Rejseguide til Paris

Oplev det bedste af Paris, hvad du kan lave, hvornår du skal tage dertil og meget mere.

Udforsk Paris

Selvom Paris er berømt for romantik, behøver du ikke være forelsket for at besøge den franske hovedstad – byen selv giver dig godt selskab.

Du bliver aldrig træt af Paris: rundt om hvert hjørne venter der endnu et eventyr, og selvom pariserne har et gnavent ry, vinder de normalt dit hjerte til sidst. London kan prale af en hyggelig atmosfære, og Berlin er hipster cool, men Paris er den smukkeste af dem alle med brede boulevarder, sandfarvede bygninger, fantastiske broer og næsten psykedeliske orange solnedgange.

Valutaeuro
Befolkning2,14 millioner
SprogFransk

Oplevelser i Paris

Uforglemmelige seværdigheder og oplevelser under et besøg til Paris
Eiffeltårnet
Eiffeltårnet

Måske fordi det virkelig er smukt, eller måske fordi det er så ikonisk, er det stadig en magisk oplevelse at se på Eiffeltårnet. Det er særligt smukt om aftenen, når de 20.000 blinkende pærer lyser hver time.

Jardin du Palais Royal
Jardin du Palais Royal

På trods af sin nærhed til Louvre er Jardin en skjult oase: fredelig, rolig og aldrig overfyldt af turister.

Louvre
Louvre

Louvre var i sin tid et kongeligt palads, men er nu det mest besøgte kunstmuseum i verden. Kilometervis af gange og tusindvis af kunstværker gør det til en umulig opgave at se hele museet på en enkelt dag, så hvorfor ikke bare smide tjeklisten ud og vandre rundt.

Musée d'Orsay
Musée d'Orsay

At slentre rundt på Musée d'Orsay, der ligger i en smuk gammel jernbanestation fra år 1900 og er fyldt med malerier af Monet, Degas, Van Gogh, Manet, Renoir, Cézanne og Gauguin, er som at fare vild i og blandt mesterværker.

Notre Dame
Notre Dame

Denne ikoniske katedral blev bygget i middelalderen og kan nemt rumme 6.500 til gudstjeneste. Hvis du føler dig eventyrlysten, skal du gå op ad de 422 trin i det nordlige tårn for at få en betagende udsigt og en chance for at møde de berømte gargoiler.

Père-Lachaise
Père-Lachaise

Denne berømte kirkegård er så fuld af liv, at den har sin egen hjemmeside og et specielt kort. Den er fyldt med parisere, der går en tur, og turister, der er på udkig efter de berømtes gravsteder, herunder Chopin, Edith Piaf, Molière, Oscar Wilde og rockstjernen Jim Morrison.

Rodin Museum
Rodin Museum

Musée Rodin er uden tvivl det skønneste museum dedikeret til én enkelt kunstner i Paris. Det er værd at vente på en solskinsdag, fordi haven er hjemsted for mange af Rodins mesterværker.

Sacré Coeur
Sacré Coeur

Denne imponerende basilika står på toppen af Montmartre-bakken og er indbegrebet af byen, hvor ydmyghed og overdrivelse lever lykkeligt hånd i hånd. Der er altid en varm summen af bøn fra nogen et sted, selv blandt horderne af turister.

Triumfbuen
Triumfbuen

Triumfbuen har stået for enden af Champs-Elysées i over to århundreder og udstråler fransk national stolthed. Fra toppen bliver du belønnet med en smuk udsigt over byen.

Gratis oplevelser i Paris

  • Jardin du Luxembourg, eller Luxembourg-haven, er en af de smukkeste parker i Europa, og blandt højdepunkterne er Luxembourg-palæet og Medici-springvandet. Der er gratis adgang til parken.
  • Champs-Élysées skal opleves. Boulevarden, som måske er verdens mest berømte, strækker sig fra Concordepladsen i øst til Triumfbuen i vest. Undervejs er den plastret til med smukke bygninger og lækre caféer.
  • Besøg blomstermarkedet, Marché aux Fleurs, som ligger bare en kort gåtur fra Notre Dame. Markedet har været åbent siden 1830, og her finder du et overflødighedshorn af friske blomster og planter.
  • På Haussmann Boulevard ligger stormagasinet Galeries Lafayette. Adgang er gratis, og art-deco kuplen er et besøg værd i sig selv, men på tagterrassen får du en fantastisk udsigt over hele Paris. Kom før solnedgang og oplev Eiffel-tårnet og Paris’ opera badet i aftensolen som en af de smukkeste gratis oplevelser i Paris.

Hvornår er det bedst at tage til Paris?

Sammenlign gennemsnitspriser på fly og hotel samt temperatur og nedbør for at finde det bedste tidspunkt at tage afsted på

Rejsepriser

4.600 kr. - 8.306 kr.

Temperatur

5 - 21 °C

Nedbør

41 - 63 mm

Hvis du går efter varmt vejr, skal du tage til Paris i juli, hvor gennemsnitstemperaturen er 21 °C og maksimum kan komme op på 25 °C. Den koldeste måned er januar, hvor det kan blive helt ned til 3 °C. Hvis du vil væk fra regnen, skal du undgå Paris i maj, hvor nedbøren er på omkring 63 mm. Til sammenligning er det tørreste tidspunkt februar, hvor der i gennemsnit kun falder 41 mm regn.


Overnatning i Paris

Find de bedste hoteller, ferieboliger og hostels til dit ophold

Populære områder at bo i i Paris

Latinerkvarteret

Latinerkvarteret har været en grundpille for de studerendes liv i Paris i generationer, hvilket fremgår af dets mange travle cafeer, kunstfilm-biografer og boghandlere, herunder Shakespeare & Company.

18. arrondissement i Paris

Du har set Montmartre i mange film der er filmet i Paris, fordi det er en særlig beliggenhed på en bakketop med flot udsigt over byen, masser af seje opholdssteder og barer og store vartegn som Sacré-Cœur og Moulin Rouge Cabaret.

2. arrondissement i Paris

Det historiske forretningskvarter, hvor du finder børsen. Dens centrale beliggenhed vil appellere til dem, der ønsker at være tæt på stedet, men ikke lige der, hvor det hele sker.

Saint-Germain-des-Prés

Indbegrebet af et parisisk kvarter fuld af livlige cafeer og restauranter, designerbutikker, fornemme kunstgallerier og store museer som fx Musée d'Orsay.

Le Marais

Le Marais er mange ting – en undersøgelse af den historiske arkitektur, det homoseksuelle distrikt, det jødiske kvarter, og nu til dags, den førende og mest trendy del af byen.

1. arrondissement i Paris

Louvre er nok det mest berømte Museum i verden, så dette område er umuligt at gå glip af. På en kort gåtur finder du det majestætiske Jardin des Tuileries, elegante luksus hoteller og i det nærliggende Palais Royal og Place Vendôme finder du store modebutikker.


Bæredygtige rejser i Paris

  • Paris er en fantastisk by, og vil du opleve bæredygtig turisme i Paris, så prøv Vélib’ Metropole. Sådan hedder Paris’ bycykler, der byder på tusindevis af el- og normale cykler samt holdepladser overalt i byen.
  • Hvis du vil bo bæredygtigt, så besøg Solar Hotel tæt på Denfert-Rochereau-pladsen. Hotellet udmærker sig ved at benytte solceller til belysning og regnvandsindsamling til planterne. Desuden er morgenmaden økologisk, og rengøringsmidlerne er miljøvenlige. Hotellet har også cykler til fri afbenyttelse for gæster.
  • Når sulten melder sig, tilbyder Paris mange muligheder for at spise bæredygtigt. Blandt dem er Septime på Rue de Charonne, der bryster sig af en menu med et højt indhold af plantebaserede og lokalt dyrkede råvarer.
  • Paris tilbyder mange muligheder for dig, der gerne vil rejse bæredygtigt. Besøg byens mange parker som for eksempel den botaniske have, Jardin des Plantes, og Coulee Verte, der er anlagt på en gammel togbanestrækning.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad skal man se i Paris?

Ifølge momondos brugere er de mest populæer seværdigheder i Paris Paris City Centre, Eiffeltårnet og Champ de Mars. Du kan også se Louvre og Montmartre.

Hvilket nabolag er det bedste til et ophold i Paris?

Folk kan godt lide at bo i Le Marais, 13. arrondissement i Paris eller 5. arrondissement i Paris, når de er i Paris. Du kan også overveje at lede efter overnatningssteder i 9. arrondissement i Paris eller Saint-Germain-des-Prés.

Hvilke måneder er de varmeste og koldeste i Paris?

Du vil sandsynligvis opleve varmest vejr i Paris i juli, hvor det bliver op til 21 °C med maksimumtemperaturer på op til 25 °C. Du kan forvente, at januar er den koldeste måned med temperaturer på omkring 5 °C, som kan falde helt ned til 3 °C.

Hvilken måned er den mest regnfulde i Paris?

Maj plejer at være den mest regnfulde måned på året i Paris, hvor nedbøren er på omkring 63 mm.

Hvor langt skal et ophold i Paris være?

Besøgende opholder sig normalt 10 dage i Paris i gennemsnit. Det giver tid nok til at se de største seværdigheder.

Kan jeg leje bil i Paris?

Ja, du kan leje en bil i Paris for omkring 342 kr. pr. dag på denne tid af året i henhold til vores brugersøgninger på momondo.

Hvor kan jeg tage på en dagsudflugt omkring Paris?

Le Kremlin-Bicêtre, Gentilly og Le Pré-Saint-Gervais er steder, du kan besøge på en rejse til Paris.


Kom i gang med at planlægge din rejse til Paris

Få den seneste informatiom om fly til Paris
Få den seneste informatiom om fly til Paris

Find det bedste rejsetidspunkt, de billigste priser og de mest populære flyselskaber

Find fly til Paris
Kom i gang med at planlægge din rejse i dag
Kom i gang med at planlægge din rejse i dag

Få overblik over de bedste hoteller i de mest populære områder i Paris

Find hoteller i Paris
Populære lejebiler i Paris
Populære lejebiler i Paris

Oplev Paris bag rattet! Få information om de bedste tilbud på biludlejning her

Find billeje i Paris
Ophold i en feriebolig
Ophold i en feriebolig

Nyd godt af faciliteterne hjemmefra, selvom du er ude. Læs mere om ferieboliger her.

Find ferieboliger i Paris