Rejseguide til Phuket

Oplev det bedste af Phuket, hvad du kan lave, hvornår du skal tage dertil og meget mere.

Udforsk Phuket

Phuket i det sydlige Thailand er en af danskernes favorit-turistdestinationer. Her finder du lækre sandstrande, smukke naturoplevelser, skjulte templer, folkerige markeder, god lokal og international mad og et nonstop natteliv. Phuket, som er landets største ø, har kort sagt lidt for enhver smag. Hvad enten man rejser på budget eller foretrækker luksus.

Valutathailandsk baht
Befolkning89.072
SprogThailandsk

Insidertips om Phuket

De bedste artikler med oplysninger om Phuket skrevet af vores rejseeksperter

Gratis oplevelser i Phuket

  • Blandt de bedste gratis oplevelser i Phuket er naturligvis en tur til stranden. To af de mest populære strande er Bang Tao Beach og Freedom Beach, som ligger på den vestlige del af Phuket.
  • Så snart solen går ned, vågner Bangla Road. Oplev den glade festgade, hvor biler ikke er tilladt, og som natten lang er en stor fest med masser af stemning, neonlys og glade mennesker. Selv om du ikke skal på bar, er gaden et besøg værd.
  • En tur til den store Buddha på Phuket er et must. Den populære Buddha,-statue, som er lavet af hvidt marmor, er den største af sin slags i verden. Den sidder på toppen af Nagakerd-bjerget, hvor den holder øje med befolkningen.
  • Wat Chalong templet, oprindeligt Wat Chaiyathararam, stammer fra starten af det 19. århundrede. Det er det største tempel i området men også det mest besøgte. Her er gratis adgang for alle.

Hvornår er det bedst at tage til Phuket?

Sammenlign gennemsnitspriser på fly og hotel samt temperatur og nedbør for at finde det bedste tidspunkt at tage afsted på

Rejsepriser

5.751 kr. - 14.567 kr.

Temperatur

27 - 28 °C

Nedbør

30 - 410 mm

Hvis du går efter varmt vejr, skal du tage til Phuket i marts, hvor gennemsnitstemperaturen er 28 °C og maksimum kan komme op på 32 °C. Den koldeste måned er januar, hvor det kan blive helt ned til 22 °C. Hvis du vil væk fra regnen, skal du undgå Phuket i september, hvor nedbøren er på omkring 410 mm. Til sammenligning er det tørreste tidspunkt januar, hvor der i gennemsnit kun falder 30 mm regn.


Overnatning i Phuket

Find de bedste hoteller, ferieboliger og hostels til dit ophold

Bæredygtige rejser i Phuket

  • Den mest bæredygtige måde at komme frem på i Phuket er naturligvis til fods. Du kan også benytte de offentlige busser, men den hyggeligste måde at komme rundt på er med tuk tuk, som er de små scooterbiler, der kører overalt i Thailand.
  • Bæredygtig turisme i Phuket er langt fremme, og du kan overnatte bæredygtigt på for eksempel resortet Rosewood Phuket, som er et nyt hotel, der får al sin energi fra et stort solcelleanlæg.
  • Vil du udfordre dine smagsløg, så besøg restauranten PRU, der har en Michelin Green Star. Restauranten laver mad fra hele verden og benytter lokale madvarer, fra sin egen økologiske gård.
  • Besøg The Gibbon Project i Phuket. Her redder man gibbonaber, så de senere kan sættes fri i junglen. Eller tag forbi Phuket Elephant Sanctuary, hvor man hjælper pensionerede elefanter tilbage til naturen.

Hvor skal man spise i Phuket?

Der er noget for enhver smag. Se de bedst bedømte restauranter i Phuket

Ofte stillede spørgsmål

De anbefalede lufthavne ved rejser til Phuket er Lufthavn: Phuket Intle, Lufthavn: Krabi og Lufthavn: Trang.

Du vil sandsynligvis opleve varmest vejr i Phuket i marts, hvor det bliver op til 28 °C med maksimumtemperaturer på op til 32 °C. Du kan forvente, at januar er den koldeste måned med temperaturer på omkring 27 °C, som kan falde helt ned til 22 °C.

September plejer at være den mest regnfulde måned på året i Phuket, hvor nedbøren er på omkring 410 mm.

Besøgende opholder sig normalt 20 dage i Phuket i gennemsnit. Det giver tid nok til at se de største seværdigheder.

Ja, du kan leje en bil i Phuket for omkring 175 kr. pr. dag på denne tid af året i henhold til vores brugersøgninger på momondo.

Wichit, Ratsada og Panwa er steder, du kan besøge på en rejse til Phuket.


Kom i gang med at planlægge din rejse til Phuket