Rejseguide til Amsterdam

Oplev det bedste af Amsterdam, hvad du kan lave, hvornår du skal tage dertil og meget mere.

Udforsk Amsterdam

Hollands unikke, funky hovedstad er en by fyldt med modsætninger. Amsterdam lever op til alle dine forventninger og byder samtidig på en masse, du ikke forventede dig.

Amsterdam er fyldt med overraskelser, og de fleste af byens perler findes i det historiske centrum, men den blomstrende alternative kunstscene i Red Light District er lige så meget en del af byen som alle de udsvævelser, stedet skjuler.

Tag cyklen til det eklektiske øst eller det grønne vest. Prøv at fare lidt vild. Du finder altid vej tilbage i denne lille by, hvor du hurtigt vil føle dig hjemme.

Valutaeuro
Befolkning872.680
SprogHollandske

Oplevelser i Amsterdam

Uforglemmelige seværdigheder og oplevelser under et besøg til Amsterdam

Populære aktiviteter og seværdigheder i Amsterdam

Gratis oplevelser i Amsterdam

  • En af Amsterdams mest spændende og særprægede udstillinger finder du hos ARCAM, der er Amsterdams Arkitektturfond, som præsenterer noget af det ypperste af moderne arkitektur. Det er blot en af mange gratis oplevelser i Amsterdam.
  • En gåtur langs kanalerne, som der er flere af her end i Venedig, er en fantastisk oplevelse uanset årstid. Kanalerne er en del af UNESCOs verdenskulturarv.
  • Om onsdagen, undtaget i juli og august, er der middagskoncert i Concertgebouw. De gratis billetter skal du afhente inden koncerten i i billetsalget.
  • Nyd den smukke udsigt fra tagterrassen på det tekniske museum, NEMO, der byder ind tirsdag til søndag.
  • Botanische Tuin Zuidas er en charmerende botanisk have med gratis adgang midt i Amsterdams mylder. Du kan også få gratis input til sanserne ved at besøge Bloemenmarkt, som er verdens eneste flydende blomstermarked og ligger centralt i Amsterdam.

Hvornår er det bedst at tage til Amsterdam?

Sammenlign gennemsnitspriser på fly og hotel samt temperatur og nedbør for at finde det bedste tidspunkt at tage afsted på

Rejsepriser

3.347 kr. - 8.225 kr.

Temperatur

2 - 16 °C

Nedbør

30 - 100 mm

Hvis du går efter varmt vejr, skal du tage til Amsterdam i juli, hvor gennemsnitstemperaturen er 16 °C og maksimum kan komme op på 20 °C. Den koldeste måned er februar, hvor det kan blive helt ned til 0 °C. Hvis du vil væk fra regnen, skal du undgå Amsterdam i oktober, hvor nedbøren er på omkring 100 mm. Til sammenligning er det tørreste tidspunkt april, hvor der i gennemsnit kun falder 30 mm regn.


Overnatning i Amsterdam

Find de bedste hoteller, ferieboliger og hostels til dit ophold

Populære områder at bo i i Amsterdam

Amsterdam-Centrum

Amsterdams lille historiske centrum er propfyldt. På få minutter kan du styre direkte fra den travle centrale Dam-plads til det uundgåelige Red Light District. Tag dig tid til at udforske det – der er faktisk ret meget at opleve.

Amsterdam-Oost

Hvis du er til brede horisonter og ekstra stærk mad, så er Amsterdam-Oost stedet. Her står synagoger side om side med tyrkiske markeder, surinamske roti-butikker serverer kinesiske nudler, og hollandske vindmøller flirter med islamisk kunst.

Jordaan

Jordaan-området er en vinkelret klynge af attraktive smalle gader, små kanaler og bygninger fra det 17. århundrede, der grænser op til den vestlige kanalring. Det var engang et tætbefolket kvarter og er nu blevet et af de mest efterspurgte distrikter i byen.

Amsterdam Oud-West

Komfortable Oud-West, uhøjtidelige De Baarsjes, inspirerende Westerpark og ukendte BoLo – det er de fire yndlinge, der udgør det charmerende Amsterdam-West. Her mærker du hurtigt, at livet udspiller sig i et mere afslappet tempo.

Amsterdam-Zuid

Amsterdam-Zuid oser af tidløs elegance. Den historiske arkitektur giver stedet en unik følelse af prestige, og området har mange fremtrædende seværdigheder. Du finder de fleste store museer og overdådige hoteller omkring Museumplein.


Bæredygtige rejser i Amsterdam

  • Amsterdam kan byde på et kollektivt transportsystem i verdensklasse med metro, sporvogne, busser og færger. Cykler er også uhyre praktiske her. Bæredygtig turisme i Amsterdam har dermed lovende forhold.
  • Hos den lille kæde, Conscious Hotels, finder du fire bud på grønne hoteller i Amsterdam, hvor både forbrugsartikler, indretning og selve bygningerne er tænkt bæredygtige.
  • Amsterdam er langt fremme, når det gælder anvendelsen af økologiske produkter, og de er gerne lokalt dyrket. Et sted, der varmt kan anbefales, er De Kas, som er beliggende i drivhuse i Park Frankendael.
  • Amsterdam er flad og meget cykelvenlig. Derfor er det også perfekt tage en guidet cykeltur rundt i byen og opleve den med lokal guide.
  • Shoppe med god samvittighed kan du i The Upcycle Store i byens centrum. Her kan du finde alt fra kunst til brugsartikler som for eksempel et bælte lavet af cykelslange. Også perfekt til at finde en anderledes souvenir at tage med hjem.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad skal man se i Amsterdam?

Ifølge momondos brugere er de mest populæer seværdigheder i Amsterdam Amsterdam Centraal, Red Light District og Amsterdam Sloterdijk. Du kan også se Amsterdam Old Town og Dam Plads.

Hvilket nabolag er det bedste til et ophold i Amsterdam?

Folk kan godt lide at bo i Amsterdam-Noord, Amsterdam-Centrum eller Amsterdam-Zuidoost, når de er i Amsterdam. Du kan også overveje at lede efter overnatningssteder i De Baarsjes eller Amsterdam Oud-West.

Hvilken lufthavn er det bedst at lande i, når man flyver til Amsterdam?

De anbefalede lufthavne ved rejser til Amsterdam er Amsterdam Schiphol Lufthavn, Eindhoven Lufthavn og Rotterdam Haag Lufthavn.

Hvilke måneder er de varmeste og koldeste i Amsterdam?

Du vil sandsynligvis opleve varmest vejr i Amsterdam i juli, hvor det bliver op til 16 °C med maksimumtemperaturer på op til 20 °C. Du kan forvente, at februar er den koldeste måned med temperaturer på omkring 2 °C, som kan falde helt ned til 0 °C.

Hvilken måned er den mest regnfulde i Amsterdam?

Oktober plejer at være den mest regnfulde måned på året i Amsterdam, hvor nedbøren er på omkring 100 mm.

Hvor langt skal et ophold i Amsterdam være?

Besøgende opholder sig normalt 6 dage i Amsterdam i gennemsnit. Det giver tid nok til at se de største seværdigheder.

Kan jeg leje bil i Amsterdam?

Ja, du kan leje en bil i Amsterdam for omkring 360 kr. pr. dag på denne tid af året i henhold til vores brugersøgninger på momondo.

Hvor kan jeg tage på en dagsudflugt omkring Amsterdam?

Duivendrecht, Diemen og Landsmeer er steder, du kan besøge på en rejse til Amsterdam.


Kom i gang med at planlægge din rejse til Amsterdam