Rejseguide til Rom

Oplev det bedste af Rom, hvad du kan lave, hvornår du skal tage dertil og meget mere.

Udforsk Rom

Den "Evige by" er kaotisk og sensuel, fascinerende og frustrerende i lige mål og lever nemt med sin lange historie. Teenagere bumler rundt om Colosseum på deres Vespaer, hipstere nipper til aperitivos i skyggen af barokke kirker, og gamle romerske badehuse bliver omdannet til luksuriøse dagspaer. Det er alt sammen en del af glæden ved en by, der altid har haft en sund respektløshed for magt, ambitioner, pomp og pragt. Romerne kan være bryske – navnlig tjenerne – men under det barske ydre banker deres store hjerter. Fordyb dig i byens "grande bellezza", væn dig til den afslappede lokale holdning til tiden, og lev la dolce vita i romersk stil.

Valutaeuro
Befolkning2,32 millioner
SprogItaliensk

Oplevelser i Rom

Uforglemmelige seværdigheder og oplevelser under et besøg til Rom

Insidertips om Rom

De bedste artikler med oplysninger om Rom skrevet af vores rejseeksperter

Populære aktiviteter i Rom

Vis alle
Aktiviteter i dit område med de bedste bedømmelser

Gratis oplevelser i Rom

  • Der er mange gratis oplevelser i Rom. Du kan nemt nøjes med at gå rundt og kigge på kirkerne, og selv den imponerende St. Peterskirke er gratis, med mindre du vil op i kuplen, som i øvrigt er designet af Michelangelo.
  • Colosseum og resten af det ældgamle Rom, kan også nydes til fods og gratis, forudsat at man ikke sætter sig ned på en af restauranterne.
  • Vil du se mere til det gamle Rom kan du tage ud og gå en tur på Via Appia. Her blev der i tidernes morgen blandt andet korsfæstet mange tusinde slaver. En for hver meter vejen er.
  • Du kan også vælge at gå en tur i Roms mest berømte park, park Villa Borghese eller du kan tage forbi Den spanske trappe og mærke det pulserende liv.

Hvornår er det bedst at tage til Rom?

Sammenlign gennemsnitspriser på fly og hotel samt temperatur og nedbør for at finde det bedste tidspunkt at tage afsted på

Rejsepriser

2.023 kr. - 5.976 kr.

Temperatur

8 - 24 °C

Nedbør

15 - 111 mm

Hvis du går efter varmt vejr, skal du tage til Rom i august, hvor gennemsnitstemperaturen er 24 °C og maksimum kan komme op på 29 °C. Den koldeste måned er januar, hvor det kan blive helt ned til 4 °C. Hvis du vil væk fra regnen, skal du undgå Rom i november, hvor nedbøren er på omkring 111 mm. Til sammenligning er det tørreste tidspunkt juli, hvor der i gennemsnit kun falder 15 mm regn.


Overnatning i Rom

Find de bedste hoteller, ferieboliger og hostels til dit ophold

Populære områder at bo i i Rom

Monti

Monti er en by i byen. Et charmerende, malerisk distrikt, hvor lokale, udlændinge og forretningsfolk bor side om side. Det er i øjeblikket et af byens mest chikke områder, med butikker, der omgående bliver trendy, og spisesteder, der dukker op regelmæssigt. Det er et pittoresk centralt distrikt med brostensbelagte gader, vedbendklædte bygninger, kunsthåndværk og små butikker, der sælger hvad som helst.

Trastevere

Trastevere, på Tiberens højre bred, er utvivlsomt det mest romerske område i Rom. Det er her, du skal tage hen, hvis du vil opleve ægte romersk atmosfære: brosten, smalle gyder, bølgende vasketøj, gamle barbersaloner, autentiske caféer og det travle marked på Piazza San Cosimato, hvor de lokale handler hver dag.


Bæredygtige rejser i Rom

  • Rom er en by, hvor det er muligt at gå rundt og se de fleste seværdigheder.
  • Men ønsker du at komme ud af byen er der et udmærket netværk af både busser og toge, som hjælper til at skabe bæredygtig turisme i Rom.
  • Da det er nemt at gå rundt i Rom, er der flere muligheder for at finde en bæredygtig overnatning, hvad enten du vælger at bo tæt på Vatikanet, i det charmerende Trastevere eller midt i centrum.
  • Foretrækker du at spise økologisk, er der flere muligheder i Rom. Et af de bedre steder ligger tæt ved Hovedbanegården og hedder Officina Naturale.

Ofte stillede spørgsmål

Ifølge momondos brugere er de mest populæer seværdigheder i Rom Roma Termini Railway Station, Den Spanske Trappe og Colosseum. Du kan også se Piazza del Popolo og Piazza Navona.

Folk kan godt lide at bo i Aurelio, Monte Sacro eller Ostia/Acilia, når de er i Rom. Du kan også overveje at lede efter overnatningssteder i Roma Delle Torri eller Arvalia Portuense.

Du vil sandsynligvis opleve varmest vejr i Rom i august, hvor det bliver op til 24 °C med maksimumtemperaturer på op til 29 °C. Du kan forvente, at januar er den koldeste måned med temperaturer på omkring 8 °C, som kan falde helt ned til 4 °C.

November plejer at være den mest regnfulde måned på året i Rom, hvor nedbøren er på omkring 111 mm.

Besøgende opholder sig normalt 4 dage i Rom i gennemsnit. Det giver tid nok til at se de største seværdigheder.

Ja, du kan leje en bil i Rom for omkring 338 kr. pr. dag på denne tid af året i henhold til vores brugersøgninger på momondo.

Vatican er et sted, du kan besøge på en rejse til Rom.


Kom i gang med at planlægge din rejse til Rom