Rejseguide til Rom

Oplev det bedste af Rom, hvad du kan lave, hvornår du skal tage dertil og meget mere.

Udforsk Rom

Den "Evige by" er kaotisk og sensuel, fascinerende og frustrerende i lige mål og lever nemt med sin lange historie. Teenagere bumler rundt om Colosseum på deres Vespaer, hipstere nipper til aperitivos i skyggen af barokke kirker, og gamle romerske badehuse bliver omdannet til luksuriøse dagspaer. Det er alt sammen en del af glæden ved en by, der altid har haft en sund respektløshed for magt, ambitioner, pomp og pragt. Romerne kan være bryske – navnlig tjenerne – men under det barske ydre banker deres store hjerter. Fordyb dig i byens "grande bellezza", væn dig til den afslappede lokale holdning til tiden, og lev la dolce vita i romersk stil.

Valutaeuro
Befolkning2,32 millioner
SprogItaliensk

Oplevelser i Rom

Uforglemmelige seværdigheder og oplevelser under et besøg til Rom

Insidertips om Rom

De bedste artikler med oplysninger om Rom skrevet af vores rejseeksperter

Hvornår er det bedst at tage til Rom?

Sammenlign gennemsnitspriser på fly og hotel samt temperatur og nedbør for at finde det bedste tidspunkt at tage afsted på

Rejsepriser

2.452 kr. - 4.756 kr.

Temperatur

8 - 24 °C

Nedbør

15 - 111 mm

Hvis du går efter varmt vejr, skal du tage til Rom i august, hvor gennemsnitstemperaturen er 24 °C og maksimum kan komme op på 29 °C. Den koldeste måned er januar, hvor det kan blive helt ned til 4 °C. Hvis du vil væk fra regnen, skal du undgå Rom i november, hvor nedbøren er på omkring 111 mm. Til sammenligning er det tørreste tidspunkt juli, hvor der i gennemsnit kun falder 15 mm regn.

Notifikation om rejserestriktioner

Indrejserestriktioner

Italien har begrænset indrejse for de fleste udenlandske statsborgere indtil mindst 5. marts, med undtagelse af statsborgere og beboere i EU, Schengen-området, Andorra, Monaco, San Marino, Vatikanstaten, rejsende med en langvarig opholdstilladelse. eller et langvarigt "D" -visum udstedt af Schweiz eller en EØS-medlemsstat. Rejsende fra Australien, Japan, New Zealand, Republikken Korea, Rwanda, Singapore, Thailand kan også komme ind i landet. Indtil den 6. april har Italien suspenderet alle direkte flyvninger til og fra Storbritannien. Enhver, der har været i Storbritannien i de foregående 14 dage, får ikke adgang til Italien. Med undtagelse af statsborgere, beboere eller personer med væsentlige årsager, herunder presserende arbejde, sundhedsbehov eller studiekrav. Årsagen til rejsen skal erklæres skriftligt (af passageren ved hjælp af egenerklæringen). Et forbud mod lufttrafik og indrejse til Italien gælder for alle, der rejser fra Brasilien, eller som har opholdt sig i/været i transit gennem Brasilien i de 14 dage forud for indrejsen til Italien. Der er i øjeblikket ingen undtagelser. Indtil den 5. marts er der forbud mod lufttrafik og indrejse til Italien for alle, der rejser fra Østrig, eller som har opholdt sig i/været i transit i Østrig i mere end 12 timer.

Indrejsekrav

Alle udenlandske rejsende skal udfylde en egenerklæringsformular og fremlægge den for myndighederne ved ankomsten. Rejsende skal præsentere et negativt molekylært eller antigent testresultat, der er udstedt inden for 48 timer før de kommer ind i Italien. Rejsende, der ankommer fra Vatikanstaten og San Marino og er undtaget fra at præsentere et COVID-19 testresultat. Rejsende, der ønsker at besøge regionerne i Sardinien, Sicilien, Apulia, Calabria skal registrere sig på deres websteder før ankomsten og følge deres rejseregler. Regionale regeringer i Italien kan også pålægge rejsende fra visse udenlandske lande restriktioner, og rejsende der har til hensigt at rejse eller vende tilbage til Italien, rådes til at kontrollere om der er indført nye bestemmelser af deres bestemmelsesregion.

Karantænekrav

Rejsende, der ankommer fra EU-lande uden et negativt molekylært eller antigent testresultat udstedt inden for 48 timer før de rejser ind i Italien, er underlagt midlertidig isolering og sundhedsovervågning. Rejsende, der ankommer fra Australien, Japan, New Zealand, Korea, Rwanda, Singapore og Thailand er underlagt en 14-dages selvisolering. Rejsende fra lande, der ikke er nævnt ovenfor, har kun lov til at komme ind af specifikke grunde (såsom arbejde, sundhed eller studier eller absolutte hastesager, hvis de vender tilbage til deres hjem eller bolig) og ikke for turisme. Rejsende, der ankommer fra denne gruppe lande, skal udfylde en egenerklæringsformular, der angiver årsagen til indrejse/hjemkomst til Italien, og er underlagt en 14-dages selvisolering.

Alle andre oplysninger

Italien har udvidet forbuddet mod ikke-væsentlige rejser mellem sine regioner indtil den 27. marts.

Se nuværende rejserestriktioner for Italien

Overnatning i Rom

Find de bedste hoteller, ferieboliger og hostels til dit ophold

Populære områder at bo i i Rom

Trastevere

Trastevere, på Tiberens højre bred, er utvivlsomt det mest romerske område i Rom. Det er her, du skal tage hen, hvis du vil opleve ægte romersk atmosfære: brosten, smalle gyder, bølgende vasketøj, gamle barbersaloner, autentiske caféer og det travle marked på Piazza San Cosimato, hvor de lokale handler hver dag.

Monti

Monti er en by i byen. Et charmerende, malerisk distrikt, hvor lokale, udlændinge og forretningsfolk bor side om side. Det er i øjeblikket et af byens mest chikke områder, med butikker, der omgående bliver trendy, og spisesteder, der dukker op regelmæssigt. Det er et pittoresk centralt distrikt med brostensbelagte gader, vedbendklædte bygninger, kunsthåndværk og små butikker, der sælger hvad som helst.


Ofte stillede spørgsmål

 • Hvilket nabolag er det bedste til et ophold i Rom?

  Folk kan godt lide at bo i Ostia, Parioli eller Cassia Flaminia, når de er i Rom. Du kan også overveje at lede efter overnatningssteder i Monte Mario eller Roma Delle Torri.

 • Hvilke måneder er de varmeste og koldeste i Rom?

  Du vil sandsynligvis opleve varmest vejr i Rom i august, hvor det bliver op til 24 °C med maksimumtemperaturer på op til 29 °C. Du kan forvente, at januar er den koldeste måned med temperaturer på omkring 8 °C, som kan falde helt ned til 4 °C.

 • Hvilken måned er den mest regnfulde i Rom?

  November plejer at være den mest regnfulde måned på året i Rom, hvor nedbøren er på omkring 111 mm.

 • Hvor langt skal et ophold i Rom være?

  Besøgende opholder sig normalt 4 dage i Rom i gennemsnit. Det giver tid nok til at se de største seværdigheder.

 • Kan jeg leje bil i Rom?

  Ja, du kan leje en bil i Rom for omkring 161 kr. pr. dag på denne tid af året i henhold til vores brugersøgninger på momondo.

 • Hvor kan jeg tage på en dagsudflugt omkring Rom?

  Vatican er et sted, du kan besøge på en rejse til Rom.


Opret din egen guide til Rom
Saml tips og anbefalinger til din rejse på ét sted.
Opret guide

Kom i gang med at planlægge din rejse til Rom