie med badeferie og aktivferie. Her har du rig mulighed for eksempelvis at shoppe igennem i byens moderne butikker, men du kan også besøge Central Market. Central Market, som ligger tæt på Medeka Square, er stedet for dig, der kan lide lokalt håndværk og spændende varer som tekstiler i alverdens farver, lokale spiselige specialiteter og duftende krydderier.

Find fly til Malaysia

Tag på eventyr i juni

Holder du af aktiv ferie, er juni et godt tidspunkt at opleve verden på. Hvad end du foretrækker at gå, løbe, cykle eller blot vil have masser af bevægelse i din ferie.

På cykel- og vandreferie på Mallorca

Palma, som er hovedbyen på Mallorca, er et perfekt udgangspunkt for en aktiv ferie. Øen Mallorca har et helt fantastisk varieret landskab med bjerge og dale, og det er oplagt at opdage alle øens herligheder enten på cykel eller til fods. Prøv for eksempel en historisk cykeltur i Palma eller tag ud til østkysten til Cala Millor, hvor du kan cykle langs kysten eller i naturreservatet Llevent Peninsula, som byder på udfordrende bakker og fede naturoplevelser. I det hele taget byder det 3.640 km² store ferieparadis Mallorca på de mest fantastiske strande, når du har brug for en pause. Men du kan også opleve uspolerede naturoaser, rå klippekyster, små og stejle bjergveje og fantastisk frugtbare dale.

Find fly til Palma de Mallorca

Kør MTB i Østrig

Østrig er et sandt skiparadis om vinteren, men om sommeren omdannes de mange pister til udfordrende MTB-bakker og -ruter og et fantastisk trekking-paradis. Bo i Salzburg og tag på opdagelse i området, man kalder Salzburgerland. Langt de fleste af de små skisportsbyer i området har cykeludlejning om sommeren. Du kan snildt tage cyklen med i de mange kabelbaner, som går på kryds og tværs i alpelandet og op i bjergene, hvor du kan køre lange ture på de mange etablerede cykelruter. Når du cykler, skal du holde godt øje med de mange vandrere, som om sommeren færdes på de samme bjergskråninger som mountainbikerne. Når du skal have en pause, byder området på masser af andre interessante oplevelser. Besøg for eksempel de fantastiske saltminer, som byder på spændende eventyr for både børn og voksne. Du kommer helt ned i saltminerne og sejler blandt andet på en underjordisk sø. Du kan gå i minearbejdernes fodspor og lede efter saltsten, som engang var meget værdifulde.

Find fly til Salzburg

Oplev fantastiske Island fra hesteryg eller 4-hjulstrækker

Island er et slaraffenland for dig, der ikke kan få nok natur i din ferie. Samtidig er Island den perfekte destination, hvis du vil være aktiv i din ferie. Her kan du næsten alt. Snør for eksempel vandreskoene og tag op i bjergene, hvor du kan se vulkaner. Lej en 4-hjulstrækker og oplev øen på egen hånd også uden for de etablerede veje. Det er også populært at tage på en af de superpopulære hvalsafarier, som sejler ud fra havnen i Reykjavik. Her kan du være heldig at se både sæler og hvaler. Er du mere til firbenede dyr, kan du leje islandske heste og opleve naturen virkelig tæt på. Island er et ret stort land, som har rigtig meget at byde på. Der er cirka 1.400 km landevej rundt på øen, og i alle landsdele vil du opleve en storslået natur, som du aldrig har set mage til andre steder. Her er alt fra sorte vulkanske landskaber til varme kilder.

Find fly til Reykjavik

Thailand er mere end blot badeferie

De fleste kender Thailand og feriedestinationer som eksempelvis Phuket for afslappende badeferier sammen med familien. Men faktisk kan du også sagtens tage på aktive rejser og ferier til landet. Er du til eventyr, kan du jo tage på øhop i Thailand. Besøg for eksempel Koh Lanta, som byder på hvide sandstrande og bjerge dækket af frodig skov. Her kan du blandt andet tage på spændende kanosejlads i mangroveskoven eller udforske interessante huler. Sejl videre til Koh Ngai, der er som taget ud af et postkort og mest er egnet til en strandtur. Til sidst kan du stoppe på Koh Mook, hvor du blandt andet kan besøge den kendte smaragdgrotte. Her svømmer du gennem en 80 meter lang, mørk grotte for til sidst at ende direkte i en lagune af smaragdgrønt vand. Skal det lidt mere ned i gear, kan du belønne dig selv med et yoga-ophold. Yogaen har sit udspring i Asien og du kan med fordel forkæle dig selv med et vaskeægte yogaophold i for eksempel Chiang Mai i den nordlige del af landet.

Find fly til Thailand