DiscoverRejseanbefalinger

Ferie i september

Ferie i september kan ikke blot byde på mere for pengene men også unikke oplevelser, som du ikke kan opleve på andre tider af året. Vejret er ofte stadig mildt, mens mylderet ved attraktioner og på hoteller ofte er mindre end i for eksempel august.

Berig din sene sommerferie med unikke oplevelser

Inden du planlægger din unikke septemberferie, så tjek vores oversigt over aktuelle Covid-19 restriktioner og begrænsninger for den eller de rejsedestinationer, du har i tankerne. Oversigten finder du her. Vær opmærksom på at kravene kan ændre sig med kort varsel, så tjek dem løbende i forbindelse med din rejse, så du har størst mulig chance for at undgå overraskelser.

Oktoberfest, München, Tyskland

Trods navnet ligger denne festival, som er Tysklands største, primært i september. Her er ikke just tale om færre besøgende og billigere priser, for her gælder snarere det modsatte. Til gengæld får du muligheden for at opleve en af verdens største og mest traditionsrige folkefester. Oktoberfest er med ganske få undtagelser blevet holdt hvert eneste år, siden det hele startede tilbage i 1810. Årligt besøger millioner München for at opleve denne festival med folkedragter, dans, musik, øl og ikke mindst et bredt udvalg af klassiske madretter fra byen og området.

Naturligvis er der mulighed for udflugter i oplandet fra Dachau i nord, til Zugspitze i syd, ligesom du stadig kan komme ind på en lang række spændende museer, gallerier og andre udstillinger. Det store overblik får du fra Olympiaturm i OL-parken, hvor du ligeledes kan lære om tragedien under de olympiske lege i byen i 1972. Lige uden for OL-parken kan du besøge museet for byens berømte bilmærke BMW med noget for hele familien at opleve.

Find fly til München

Find ophold i München

La Mercé, Barcelona, Spanien

Ferie i september er perfekt til at opleve den største fest i Catalonien, når Barcelona markerer sin skytshelgen og tager afsked med sommeren med en flere dages lang gadefest, som omfatter drager, djævle, dans, ild og store, festlige optog i byens gader, så her er en bil måske ikke den oplagte måde komme rundt på. Til fods eller med metro er de bedste og mest effektive måder at komme rundt i byen på. Vejret er typisk stadig mildt på denne årstid, ligesom byen byder på stor kunst, arkitektur og kulinariske oplevelser også i september.

Rejseguide til Barcelona

Besøg for eksempel en af byens mange spændende tapasrestauranter og gå på opdagelse i alle havets skatte med fiskerestauranter på højt niveau. Det er naturligvis også muligt at udforske det store opland på et tidspunkt på året, hvor vejret stadig er behageligt og relativt stabilt. Glem heller ikke et besøg på Miro-museet, som ligger let hævet over selve festlighederne.

Find fly til Barcelona

Find ophold i Barcelona

Agatha Christie Festival, Torquay, Storbritannien

I Storbritannien kan de noget med hensyn til krimier, og med ferie i september kan du være med til at fejre krimidronningen Agatha Christie i hendes fødeby, Torquay. Her kan du følge i hendes og hendes berømte romanfigurers fodspor på den populære Agatha Christie Mile. Byens beliggenhed på den Engelske Riviera betyder også, at her typisk stadig er et mildt klima i september, ligesom her også står ganske store, flotte palmer.

Læs mere om festivalen

Glem ikke at se effekter fra filmatiseringerne af de berømte krimier på bymuseet, som også indeholder andre spændende udstillinger og en souvenirbutik, der naturligvis også sælger Agatha Christie-bøger. Turen er heller ikke komplet uden at besøge Agatha Christies hus, Greenway House, syd for byen. Der er en veteranbane, som du eventuelt kan benytte på rejsen. Prøv også et af de klassiske, victorianske hoteller i byen, oplev den ægte, britiske rivierastemning og brug også tid på en promenade langs vandet.

Find fly til Torquay

Find ophold i Torquay

Fall Foilage, Wilmington, Vermont, USA

Dette er en mulighed for en helt fantastisk naturoplevelse, når efteråret med sine fantastiske farver rammer New Englands vidtstrakte skovområder. Et af de bedste områder at opleve dette er i det sydlige Vermont nær Wilmington. Her er der mulighed for virkelig at få en oplevelse for alle sanserne, og bedst opleves det nok med en bil. Mange film og serier har scener indspillet i dette område netop på denne årstid, og man ved præcis hvorfor, når man selv oplever det. Den måske bedste måde at opleve efterårets skønhed her er på en roadtrip, der eksempelvis kan starte i Albany og derfra gå til eller via Wilmington. Når du er i området, må du også prøve en af de lokale specialiteter: Ahornsirup. Man hævder, at den lokale er mindst lige så godsom eller endda bedre end den canadiske ahornsirup, og der er lidt venskabelige drillerier om dette emne, på trods af at det er en milliardforretning.

Find fly til Wilmington

Find ophold i Wilmington

Steder du med fordel kan besøge på ferie i september

Stockholm, Sverige

Stockholm kan være en dejlig by at besøge hele året. Men om sommeren kan der være rigtigt varmt og fugtigt, ligesom byen er meget populær blandt turister. Om vinteren er her særligt smukt, men det kan være virkeligt koldt, så man må pakke sig i adskillige lag tøj. Alt dette undgår du i september. Vejret er ofte mildt med mulighed for både sene hedebølger og efterårsregn.

Rejseguide til Stockholm

Til gengæld er her masser at se og opleve, og den populære skærgård kan også sagtens nydes på denne tid af året. Gröna Lund, Stockholms forlystelsespark, har også åbent et stykke ind i september måned. Er vejret godt, er skærgården, friluftsmuseet Skansen og Djurgården oplagte besøgsmål. På dage med dårligt vejr lokker steder som Stora Nordiske Museet, Nationalmuseet og ikke mindst Vasamuseet, med det utroligt velbevarede vrag af skibet Vasa. Stockholm har også en række fortræffelige restauranter med både traditionel svensk mad og det mere internationale køkken, og der er flere prisbelønnede spisesteder i byen.

Find fly til Stockholm

Find ophold i Stockholm

Wien, Østrig

Wien er en af de byer, som tiltrækker besøgende hele året, men i september er der en stille periode, hvor den gamle, kejserlige hovedstad kan opleves med lidt mere albuerum. Efterårets farver kan være begyndt at vise sig i al deres skønhed, men her er typisk stadig behageligt vejr. Stephansdom, Den Spanske Rideskole, og slottet Schönbrunn er attraktive steder, og i september er det muligt at besøge dem med lidt ekstra albueplads. Vær dog opmærksom på, at tidligt på dagen kan du støde på skoleklasser.

Rejseguide til Wien

Opera, teater og musik er også i fuld gang i september, ligesom byens tivoli, Prater, stadig er i gang i september. En lille afstikker kunne være med tog eller båd på Donau til nabohovedstaden Bratislava i Slovakiet, som ligger overraskende tæt på Wien. Prøv eventuelt også at planlægge et besøg i cafeen på Hotel Sacher og smag den originale Sachertorte. Det kan naturligvis også anbefales prøve en ægte, stor wienerschnitzel, når man nu er i byen.

Find fly til Wien

Find ophold i Wien

New Delhi, Indien

New Delhi er en af verdens største byer og Indiens hovedstad. Men her kan være mange turister og ikke mindst varmt eller vådt. Det kan du i reglen undgå ved at lægge dit besøg fra september måned. Det kan være, du vil bruge tiden i den buldrende metropol, eller bruge den som gateway til at besøge andre steder i Indien eller måske til en badeferie.

Rejseguide til New Delhi

Uanset hvad så er New Delhi en udmærket smagsprøve på Indien og landets kultur og historie. Her er også mulighed for guidede ture, som kan give dig bedre overblik og dybere indsigt i dette mægtige og anderledes land. Det gamle britiske kolonistyre har også efterladt sig en del spor, som du nok vil falde over i byen. Er du ikke normalt vegetar, så und dig alligevel at prøve indisk vegetarisk mad bare én gang. I Indien er vegetarisme ikke en grille, og man har derfor en lang erfaring, som kan smages, når man prøver det.

Find fly til New Delhi

Find ophold i New Delhi

Edinburgh, Storbritannien

Rejseguide til Edinburgh

Mange danskere har blikket rettet mod London til en weekend, forlænget weekend eller længere ferie. Men Storbritannien har så meget andet at byde på, ikke mindst den skotske hovedstad. Byen ligger relativt langt mod nord, ligesom Danmark gør, men september er sjældent for kold til at nyde et besøg i byen. Som i London, vrimler her med skønt teater, musicals og comedyshows, ligesom her er masser af spændende museer, gallerier og gode shoppingmuligheder.

Et besøg her er ikke komplet uden et besøg i Edinburgh Castle, der ligger med udsigt over byen. Tag eventuelt en afstikker til den imponerende og storslåede Forth Rail Bridge, der af skotterne selv er valgt som Skotlands vartegn, ligesom den er anerkendt som UNESCO verdenskulturarv. Nyd også den særlige skotske gæstfrihed og hjælpsomhed, og vær ikke bange for at spørge om vej eller råd fra lokale, de hjælper gerne, hvis de kan. Et pubbesøg, typisk med et glas whisky, er også næsten obligatorisk, og drik endelig vandet du får med.

Find fly til Edinburgh

Find ophold i Edinburgh

Torshavn, Færøerne

Færøerne og hovedstaden Torshavn er ofte overset, men det er et spændende og anderledes rejsemål, hvor man kan opleve en helt speciel natur og hvor vejret altid spiller en stor rolle, da det kan begrænse mulighederne for at komme rundt. På Færøerne er dette dog hverdagskost og dybt forankret i hverdagslivet. Du kan med fordel leje en bil og opleve nogle af de andre byer eller sejle til andre øer for at udbygge din oplevelse og dine indtryk.

Ellers kan Torshavn være perfekt til en weekend eller forlænget weekend, så du kan få et godt indtryk af byen og kulturen samt eventuelt stifte bekendtskab med nogle af de lokale, kulinariske specialiteter. Grundet øernes størrelse og placering, er specielt landingen med fly også en oplevelse. September er ofte stadig mild i vejret, og der er færre turister, så her er mere plads til dig.

Find fly til Torshavn

Find ophold i Torshavn

Las Palmas de Gran Canaria, Spanien

Måske handler din ferie i september om at strække sommeren lidt længere. Så er de Kanariske øer en mulighed, som er let og relativt hurtig at komme til for både en eller flere ugers ferie. Las Palmas er hovedstaden på Gran Canaria og kan byde på det meste, du kunne ønske dig af en klassisk solferie uden for sommerferien. Her er vejret en del bedre og lunere end i Danmark og byder på de muligheder for oplevelser og udfoldelser, dette medfører.

Rejseguide til Las Palmas de Gran Canaria

September er typisk også stadig inden for sæsonen her, så mange hoteller har udendørs pools, der er åbne, og eventuelt opvarmede pools også. Selv om dette er en populær destination for charterturister, er det også en udmærket destination at opleve på egen hånd. Lej eventuelt en bil og udforsk mere af øen. En anden mulighed er busser, som kan tage dig rundt til de større byer eller attraktioner på øen. Dette kan receptionen på dit hotel ofte hjælpe dig med, og de kan måske endda sikre dig en rabat.

Find fly til Las Palmas de Gran Canaria

Find ophold i Las Palmas de Gran Canaria

Tallinn, Estland

Vil du opleve historie og god mad til en god pris uden for mange turister, er Tallinn et godt bud. Her mødes nutid og fortid med masser af historiske bygninger og nye, arkitektoniske perler. Sørg for eksempel for at opleve det usædvanlige, gamle rådhus med mange sjove detaljer. Mindesmærket ved den gamle bydel markerer hvor Dannebrog faldt ned fra himlen, og det er nærmest obligatorisk at besøge, og passer fint med en hyggelig vandretur i denne charmerende del af byen.

Rejseguide til Tallinn

Vil du se en usædvanlig udsigt, kan du tage en bus til TV-tårnet, hvor du i godt vejr kan se til Finland. Du får meget for pengene her, så et godt måltid på en bedre restaurant er normalt rimeligt overkommelig i pris. Maden er ofte et møde mellem det russiske, det estiske og det skandinaviske køkken. Her mærkes, at de baltiske stater i mange år var under netop skandinavisk indflydelse.

Find fly til Tallinn

Find ophold i Tallinn