Rejseguide til Paris

Oplev det bedste af Paris, hvad du kan lave, hvornår du skal tage dertil og meget mere.

Udforsk Paris

Selvom Paris er berømt for romantik, behøver du ikke være forelsket for at besøge den franske hovedstad – byen selv giver dig godt selskab.

Du bliver aldrig træt af Paris: rundt om hvert hjørne venter der endnu et eventyr, og selvom pariserne har et gnavent ry, vinder de normalt dit hjerte til sidst. London kan prale af en hyggelig atmosfære, og Berlin er hipster cool, men Paris er den smukkeste af dem alle med brede boulevarder, sandfarvede bygninger, fantastiske broer og næsten psykedeliske orange solnedgange.

Valutaeuro
Befolkning2,14 millioner
SprogFransk

Oplevelser i Paris

Uforglemmelige seværdigheder og oplevelser under et besøg til Paris

Gratis oplevelser i Paris

  • Jardin du Luxembourg, eller Luxembourg-haven, er en af de smukkeste parker i Europa, og blandt højdepunkterne er Luxembourg-palæet og Medici-springvandet. Der er gratis adgang til parken.
  • Champs-Élysées skal opleves. Boulevarden, som måske er verdens mest berømte, strækker sig fra Concordepladsen i øst til Triumfbuen i vest. Undervejs er den plastret til med smukke bygninger og lækre caféer.
  • Besøg blomstermarkedet, Marché aux Fleurs, som ligger bare en kort gåtur fra Notre Dame. Markedet har været åbent siden 1830, og her finder du et overflødighedshorn af friske blomster og planter.
  • På Haussmann Boulevard ligger stormagasinet Galeries Lafayette. Adgang er gratis, og art-deco kuplen er et besøg værd i sig selv, men på tagterrassen får du en fantastisk udsigt over hele Paris. Kom før solnedgang og oplev Eiffel-tårnet og Paris’ opera badet i aftensolen som en af de smukkeste gratis oplevelser i Paris.

Hvornår er det bedst at tage til Paris?

Sammenlign gennemsnitspriser på fly og hotel samt temperatur og nedbør for at finde det bedste tidspunkt at tage afsted på

Rejsepriser

3.294 kr. - 30.528 kr.

Temperatur

5 - 21 °C

Nedbør

41 - 63 mm

Hvis du går efter varmt vejr, skal du tage til Paris i juli, hvor gennemsnitstemperaturen er 21 °C og maksimum kan komme op på 25 °C. Den koldeste måned er januar, hvor det kan blive helt ned til 3 °C. Hvis du vil væk fra regnen, skal du undgå Paris i maj, hvor nedbøren er på omkring 63 mm. Til sammenligning er det tørreste tidspunkt februar, hvor der i gennemsnit kun falder 41 mm regn.


Overnatning i Paris

Find de bedste hoteller, ferieboliger og hostels til dit ophold

Populære områder at bo i i Paris

Le Marais

Le Marais er mange ting – en undersøgelse af den historiske arkitektur, det homoseksuelle distrikt, det jødiske kvarter, og nu til dags, den førende og mest trendy del af byen.

1. arrondissement i Paris

Louvre er nok det mest berømte Museum i verden, så dette område er umuligt at gå glip af. På en kort gåtur finder du det majestætiske Jardin des Tuileries, elegante luksus hoteller og i det nærliggende Palais Royal og Place Vendôme finder du store modebutikker.

2. arrondissement i Paris

Det historiske forretningskvarter, hvor du finder børsen. Dens centrale beliggenhed vil appellere til dem, der ønsker at være tæt på stedet, men ikke lige der, hvor det hele sker.

18. arrondissement i Paris

Du har set Montmartre i mange film der er filmet i Paris, fordi det er en særlig beliggenhed på en bakketop med flot udsigt over byen, masser af seje opholdssteder og barer og store vartegn som Sacré-Cœur og Moulin Rouge Cabaret.

Saint-Germain-des-Prés

Indbegrebet af et parisisk kvarter fuld af livlige cafeer og restauranter, designerbutikker, fornemme kunstgallerier og store museer som fx Musée d'Orsay.

Latinerkvarteret

Latinerkvarteret har været en grundpille for de studerendes liv i Paris i generationer, hvilket fremgår af dets mange travle cafeer, kunstfilm-biografer og boghandlere, herunder Shakespeare & Company.


Bæredygtige rejser i Paris

  • Paris er en fantastisk by, og vil du opleve bæredygtig turisme i Paris, så prøv Vélib’ Metropole. Sådan hedder Paris’ bycykler, der byder på tusindevis af el- og normale cykler samt holdepladser overalt i byen.
  • Hvis du vil bo bæredygtigt, så besøg Solar Hotel tæt på Denfert-Rochereau-pladsen. Hotellet udmærker sig ved at benytte solceller til belysning og regnvandsindsamling til planterne. Desuden er morgenmaden økologisk, og rengøringsmidlerne er miljøvenlige. Hotellet har også cykler til fri afbenyttelse for gæster.
  • Når sulten melder sig, tilbyder Paris mange muligheder for at spise bæredygtigt. Blandt dem er Septime på Rue de Charonne, der bryster sig af en menu med et højt indhold af plantebaserede og lokalt dyrkede råvarer.
  • Paris tilbyder mange muligheder for dig, der gerne vil rejse bæredygtigt. Besøg byens mange parker som for eksempel den botaniske have, Jardin des Plantes, og Coulee Verte, der er anlagt på en gammel togbanestrækning.

Ofte stillede spørgsmål

Ifølge momondos brugere er de mest populæer seværdigheder i Paris Paris City Centre, Eiffeltårnet og Louvre. Du kan også se Champ de Mars og Montmartre.

Folk kan godt lide at bo i Le Marais, 13. arrondissement i Paris eller 5. arrondissement i Paris, når de er i Paris. Du kan også overveje at lede efter overnatningssteder i 9. arrondissement i Paris eller Saint-Germain-des-Prés.

Du vil sandsynligvis opleve varmest vejr i Paris i juli, hvor det bliver op til 21 °C med maksimumtemperaturer på op til 25 °C. Du kan forvente, at januar er den koldeste måned med temperaturer på omkring 5 °C, som kan falde helt ned til 3 °C.

Maj plejer at være den mest regnfulde måned på året i Paris, hvor nedbøren er på omkring 63 mm.

Besøgende opholder sig normalt 13 dage i Paris i gennemsnit. Det giver tid nok til at se de største seværdigheder.

Ja, du kan leje en bil i Paris for omkring 420 kr. pr. dag på denne tid af året i henhold til vores brugersøgninger på momondo.

Le Kremlin-Bicêtre, Gentilly og Le Pré-Saint-Gervais er steder, du kan besøge på en rejse til Paris.


Kom i gang med at planlægge din rejse til Paris