Rejseguide til Paris

Oplev det bedste af Paris, hvad du kan lave, hvornår du skal tage dertil og meget mere.

Udforsk Paris

Selvom Paris er berømt for romantik, behøver du ikke være forelsket for at besøge den franske hovedstad – byen selv giver dig godt selskab.

Du bliver aldrig træt af Paris: rundt om hvert hjørne venter der endnu et eventyr, og selvom pariserne har et gnavent ry, vinder de normalt dit hjerte til sidst. London kan prale af en hyggelig atmosfære, og Berlin er hipster cool, men Paris er den smukkeste af dem alle med brede boulevarder, sandfarvede bygninger, fantastiske broer og næsten psykedeliske orange solnedgange.

Valutaeuro
Befolkning2,14 millioner
SprogFransk

Oplevelser i Paris

Uforglemmelige seværdigheder og oplevelser under et besøg til Paris

Hvornår er det bedst at tage til Paris?

Sammenlign gennemsnitspriser på fly og hotel samt temperatur og nedbør for at finde det bedste tidspunkt at tage afsted på

Rejsepriser

3.922 kr. - 6.254 kr.

Temperatur

5 - 21 °C

Nedbør

41 - 63 mm

Hvis du går efter varmt vejr, skal du tage til Paris i juli, hvor gennemsnitstemperaturen er 21 °C og maksimum kan komme op på 25 °C. Den koldeste måned er januar, hvor det kan blive helt ned til 3 °C. Hvis du vil væk fra regnen, skal du undgå Paris i maj, hvor nedbøren er på omkring 63 mm. Til sammenligning er det tørreste tidspunkt februar, hvor der i gennemsnit kun falder 41 mm regn.

Notifikation om rejserestriktioner

Indrejserestriktioner

Frankrig har begrænset alle internationale rejser fra lande uden for EU, Andorra, Vatikanstaten, Island, Liechtenstein, Monaco, Norge, San Marino og Schweiz. Rejsende fra Storbritannien/ikke-EU- og EØS-statsborgere, der er bosiddende i Storbritannien, får ikke adgang til Frankrig til ikke-væsentlige formål. Væsentlige rejser er stadig tilladt. Disse begrænsninger gælder ikke for britiske statsborgere, der har lovligt ophold i Frankrig. De får lov til at komme ind i landet igen, men det kan være nødvendigt at vise bevis for opholdstilladelse. Der er undtagelser for ægtefæller og børn til franske statsborgere, fastboende udlændinge med fransk opholdstilladelse og deres ægtefæller og børn, fastboende udlændinge i EU, Andorra, Monaco, San Marino, Schweiz, Norge, Lichtenstein, Island eller Vatikanstaten og deres ægtefæller og børn på vej hjem samt sundhedspersonale. Flybesætninger, personale fra diplomatiske og konsulære missioner og internationale organisationer med kontorer i Frankrig samt deres ægtefæller og børn samt handelssøfolk kan også stadig komme ind. Masker er obligatorisk for alle rejsende over 11 år.

Indrejsekrav

Rejsende skal udfylde en erklæring (déclaration sur lhonneur) i form af selvcertificering, at de ikke lider af symptomer forbundet med COVID-19 og ikke har været i kontakt med bekræftede tilfælde i de foregående fjorten dage. Rejsende skal fremvise en lægeerklæring med et negativt COVID-19 PCR-testresultat udstedt inden for 72 timer før afgang. Børn under 11 år er undtaget fra at præsentere et COVID-19 testresultat. Rejsende, der ankommer uden for de ovennævnte lande, skal have en International Rejsecertifikat til indrejse og transit Frankrig, der viser, at deres rejse er af "væsentlig" karakter.

Karantænekrav

Rejsende uden negativt testresultat, der ankommer fra kategori 2-lande og fra lande der ikke er nævnt ovenfor, er underlagt karantæne hvis de nægter at tage en test ved ankomsten.

Transitregler

Der er særlige regler for rejsende, der rejser gennem Frankrig for at vende tilbage til deres bopælsland. Kun direkte transit til Deres bopælsland er tilladt. Rejsende må ikke forlade den internationale zone og har ikke adgang til Frankrig. Bagagen skal tjekkes helt frem til det endelige rejsemål, og rejsende vil ikke kunne forlade den internationale zone for at hente og tjekke bagage igen. Transitperioden skal være under 24 timer.

Alle andre oplysninger

Hvis du ønsker at rejse til de oversøiske franske territorier, bedes du tjekke de specifikke restriktioner for det område du er interesseret i at besøge.

Se nuværende rejserestriktioner for Frankrig

Overnatning i Paris

Find de bedste hoteller, ferieboliger og hostels til dit ophold

Populære områder at bo i i Paris

2. arrondissement i Paris

Det historiske forretningskvarter, hvor du finder børsen. Dens centrale beliggenhed vil appellere til dem, der ønsker at være tæt på stedet, men ikke lige der, hvor det hele sker.

18. arrondissement i Paris

Du har set Montmartre i mange film der er filmet i Paris, fordi det er en særlig beliggenhed på en bakketop med flot udsigt over byen, masser af seje opholdssteder og barer og store vartegn som Sacré-Cœur og Moulin Rouge Cabaret.

1. arrondissement i Paris

Louvre er nok det mest berømte Museum i verden, så dette område er umuligt at gå glip af. På en kort gåtur finder du det majestætiske Jardin des Tuileries, elegante luksus hoteller og i det nærliggende Palais Royal og Place Vendôme finder du store modebutikker.

Le Marais

Le Marais er mange ting – en undersøgelse af den historiske arkitektur, det homoseksuelle distrikt, det jødiske kvarter, og nu til dags, den førende og mest trendy del af byen.

Saint-Germain-des-Prés

Indbegrebet af et parisisk kvarter fuld af livlige cafeer og restauranter, designerbutikker, fornemme kunstgallerier og store museer som fx Musée d'Orsay.

Latinerkvarteret

Latinerkvarteret har været en grundpille for de studerendes liv i Paris i generationer, hvilket fremgår af dets mange travle cafeer, kunstfilm-biografer og boghandlere, herunder Shakespeare & Company.


Ofte stillede spørgsmål

 • Hvilket nabolag er det bedste til et ophold i Paris?

  Folk kan godt lide at bo i 18. arrondissement i Paris, 1. arrondissement i Paris eller 5. arrondissement i Paris, når de er i Paris. Du kan også overveje at lede efter overnatningssteder i Le Marais eller Bastillen.

 • Hvilke måneder er de varmeste og koldeste i Paris?

  Du vil sandsynligvis opleve varmest vejr i Paris i juli, hvor det bliver op til 21 °C med maksimumtemperaturer på op til 25 °C. Du kan forvente, at januar er den koldeste måned med temperaturer på omkring 5 °C, som kan falde helt ned til 3 °C.

 • Hvilken måned er den mest regnfulde i Paris?

  Maj plejer at være den mest regnfulde måned på året i Paris, hvor nedbøren er på omkring 63 mm.

 • Hvor langt skal et ophold i Paris være?

  Besøgende opholder sig normalt 4 dage i Paris i gennemsnit. Det giver tid nok til at se de største seværdigheder.

 • Kan jeg leje bil i Paris?

  Ja, du kan leje en bil i Paris for omkring 279 kr. pr. dag på denne tid af året i henhold til vores brugersøgninger på momondo.

 • Hvor kan jeg tage på en dagsudflugt omkring Paris?

  Le Kremlin-Bicêtre, Gentilly og Le Pré-Saint-Gervais er steder, du kan besøge på en rejse til Paris.


Opret din egen guide til Paris
Saml tips og anbefalinger til din rejse på ét sted.
Opret guide

Kom i gang med at planlægge din rejse til Paris